Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Ruda přemýšlí #1 - RaTyho kauza
Teczka83
Hraju tu od 2010 a nikdy jsem toto nemusel řešit. Několikrát jsem byl v at a mnohokrát jsem zažil, že někdo kryl kamaráda-obchazeče. Jsem zastánce tý morální stránky jak říkáš, ale jak psal Krowky. Pravidla jsou pravidla a ta by se měla dodržovat, pokud chceš hrát. Druhá věc je to, jak se trestalo dřív a jak se trestá dnes. A nejen krytí obchazeče, jenže dřívější sp rozhodně nelze srovnávat s dnešním. Dřív admini nejen trestali, ale bavili hráče akcemi a ne "akcemi". Dnes (hlavně večer a v noci) tam admin sedí, je afk a má minimální aktivitu. V noci někdo na serveru napsal že server "********" je lepší než superpařba a dostal ban za reklamu. Poté napsal někdo že server "********" je horší než superpařba a ban za reklamu nedostal. Takže je vidět že se používá dvojí metr. A já osobně? Pokud by na sp hrál kamarád z reálu, nebo kamarád s velkým "K" jak se říká z sp a dostal ban třeba za nějakou blbost, tak bych kryl. Pokud by obcházel "kamarád" ze serveru, tak bych ho nekryl.
Zrušený účet
RaTy, tady se k něčemu přiznat není jen tak. Mnhody je lepší mlčet a zatloukat a hrát si na někoho, kdo by to v životě neudělal.

Je sice pravda, že to do té žádosti psát nemusel, ale jak už jsem psala, raději mlčet, než to psát veřejně.

Jinak co se týče toho nahlašování kamarádů, tak si myslím, že i anketa mluví sama o sobě. ;) Kdybych se měla já rozhodovat, jestli zatajit obchazeče a nebo jej nahlásit, tak raději utajím někoho, kdo je můj kamarád a budu tím pádem riskovat postih v hloupé hře, než aby to třeba pokazilo přátelství a už by ta důvěra mezi náma nebyla taková. Tady je už ale ta druhá věc, jestli ti přátelé dokáží oddělit herní svět od toho realného a když se něco stane ve hře, tak to neohrozí normální fungování. Protože bych se nedivila, kdyby nějakého chronického hráče nahlásil jeho kamarád ze školy a on by se s ním přestal kvůli tomu bavit.

Jinak pěkně sepsané Rudo. Palec nahoru
Krowky
Ale ved si kludne kamaratov kryte. Ja by som to asi bral rovnako ale pocital by som stym ze za to pride trest ktory keby som dostal tak by som ho prijal lebo by som vedel ze som porusil pravidla. Nemozem mat oboje. Bud zradim kamarata a dodrzim pravidla alebo nappak ho pofrzim, porusim pravidla a schytam trest - jednoduche. Tiez aj v zivote clovek zazije ze nieco kboli kamaratom riskuje ale pocita s nasledkami.
V skratke ja tu nikomu nechcem kazat aby zradil kamarata ale ak niekto porusi pravidla trest je opravneny. Uprimne keby som kvpli kamaratovi porusil pravidla tak by mi trest za to neprekaxal prwtoze by som to urobil s plnym vedomim ze som pravidla porusil a trest si zaslyxim. Lebo varianta podrzat kamarata, porusit pravidla a nedostat tredt, pripadne verejne planovat porusit pravidla a aj tak dostat unban je uplbe na hlavu. Nech da kazdy prednost comu chce, ale oboje spolu mat proste nemoze.
Ruda
Ono Krowky když odhlédneme celkově od toho pravidla o krytí obchazeče banu tak zrovna v tomhle konkrétním RaTyho případě je to napsané tak že nelituje toho co udělal, za což je mi přijde že je až přehnaně odsuzován.
Každopádně RaTyho jsem tu řešit nechtěl tak úplně.

Jinak díky Všem za názory, jak za ty kladné tak ty záporné, jsem rád že to vyvolalo alespoň nějakou debatu, možná to i něco v budoucnu přinese.
Krowky
Neviem či to potom upravil ale pôvodne tam bolo napísané že to urobí znovu....
RaTy_
bylo to tam přesně tak jak to je teď krowky..
Krowky
No veď tak je tam teda to čo som napísal, lebo niekto tu písal že tam nič také nie je ...
Presne tam je toto:
Krytí obcházeče - tohle bych udělal zase, pokud jde o starého kamárada, bohužel.

Velmi nešťastne napísané a ešte na úvod odseku kde sme čakali kus sebareflexie a nie že si niekto podpíli pod sebou konár. Pár ludí ma presviedčalo že to bolo myslené inak ale ja si myslím že tam nie je moc čo čítať "medzi riadkami" nakolko to je napísané velmi jasne.
DrateK
No a, psát to tam vůbec nemusel. To, že to tam napsal, byste měli spíše ocenit. Je upřímný a takových lidí bývalo (nevím, jak je to teď, už pár let nehraju) málo. Sám jsem kryl obchazeče pbanu a pár týdnů/měsíců na to jsem se stal administrátorem. RaTyho neznám, ale pokud se unban zamítá převážně kvůli tomuhle, tak je to vážně přehnaný.
DangerRMV
Rudo

Citácia
Jinak díky Všem za názory, jak za ty kladné tak ty záporné, jsem rád že to vyvolalo alespoň nějakou debatu, možná to i něco v budoucnu přinese.


A přineslo, Krowky to přehodnotil a dal souhlas RaTymu, bez tohoto by to neudělal. Když sem přečetl co napsal Krowky k tomu souhlasu, tak sem se u toho pozastavil. Něco na tom bude...
Upravil DangerRMV dňa 30.05.2018 11:58
popi
Upřímně byste se měli zamyslet na tom, že mohl napsat něco ve smyslu "už bych to neudělal" a podobné věci co píše pomalu každý. Napsal to tak jak to je, ale musíme to brát s rezervou. Jinak oceňuji tenhle topic, líbí se mi to číst, těším se na další díly.
Krowky
Ove nie je to celkom tak, ja som tú zmenu zvažoval aj tak, tento topic vlastne tú zmenu iba zdržal lebo potom čo som tu písal som sa znova zamyslel že vlastne ten nesúhlas je správny čo sa týka pravidiel a za tým si stojím že toto v žiadosti o UB nemá byť, môže mať takú morálnu zásadu, môže sa jej držať ale nemal by to takto vyblafnúť do žiadosti o PUB.
Každopádne platí to čo som vyššiei napísal, ak by som tu hral s fakt dobrým kamarátom a musel by som ho kryť tak asi by som to tiež spravil ale trest by som akceptoval a vlastne by mi bol trest ukradnutý. Každopádne teraz RaTy ak dostane UB (čo si ale nemyslím) tak by sa musel toho držať podobne. Buď to nespraví už nikdy alebo ak sa nájde niekto za koho by to spravil tak musí priniesť obetu v podobe banu na svoj účet... sú veci ktoré za kamarátstvo obetovať treba, otázka ale pre všetkých je že koho a ako ďaleko sme si schopní z online života pustiť bližšie k telu a brať ho ako ozajstného kamaráta. Tým nechcem nikoho odrádzať od budovania nových priatelstiev, len vyzývam k velkej opatrnosti. Vela ludí sa už na takýchto kamarátoch spálilo...
Panzer
Kde se tady můžu vysrat?
Jinak teda Dangere tys taky kryl obchazeče a nepřišlo se na to tak nevím proč tu teď obviňuješ někoho kdo kryje obchazeče. :D Nezlob se nic ve zlém jo, ale je to tak.
No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanůimg.tpx.cz/uploads/PanzerPDPS3.gif
DangerRMV
Nezlob se Panzere, ale nevím o čem to tady mluvíš. Ale nechám tě v tom. Taky nic ve zlém, ale nemáš pravdu. Uzavřel bych to, nechci to tady zase obnovovat, teď se věnujme druhému dílu od Rudy Smile.
Krowky
Telenovela má svoje druhé pokračovanie, koniec prvej časti.

Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasov
6%
Nábory
8 Hlasov
9%
Žádosti o pUB
13 Hlasov
15%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
14 Hlasov
16%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
37 Hlasov
42%
PC Poradna
4 Hlasov
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasov
8%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 16