Informace o serveru

R
Připojit se na server

Hiearchie článků

SuperNews 12/2018

SuperNews | Johnny

Vážení čtenáři a čtenářky, vítám vás u dalšího vydání měsíčníku Supernews. Je pro vás připravena rekapitulace událostí, které se udály jak na serveru, tak v admin teamu. I tentokráte jsou připravena čísla ukazující aktivitu admin teamu a v neposlední řadě i rozhovor s dalším administrátorem a rovnou i druhým redaktorem SN, Basebalem.

 

Ještě před samotným vydáním RZE 10 bylo opraveno na serveru pár chyb jako byl teamkill, východy z kasina v souvislosti s virtualwordem, opraveny byly pickupy domečků a ukládání barvy nicků.

Chybky byly také v gang závodech a v derby. I tam proběhlo pár nutných fixů. 

 

A konečně máme tady magické datum 9. 12. 2018, čili den, kdy byla konečně vydána nová a dlouho připravovaná Reálná Země 10! Ruku v ruce s tím šlo i vydání nového SAMP klienta SA-MP 0.3.DL. Toto datum se zapsalo do historie Superpařby a ta udělala opět velký krok dopředu. 

 

A co že to nabízí ta nová RZE 10? Tak mimojiné byly na server opět přidány ostrovy, tentokráte lepší, propracovanější a pro chod serveru uživatelsky přívětivější. S tím také na ostrovech vznikla celá řada nových misí pro většinu zaměstnání. 

Novinkou jsou také nové interiéry domů, které si majitel může postavit a vybavit dle svého vkusu a výběru. Tímto interiérem jsou ale vybaveny jen domy ID 1 - 191

Dále byly přidány denní úkoly zvané také jako questy, jejichž splněním získáváte nejrůznější odměny a výhody. Každý den v 16:00 je vygenerován nový úkol. 

Novinkou je také nový design tachometru, který nahrazuje ten zastaralý. Na místě je třeba uvést, že ten starý nezmizel, nýbrž zůstává stále v možnosti nastavení hráče, který si může vybrat, zda bude mít starý či nový. 

Nové eventy byly přidány i na stadiony, jejichž splněním hráč získává také různé odměny a doplňky. 

Nové mise nebyly přidány jen na ostrovy, ale na své si přišli i hasiči, dozorci či rybáři. Dozorci se dočkali nových obchůzkových misí, hasiči ostraňují padlé stromy ze silnic, elektrická vedení či polévají vyprahlou zemi svýma .... stříkačkama. 

S ostrovy na serveru přibylo pochopitelně i několik nových domů, z nichž některé jsou opravdu velmi přepychové a určeny tak výší pořizovací ceny a cenou provozní pouze majetným hráčům. 

Na ostrovech se nenachází jen domy, ale i nové nemovitosti! Od letiště, přes benzinku až po hladová okna. 

 

Jak už tomu bývá, tak s přidáním nové věci vzniknou i drobné chyby a nedosatky, které se projeví až v ostrém provozu. Nelze tedy vše odhadnout a vychytat už při testování. Vše bylo ale už opraveno a už se jen ladí pro maximální herní zážitek!

 

Ani Supernews nedokážou popsat tu neskutečnou nálož novinek, které přišly s Reálnou Zemí 10. Přijď ještě dnes na server a podívej se na ty bomby sám! 

 

Hned začátkem měsíce dostali dva hráči možnost pomáhat administrátorům z funkce zvané Helper. Rich a Evil tak začali převážně odpovídat na vaše dotazy. Evil se však neosvěčil a tak tuto pozici o pár dní později opustil.

Admin team také opustil _[U]nder[T]ake[R]_ pro nedostatek času. 

Pauzu si také na pár dní dal administrátor [W]arning

Na zkušební dobu byli přijati noví organizátoři akcí. O zábavu na serveru se tedy starají apolo14, smetyx, Woxri a Yoistick

 

A jak to vypadalo s celkovou činností admin teamu!

Za prosinec bylo plno novinek spolu s novou RZE 10 a tak se dalo čekat i spoustu položených dotazů. Inu ptali jste se a my vám odpovídali. Celkem bylo zodpovězeno 16.892 dotazů! Zábavy nebylo také málo a tak jsme pro vás za celý měsíc uspořádali celkem 315 akcí! Zajímá vás, kolik se vybralo celkem na pokutách? Částka je neuvěřitelná! Celkem se vybralo 79.930.793 dolarů! Všem zlobivcům pánbůh zaplať Smějící se . 

Tento měsíc přivítáme při rozhovoru hlavního administrátora webu, správce akcí a druhého redaktora Supernews, Basebala.

 

Redaktor SN: Čau Base, díky za souhlas s rozhovorem pro SuperNews. Hned na začátek se tě zeptám... Ty už jsi tu také poměrně dlouho a patříš k těm lidem, resp. legendám, které pamatují raný věk Superpařby. Kdy se datuje tvé první lognutí na server?

Baseball: Ahoj Johnny, děkuji za možnost se na SuperNews podílet i jinak, než jako moderátor. No na SuperPařbě se pohybuji již mnoho let, to máš pravdu. Ovšem raným věkem SP bych to úplně nenazval. První připojení je někdy na přelomu září a října 2013.

 

Redaktor SN: Fakt? Tak to jsme na tom docela podobně. Jak ses o serveru dozvěděl? Proč Superpařba?

Baseball: No to je relativně vtipná historka. V podstatě GTA San Andreas hraji téměř od jeho začátků. Jednoho dne, roku 2013, jsem se připletl do rozhovoru mých kamarádů, kteří se bavili o jakési SuperPařbě, díky tomu jsem zjistil, že se GTA SA má vůbec multi player a daný kamarád mi velice pomohl se na server dostat a začít chápat princip. Takže všichni co mě nemáte rádi, tak mu pěkně poděkujte, jinak bych tu totiž zcela jistě nebyl.

 

Redaktor SN: Takže ve škole?

Baseball: Přesně tak, škola základ života.

 

Redaktor SN: Teď už předpokládám do školy nechodíš, není-liž tak?

Baseball: No stále studuji, ale už to není nižší školství. Studuji IT, konkrétně tvorbu webů, což je jeden z důvodů proč jsem rád, že mohu dělat SP webmastera.

 

Redaktor SN: Takže jsi se tenkrát připojil na server. Tvé první dojmy?

Baseball: První dojem? No to už si moc nepamatuji, ale jelikož jsem s daným kamarádem volal přes skype, tak to až takový problém nebyl se zorientovat pro nějaký začátek. Ale zjevně mě to chytilo.

 

Redaktor SN: Takže velké plus, že jsi měl někoho, kdo ti pomáhal od samého začátku.

Baseball: Určitě, v podstatě proto jsem byl relativně bojovník za REF systém.

 

Redaktor SN: Ta daná osoba, nebo někdo z těch kamarádů, kteří tě sem přivedli, ještě hrají? Nebo jsi zbyl už jen ty?

Baseball: Zbyl jsem pouze já, oni nikdy nehráli nějak moc aktivně. Ale pár let jsme spolu občas hráli. Ovšem to jsou ještě tak rok předtím, než jsem se dostal do AT.

 

Redaktor SN: Čili ty jsi strávil pouhý rok jako obyčejný hráč před tím, než jsi vstoupil do AT?

Baseball: To určitě ne, do AT jsem vstupil v roce 2015, tedy dva roky po začátku hraní, ovšem tito kamarádi přestali aktivně hrát někdy v roce 2014

 

Redaktor SN: Jo takhle. Pamatuješ si ještě na začátky na SP? Tvé první auto? Tvůj job či firma?

Baseball: To je spousta a spousta veselých historek. První auto byl Clover, který mám do dnes ve své garáži. První job byl rusák, jelikož byl nejblíže spawnu po prvním připojení. Asi nejvíce zábavná historka se týká domu, který jsem koupil z XMas dárku 2013 a pak jsem se uklikl a omylem ho prodal městu. Tehdá jsem ještě bral tu hru vážně a doopravdy jsem to oplakal . A firmu jsem měl první Pizzař Los Santos, jelikož to byla nejlevnější firma. 

 

Redaktor SN: Už tu padlo pár slov o admin teamu (AT) a tvém vstupu do něj. Co tě přimělo to zkusit?

Baseball: No to ani nevím, celou dobu mě to tak nějak lákalo. V mých začátcích hraní byl velkým vzorem Elda, toho si dodnes pamatuji. Ale abych pravdu řekl, nikdy jsem nad nějakým racionálním důvodem nepřemýšlel. Jedině asi tak to, že mě hraní jako takové, už moc nebavilo.

 

Redaktor SN: Bylo už tenkrát nějaké výběrové řízení?

Baseball: Tenkrát se hodilo jen a pouze přes klasické nábory. Já ovšem náborem v roce 2015 neprošel, jelikož jsem jako blbec napsal, že o dva měsíce nesplňuji věkovou hranici pro přijetí do AT. Dva měsíce na to jsem byl nabrán do AT mimonáborově, na post Administrátor - Moderátor.

 

Redaktor SN: Určitě se najde pár hráčů, které zajímá, zda jsi byl před nástupem do AT nějak trestán. Bany, prohřešky?

Baseball: Ano, jistě že jsem byl. Dostal jsem jeden ban na 50 hodin za napodobení systémového hlášení od LuKiho a někdy v roce 2014 permanentní ban na webu, už ani nevím za co, tehdá jsem to neřešil.

 

Redaktor SN: V AT jsi od toho roku 2015 nebo jsi měl pauzu?

Baseball: Měl jsem pauzy, radši se podívám do vizitky, abych byl přesný. Jo už to mám, první pauza přišla mezi 1.7. 2017 a 4.10.2017, druhá poté 24.4.2018 až 26.9.2018. První pauza byla vysloveně založená na mé nechuti k hraní, nevím, jestli si pamatujete, ale tehdá jsem byl už celkem na nervy ze SP. Po této pauze se to na chvíli uklidnilo, ale pak v loňském roce, jsem věděl, že budu naprosto neaktivní po dobu 5 měsíců, tak jsem se rozhodl opustit AT, protože naprosto neuznávám některé bývalé kolegy, kteří i více jak rok drželi post v AT a naprosto nic neudělali.

 

Redaktor SN: A tvé pocity z aktuálního složení AT?

Baseball: No smíšené. Nechci se nikoho nijak dotknout, ale přijde mi, že někteří kolegové mají práva jen na to, aby dělali věci které je baví. Ano, možná to některé překvapí, ale doopravdy si neužívám některé tresty pro hráče, ale vím, že je to moje povinnost. Proto si také myslím, že v aktuální době nemám na serveru žádného opravdického kamaráda, tedy kromě jedné vyjímky, ale to je kolega. Protože všichni, co jsem zatím poznal na SP, dostali trest a jejich argument proti trestu byl "však jsme kamarádi", tak to u mě rychle končí. Prostě mám nějaké povinnosti a tak je plním, to že mi admin práva přináší i radost je jistě plus. Ale má to i ty stinné stránky.

 

Redaktor SN: Chápu-li tě dobře, tak vnímáš některé kolegy tak, že mají práva jen aby terorizovali hráče SP?

Baseball: To určitě ne, spíš to beru naopak. A omlouvám se, nějak jsem odbočil od tématu a nezodpověděl hlavní otázku. Spíš někteří se bojí trestat věci na hraně, to vnímám jako veliké mínus současného admin týmu. Nebo někteří si prostě hrabou na svém "písečku" a nezajímá je, co se děje kolem. Jinak jako tým ovšem fungujeme asi nejlépe ze všech týmu co pamatuji, jelikož se nikterak nehádáme, jako tomu bývalo v dřívějších letech.

 

Redaktor SN: AT nikdy nebylo není a nebude dokonalé, vždy je co zlepšovat, to je nadevše zřejmé. Když není co zlepšovat, někde se stala chyba. Jak na tebe působí aktuální hlavní? 

Baseball: Tak na hlavní z pohledu server admina si nemohu stěžovat, celkem dobře se střídají v aktivitách, když není jeden doplňuje se druhý. Ovšem z pohledu Hlavního administrátora webu tam ta komunikace není občas taková, jakou bych si představoval.

 

Redaktor SN: Web byl vždy slabostí. Ty jsi ostatně ve funkci Hlavního administrátora webu. Můžeš hráčům, především nováčkům, přiblížit, co tato funkce obnáší?

Baseball: Tady není až tak moc co rozepisovat. Ale pokusím se. Hlavní náplní mojí práce na webu jsou asi momentálně žádosti o pUB a statistiky moderátorů fóra. Statistiky moderátorů fóra vyhodnouji z udělených suspendací (banů), perma banů, obchazečů, změn nicků a také započítávám jejich pochybení. V případě žádostí o pUB je moji prací dát žádost k hlasování a poté ji vyhodnotit. Bohužel co není podchycené, je že mám sudý počet porodců pUB web, tedy se občas dostanu do situace, kdy musím rozhodnout sám. Tuto část své práce moc nemusím, jelikož je často velice obtížné zbavit se předsudků k hráči. Ale řekl bych, že se mi to celkem daří. Druhou částí mé práce je vylepšování webu. V současné době ovšem stagnujeme na mrtvém bodě, jelikož předchozí hlavní administrátor webu tento web, tedy spíše jeho kód, tak neskutečně rozházel, až je téměř nemožné něco zde dělat. Prozradím vám velice neoficiální zprávu, která je spíš na úrovni přemýšlení a to, že možná v budoucích letech udělám zcela nový web, který by podporoval propojení se serverem na dostatečné úrovni. Ale o tomto ani já sám nevím zatím nic, nenapsal jsem ohledně toho ani jeden řádek kódu.

 

Redaktor SN: Hmm, nová verze webu, zřejmě by to byl i nový design, pokud by k tomu došlo, že?

Baseball: Určitě. Tento design je sice velice povedený, ale má několik zásadních problémů. Zejména je problém v přehlednosti, který je zapříčiněn jedinou věci a tou je navigace. Dle normy má být navigace vždy umístěna na pravé straně, nebo na vrchu. Tento web ji má na levé straně, čímž se stává pro nového uživatele nepřehledným, jelikož čteme z leva do prava a jsme velice líní něco hledat.

 

Redaktor SN: To zní velice chytře, cítím dosavadní poznatky ze studia tvorby webů a budí to ve mě dojem, že to není úplně špatný nápad, kdyby někdo, jako ty, dělal nové stránky Superpařby.

Baseball: Děkuji, ono tvorba webu je velice primitivní, jediným problémem je právě psychologie, která hraje asi největší roli v prvním dojmu.

 

Redaktor SN: Opustíme web a přejdeme opět na server. Tam se teď odehrál jeden z velkým mezníků historie Superpařby a to je přechod na Reálnou Zemi 10 (RZE 10) a návrat k ostrovům. Tento update s sebou přinesl řadu nových možností a novinek, které jistou měrou obohatily herní zážitek. Jak tuto změnu vnímáš ty?

Baseball: Tak já tuto změnu snad ani jinak než pozitivně vnímat nemohu. Spolu s kolegou, a troufnu si říct velice dobrým přítelem, Warningem jsem na RZE10 pracovali již v době, kdy o ni vědělo jen pár lidí v AT. Dovoluji si tvrdit, že jsme něco na styl otců RZE10 a myslím, že bez nás dvou by RZE10 nebyla určitě na takové úrovni jaké je. Máme na svědomí celý systém Daily Questů, jelikož původní nápad na toto je Warninga a spolu s ním jsem vymýšlel všechny série a odměny. Poté také detektivky, které jsme ukládali a celé vymýšlely. Já s ATomasem provolal mnoho hodin ohledně stavby ostrovů, radil nějaká provedení, jak by co mohlo vypadat. Jsem doopravdy pyšný na to, co se nám povedlo. Samozřejmě neříkám, že já a Warning jsme jediní, je tu spousta dalších lidí co přiložila ruku k dílu, nebo těch co RZE10 testovali. Také si troufnu říct, že RZE10 byla téměř bez bugu, ačkoliv se to nezdá. Já osobně to vnímal spíše jako neporozumění hráčů systému ve většině případů a pak jeden bug, kterým bylo nemazání vozidel z misí na ostrovech, díky kterému se vozidla schovávala do garáží. Dále se nám do budoucích let odemkla další řada možností třeba k XMas Párty, kterou jsem měl letos také na svědomí já.

 

Redaktor SN: RZE 10 se určitě povedla a patří velký dík všem, kteří přiložili ruku k dílu. Myslíš si také, že to přitáhlo více nových či starých hráčů zpátky na server SP?

Baseball: Jsem si tim stoprocentně jist. Někteří tvrdili, že hráči kvůli RZE10 přestali, pokud ano, tak je to pro SP jen dobře, protože tam nebyl žádný krok vzad, ani věc, která by dokázala hráče odradit. Ostrovů se hráč nemusí ani dotknout, pokud nechce, takže bych si troufl hráče, kteří skončili kvůli RZE10 označit za lehce omezené a stejně tak i ty, kteří tento hoax šířili. Na SP se teď vrací velká várka starých hráčů, určitě tomu patří díky i XMas párty. Neskutečně mě překvapila čísla, do jakých se návštěvnost dostala. Za to mockrát všem děkuji, protože jsem s ní strávil mnoho dní a to, že akcemi prošlo tolik hráčů mi činní neskutečnou radost.

 

Redaktor SN: Čísla byla opravdu neskutečná, ještě vyšší než minulý rok. Myslím, že se ještě máme na co těšit, souhlasíš se mnou?

Baseball: To zajisté máme, jak již jsem v minulých SuperNews psal, tak se připravuje další větší update serveru, na který se opět velice těším. Ale více vám řekne až ATomas, když bude vše hotovo.

 

Redaktor SN: Máš nějakou radu či vzkaz pro hráče a pro kolegy v admin teamu na závěr?

Baseball: Určitě mám, ovšem kolegy vynechám, ti si mohou vzít své z výše zmíněného odstavce. Pro hráče určitě mám. Nejprve děkuji všem co dočetli rozhovor až na konec a pokud jste přečetli jen první a poslední větu, tak vám radím přečíst to alespoň od prostředka dolů, protože je to místy celkem nabušený zajímavýma informacema. Jinak bych rád zmínil ještě ATomase, který je z pohledu hráčů brán často negativně. Já vám to řeknu takhle, vemte si, že 10 let udržujete jeden a ten samý projekt, bez nějakého většího zisku. Já popravdě si to, co dělá ATomas, neumím představit, zejména pro syntax pawna. Takže než příště budete na ATomase nadávat, uvědomte si prosím, že ten člověk dělá to pawno již od roku 2008 a stále to s námi drží, přesto že se stále najdou lidé, kteří tvrdí že se o server nezajímá a že vůbec nemá tušení co se děje. Ještě k gang systému, tady to je asi nejvíce diskutovatelná věc na SP. Protože každý si představuje gang sytém trochu jinak a nikdy, opakuji NIKDY, nenajdeme systém, který by vyhovoval všem. Takže prosím, nedávejte návrhy na styl "chci starý gang systém", nedává to smysl. Ještě děkuji tobě Johnny za možnost se takto vyjádřit a těším se u dalšího vydání SuperNews.

 

Redaktor SN: Děkuji za dnešní rozhovor. Hodně zdaru v dalším působení ve prospěch Superpařby!

 

Pro SN sepsal: Johnny

Nadpisy: Johnny

 


Diana
#1 | Diana dne 11 January 2019 14:30:04
Super SN, aj keď evil neopustil post (neodišiel ) čo mi on hovoril :D
Ale fakt pekne supernews, veľká snaha v tom. Smile Štatistiky celé asi nebudú čo ? :D
Johnny
#2 | Johnny dne 11 January 2019 18:28:44
Cau, premyslel jsem nad tim ale neprijde mi zcela okazale chlubit se, kolik dalo AT banu ci kolik padlo jailu. Za me takto statistiky staci, dotazy a akce ukazuji aktivitu admin teamu. Ban umi strelit kazdej.
Diana
#3 | Diana dne 11 January 2019 19:00:09
Okay, :D

A nedáš to, čo som ti odkázal po baseballovi? :D
Yoistik
#4 | Yoistik dne 11 January 2019 22:41:49
Až na tu chybu s Yoistickem, tak fakt super Jojo

Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Hodnocení

Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště se nebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Zatím nikdo nehodnotil.
Anketa
Jak budete slavit Velikonoce?
Hrát na SuperParbě.
20 Hlasů
27%
Šupat holky.
24 Hlasů
32%
Velikonoce neslavím.
10 Hlasů
14%
Mám jiné plány.
20 Hlasů
27%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 19