Informácie o serveri
Čítať tému
Platový strop ve firmě
|
|
Predator |
Pridané 01.12.2014 22:53
|
![]() ![]() Príspevkov: 309
Založený: 15.07.13
|
Blbost,ono to není ani tak o platech jako spíš o tom že 1. lidi nechtějí makat (nedivím se, je to hra) 2. občas bez firmy mám víc než v ní tak co bych tam dělal Dále pokud si koupím firmu jakože nechci tak mě stojí dost za pořízení,dost za vybavení a ve finále o ni zase přijdu protože jsou nastavena dost podivná pravidla jako minimální počet členů, výdělek, aktivita šéfa atd. Nevím proč bych si nemohl být ve firmě sám když to uznám za vhodné, je přece moje. Stejně tak jsem já investoval a já si rozhoduju o platech - pokud mi je šumák že se mi investice nevrátí tak je to jen moje věc. A nakonec proč bych firmu nikdy nechtěl? Kidi. Desetkrát za půl hodiny otravujou o přijetí, pak udělají jednu misi a odejdou. Nebo dělají jen bordel. Najít opravdu spolehlivé lidi do firmy je problém a zde je to opět o pravidlech. Proč bych si měl do firmy tahat lemply a nebo levelisty jen proto abych tam měl minimální počet hráčů? Stejně nic nevydělají a ve spoustě případů co znám ve firmě stejně maká jen šéf a třeba náborář. O platech to fakt není. A ten kdo neumí rozjet firmu ať si ji ani nekupuje,pak ty firmy mění majitele i několikrát za den. Nejlepší jsou ti co koupí zajetou firmu,rozprodají co jde a pak ji pustí dál. I tohle by se tu mělo probrat protože věřím že i zde se vyjadřují lidi co to dělají a nebo dělali. Nic, podle mýho je navrhovaný řešení nesmysl už jen proto, že pravidla mají všichni stejná už teď a je na schopnosti či neschopnosti každého majitele firmy jak s ní naloží a jak mu to pofrčí. Doplnění: Ještě jsem si tak říkal že když ATom nepochopitelně sloučil hrušky s jabkama,tedy firmy a gangy,dalo by se toho využít. Je spousta volných sídel gangů,dal bych možnost výběru na tom volném sídle jestli zakládám gang nebo firmu a klidně by mohly být firmy i vícekrát. Prostě jako v reálu se rozhodnu že založím firmu a předmět činnosti firmy si zvolím sám. Takže by byla možnost třeba dvou, tří, čtyř zaměřením stejných firem v jednom městě. Tím by vznikl ten pravý konkurenční boj. Chceš mít mechaniky v SF? Založ si je a ukaž že jsi lepší než firma co tam je. Myslíš si že bys dokázal ovládnout trh v dopravě jako taxikář? Proč to nezkusit? V rámci existujících povolání jsou vždy tři firmy, jedna na město. Proč nezkusit podpořit rivalitu a zdravý trh možností konkurenčního boje? ![]() ![]() Upravil Predator dňa 02.12.2014 19:01 |
|
|
thorous |
Pridané 02.12.2014 19:06
|
![]() ![]() Príspevkov: 515
Založený: 20.10.12
|
Predatore, mohl by si mi vysvětlit, jak by ty firmy několika povolání konkurovaly ? Protože plat nad 100% myslím, že ani nejde |
|
|
Predator |
Pridané 02.12.2014 19:51
|
|
Samozřejmě že je 100 procent maximum. Ale vždy je možnost si vydělat. Vem si že každá firma má nejen minimální ale taky maximální počet členů. Prostě jsou "obory" který nikdo dělat nechce a naopak ty které jsou plné a víc míst ve firmách prostě není. Jako u gangů,to vidíš sám u vás. A čím by si konkurovaly? Už jen přístupem k lidem, vybavením, soutěžemi jako to je dnes,ale proč mezi firmami nevytvořit rivalitu v podobě já nevim... mechanici by si kradli auta z háků a dovezl by je na pumpu ten nejschopnější... nějak tak. Ale hlavně bych toto zavedl kvůli tomu že je spousta firem zasekaná tím,že má neschopné šéfy kteří do nich nacpali mraky peněz za zbytečnosti jako jsou sultany a infernusy v letecký firmě a na letadla nezbylo... šéfy co si myslí že firmu dělá vozový park který patřičně zpeněží. Taková firma je pro i schopnějšího člověka většinou finančně nedosažitelná a pokud je jen udržována v chodu splněním nutných pravidel tak k čemu potom je? No tak se ten někdo schopnější sebere a založí tu samou v daném městě a je na něm jak to postaví na nohy. Jako za bernou minci bych tohle nebral ale mít možnost založit firmu podle svého stejně jako je to u gangů by možná od věci nebylo. A udržely by se ty nejlepší. Je fakt že jsou obory který prostě nejdou nikdy a nikomu, před rokem to byly prostitutky,pizzaři a tak,dnes to můžou být hasiči nebo třeba dealeři.... Pak ale je na místě úprava povolání, nové mise,jiná pravidla a tak. Vidíme to na serveru, nikdo nemaká, všichni jsou teráci a dělají bordel nebo jsou v gangu a dělají bordel. Všechny návrhy a to i ten tvůj je o diskuzi,přesto si myslím že nastavením stropu u platů nic nezměníš pokud nebudou lidi co by chtěli makat. Samozřejmě si uvědomuju podle trendů na serveru že povolit možnost založení dalších firem tak by jich bylo 90 procent zaměřením terorista. Takže vzato z tohoto úhlu pohledu je blbost i tohle. ![]() |
|
|
eGhE |
Pridané 02.12.2014 21:28
|
![]() ![]() Príspevkov: 373
Založený: 23.09.12
|
Musím uznať že v poslednej dobe je fakt zlá situácia čo sa týka firiem .. Ja ťahám Vojakov LV už aj pomalý rok .. Sme jediná firma ktorá dáva základný plat len 80% . A to s dôvodu že vojak ma stále malý koeficient cca 1.20 v priemere , keby som pri takom koeficiente dal bežný plat ako je v iných firmách 95-98% tak zisk do firmy ide úplne zanedbatelne malý čo ani neuhradí spotrebovaný benzín , a v tomto prípade slovo FIRMA nemá fakt žiadny zmysel . Na jednu stranu je super že viac menej všetky firmy sú v každom meste , ale zas na druhú stranu je tam spomínaný problém ako sa písalo , nový majitel v poradí za deň možno aj tretí a spraví nábor s platom 99 , + ako bonus niektoré dní 100% , to je potom o čom ? Drvivá vačšina odíde za lepším platom aj keď majú horšie auta , na šťastie v mojej firme je niečo také iba zriedka .. Skúsim vymyslieť nejaký update systému firiem , potom pridám .. Ale určite by bolo fajn spraviť .. - Maximálny strop platu cca (80%) dočasný napr. pri systéme že ak firma celkovo zarobí napr. 5mg tak sa povolí ďalšie percento maximálneho platu a však bude nejaká hranica napr. 90% . - Pre zakúpenie firmy mať aspoň odohraných 300 hod. - + Spraviť nejaký rozdiel v odmenách , že proste hráč bez firmy bude mať aj o 30% menší zisk tým že nebude vo firme , a keď bude vo firme napr. s platom 80% tak dosiahne tých 100% na zisku . Ono týmto pádom by firme išla vačsia časť peniaz a potom následne by mohol majitel už konkurovať iným firmám napr. tak že môže robiť rôzne súťaže , dovoliť si lepší vozový park a celkovo vylepšovať celý štandard firmy . Lebo v takomto prípade ako to teraz je , návratnosť použitých prostriedkov na firmu je absolútne nenávratna čo je velká škoda .. Nepíšem to preto lebo chcem na tom zbohatnúť keby som chcel tak už dávno firmu nevlastním , a musím uznať že fakt je s tým dosť vela roboty , a však iba v tom prípade ak Vám na firme záleží a chcete aby sa tam dobre cítili hráči .. |
|
|
Bony |
Pridané 02.12.2014 21:36
|
![]() ![]() Príspevkov: 1596
Založený: 26.10.13
|
Predatoore Ty tu myšlenku vedeš asi jediný správně. Proč to tak neudělat tedy ? Jestli tu bude 50 firem cajtů právniků teráků a podobných věcí, tak těm dalším stoupne koef a bude velký plat. Proč to tedy takhle neudělat ? Sice by byla firma pizzy, dealera jen 1 na serveru, ale zase za to by tam bylo ze všech 3 firem jen v 1 firmě lidi což by jim dalo výhodu jak ze strany majitele tak firmy. Jestli je bude bavit makat za pár šupů, tak těch málo firem, tam budou platy veliké. Osobně jsem to taky dříve navrhl, ale nepochodil jsem. Platový strop by měl být, ať to těm malým ukáže. Když jsem začal byl plat 75% TOP a můj výdělek na misi 7 500$ a bylo to 100x lepší než je to teď. Pokud dítě nevydělá teď na misi 100k+ a nemá plat 95-99 tak prostě do firmy nejde a nebo přelézá z firmy do firmy, což je také oničem jak pro kolektiv, tak pro firmu.. Tím by se spíše vyplatili ty horší JOBY, než ty populárnější. Řeknu asi něco z dříve vlastněné firmy "TKofTB" (kamioni LS) Kolektiv docela ušel, platy 93% a komunikace s vedením klidně i 10h denně. Počet členů 46. Najednou přišlo LV s platem 95%+ SF s platem 98%. Najednou bylo ve firmě 13 členů a 80% z nich šlo do SF, jelikož tam měli o podělaných 5% výší plat. Tak jsem se naštval a dal platy 100%, kdy se mi to o5 vrátilo k 50 lidem. Samozřejmě tankovat kamiony za dnešní cenu paliva to je lahůdka 100$ na l no a palivo sem kupoval za své, což asi 1 vozidlo spapalo takových 125k x 8 a to asi 6x za den. Potom jsme tedy začali jezdit k Jancimu, ale i tak prostě stále se mi to nemělo z čeho vrátit. Firma 0 výdělky, ale byly tam lidi, za které mi to nezrušili. Potom se o5 vrátily platy na 93% a všeci v řiti. Prostě jen jdou po $. Stropový plat taky moc nevyřeší, ale bude firma vydělávat né být v neutrálu/mínusu. Upravil Bony dňa 02.12.2014 21:46 |
|
|
eGhE |
Pridané 02.12.2014 21:41
|
|
Bony potom by bolo 200 firiem , a ani jedna by nedosiahla viac ako 5 hráčov . Čim by sa ešte niekolko krát znásobil predaj tých firiem . Lebo dvaja kamaráti budu v nejakej firme a povedia si , poďme si zaloziť vlastnú firmu a je to tu . Tiež si spomínam ako som pracoval za 78% a bol to luxus .. |
|
|
Bony |
Pridané 02.12.2014 21:50
|
|
Citácia eGhE napsal: Tak ať si ji založí proč né ? Akorát bych zvedl cenu za založení firmy na 50m a udělal omezení max 5ti firem na JOB. Samozřejmě odvod by byl 5m. Co si člověk může koupit za auto do firmy za 5m ? To koupí 1x elegy a prachy v pr.... Vždyť to ani nemá třeba na rozjezd kamionistů / rybářů, kde na 1 hráče potřebuješ 2 vozy. Pokud chceš začít podnikat, tak začni, ale pak ať se nediví, že najednou je krach ze snu. Však oni to zkusí u jiných jobů u těch co budou mít KOEF 2. a neboj oni si je založí, i když je nebaví. On je rozdíl mít plat 3-5k a za misi 150k. To je prostě kruh ničeho. Hráči se bojí ATomasových UPD a ATomas se zase bojí udělat UPD podle nás. Prostě začarovaný kruh, co asi nikdy nezmizí, dokud to ATomas párkrát nezkusí to udělat podle nás. Však buď to vyjde nebo ne. Upravil Bony dňa 02.12.2014 21:55 |
|
|
Predator |
Pridané 02.12.2014 22:22
|
|
Bony má pravdu v tom,že nejen rozšířením ale i redukováním určitých firem by se dalo velmi slušně hýbat s koefem a tedy i s výdělky. To je jedna věc. Věc další je upřesnění toho zakládání. Nebylo by to tak,že by bylo na serveru třeba 30 firem teráků a jedna pizza. Využila by se pouze volná crew sídla jejichž počet je pevně dán ,pouze by si kupující zakladatel určil,jestli půjde o gang nebo o firmu a jakou. Asi by to chtělo zásah do systému protože firmy mají své ID a gangy mají jiné ID takže by se asi muselo ID zapisovat podle využití. Věcí další je,že by při koupi volné firmy byla možnost udělat z ní gang ale taky by byla možnost si zvolit zaměření firmy. Pro příklad nemusím chodit daleko, už dlouho co vím je (nebo byla) volná firma Hasič LS. Zájem o ni evidentně není,hasičů je dost v SF a LV takže místo "tato firma se zabývá zaměstnáním hasič" by se objevilo něco jako "zvolte zaměstnání kterým se bude firma zabývat". Vyberete třeba taxi a dál už by to bylo jako to známe. Jen by byly 4 taxikářské firmy a 2 hasičské což je výhodou pro hasiče kvůli koefu a zároveň se rozšíří počet obsaditelných míst ve firmách pro taxikáře nebo jiné povolání o které je velký zájem. Prostě by nešlo zakládat firmy donekonečna,počet by byl omezen počtem crew sídel a rozložení by už bylo na nabídce a poptávce. Samozřejmě by nebylo možné nějaké povolání tímto úplně zrušit takže by byla databáze firem jako dnes s tím, že by pod 1 na zaměstnání nešlo jít. Tím by se nemusely upravovat levely a zároveň by si třeba rybáři dokázali slušně vydělat kdyby byli jediní. Samozřejmě čím populárnější profese a větší počet firem a lidí v nich pracujících,tím horší koef a výdělky což by nutilo k uváženému jednání a přemýšlení při zakládání či změně. A zaměření firmy by šlo měnit třeba jednou za 60 dní aby se to 3x denně neměnilo podle koefu že jo. ![]() |
|
|
Predator |
Pridané 02.12.2014 22:43
|
|
Tumiku to co píšeš je naprosto bez pochyb pravda. Jenže návrhy na výši odměn podle počtu bodů v daném povolání a tedy i úrovni zaměstnance už asi před rokem navrhoval Dusan a bylo mu to smeteno ATomasem ze stolu. Místo toho se tvrdošíjně trvá na nesmyslném koeficientu který dělá jen to, že čím víc pracuješ tím míň si vyděláš a když padne koef. na 1.00 tak jsi ve firmě na tom hůř než bez ní protože se ta pidiodměna stejná jako u lidí bez firem ještě ponižuje o procenta do firmy. Pak je na místě si nastavit plat na 100 procent aby měl člověk aspoň to co by měl kdyby ve firmě nebyl. A určitě by měl třeba kamioňák co má 10k bodů mít větší plat než týpek co zrovna začal jezdit nebo si plní level. Jenže to tu není. |
|
|
eGhE |
Pridané 02.12.2014 23:22
|
|
To áno , to by bolo spravodlivé a viac by to ludi motivovalo robiť dlhšie jeden job keby boli vacsie odmeny odmeny na základe bodov v danom Jobe , i keď na druhu stranu by sa mohlo stať to , že by upadli ďalšie zamestnania pre toto .. Ako všetko v pohode , len to zakladanie novým firiem mi nejako nesedí v tomto .. Naozaj by som sa obával že týmto by aj teraz už ťažko fungujúce firmy položilo dole , lebo by bola možnosť isť do inej firmy .. Čo sa týka celkového počtu firiem na servery , si myslím že je aj dosť nad rámec . |
|
|
Panzer |
Pridané 03.12.2014 00:03
|
![]() ![]() Príspevkov: 1926
Založený: 27.02.12
|
Říká člověk co má benzín za 1$ ... To je k vytržení
No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanů ![]() |
|
|
Baseball |
Pridané 03.12.2014 06:44
|
![]() ![]() ![]() Príspevkov: 7412
Založený: 28.01.14
|
Citácia czechonator napsal: Ty peníze nejsou odnikud. To ma svůj system - máš částku X a mas nastaveno Y procent ty dostaneš odemenu z toho X to co máš nastaveno tak tolik z toho X jde do firmy. Upravil Baseball dňa 03.12.2014 06:59 |
|
|
Predator |
Pridané 03.12.2014 20:40
|
|
To čerpání letadel je problém,ovšem nikoli neřešitelný protože od toho jsou mechanici. Dělá se to tak když Shamal žere asi i vodu nad kterou letí. Zavoláš si mechanika, odtáhne ti prázdný letadlo do i na letišti, dostane svou odměnu a ty máš v Shamalu 190L což ti na misi stačí. V SF když to měli ještě Dušan se zbyrou se prostě stanovila pravidla hry,kdo je porušil tak skončil. Jedním z pravidel bylo po skončení práce dotankovat stroj na min. xL (podle spotřeby v danou dobu). Tohle ale je modelový příklad špatného vedení firmy,snaha byla ale nebyl respekt a proč tankovat lidem letadla když s nimi lítají oni? Oni si vydělávají díky těm strojům,oni je taky budou tankovat, když se jim to nelíbí tak prostě nebudou v tvojí firmě,ty jsi šéf a je to tvoje firma a ne jejich takže ti nebudou diktovat pravidla. Já mám jako pilot cca 8000 bodů, není to moc ale ani málo takže vím o čem píšu a přesně vím jak to u pilotů chodí. Nesmíš být na kidy měkkej jinak ti tu firmu položej svýma telecíma nápadama. |
|
|
eGhE |
Pridané 03.12.2014 21:17
|
|
Citácia Panzer napsal: A vieš vôbec prečo tam mam liter za jeden dolár ? Nie preto aby ludia mali všetko zadarmo , ale preto lebo vedla mám firmu a je problém aby niekto tankoval za 200 pri takej bežnej cene by zárobok firmy ani nestačil na tankovanie , tak preto tam je ta cena .. Najprv si over fakty ako to v skutočnosti je .. Tu benzinu som kúpil len na tankovanie firmy na nič iné , nie preto aby som tým položil ostatné benzíny v meste . |
|
|
Panzer |
Pridané 03.12.2014 23:05
|
![]() ![]() Príspevkov: 1926
Založený: 27.02.12
|
Já vim že tam máš firmu, ale tak firma není jedinej kdo tam tankuje.
No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanů ![]() |
|
|
Krowky |
Pridané 04.12.2014 00:27
|
![]() ![]() ![]() Príspevkov: 5683
Založený: 12.12.13
|
Pár krát tu zaznela blbosť tak to trošku prividiem na pravú mieru. áno kedysi to tak bolo, koeficient 1 pri plate 90# si dostla iba 90 # toho čo by si mal bez firmy, to jo Ale nejaký ten piatok už funguje taká sranda že ak si vo firme a máš RP body tak sa koeficient ešte násobí x2, takže ak je aj koefiient 1 tak máš odmenu 2x viac ako bez firmy. Takže by musel byť plat max. 50# aby sa Ti neoplatilo robiť vo firme. A taký plat neni nikdy nikde, takže firma sa vyplatí aj keby mali platy 75# a koeficient bol stále 1. |
|
|
Bony |
Pridané 04.12.2014 00:37
|
|
Citácia KrowkySVK napsal: Jen tě upravím. RP bod ti násobí konečnou odměnu x 50% takže pokud má konečná odměna číslo 9k, tak ti to dá 13 500$ Dále už je to trochu OT, ale to neřeším. Co kdyby jste už začali jednat s těmi platy 75% a zašli na ten server a ty 3 firmy aby se domluvily a je to. TAXI firmy už to mají a majitelé jsou jako prasata v žitě ti už to vyřešili. Dalších 60 firem tu jen hází TEORII, že by to mohlo mít a skutek utek. |
|
|
Baseball |
Pridané 04.12.2014 15:43
|
![]() ![]() ![]() Príspevkov: 7412
Založený: 28.01.14
|
No nevím ale mám vojáky nastavil sem platy na 93% nic moc výdělek ale když tak spočítám když 1 WL je do firmy cca 800$-1,200 tak už to při 20 lidích za den když daj do basy 20 lidí což v klidu jde tak se to vydělá tak tak na benzín do všech vozidel - ve voz. parku je vrtulník.. |
|
|
eGhE |
Pridané 04.12.2014 16:34
|
|
Ja som sa X krát dohadoval s novými majitelmi o rovnakom plate , no vždy to vydržalo maximálne jeden deň , a to preto ako spomínal Tumik .. |
|
|
Bony |
Pridané 04.12.2014 17:47
|
|
Citácia Tumik napsal: Vím jak to myslíš. pokud si zavzpomínáš, tak víš jak jsem se o to pokoušel několika způsoby: Třeba, aby se i odměna navážela i do počtu bodů / Zamítnuto ATP. Já nevím mě došli už dávno nápady, jak zvíhodnit JOB. Prostě co mu navrhneš to neocení MAXleda tak nějakou chybu. Já už v tom nevidím smysl. Tak buď se budeš muset domlouvat co NEW majitel nebo se tu může o5 několik týdnů TEORETIZOVAT a nic z toho. Editt// Našel jsem kdysi dávný návrh no teď se může někdo zabívat tím dále, kdyby něko chtěl. Když někoho něco napadne, tak jen dobře. Pro kouknutí tu máte http://superparba.eu/forum/viewthread...d_id=56402 Upravil Bony dňa 04.12.2014 18:06 |
|
Prejdite na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
9 HlasovSkyrace
11 HlasovDeathmatche
3 HlasovParkoury
4 HlasovAkce smrti
3 HlasovDerby
0 HlasovTuning sraz
3 HlasovMám rád/a všechny druhy akcí