Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

Myslíte, že by gang systém potřeboval změnu?
Ano 31 Hlasů
97%
Ne 1 Hlas
3%
Počet hlasů: 32
 
Ruda přemýšlí #2 - Co se změnilo? Mrtvý gang systém?
Ruda
Zdravím Váš, přátelé,
dnešní díl mého úžasného pořadu jsem se rozhodl vytvořit z pohledu hráče, který se po více jak třech letech vrátil zpět na server.
Probereme si zde změny, které mě, za dobu co opět hraju, (cca měsíc celkem aktivně) štvou popřípadě mě zaujali. Nebudu psát pouze o negativních věcech, ale pokusím se najít i nějaké pozitivní.
Opět upozorňuji, že se jedná pouze o názory jednoho blba ze serveru a rozhodně netvrdím že mám pravdu, opět se jedná pouze o moje subjektivní myšlenky a pocity.
Dnes jsem se trošku rozepsal, takže si můžete přečíst pouze ty body, co Vás zajímají, snažil jsem se důležité informace vytáhnout a máte je zvýrazněné, pro lepší přehlednost.
Na závěr úvodu bych rád upozornil, že jsem článek nepsal tak, abych byl přehnaně negativní, nebo abych se naopak někomu zalíbil. Snažil jsem se vše sepsat tak, aby to co nejlépe reflektovalo mé pocity z hraní po několika letech.
Jdeme na to, přátelé.

Počet Hráčů na Serveru


Tohle je věc, které jsem si všímal už z občasných pohledů do klienta, počet hráčů za poslední tři roky rapidně klesl, od dob kdy se na serveru pohybovalo 500 lidí a musela se zvyšovat kapacita neuběhl tak dlouhý čas, ale čísla aktivních hráčů se rapidně propadla, skoro čtyřnásobně. Za měsíc hraní jsem na serveru zaznamenal rekordní počet hráčů 150, což mě šokovalo asi nejvíce ze všech událostí.
Může za to pouze to, že hráči již vyrostli a GTA San Andreas je moc stará hra? Já osobně si to nemyslím a ve většině následujících bodů zjistíte proč.

Gang systém


Odvětví, kterému jsem za svého působení věnoval asi největší čas, proto ho tu mám hned z kraje. Ačkoliv momentálně nejsem aktivní v gang systému, mám celkem jasnou představu o tom jak funguje.
Gang systém, jaký si pamatují hráči kteří tu hráli v roce 200x - 2014 je mrtvý. Ano, je to tak, nemyslím si, že jsou to pouze přehnaná slova.
Nejdůležitějším faktorem gangů za mých časů byla komunita, ano samozřejmě zde byli gangy o dvou lidech, gangy čistě pro zábavu, ale majorita všech gangů (IB, OD, WSTL, HDL, ACAB, 18th Street) byla hlavně o komunitě hráčů, kteří se mezi sebou měli navzájem rádi a hlavně ta komunita byla to, co drželo hráče při hraní a v jednom a tom stejném gangu. Zároveň to podporovalo i rivalitu mezi jednotlivými gangy.
Dnes gangy fungují na bázi lobby v CSKu, LoLku atd. zkrátka se dáte dohromady s random lidma abyste si zajezdili pár GRek než Vám gang zruší, někdo dostane permaban nebo omylem zmáčknete špatné tlačítko v sobeitu. Velké, dominantí gangy nahradili gangy o dvou, třech aktivních lidech, spousta hráčů jezdí na několika multi-účtech a věci jako gang web, gang vizitka jsou už dávno pasé.
Dalším problémem jsou gang aktivity. Ačkoliv musím říct že se opět celkem hraje o území a dodávky tak další dvě odvětví šli totálně do ****u. GW jsem neviděl snad ani jednou za měsíc co hraji a závody se z úžasného race-poolu 2 závodů (Bridge, Rally) zredukovali na jeden závod - Rally, občasná změna na Bridge je pouze v případě že se lidi slitují nad spamujícím Ejsim a jeden ten Bridžík si s ním zajedou.
Dřív lítala GRka v jednom kuse, dnes vidím že mají občas hráči problém si zajezdit, což pravděpodobně také souvisí s prvním bodem tohoto topicu.
Celkový systém respektu je jeden velký průser a nebál bych se to označit za největší problém současného gang systému. Peníze by nikdy v gang systému neměli hrát žádnou roli, zde mi přijde, že ATomas úplně nepochopil, proč lidi v gangu hrají a snažil se to přizpůsobit širšímu spektru hráčů a chtěl do gangu nalákat lidi, kteří pro peníze, což je jednoznačně špatně. Dnes je hráčům úplně jedno kolik mají respekt, protože se jim stejně další sezonu vynuluje a každý má na účtě miliardy, takže ani sezoní odměna není dostatečným lákadlem. Podle mého názoru je toto hlavní důvod zániku velkých komunitních gangů, lidé nemají takovou potřebu něco budovat, protože na začátku měsíce budou opět plebové.
Druhým největší problémem je systém dodávek. Jedná se o naprosto nezábavnou hovadinu, která nepřináší nic, jen frustraci z toho, že gang nemá zbraně, což samozřejmě ovlivňuje i boje o území, protože gangy co nemají zbraně si na územích ani neškrtnou.
Dalším problémem jsou cheaty, které opravdu zabíjí jakoukoliv kompetitivní hru, z gang systému zmizela jakákoliv čest a lidem je jedno jestli jezdí s cheaterem nebo ne, dříve nikdo nechtěl jezdit proti lidem co měli třeba jen lagy nebo měli trošku rychlejší starty a samotné gangy také nikoho takového u sebe nechtěly, dnes mi přijde že je to všem jedno, počet obchazečů, multiúčtů atd. aktivních v gang systému je obrovský a cheaty jsou dnes běžná praxe, bohužel. Ale to tak nějak souvisí už s komunitou o které budu ještě psát.
Další věc je, že gang systém není vůbec noob-friendly, dříve to kompenzovala komunita - když někdo neuměl jezdit, ale měl mozek v hlavě, tak jsme ho nabrali do IB a jezdit jsme ho naučili (to byl také můj případ), dnes pokud lidi neumí jezdit tak se nedostanou do gangu a nikdo se s nima sr*** nebude, ale jak se naučí jezdit, pokud nedostanou příležitost? Tímhle gang přichází o spoustu hráčů, kteří by se jinak mohli v gang systému prosadit.
Cením snahu ATomase, který se neustále snaží s gang systémem něco dělat, ale nejlepší postup by byl asi sestavit team lidí, kteří se v gang systému vyznají a nechat je navrhnout komplexní gang systém od nuly, jinak si myslím, že tohle odvětví zůstane už navždy mrtvé.
Je nutné si uvědomit, že gang systém je jediný endgame co tato hra má a bez něj spousta hráčů skončí dříve než pořádně začne, proto je důležité se na toto odvětví nevykašlat. Osobně bych pravděpodobně skončil na nějakých 1000 hodinách, kdyby nebylo IBčka a mojí aktivity v gang systému, chápu že spoustu hráčů gangy nebaví, ale pro ostatní je to vlastně pointa celé hry a gang systém je asi nejméně řešené odvětví na celém serveru.
Ruďku, ale jak bys to vyřešil? Jak jsem již psal, překopat gang systém podle návrhu hráčů, tu hru přecijenom hrajeme my. Sáhl bych dokonce i po radikálnějších metodách jako je nějaká randomizace v gang eventech, smazat gang dodávky a překopat systém území. Admin team by také měl radikálně banovat jakékoliv multi účty použité pro gang účely. Ne proto, že by to nějak vadilo samotnému systému, ale čistě pro posílení komunity a eliminaci cheaterů.
Zhodnocení: Vývoj gangů od roku 2012 do roku 2018 hodnotím negativně, vývoj stavu gang systému si ode mě odnáší známku 4

Administrační Team Superpařby

Zde předem upozorním, že nejsem administrátorem a nemohu proto hodnotit vnitřní postupy AT teamu, jedná se tedy o pohled z vnějšku.
Hned na úvod, než začnu kritizovat, bych rád vyzdvihl hlavní administrátory serveru, jmenovitě Fifu a Nosferatu, z mého pohledu jsou tito dva na spravném místě a tu funkci berou profesionálně ALE! zároveň chápou, že je to jen hra a dokáží si udělat srandu a dá se s nimi normálně pokecat, mým #1 hl. adminem byl vždycky wlcacek, protože měl kvality hl. administrátora, ale řekl bych že kluci se mu dost blíží (hlavně tedy Fifa, s Nosfem jsem neměl moc příležitostí mluvit). Fifu vidím často jak se baví s hráči v chatu a tu hru skutečně hraje, takže to není jen nějaký polobůh co by se lognul jen když jde napálit permabany (pamatujeme na Pixela, že? :D ).
AT je nyní rozděleno na 3 posty OA, Moderátora a Administrátora serveru. Tohle mi přijde jako velmi profesionální přístup, nicméně v dnešní době, kdy je na serveru 150 hráčů včetně AT mi to přijde extrémně zbytečné. Tento systém bych chápal v dobách kdy tu hrálo 400 lidí a rozdělení úkolů by tak dávalo smysl, nicméně 150 hráčů musí zvládnout i jeden administrátor s tím, že přitom ještě bude dělat akci. Často tak dochází k situacím, kdy v nočních hodinách není online žádný administrátor, takže tam vlastně nikdo nemůže banovat, v nejhorším je přítomen pouze moderátor, takže nikdo nemůže banovat ani dávat akce.
Samotné administrátory hodnotím kladně, s nikým z AT jsem zatím neměl problém, občas mě sice pobaví argumentace někoho z AT, ale určitě jsem si zatím nevšiml nikoho, kdo by vyloženě šikanoval hráče (pamatujeme na Wendise, že? :D ), jediný administrátor který se mi trošku znelíbil je [W]arning, za svůj komentář u přihlášek do AT, kdy borcovi napsal něco ve stylu "Nemám tě rád a používáš smajlíka co nemám rád, nesouhlasím s přijetím do AT".
Trošku jsem se divil jak málo administrátorů se vyjadřuje k přihláškám do AT, na tom bych taky trošku zapracoval.
Za práci AT musím jednoznačně vyzdvihnout Larexe, za počet a kvalitu akcí které pořádá, Wery, za profesionální přístup, chladnou hlavu a aktivitu a jak už jsem psal, Fifu. (Určitě bych našel i další, kdybych měl dostatek interních informací, ale tohle jsou administrátoři, kteří mi přijdou ze současného AT nejvýraznější, z pohledu běžného hráče.)
Jako plus a minus zároveň beru trestání hráčů. Líbí se mi, že se zmírnilo přehnané mutování, někdo to občas sice přežene, ale už to není takový Nazi simulátor jak kdysi. Na druhou stranu je ten řetěz někdy povolen až moc a hráči si dost zvykli AT provokovat, obcházet cenzuru atd. Situace, které bych za svého adminování trestal minimálně kickem ze serveru jsou dnes tolerovány.
Co se týče admin akcí, tak stále dominují závody (což mě nepřekvapuje a souhlasím s tím, že je to nejzábavnější akce), jsem rád že jsme se dostali z éry kopců smrti. Co mě trošku mrzí je, že dnes většina adminů neumí udělat závod bez ramp. Tady bych pochválil ještě OA Ove8, který má dle mého názoru nejkvalitnější admin závody z celého AT, je vidět že má závodění v krvi a umí udělat závody co se jezdí příjemně. Méně je někdy více a street závody bývají často zajímavější, více o skillu a zábavnější než nablízkané sky-racy - ty jsou mnohdy o RNG faktoru, o tom po kolikáte ten závod jedete nebo jsou to dost běžně závody které nemůžete vyhrát svým skillem, ale pouze tím, že se soupeř outne, taky zde získáváte obrovskou nevýhodu pokud jedete jako první a nemáte nikoho před Vámi, kdo by Vás táhl. Móda sky-raců mi fakt neskutečně vadí (dřív to byli spíš takové troll akce na zpestření), ale chápu že to je prostě vývoj a nějak se s tím smířím.
Dalším trendem jsou závody na 100000hpček s admin autem, vypnutýma kolizema a ideálně ještě bez premium výhod. Přijde mi že ty akce jsou dneska už pro Honzíka od vedle, co si přijde znevýhodněn jen proto, že neumí jezdit a bere každou lampu a ve volném čase si ani nevydělá na premium.
Zhodnocení AT: Vývoj AT od roku 2012 do roku 2018 bych hodnotil známkou 2-, spousta věcí se změnila k lepšímu, ale spousta věcí by se z mého pohledu dala ještě zlepšit. Good luck kluci s právama. :-D

Ekonomika Serveru


Tady fakt rychlý odstřel, ekonomika serveru je totálně ve srač***, nemovitosti co se dřív prodávaly za 10 mega, mají dnes hodnotu 200 mega a kvalitní nemovku nekoupíte pod miliardu (což byla mimochodem částka se kterou jsem byl nejbohatší na SP). Toto mi přijde naprosto nelogické už jen z toho důvodu, že povolání vydělávají pořád stejně jak v roce 2012 (+-), pokud tu chce nový hráč podnikat tak mu nezbývá nic jiného než čekat na reformu, protože nemá šanci se bez známostí zapojit do podnikání. Já byl vždy jeden z nejbohatších lidí na serveru, začal jsem vydělávat přeprodáváním aut, z čehož jsem se následně dostal na nemovky, kdybych podobný postup praktikoval dnes tak bych musel prodat kolem 100,000 aut než bych se dostal k první nemovce. Nevidím cestu pro nové hráče jak prorazit v tomto odvětví, a to mám lehce nadprůměrné IQ jen tak btw. SP je taky jediná ekonomika na které jsem kdy viděl něco podobného jako prodávání aut pod defaultní cenou, což nedokážu pochopit ani po všech těch letech na serveru.
Výdělky ze zaměstnání jsou prostě joke, určitě se těch několik set miliard nevygenerovalo ze serveru touhle cestou. Administrátoři se samozřejmě snaží odčerpávat prachy ze serveru přes různé akce a škudlit na odměnách za admin akce, ale to je opravdu kontraproduktivní a naprosto zbytečné, protože to jsou drobné. Odměny na akcích by se právě měly rapidně zvýšit, stejně tak jako peníze generované ze zaměstnání. Tohle se musí vyřešit jinak.
Co by si s tím udělal Ruďku? Stejně jako v gang systému, nabrat ekonomicky zdatné lidi, kteří by pomohli překopat systém ve hře. Sakra, já strávil na ekonomce jen 2 semestry a i tak vidím několik extrémních problémů na serveru. A samozřejmě švihnout reformu komplet všeho, jinak se to nevyřeší, i když by pravděpodobně majorita hráčů brečela. A jak už jsem psal, zvednout odměny za admin akce a peníze generované ze zaměstnání.
Zhodnocení: Tady je to jasné, hodnotím známkou 5, jinak to ani nejde, z ekonomiky se stala totální šaškárna a opravdu nechápu, že se to ještě nějak radikálně nefixnulo.

Vývoj Herního Módu

Tady jen ve zkratce. ATomasovi se určitě povedlo server vylepšit z mnoha stránek, firemní systém, uživatelské rozhraní gangů atd. je na daleko lepší úrovni, spousta otravných věcí z minulosti byla odstraněna, získali jsme spoustu nových vychytávek. Za největší úspěch beru balancnutí jednotlivých povolání, to se opravdu povedlo a oživilo to dříve mrtvá povolání. Je vidět že to pana Tomáše pořád baví a neustále server vylepšuje a nebere ho jen jako dojnou krávu. Značný upgrade dostali také admin příkazy, které opět odstranily spoustu otravných hovadin, které se dříve museli dělat ručně.
Jako hlavní negativum vidím gang systém, viz. druhý bod.
Za další negativum bych bral přehnanou ochranu hráčů. Přijde mi že dnes nemůžete na hráče vystřelit snad nikde po mapě bez toho aby Vám nevyskočil tooltip jak strašně zlej člověk jste. Buďto hráč plní misi, nebo je na warpu, nebo si zrovna dělá špagety nebo je to Péťa který nemá rád nasílí ve hrách. Jsme v GTAčku, ne v Euro Truck simulátoru, když chci vzít RPGčko a odpálit konvoj pěti kamioňáků jen protože mě ve tříde zase šikanoval Jirka, tak bych tu možnost mít měl a zmínění kamioňáci by mě zase měli mít možnost spawnkillovat než se odpojím ze serveru.
Chtěl jsem tu vypisovat o dvaceti druzích Premium výhod, ale pak jsem si uvědomil, že ATomas je vlastně pořád podnikatel, který potřebuje vydělat, což mu nemám za zlé, taky bych to tak dělal a proto to nechám na Vašem úsudku.
Zhodnocení: Celkový vývoj modu od roku 2012 - 2018 hodnotím známkou 2, dal bych 1- ale gang systém je zkrátka ve stavu 72 leté prostitutky, která jede z posledního aby vydělala na půl gramu pika. Většina věcí v módu se změnila k lepšímu a nemám s většinou věcí problém.

Komunita hráčů


Další věc co šla, podle mého názoru, totálně do ****u je právě komunita hráčů na Superpařbě. Dříve se chat na serveru nezastavil, každý se s někým bavil. Dneska je chat plný rádoby vtipných dětí, které hází jednu cringe hlášku za druhou, ideálně s použím capslocku a inteligence celkové komunity na SP mi přijde ještě nižší než byla dříve (což jsem si nemyslel že je možné).
Hráči už nevyužívají web, nezakládají si vizitky, nemají potřebu se socializovat s ostatníma. Back in my days bylo úplně normální po příchodu na serveru pozdravit do chatu a člověka na oplátku pozdravilo 20 dalších hráčů, dneska mi přijde že jsem jediný co pozdraví po příchodu na server a co jsem se informoval tak v OA/admin chatu to není jinak. Mám rád noční hodiny, kdy se na serveru ukáže třeba Janci, LoL_Noob, Tears a další lidi a kecáme tam o blbostech, protože mi to připomíná "staré dobré časy", kdy to tak fungovalo na denní bázi. Je to trošku škoda, dřív komunita na SP fakt přípomínala takovou "virtuální rodinu" i když to je dost nerd označení. :-D
Dnes už nikdo ani pořádně není schopný poradit, když se hráč na něco zeptá, hráči mi přijdou celkově o dost víc cringe než tomu bylo dřív a vůbec se mi to nelíbí. :-D
Zhodnocení: Tady budu hodně přísný a celkový vývoj komunity na SP hodnotím známkou 5, přijde mi že nevidím jediné positivum ve vývoji komunity na SP, pouze samá negativa.

Závěr & Celkové Zhodnocení


Celkový vývoj našeho milovaného serveru hodnotím známkou 3-, určitě bych našel nějaká positiva ve vývoji serveru, mezi hlavní patří úpravy modu a určité aspekty v AT, nicméně u mě zkrátka pořád převládají negativa, možná jsem dost ovlivněn nostalgií, takže opět připomínám, že vše co jsem zde dnes vypotil je pouze můj subjektivní názor.
Také se omlouvám za případné gramatické/pravopisné/stylistické chyby v textu, přecijen je už dost pozdě a tak můj mozek nepracuje úplně na 100 %.
Děkuji všem, co si přečetli další díl mého cool pořadu a napište mi Váš názor, na vývoj serveru, popřípadě jak se Vám na něm hraje, pokud jste nováček. Budu se na Vás těšit u dalšího dílu a mějte na paměti že Vás má strejda Ruděk všechny rád.

Váš Ruda.
Upravil/a Ruda dne 10.06.2018 05:23
Reggie_
No teda, musím pochválit ovšem za délku (topiku), pěkně jsi rozepsal. S tím, co jsi vytknul s tebou souhlasím, hlavně ten gang systém a komunita. Přijde mi, že po tom, co upadlo OD, ve kterým jsem byl až do úplného konce, začal ten systém postupně upadat.. nemusí to tak být, jenže já to tak cítím.. k tomu se ale vyjadřovat nechci, to bych tu psal až do aleluja. Ke komunitě taky nemluvím, to je jen pořád "tvoje máma", "ať ti chcípne rodina" apod. výrazy a už je z toho fakt na blití, co někteří dokážou na té klávesnici naťukat. Admin tým se taky dost změnil, ve kterým jsem působil 2 roky. Stará garda odešla, někdo z nich ještě doteď zůstal, nahradili je lepší, někteří zase horší, ale to nijak ovlivnit nelze. Vylepšil se taky admin systém, zavedl se např. vlastní system na var, je teď jednodušší odhalování nezvaných návštěvníků na serveru.. a tak dál, a tak dál.

Početl jsem si pěkně, rozhodně v tomhle pokračuj, budu se těšit na další tvý 'myšlenky'. Palec nahoru
Vizitka | Rozhovor

URL steam.mmosvc.com je zakázana.
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=21825
Ruda
Díky za názor, Reggie,
jak říkám, admin team nemůžu hodnotit úplně objektivně, protože v něm nejsem a tak nemám přehled o všech vychytávkách/změnách.
Určitě plánuju pokračovat, psychicky mi pomáhá, když se můžu vyjádřit k věcem co se mi nelíbí a zároveň (trošku ego boost) si připadám že tu mám pořád trošku jméno a tak můžu věci hodnotit objektivně, bez toho abych se bál že si někdo bude myslet že se jen snažím hejtit nebo se vetřít do přízně určitých lidí.
Upravil/a Ruda dne 10.06.2018 05:24
biatec
pocet hracov proste klesa,to je fakt.hra uz je proste zastarala.nedavno sa tu riesila propagacia servera,neviem ci sa to dako pohlo.ale je zaujimave,ze najviac ludi chodi az neskoro vecer po osmej.aj vcera som bol prekvapeny,ze okolo siestej vecer bolo len 100 a po deviatej 150.a to plati aj mimo vikend.

admin team:neviam ja celkovo ako hrac uz dlhodobo nevnimam,ze by tam bol daky problem.adminov je dost(prave na ten pocet hracov).spravanie a robotu adminov vnimam pozitivne uz dlho.niesom hrac,co by s adminmi dako vykecaval,takze ich vacsinov registrujem,len ked riesia daky problem.alebo na akciach.
dlho som sa nestretol s dakym silne arogantnym spravanim.
kedysi este predtym ako CzSk zalozil tu pamatnu"peticiu" Smile to bolo fakt zle,bolo malo adminov ktori nic nestihali a mozno z toho pramenila nervozita a chovanie.


to o tych akciach som pred par dnami zalozil topic v navrhoch na akcie.plne suhlasim stymi skyrace-mi.nevravim,ze nemaju byt vobec,ale tiez by som bol za to,trochu navrat k davnejsiemu jazdeniu.spomenul som tam aj ten tvoj zavod.lebo zavody sa dostavaju do takych extremov,ze cim viac hard tym akoze lepsie,a keby admini nedavali /port pocas zavodu tak neviem ci to na prvy krat niekto dojde.to uz ani niesu zavody,ale autoparkur :D kde cakate ake prekvapenie v podobe rampy pride.

street race mne osobne sa paci ovela viac.za cias Grizzly Kodeks boli super vyvazene zavody.myslim tym, ako sa k jazdeniu vyuzivala cela mapa.a v jednom zavode ste jazdili zakrutami po meste aj po terrene na mt.chilliad a podobne.
ale prave vcera som videl naznaky od OA/adminov na navratenie takych akcii.
presne ako vravis,jednoduhsia akcia casto pobavi viac,jak ta velkolepa,kde rampy pripominaju dalsie mesto.


odmeny z akcii,som tiez atomasovi spominal v jednom navrhu.neviem preco sa snazi setrit prave tam.asi aby sa nevykradal rozpocet,ci mnozstvo penazi,alebo co.neviem.



a ten tvoj zaver je podla mna presne ta spominana nostalgia.hraci furt len spominaju stare dobre casy,ktore sa zas tak nezmenili.ja tu hram 6rokov,bez dakych oznamovacich koncov a navratov.bolo par krat,ze ma uz proste nebavilo dalej hrat,tak som mesiac nehral,no po poripojeni co som si prisiel len zalietat ma to zas chytilo.a osobne nemozem povedat,ze by sa ten server povedze za 2roky dako zmenil.
mozno to bude aj tym,ze sa snazil si najst vzdy nieco co ma bavi a nevnimat tie negativa.napriklad ma chytilo vymyslanie hracskych akcii(Akcia Vysetrovatel,skryvanie travy po mape),tak sa tym bavim.
Krowky
Gangysystém si momentálne buduje samotná gangkomunita, všetko si schvalujú samy a ani ja s Johnnym ako správcovia nemáme žiadnu moc ho meniť svojvolne. Takže čo si hráči schvália to majú. žiadnu zmenu im nenútime. Na webe je zriadená sekcia, kde sú ludia z gang systému ktorý tam chcú byť ale aj tam je to mrtvé. Proste celé to že niečo nefunguje je problém komunity v gangoch ako takej. Nikto iný za toto nenesie zodpovednosť. To že a rešpekt nuluje každý mesiac - to si schválila komunita. To že budú odmeny v dolároch to takisto. A kopec iných vecí. Pretože vždy keď sme s nejakou zmenou prišli my ako SG resp. SC alebo ATomas tak vždy to dopadlo zhejtením celej novinky a tak sa ATomas rozhodol že už zavedie len také veci, ktoré si "ganstri" samy odsúhlasia.
Gang systém sa ale momentálne trošku rozbehol. Nie je to tak dávno čo bolo asi 5-6 gangov. Ale to čo tu bolo pred rokmi to tu už nebude...nikdy.
Disco
Ahoj,
naprostý souhlas s většinou co jsi napsal. Jediný a čím fakt nesouhlasím je to rozdělení AT. Přijde mi, že jakmile odpadl Skylake z OA a šel na moderátora, počet akcí rapidně klesl. Vidím akci kolikrát co 2 hodiny. Je opravdu škoda že většina AT akce skoro nedělá, výjimka Systemer a Panther, od nich jsou akce co chvíli.
S čím ale souhlasím je gang systém. Všeci na něj nadávají co pozoruju tu chvilku co jsem se začal zapojovat do gang systému. Většina si ani neuvědomuje, že nemá dost lidí v gangu na to, aby zvládla jakoukoliv situaci. Všichni by chtěli nabrat jen ty co už všechno umí a nebo multi účty. Je škoda, že se skoro žádnej gang nesnaží zaučit nové hráče, nabrat i možná nováčky, kteří budou aktivní na serveru skoro pořád. Už jen vidím to, jak je serou dodávky jen kvůli tomu, že jeden gang má víc aktivních lidí jak oni. Ano, dodávka je sice moc jednoduchý způsob jak získat respekt, ale pokud si uvědomí, že vlastně si za to mohou sami, když na dodávku nemají dostatek lidí, nevymýšleli by zrušení dodávek apod.. Musím říct, že z mého pohledu zrušení respektu za dodávky je zničí.
Co se týká nemovitostí, tam bych udělal opravdu radikální změny. Nemovitosti vlastní lidé co na serveru pomalu nehrají, taky proč by měli, když vlastně nemovitost vyřeší zaplacení ochranky, kterou ovšem vidí každý hráč, takže pokud tam má kamarády tak mu to pohlídají.
Počet hráčů, je nutno říct že je léto, ovšem je dokonce možnost že lidé odchází ke konkurenci, protože SP přestává mít co nabídnout. Stejná zaměstnání, skoro žádné speciální mise/úkoly. Nemovitosti vlastní stále stejní lidé a v gangu nemáte možnost se jako nováček zapojit.
Zamyslel bych se nad tím, jestli je nutno opravdu po skončení ochranky nutnost nemovitost dražit. Mě naopak přišel opravdu zajímavější způsob ten boj o tu nemovitost. Je pravda, že by se nemovitost prodala za malou cenu, ale pak je potřeba zvednout defku nemovitostí.
Admin akce, chápu že se většina snaží dělat hlavně závody, protože to je asi to hlavní co mód nabízí tvořit. Občasná výřazka to ale nezachrání. Mě osobně třeba chybí, když by se OA / Admini snažili stavět i mapy pro DM. Myslím si, že DM by mohlo zaujmout dost lidí, hlavně už jen kvůli tomu, že by to nebyla stejná mapa co si mohou zahrát sami na stadionech, hlavně by hráči měli stejnou zbraň, takže by se nemohli hádat že ho zabil tím a tím.
Dalo by se vymyslet spousta dalších akcí co by se dala tvořit, co jsem měl možnost na test OA vidět, jeden z uchazečů o post se snažil o něco co jsem na serveru ještě nikdy neviděl, ale bohužel tyto akce nevidím organizovat.

Spousta věcí by se dala si myslím ještě zachránit, je třeba se ale na tom pracovat dřív než bude pozdě. Spousta hráčů co se týká návrhů chtějí upravit sebemenší blbost, která pak většinou na serveru nemají po chvilce ani využití nebo naopak všechny začnou ****. Snažil bych se možná pokud by se to dalo propojit web se serverem a návrhy uspořádat i na serveru, kde by bylo shrnutí jednou větou a po rozkliknutí souhlas / nesouhlas aby hráči mohli více rozhodovat o tom, co na serveru bude. Opravdu nevím, jestli GTA něco takového jako propojení webu se serverem nabízí, ale neviděl bych v tom nic špatného, když by tam byl i odkaz na celý návrh.

Jinak musim říct krásně si vystihl to, co má na serveru největší mouchy a je třeba s tím něco udělat.
S komunitou už asi nic nenaděláme, ale server může mít stále co nabídnout pro nové hráče, mužem jen doufat, že ta komunita se časem možná vrátí do normálu.
DangerRMV
Gang systém


K tomuto bych se chtěl vyjádřit opojením HNUSU, dá se říct. Ono je ale těžké vysvětlit hráčům, kteří tu nehráli před lety, že to tehdá bylo jiné a zatraceně lepší. Nejde jim říct "hele, před 5ti lety ten gang systém byl lepší... to a to a to apod." Protože tu ti lidi nehráli a vůbec neví o čem je řeč a jsou rádi za to, co je teď. Některým se dnešní gang systém líbí, což vůbec nechápu, ale nikomu to brát nebudu. Mě se to osobně nelíbí, už to není co dříve, když tady byli opravdu TOP gangy na úrovni, některé složené z 5 členů, některé z 20, ale pořád to byla pecka. Byla vyrovnanost, rivalita a všichni se nějak tak vzájemně respektovali. Když bych měl rozdělit gang systém, tak na 3 části. První část když bylo WHE,ACAB, CCG a ostatní gangy .... <- NEJLEPŠÁ ČASY! Opravdu tohle bylo suprové, žádné hádky, žádné lagy, ŽÁDNÉ CHEATY, všichni měli radost, že můžou být součástí co tu opravdu ještě nebylo a bylo to skvělé, cítil sem takový vzájemný respekt mezi sebou, samozřejmě, že občas proběhla nějaká hádka, ale vždy se to uklidnilo a na druhý den na to zapomělo, nikdo se nikomu nechtěl mstít a celkově se jelo dál, za mě nejlepší gang systém časy co tu kdy jsou. Druhá část OD,IB,HDL a ostatní gangy <- Tohle už se posunulo do nějakých extrémnějších věcí, nevím jestli je to dobou nebo komunitou, zdálo se mi, že to hráčům nějak vlezlo do hlavy a nevážili si toho, že proti někomu si můžou zajezdit. Začali se používat nitra, tankmody apod. tohle opravdu nechápu, nebudu jmenovat kdo a kdy, ale bylo to a trochu mě to i mrzí. Dále hádky, urážky, zesměšňování... já nevím, ale prostě jakoby několika hráčům v té palici nějak přeplo a začali se chovat vůči druhým jako absolutní č****. Každopádně takový nejsou všichni v té době, ale mrzí mě, že to tak bylo. Někdo řekne "však je to vole jenom hra", jasný... hra to je, ale co si myslet o člověku, který se chová na serveru denodeně jako prase, vždyť to musí být uplný psychouš a v realitě musí velmi nízké iQ, takže polemizovat potom o tom, že je to jen hra, že takový v reálu není už stojí za přemýšlení. Poslední a třetí část je SR a ostatní gangy. Tohle mi už příjde, že šlo všechno do kytek, zůstalo pár srdcařů, kteří si příjdou občas zajezdit a pokecat, ale hlavní podstatou už není ta zapálenost do těch gangů.

Když nějak shrnu ty gangy,... je to špatné. Všechno se mění, zlepšuje, ale já si myslím, že se to jenom zhoršuje. Já cením snahu návrhů hráčů a zavední ATomase nějakých novinek, ale uznejme si, že už to nebude všechno jako dřív. Věci se mají zlepšovat, ale většinou si řeknu, že předtím to bylo lepší... a taky že bylo. Nejlepší by bylo obnovit úplně celý gang systém a vrátit se do let 2012-2014, ale to se asi nestane, protože názor jednoho vola nic nezmění.

Komunita hráčů


Jak píšeš Rudo, dnes je to jiné a souhlasím s tím co si napsal. Ale já nechci být sprostý a k tomu se nedá vůbec vyjádřit, pouze tímto smajlíkem: Zle

Jinak děkuji Rudo, za pochvalu k mým závodům :D, tohle mě potěšilo! No jo, já jsem taky přes ty street závody. Super článek, máš perfektní názory. Těším se na další, pokračuj v tom.
Tearsko
Uniká vám základná vec všetkýn starým hráčom.

Pre každého hráča je TOP doba práve v tedy kedy on sa nachádzal v najväčšom "rozkvete" kedy ho to najviac bavilo , kedy sa na serveri najviac bavil, kedy zažíval najviac zábavy.
Ale to nie je spôsobené tým v akom stave bol momentálne server alebo gangy.
Je to spôsobené tým že v tom čase ste mali iný vek, iné zmýšlanie, iné veci boli pre vás priorita.
Preto každý starý hráč len trepe ako to bolo top v roku 2012/ 2014 / 2016 a podobne.
Server sa prispôsobuje novým trendom a tomu ostatku tých 80 % hráčov ktorí tu nehrali pred 5. rokmi a nie tým 20 % hráčom ktorí tu sú s nami už niekolko rokov.


Druhá vec je samotná hratelnosť tejto hry,ani konkurencia nemá závratné čísla v hratelnosti, sú na tom podobne.
Vždy v lete je hratelnosť slabá.

500 slotov sa síce pridalo ale 500 ani 400 hráčov tu nehrávalo pravidelne.
Strop býval jednu krátku dobu 300-350 hráčov ale nie teraz, v dobe rozmachu steamu a dobe kedy iné hry sú ďaleko hratelnejšie a keď teraz už aj slabšie/lacnejšie počítače sú dosť výkonné a zvládajú lepšie hry, nečudujte sa tomu že tu hrá priemerne 150 ludí online.

Komunita- komunitu tvoria prevažne ludia už z tej novšej generácie detí a problém tejto generácie nie je len v tejto hre ale v celom svete, preto je komunita iná ako bolo v roku 2010-2012.

Vylepšenia / nevylepšenia - kolkí z vás navrhujú zmeny ktoré by viedli z lepšeniu niečoho čo popisujete ? V poslednej dobe sa zavádza mnoho vecí ktoré sa predtým nezaviedli, viac sa vychádza v ústrety hráčom , máte viac možností ako ovplyvniť server.
Každý vie prísť a povedaž toto je teraz na prd lepšie to bolo pred 5 rokmi.

Ste prevažná väčšina zaujatí na svoju dobu kedy bol pre vás server/gang systém/hocičo iné čo vás bavilo na serveri v TOP forme.
Mohli by ste vzhladom k tomu veku ktorý väčšina už máte vedieť lepšie prehodnotiť / analyzovať situáciu ..nie ako prevažne ten odpad čo tu čítam Na hlavu Adios.

Vedel by som si predstaviť rubriku "kecy starých hráčov" kde by som si povyťahoval z chatu denne aspoň jednu dve perly Kappa
Upravil/a Tearsko dne 10.06.2018 13:08
Ruda
Krowky:
Díky za upozornění, už sice vím že taková sekce existuje, nicméně jsem se do ní ještě nedostal, tak jsem přesně nevěděl jak to teď funguje, díky za upozornění. Pořád to ale víceméně nic nemění, jelikož většina těch změn v tom gang systému vidím přišla ještě dříve a nějakou lehkou úpravou se to nevyřeší, bohužel.

Tears:
Naprosto souhlas s tím co si napsal, ale toto nikdy neměla být nějaká TOP analýza po přečtení tisíce statistik, tohle jsou jen pocity které po těch letech mám (jak jsem psal asi 3x v tom topicu btw. :D ).
fIoW
Od dob upadnutí HDL a OD už ani ta gang rivalita nemá úroveň, souhlas VE VŠEM. *JSEM FAKT NAŠTVANÝ*
img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
DangerRMV
Citace
fIoW napsal:

Od dob upadnutí HDL a OD už ani ta gang rivalita nemá úroveň, souhlas VE VŠEM. *JSEM FAKT NAŠTVANÝ*


Asi tak. Nejlepší, nejjednodušší a nevystižitelnější věta, která tady padla. Souhlasím s stebou Mrtne.
Spam_
Problém gsystemu je ten,že starí hráči ako ja už nehrajú a tí noví nemajú žiadnu motiváciu pracovať s gangami. V gangsysteme sa pohybujem 7 rokov a keď vidím ako sa to celé rozpadá ,tak si vravím aká obrovská škoda to je. Ten koncept toho gsystemu je super . Kolko nás starších ktorý tu hrajú by tu už dávno nehrali keby nieje gsystem ? Ja by som bol za to aby sa spravili 2 serveri jeden reálna zem a druhý worldwide server čisto s gangsystemom. Ten systém je jedinečný a dokáže baviť dlhu dobu . Len to treba vedieť predať hracom.
Bakerko
Hra je stará a hráči čo jazdili GR a venovali sa gangsystémom už vyrástli a maju real life, a dalšia generácia detí? Ani nevedia čo to je gta sa, radšej si pustai fortnite a neriešia, a ked náhodou sa tu nejaky novačik objaví NIKDE mu nieje spomenutý gang systém ako u firiem, nemá motiváciu byť v gangu pretože... o tom nevie, takže asi tak.
asthenic
Včera písal nemenovaný hráč farebný, do očí bijúci inzerát (asi päťkrát to opakoval), v ktorom hladal gang + že by ho naučili GR. Po asi polhodine som si dal /getgang a hráč stále v žiadnom nebol. Napísal som mu, že či oňho niekto prejavil záujem; vraj nie. Bol to denný peak, cca. 160 ludí, určite to tam každý "gangster" videl. Takže si v prvom rade upracte vo vašich hlavičkách vy sami. Hráte sa na mafiánov, v dvoch gangoch je 15 ludí a v ostatných po päť, pričom keď jednému napíšeš ako newbie tak Ťa pošlú do preč, lebo všetci hladáte "skillerov". Haha
fIoW
Nikdo nechce učit nikoho to, co se musel naučit sám. Není tak těžké naučit se jediné dva aktivní závody. Ještě bych jen dodal že když v chatu vidím bezmozky jako je třeba Ejsi tak hned ztrácím chuť tu hru hrát.
img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
Ruda
Citace
fIoW napsal:

Nikdo nechce učit nikoho to, co se musel naučit sám. Není tak těžké naučit se jediné dva aktivní závody. Ještě bych jen dodal že když v chatu vidím bezmozky jako je třeba Ejsi tak hned ztrácím chuť tu hru hrát.


Hele tady s tebou musím nesouhlasit, můžeš ten závod jezdit do zblbnutí, ale pokud neznáš zkratky, způsoby jak správně projíždět zatáčky atd. tak se to nikdy nenaučíš pořádně. Když si tě vezme pod křídla nějaký jezdec a tyhle věci tě naučí tak se to naučíš daleko rychleji a kvalitněji. To samé platí o sawnech.
fIoW
O sawnech se tady už nemá cenu ani bavit, ty tady jsou mrtvý. Máš pravdu v těch zkratkách.
img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
Saph1R
Dovolím se připojit k tématu, které mě vlastně drží a pojí mě k serveru už skoro 5 let? Tou je Gsystém. Ostatní "rozmanitosti" modu jako firmy, top body atd nemají do sebe to co gsystém, nebo alespoň měl a to je ta hlavní věc - komunita. Dnes bych gangy přirovnal k odpadu který jen čeká na vývoz. Proč? Protože ať se podívám kam se podívám, ať chci do jakéhokoliv gangu, který právě na serveru je, za nic nestojí. Jsem online zrovna přijdu, pozdravím, 6 lidí online a nikdo nic, nedokaže nikdo dát to Tčko a pozdravit prostě nebo se normalně bavit, jediny co tak možná sem tam nějaky GRko, ale jinak komunikace na bodě mrazu. To bych doporučil lidem aby se nad sebou zamysleli, protože ty gangy a tu komunitu tvoří členi, za takový stav, do jakého se dostal, můžou jenom hráči nikdo jinej. Nedávno (tak půl roku zpět) když jsem byl v zimě nějakou dobu doma občas jsem zašel do práce jako že jsem toho moc neměl tak jsem se gsystému snažil nějak dopomoct, že naučím pár lidí jezdit a začlenit se nějak do ty skupiny. Tak jsem to dělal před 4 rokama když jsem měl West a myslel jsem, že to tak funguje stále, no opak byl pravdou, vzal jsem si k sobě 2 - 3 zkušený racery co jsem tak nějak znal a snažil jsem se nabrat xy lidí do gangu s tím, že je to prostě naučím, protože nijak jinak se líp neshaněj lidi, kteří by víc byli loajální vůči skupině než tak, že si je sam vychovam. Par nováčků se našlo, snažil jsem se s nima jezdit proti silnějším gangům, ukazoval jim jak kde jezdit, proč to tak je a chtěl jsem, aby jezdili proti silnějším, protože jedině z vlastních chyb se nejlíp poučím. K tomu jsem chtěl, aby občas trénovali a naučili se základně sawny, protože každej kdo mě zná tak ví, že jsem vždycky nejradši jel na územka a na územka se nejlíp rozjížděla ta komunita. Od ostatních gangů jsem dostával výsměch což jsem dá se říct čekal a nějak mi to nevadilo, ovšem od těchto nováčků, které jsem se snažil začlenit to téhle "společnosti" se snažili hledat výmluvy, nechtělo se jim jezdit protože např. je to na ně příliš složité, nebo nemají čas trenovat a sawny už tuplem ne protože take např. v dmku stále umíraji nebo je to prý mrtvý sektor. Následně po asi 2 týdnech(?) neustálého ježdění s pár lidma co jsem měl jsem dostaval stale nějaké narážky na údajný tank, nitro, lagy a podobně jsem se rozhodl že to opravdu nema cenu něco zkoušet. Takže opravdu za tenhle úpadek můžou samotní hráči tzv. "gangsteři", kteří neumí rozvinout gang systém, hrát ferově a nějak to dál tvořit. Občas na pár minut, někdy i na půl hodinu zajdu na server si popovídat nebo možná i zajezdit jen abych nějak zabil čas a podíval se, jestli se třeba něco změnilo, ale opravdu je škoda těch gangů tak jak to vypadá. Dneska když přijdu tak mi to připadá jak u blbečků, jak kdybych si sedl k 20 lidem a 20 lidí čumí do mobilu místo toho aby se mezi sebou bavili o normálních věcech.

Další věc, co bych chtěl zmínit a pochválit, tak to je AT. Jako ten, co dlouhou dobu "hejtil" AT, tak mi po delší době připadá tenhle AT jako docela slušný až možná na nějakou vyjímku, což jsem rád. v ostatních odvětvích se už dlouho nepohybuju a nemam k ním co říct no.

Jinak hezky sepsané, má to něco do sebe.
Bakerko
Novačikovia sa maju veci naučiť sami a neotravovať majiťelov gangu, prečo by som mal brať nejakeho novačika čo mi prehrá gr ked možem zobrať niekoho kto to pozná?
Ruda
Citace
XxTerzX napsal:

Novačikovia sa maju veci naučiť sami a neotravovať majiťelov gangu, prečo by som mal brať nejakeho novačika čo mi prehrá gr ked možem zobrať niekoho kto to pozná?


A to je právě ten problém. :-D Kdyby se kdysi dávno v roce 2012 Fugi a Souky řídili touhle myšlenkou, tak jsem se nikdy nedostal do IBčka (ve kterém jsem skončil jako šéf gangu) a možná bych ani nikdy bych to v g systému nedotáhl tam, kam jsem to dotáhl. Díky bohu za odlišnou mentalitu tenkrát. :-D
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
4 Hlasů
5%
Nábory
6 Hlasů
8%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
34 Hlasů
43%
PC Poradna
4 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
9%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 18