Informace o serveru

R
Připojit se na server

Hiearchie článků

SuperNews 01/2019

SuperNews | Johnny

 

Zdravíme čtenáře našeho pozdního vydání lednových Supernews, které bylo zapříčiněno pracovními povinnostmi. Když už jsme se tu ale sešli, tak se pojďme podívat na první měsíc v letošním roce, který, tak jako i ty předešlé, přinesl mnoho novinek, ať už přijemných či nikoliv.¨

 

 

 

 

O nastartování Reálné Zemi 10 jsme psali již minule. Bohužel u nových věcí se najdou mezery a chyby. Proto musely být hned ze začátku měsíce opraveny odměny za splněné série denních questů. 

Byly přidány nové příkazy na auto... /kapota, /kuft a /svetla.

Pizzař může do domu přepravit více pizz (jídla).

Použití Y při misi nevyčerpá BunnyHop.

Portnutím s vozidlem, které má puštěné audio v kufru se automaticky vypne.

Do domů, které mohou být organizovány volitelně svým vlastníkem,  byl přidán nový nábytek.

Na letišti Devon na ostrovech byla přidána brána.

Stopování při misi u dealera a kamioňákas přetížením bude trvat vždy 5 vteřin. Při nezastavení ovšem nepřibyde WL!!!

Ochranku na nemovitostech lze nakoupit ihned, jakmile přesáhne do nového měsíce. Není tedy už nutné čekat na 1. den v měsíci.

Pokud je vězeň během vycházek v cele, tak mu neubíhá čas!

Dozorce nemůže dát v areálu věznice /vypoved. Pokud také dozorce napadne vězeně během vycházek, neubere mu to zbraně, pouze ho to respawne.

Zároveň také ale pokud vězeň napadne dozorce, tak ho dotyčný dozorce může zabít.

V /info - ostatní se vám také zobrazuje doba strávená ve vězení (ve vteřinách).

Byly slevněny doplňky získané splněním série daily questů.

Ve vězení byla přidána ikonka sprch.

Řidič autobusu musí plnit misi jen s autem, se kterým byla daná mise spuštěna.

Po odmrazení Y se vozidlo nebude opravovat, mechanika lze zavolat v AFK

Při výběru tachometrů vidíte v náhledu jejích vzhled.

Při portu mechanika za letadlem bude spawnut před něj.

Na vozidlo Tow Truck jdou koupit majáky.

 

 

Na administrátora byl povýšený Arbys.

Azmar opustil OA.

OA hned doplnil Yoistik.

Larex opustil admin team.

Pro neustálé zneužívání admin práv byl vyhozený Fantasy.

Maxgustin a smetyx novými OA stali se... !

MegaBite byl povýšený na řadového administrátora.

 

 

Za leden bylo uděleno celkem 798 varování. Nejvíce od Skylake (174).

Padlo 205 jailů. Nejvíce od MegaBite (39).

Zmraženi byli hráči celkem 50x. D1sco celkem 10x, takže nejvíce ze všech.

Umlčet se muselo celkem 547x. Nejvíce mute rozdal opět Skylake.

Nejvíce vám na dotazy odpovídal Rich. Z celkových 7904 odpovědí on odpověděl a 1175 dotazů.

Bylo vyhozeno celkem 189 hráčů. Nejvíc kicků rozdal KoLoB (20).

Padlo celkem 199 banů. Nejvíc hráčů zabanovala Wery, tedy 32.

Byly uděleny také 3 permanentní bany. Skylake hned 2.

Na Superpařbě rozodně není nuda! Celkem pro vás bylo uspořádano 340 akcí a z toho si nejvíce akcí odnáší Yoistik a to 45 akcí.

Bylo smazáno 167 novin (Carbon 24), 188 inzerátů (Skylake 50) a 514 dotazů (Arbys. 85).

Na pokutách se vybralo celkem 8829989 dolarů. Nejvíc pokutoval Skylake a vybral 60000000.

 

 

Do dnešního rozhovoru jsme si pozvali administrátora a Správce Crew Krowkyho.

Krowky: o com bude rozhovor? o vareni? 

SN redaktor: první hoňka

Krowky: najs

SN Redaktor: tak asi začnem

...........................................................

SN Redakce: čau Krowky, pověz nám něco o svých začátcích na SP. Kdy ses tu ukázal poprvé?

Krowky: Čau Johnny, no neviem Ti to takto z hlavy povedať ale bolo to niekedy okolo roku 2010. Presne to neviem, ale bola to doba keď ešte v maffi boli únosy, výplatu hráč dostal aj keď nič nerobil, bol tu kongresman a parkovali sa autá z ulice.

SN Redakce: Na Superpařbu jsi přišel sám nebo tě někdo nasměroval?

Krowky: Kamarát mi povedal, že hráva san andreas multiplayer. Celkom sa mi to pozdávalo tak som prišiel skúsiť. Superpařba je vlastne môj prvý server. A vlastne aj posledný ... zatiaľ 

SN Redakce: a před tím předpokládám klasickej offline se CJ že

Krowky: Presne tak, hra GTA San andreas ma zaujala svojim realistickým spracovaním - prvá černošská postava v sérii GTA a hneď som kradol bicykel. 

SN Redakce: Tak jsi přišel na server. Ptám se všech a zeptám se i tebe, co tě zaujalo, že jsi na serveru zůstal a nevrátil se zpět k offline?

Krowky: Možno to niektorých súčasných hráčov prekvapí ale v prvom rade to bola komunita a dobre fungujúci aktívny gang systém. Dve veci, ktoré v súčasnej dobe trošku pokrivkávajú. Hráči a najmä gangstri si ani v tom čas na "bojisku" nič nedarovali ale v chate to bolo o inom. Neriešil každý hneď celú tvoju rodinu ako to je v dnešnej dobe moderné.

SN Redakce: Na co ses v začátcích zaměřil? Vydělával jsi peníze, dělal levely, měl jsi nějaký oblíbený job?

Krowky: Ja som bol na začiatku tak trochu Jack Rozparovač, ,moja obľúbená činnosť bola zabíjať prostitútky lebo mali pri sebe vždy najviac peňazí. Takže to bol bohapustý lov na ružové nicky. Dosť času som trávil jazdením závodu Phoenix (súčasný závod Route) a bojom o územia keď to boli naozaj ešte boje s tankami, hydrami...proste bordel. Obľúbený job? Najviac som robil asi rusáka a podnikal hore spomínané únosy. 

SN Redakce: Ušel jsi trestům tehdejšího admin teamu anebo tě stihl nějaký ten ban

Krowky: Môj prvý ban bol od Nyleza (Rocketa) za narušenie akce. V tom čase sa akcie organizovali vo VW 0. Bol to tuning zraz na letisku LV a mne nenapadlo nič lepšie ako spravíť nálet s AT-400 do stojacich áut. Nálet sa podaril, smola bola že som trafil zrovna Nyleza.... A tak mi pristál ban s dôvodom "Teroristický útok na tuning zraze"Akcii som pokazil ešte veľa, pár krát som vyhladil svadobný spríevod hydrou a podobne ale už nikdy na mňa neprišli. Ale bany ešte boli. Našťastie už iba 5 hodinové za slovník.

SN Redakce: Kdy tě napadla poprvé myšlenka, že to zkusíš jako administrátor?

Krowky: Niekedy v roku 2013 myslím. Aj som si podal prihlášku ale dostal som nie od každého administrátora, ktorý sa mi vyjadril do žiadosti. Dôvodom bolo to že ja som bol vždy moc úprimný a keď sa mi nepáčilo niekoho jednanie, tak som to dal bez ostychu najavo. A táto žiadosť bola krátko po docela veľkom "konflikte" s Detroitom a Trixmym. Myslím že obaja boli v tom čase správcovia podvodov, ale možno sa mýlim.  A áno mal som v tej hádke  snimi pravdu! 

SN Redakce: A nakonec to vyšlo, kdo ti dal souhlas?

Krowky: Pokračoval som si ďalej po svojom, bol som aktívny, pomáhal hráčom v global chate, nahlasoval porušovania pravidiel, pomohol odhaliť docela masívne vynášanie z AT a následne dostal ponuku vstúpiť do AT mimonáborovo.

SN Redakce: už to je nějakou dobu, co jsi administrátor, byla mezitím nějaká pauza? myslím pauzu, kdy jsi byl opět pouze hráč...

Krowky: Do AT som nastúpil 06/2014... následne som mal pauzu zo zdravotných dôvodov od 09/2015 do 12/2015..a odvtedy tu kazím vzduch nepretržite.

SN Redakce: Momentálně se mnou zastáváš funkci Správce crew. Mohl bys čtenářům objasnit, co tato funkce obnáší?

Krowky: Stručne povedané je to starostlivosť o správny chod gangov a firiem. Nejaká tá kontrola aktivity, riešenie problém a podobne. Firmy veľa času nezaberajú zvyčajne sú to len veci okolo pickupov firmy, či tam môže alebo nemôže byť a tak. Prípadne úprava nejakého toho preklepu v názve. Pri gangoch je to už kus zložitejšie, tie si vyžadujú praktikcky nepretržitú starostlivosť nakoľko je tam nutné riešiť porušenia pravidiel v gang eventoch, priložiť ruku k dielu na stavbe gang systému a podobne. Ono ten gang systém je už pár rokov skoro stále v nejakej kríze, škrípe to, občas mám pocit že gang systém bude ako mužské prirodzenie po 60tke...že to proste padne a už to nikdy nikto nezdvihne.

SN Redakce: Na začátku jsi zmiňoval, že se ti na Superpařbě líbil fungující gang systém. Co se podle tebe stalo, že poslední 3 roky řešíme stále nové a nové updaty a stále to není ono? V čem vidíš důvod upadajícího gang systému?

Krowky: Zrejme teraz udriem na citlivé miesto, ale hlavná príčína úpadku gang systému je komunita hráčov. A je to na jednej strane tým že tých gangstrov je proste menej ako kedysi. Ale na strane druhej je to tým že gang systém je totálne stereotypný a to je spôsobené hráčmi. Idete GR? Jedine Bridge alebo Rally... pritom je tam kopec ďalších závodov, ktoré by boli vhodné. GW? DM Airport so sawnami...kde je Museum s M4? Sklad s UZI alebo trebárs Village s Desert Eagle? Na boji o územia je to takisto celé o sawnoch. Gangstri sa na jednej strane sťažujú že gang systém nefunguje, ale sami z neho urobili stereotypnú záležitosť. Nejako to oživiť? Skúšali sme rôzne gang špeciályy ešte v čase keď bolo okolo 20 gangov. Vrcholom bol ten kde sa prihlásilo 8 gangov, dva sa odhlásili tesne pred začiatkom akcie a ďalšie dva akciu vlastne odignorovali a tak sa "bili" 4 gangy. A každý jeden pokus o gangšpeciál skončil hejtovaním zo strany hráčov, to je aj dôvod prečo ich v súčasnej dobe na serveri nerobíme.

SN Redakce: Mysliš si, že se gang systém ještě někdy postaví na nohy?

Krowky: Ak sa nič nezmení tak nie, proste to jedného dňa padne. Možno si niekto teraz pomyslí, že čo som to za SC keď mám tento názor ale ani ja ani Ty nie sme čarodejníci že by sme robili zázraky na počkanie. Môžme pomôcť pretlačiť zmeny u ATomasa, ale aj komunita musí niečo zmeniť. Gangystém sa momentálne zmenil na cheatovanie a nahlasovanie...a tie nahlásenia sú niekedy úplne na hlavu. Len nekonečné skúšanie ako sa zbaviť niekoho kto je lepší ako oni. Ale samozrejme často sú tie nahlásenia aj oprávnené, žial sú tú jedinci ktorých baví vyhrávať na základe podvodu.Niečo ako SC spraviť vieme, ale celé to sami nezmeníme...ak bude u mňa vyhrávať pocit že gang systému už som viac na škodu ako na úžitok, tak rád prenechám svoje miesto šikovnejšiemu...ale zatiaľ ma gangy musia trpieť.

SN Redakce: Na gang systém jsi nám řekl názor, myslím, že to pokrylo i mou další otázku a tou je názor na komunitu na SP.

Krowky: O komunite som sa už vyjadril veľa krát. Žial nemám dobrý názor...SP je plná vulgárnych ľudí, ktorí sa neštítia slovne útočiť na rodiny, vyťahovať osobné údaje iných hráčov, takisto fotky, vysmievať sa z výzoru a podobne, proste je to jeden veľký hnus. Úprimne, keby som mal deti tak by som im na SP nedovolil hrať, pretože to čo tu niektorí predvádzajú už minimálne hraničí s kyberšikanou. Každý jeden z Vás čo toto čítate, skúste si sami položiť otázku "Chcel by som aby sa niekto k mojim deťom raz choval tak ako sa chovám ja k ľuďom na tomto serveri?" Ak si odpoviete nie tak sa nad sebou zamyslite..

SN Redakce: Součástí komunity SP je ovšem i admin team. Jaký z něj máš teď pocit? Můžeme srovnávat, jaký byl AT v letech, kdy jsi nastupoval a v současnosti

Krowky: Nechcem veľmi porovnávať pretože sa nezmenil len AT, ale aj server ako taký, komunita na ňom a celkovo spôsob fungovania. Za dobu mojej pôsobnosti som mal cez 100 rôznych kolegov a každá mal svoje plusy či mínusy. Keď som do AT nastúpil, tak to proste fungovalo tak že noví členovia mali prirodzený rešpekt pred "starými pardálmi" a nedovolili si ani pred hráčmi hrať sa na niečo viac.  Keby si v tom čase niekto dovolil moc vyskakovať, asi by letel z AT. Teraz sa nám do AT občas dostáva aj niekto komu s pribudnutím titulu administrátor narástlo aj veľké ego. Hlavní to však dokážu ukontrolovať a niekoho takého uzemniť. Čo sa týka úplne súčasnej situácie tak si myslím že máme stabilný tím a držíme spolu. Je pravda že komunikácua by mohla byť ešte kus lepšie ale aspoň nie sú hádky na dennom poriadku ako to bolo keď bolo v AT zopár rýpalov. Ale nechcem sa moc rozpisovať aby som nevykecal niečo čo nemám. Proste AT je tu teraz v plnej sile a kondícii pripravený riešiť čokoľvek bude treba. A držíme spolu, lebo inak to nejde.

SN Redakce: V těchto chvílích nám opravdu nezbývá nic jiného. Máš na závěr našeho rozhovoru nějakou radu pro hráče na serveru?

Krowky: Snáď len to aby sa k sebe začali správať lepšie a namiesto plytvania energiou hádkami, ju radšej využili na pomoc nováčikom. A neberte tu hru moc vážne a NIKDY ju neklaďte na prvé miesto vo svojom živote..v hre sa síce respawnete a dostane druhú šancu, ale život ten utečie a reparát nebude.... bežte občas aj von, je tam síce na prd grafika ale pravý zmysel života je niekde tam. 

SN Redakce: Díky za rozhovor a měj se famfárově.

Krowky: Nemáš zač, a ja Tebe aj každému čitateľovi prajem 2x toľko čo vy mne! 

 

 

Pro SN sepsal a nadpisy vytvořil Johnny

Admin statistiky Wery

 

P
#1 | Pandy dne 16 February 2019 01:43:44
Citace
Krowky: o com bude rozhovor? o vareni?

SN redaktor: první hoňka

Krowky: najs

SN Redaktor: tak asi začnem


Já věděla komu tenhle rozhovor přenechat :D

A taky nezklamal. Všechno co tam Křupky píše s tím se stotožňuju, nejen že už tu má něco odsloužíno, ale i proto že dokáže přesně popsat situaci tak jak je. Díky Za SN oběma mým oblíbencům Palec nahoru
Mine
#2 | Mine dne 16 February 2019 06:33:13
Krowky to vie... :D
Dobré SN, ale pri trestoch si sa sekol u pokút: Vyzbierané je 8,8mg a nejaké drobné, ale Skymu si dal že vyzbieral 60mg. Je to len drobná chybka ale. *Dobrá práce*
Diana
#3 | Diana dne 16 February 2019 13:18:01
Super - SuperNews Smile
Johnny opäť nesklamal :D
Mimoriadne sa mi to ľúbilo po grafickej stránke a tiež nadpisy, pár chýb zakrýva super kreativita. Smile
Toľko super v jednom hodnotení, čo? :D
Wery super štatistiky Smile
Dobrá práca obidvaja :D

Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Hodnocení

Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště se nebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Zatím nikdo nehodnotil.
Anketa
Jak budete slavit Velikonoce?
Hrát na SuperParbě.
20 Hlasů
27%
Šupat holky.
24 Hlasů
32%
Velikonoce neslavím.
10 Hlasů
14%
Mám jiné plány.
20 Hlasů
27%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online