Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Rozhovor - Krowky #3
DaNi
i.imgur.com/wVfhMf6.png


Ako vidí dlhoročný administrátor a hráč aktuálnu ekonomickú situáciu na SuperParbe ? Čo by podľa neho potrebovalo zmenu a čo sa naopak reformou podarilo ? Toto všetko a ešte viac sa dozviete v tomto rozhovore.


Ahoj Krowky, ďakujem za prijatie pozvania na interview. Na servery si známy ako dlhoročný administrátor a taktiež máš určite bohaté skúsenosti s ekonomikou serveru.

Ahoj, no ak sa pod skúsenostiami s ekonomikou rozumie neustále rozčuľovanie sa nad cenami, platmi a vývojom týchto vecí, tak áno som skúsený čo sa týka SP ekonomiky.

Aký máš ty názor na reformu, teda dá sa povedať, že na zresetovanie ekonomiky ?

Reforma ako taká bola potrebná a mala prebehnúť oveľa skôr ako prebehla. Každopádne si nemyslím že bola dobre zvládnutá, prišlo tam k niekoľkým zlyhaniam. Od informácii o podmienkach reformy až po jej dopady na ceny to boľ jeden veľký chaos.

Prezradíš nám, aký majetok si mal pred reformou a aký máš teraz ?

Fúúú, pred reformou som mal Cheetah, Roadtrain, Luggage trailer a RC Tiger, k tomu ešte dve crew s plným vozovým parkom a teraz mám s prepáčením prd, akurát tak roadtrain mi ostal v garáži. A ešte mám super mega dom v LS, s upraviteľným interiérom, ktorý je tak strašne spravený že som pár objektov musel investovať do vyrovnania podlahy.

Myslíš si, že kvôli reforme prestalo na SP hrávať viac hráčov ? Alebo práve naopak, že viac hráčov začalo znovu hrávať ?

Toto sa veľmi ťažko dá presne odhadnúť. Nakoľko už dávnejšie hráči na server nechodili práve kvôli tomu že bez reformy tam nebolo veľmi o čo hrať, v obehu bol kopec peňazí, herný dolár bol ako ten reálny - strácal hodnotu. A to ohlásenie reformy mesiac dopredu už len dokonalo dielo a hráči proste prečkali v hibernácii (vlastne ešte bolo teplo tak to malo bližšie k estivácii). Viem že pár ľudí písalo že za takých podmienok sa neoplatí hrať po reforme, ale nemyslím si že by to nejakú väčšiu skupinu odradilo. Plus do toho všetkého ešte prišla amnestia takže počet hráčov určite dočasne stúpol.

Aké rady by si dal hráčovi, ktorý príde na server povecme, že po 2 rokoch a na svojom bankovom účte má len necelých 7 miliónov a chce sa, čo najrychlešie vypracovať na majiteľa niektorej z popredných firiem na SP ?

Vypracovať sa takmer z nuly na popredného majiteľa niektorej z firiem? Odporúčam mu modliť sa, pretože na to potrebuje zázrak. Alebo je tam už len cesta naplnenia atomasových vreciek.

Asi máš teda namysli zakúpenie kreditov že ?

Presne tak, to je jediná reálna cesta ako si z nuly vybudovať veľkú firmu pri súčasných cenách vozidiel.

i.imgur.com/kQM9P8a.png


Ďalšia otázka mala byť, či si spokojný s aktuálnymi cenami vozidiel, ale tak podľa predchádzajúcej odpovede zrejme nie, alebo sa mýlim ?

Ako sa to vezme,, to bola ďalšia z vecí ktorá bola absolútne nedomyslená. To že hráčom z garáže zmizli vozidlá by sa dalo brať ako dobrý krok, ale to že firmy majú vozidlá iba požičané do konca roka je nezmysel. Po reforme som skoro padol na zadok keď som videl ceny športových vozidiel. Človek čo ich určoval to trošku prepálil. Dalo by sa to celé pochopiť keby nezabudli zdražiť aj ostatné vozidlá, napríklad Roadtrain po reforme stál niečo okolo 4 miliónov. Čiastočne došlo potom k náprave cien pracovných vozidiel ale stále je tam obrovský nepomer v náročnosti obnovení rôznych firiem. Pracovné vozidlá ako také sú stále výrazne lacnejšie a dajú sa ešte získať aj cestou odmien za akcebody a podobne. Cieľom tohto celého bolo podľa všetkého to aby nemal každý hneď v garáži Infernus. S tým ja súhlasím, ale s firmami sa to malo vymyslieť nejako inak, podľa mňa kopec firiem bude kolabovať s príchodom nového roka.

Vedel by si si tipnúť, kedy sa začnú bežne predávať v dražbe luxusné vozidlá ako Infernus, Sultan, Cheetah atď. ?

Už teraz sa to tam začne trošku točiť, ale predpokladám že vo veľkom to bude po novom roku, lebo pri xmas sa zase ako tradične rozbije celá ekonomika nezmyselne bohatými "darčekmi".

Kúpil si si už po reforme nejaké vozidlo ?

No už ich pár mojou garážou prešlo, ale vždy šlo len o obchod s hráčmi.

i.imgur.com/da4BEmr.png


Čo hovoríš na nehnuteľnosti, má podľa teba nováčik vôbec šancu vlastniť nejakú z tých lepších ?

Samozrejme, podobne ako pri firmách, buď modlitba alebo nasypať tomášovi peniaze do vrecka. Ale nezabúdať na to že SMS se ti nevyplatí!

Je podľa teba v poriadku, aby sa majitelia rovnakých nemovitostí dohodli na rovnakých, často na najvyšších možných sumách za ponúkané služby alebo statky ?

No z môjho pohľadu je to ich šikovnosť a rozum že sa dokážu dohodnúť. Nezmyselné sú tie cenové stropy, ktoré si môžu nastaviť. To že sa dohodnú je fajn, to že to ide tak vysoko je hlúposť.

Čo hovoríš na systém ochranky nehnuteľnosti ? Je cena ochranky podľa teba prispôsobená ziskom, alebo majitelia len tak tak vzládajú jej platenie ?

V cenách ochranky sa veľmi neorientujem, ale všímam si že plačú hlavne takí čo majú viac nemovitostí a musia ju platiť za kredity. Hold ak sa im to nepáči tak nech predajú nejaké a nechajú si len jednu alebo toľko čo v pohode zvládnu. Stále tu máme rozšírenú aj jednu pliagu a to je to že niekto vlastní viac nemovitostí ako by reálne mal na jednom účte mať. Proste ich rozdelí na účty kamarátov a nazdar. A toto je ďalší z dôvodov prečo nováčik nemá šancu dostať sa do veľkého biznisu bez nakúpu kreditov za reálne peniaze.


i.imgur.com/dxdP2gs.png


Momentálne je na servery veľa nezaložených, teda voľných firiem, prečo si myslíš, že to tak je ?

No je to kvôli tomu že vozový park je nezmyselne drahý a tie staršie firmy momentálne ťažia z plných garáží požičaných vozidiel.

Vlastníš, alebo plánuješ v najbližšej dobe kúpu nejakej firmy ?

Vlastnil som firmu taxikárov, ktorú som pár dní po reforme daroval svojmu zástupcovi. Vlastniť takú firmu chce príliš veľkú investíciu, na ktorú nemám zdroje.

Myslíš si, že sú momentálne dobre nastavené výplaty v zamestnaní ? Prípadne by si ich zvýšil alebo znížil ?

Výplaty či taxy ako také sú fajn a rozhodne by som ich nezvyšoval. Osobne mám pocit že konvoje trošku kazia ekonomiku serveru ale to je naozaj subjektívny pohľad na vec. Čo by bolo však nutné zrušiť alebo prerobiť je vernostný bonus. Superpařba je veľmi originálny a jedinečný herný portál v jednej veci. Všade inde si vernostný bonus jedine nahráš hraním, na SP si ho proste kľudne aj naspíš.

i.imgur.com/WY3XflY.png


Hráči vo veľkom vykupovali kredity, lebo ostatné financie boli zresetované a udelené podľa počtu nahratých hodín na servery. Bol podľa teba správny krok, aby hráčom zostali zakúpené kredity ?

Siahať na kredity by bolo zlé takže je to správne rozhodnutie. Predsa len sa tam väčšina dostala tak že boli zakúpené za reálne peniaze.Ako serveru by prospelo keby zmazané boli, ale bolo by to ako siahať niekomu na reálne peniaze. Ono už samotné zmazanie odmien za questy bol nezmysel a tiež do toho ľudia vrazili kopec reálnych peňazí a kreditov. A tie skiqpuestref čo sú ako kompenzácia za to, to je na smiech. Za splnené questy a ich série + za hodiny hráči dostali generátory nahodných blbostí, ktoré vypršia skôr ako ich niektorí minú.

Vedel by si nám povedať, kam sa až vyšplhala cena za jeden kredit krátko pred reformou ?

To si už presne nepamätám, ale ja som naposledy predával 1 kredit za 1 000 000. Predpokladám však že tá cena sa nejako unormálnila aj kvôli tokenom. Tokenom ktoré patria tiež k obrovským failom tejto reformy.

Nakúpil si aj ty za všetky svoje zvyšné peniaze kredity ?

Nie, ja patrím k ľuďom čo peniaze po ohlásení reformy rozhádzali na hitmany alebo do rozpočtu ešte skôr ako si ATomas vymyslel tokeny.

Páči sa ti aktuálny systém s kreditmi, alebo by si bol radšej za to, aby sa kredity nepoužívali ako komodita za účelom zisku, ale iba čisto pre účely zakúpenia prémia ?

Kredity by mali byť obchodovateľné iba cez tretiu strany - server. Pri priamom obchodovaní je to celé o tom, kto vrazí do hry viac peňazí. Predpokladám však že neot model sa zásadne meniť nebude, lebo určite niekomu vyhovuje to že sa neustále nakupujú kredity za real money.

Čo hovoríš na obmedzenie najvyššej ceny za kredit, a to na 1500$ za jeden kredit ?

Je to dobré opatrenie, ale dá sa obísť.

Je podľa teba tvrdenie správne, že kredity najviac ovplyvňujú ekonomiku na servery ?

Je, pretože ich prísun na server je v podstate neobmedzený. A ich nakupovaním sa dá získať všetko, od nakupovania nemovitostí až po imunitu pred zabanovaním.

Náš rozhovor sa pomaly blíži ku koncu, čakajú nás už len 3 posledné rýchle otázky a prípadný odkaz čítateľom.

i.imgur.com/YuRzK9P.png


Aký je tvôj najobľúbenejší job ?

Taxikár a kamioňák


Jedna vec, ktorá by sa mala hneď na SP pridať ?

Registrácie účtov s overením E-Mailom.


Jedna vec, ktorá by sa mala hneď zo SP odstrániť ?

ATomas :D


Tak a náš rozhovor je definitívne u konca. Veľmi pekne Ti ďakujem za prijatie pozvania a prajem Ti hlavne veľa zdravia v tejto pandemickej dobe a veľa úspechov v reálnom živote ale aj v tom, ktorý žiješ na SuperParbe. Chcel by si ešte niečo odkázať naším číteľom ?

Chcem im odkázať iba to že ak si neustále myslia že sa robia na SP špinavosti tak majú pravdu. Ale nech sa nimi nenechajú znechutiť a už vôbec sa do nich nedajú zatiahnuť.
Strávil isme všetci kopec času hraním, hádkami, blbosťami na SP, ale je to stále len hra a nemali by sme tým serverom žiť. Pravý život nám môže potom utekať medzi prsty. Ale všetko sa to dá robiť normálne, roky vlastniť firmy, roky adminovať, nahrať tisíce hodín. Pokiaľ kvôli tomu nezanedbávate niečo alebo niekoho v reálnom život tak je to v pohode. Ak to robíte, tak skončite s hraním, nestojí to za premrhaný život.


By DaNi 1.11.2020
MegaBite
Přesně tohle je typ rozhovoru, který mě zajímá a právě takhke by měl rozhovor vypadat: zaměřit se na aktuální otázky a problematiku. Doporučil bych ti možná trochu reagovat na odpovědi, takhle to vypada jako podle šablony. Jinak velice povedené.
DaNi
Ďakujem Smile Áno, bolo to podľa "šablóny" ale bolo to tak naschvál. Tento rozhovor mal byť svoj taký "odborný" na "vážnu" tému.
Ale áno, máš pravdu ďakujem. V budúcnosti určite budem viac naväzovať na odpovede Smile
Bratek
Rozhovor velmi příjemný. Líbí se mi, že je zpracovaný na momentální situaci a zvlášť s Krowkym, který se kolem všeho tu motá fakt dlouho, i když jeho názory jsou občas až hodně extravagantnírofl
DaNi
Rozhovor velmi příjemný. Líbí se mi, že je zpracovaný na momentální situaci a zvlášť s Krowkym, který se kolem všeho tu motá fakt dlouho, i když jeho názory jsou občas až hodně extravagantnírofl


Tak chcel som túto tému rozobrať s nejakým odborníkom a myslím si, že som oslovil toho pravého :D
Pandy
Zdravím,

skvělý výběr dotazovaného, pestrý výběr otázek a super grafické zpracování.

Nejvíc mě zaujaly ty bleskovky (3 last question), opravdu jsem se u toho rozhovoru nenudila a málo který čtu až do konce, protože mě v půlce přestane bavit. Zde jsem ho dočetla jako i i Tvého dalšího až do konce.

Jen tak dál, chválím.*dancegirl*
DaNi
Ďakujem Wery, cením si to Smile
Tearsko
Krowky, rešpektujem ťa ako bývalého kolegu a kamoša z AT (alebo ako to nazvať).
Ale ako človeka, ktorý na veci, do ktorých poriadne nevidí, píše štýlom "Toto je môj názor a je to jediná možná pravda" rozhodne nerešpektujem.

Rád by som ťa osobne videl reálne v tej funkcii, kedy by si bol nútený tie systémy naozaj zostavovať. Zároveň aby si aplikoval nutné zmeny a pritom aby si si udržal svoju hernú komunitu, hrateľnosť a neposlal ľudí, ktorí nie úplne vyhovujú nastavenému systému, do prdele - tak ako to robí konkurencia. Z pozadia sa kecá jednoducho, sám som to videl jednoducho, než som sa toho začal zúčastňovať. Je ťažké zjednotiť názor všetkých skupín na SP a urobiť z toho kompromisy vyhovujúce všetkým.

K tým problematikám a kreditom čo si uviedol:
Naozaj si myslíš, že je to celé pre namastenie kapsy?
Nie som si istý, či máš vôbec predstavu, koľko stojí taký prenájom kvalitnejšieho serveru, platobné brány pre rôzne meny, koľko % zhltnú poplatky za SMS služby, nejaké reklamy a tak ďalej, a či si vieš reálne predstaviť, koľko sa tých kreditov za ten mesiac naozaj nakúpi.
Z pekných reči sa ale žiaden server žiaľ nezaplatí, a keď nechceš, aby sa prevádzka SP zaplatila sama, môžeš ju kľudne sám zasponzorovať Kamarádi.
Našťastie sa ale ešte stále nájde veľa ľudí, ktorí dokážu oceniť všetku tú prácu, ktorá je za tým všetkým je, a tak isto ľudia, ktorí poznajú toto prostredie alebo majú aj vlastnú skúsenosť s prevádzkou veľkého herného portálu, a teda vedia o čom to všetko je, že to nie je zas také jednoduché ako v krčme pri pive.

Edit: príspevok upravený tak, aby nikoho naurážal.
Upravil/a Tearsko dne 06.11.2020 15:50
Krowky
Gratulujem, práve si vypustil toľko lži že mi snáď praskne cievka jak si mi dvihol tlak.
Jedna vec je ako klameš a ďalšia ako prekrucas moje slová..
Ja nepíšem že si niekto namasti vačky, ja som napísal že kto chce kvalitnú firmu či nemovitosti, tak proste musí plniť tomasove vrecká čo je fakt pri tých serverovycg cenách. Nikdy som napovedal že je Tomáš kvôli tomu milionar.
Čo sa týka tvojho osocenia že len **** a nič nenavrhnem to je škoda reči, kedykoľvek niečo ofrflem tak vždy prídem s návrhom, ale vždy!!! Ďalšia vec že som po vojne generál a všetko hejtim po zavedení..dám dobre vieš že sa nič s nami admonmi dopredu ohľadom reformy nekonzultovalo..vôbec nič. Ak ste si vybrali nejakých pár vyvolených, tak nemôžeš glovalizovat že ja osobne by som mal možnosť ku niečomu napísať dopredu.
A nezabúdaj že celý rozhovor je môj subjektívny pohľad a nie stopercentná pravda. Sprav rozhovor ty a vyjadrí svoj názor, ja ti ho určite takto nezhejtim. Pekný deň prajem
Tearsko
Akceptujem, odmazal som tie veci ktoré by ťa mohli uraziť alebo očierniť, ale rozhodne nič neprekrúcam. Ak ťa to urazilo tak sa ospravedlňujem.
Rozhodne som iba vyjadril nesúhlas s tými tvrdeniami. Pretože nikto nikoho nenúti minúť kredity aby mal firmu alebo nemovku. Všetko sa dá získať postupne, tak ako tomu bolo kedysi. Všetky firmy bežne nemali 10 infernusov. Rozhodne to bude ešte potrebovať zmeny a úpravy, o tom žiadna. Ale tak ako ty môžeš vyjadriť názor, tak môžem vyjadriť ja ten môj. A aj som to urobil. Btw reforma sa riešila s celým serverom a každý mal k tomu čo povedať, preto bola ohlásená 1 mesiac do predu a preto sa urobilo toľko zmien.
Upravil/a Tearsko dne 06.11.2020 16:02
Krowky
Od toho je diskusia aby sme si tu každý odargumentovali svoje...

Ako som napísal to čo som povedal v rozhovore vravím za seba, nie za admin team ani inú komunitu ale čisto za seba....neberte to ako stopercentnú pravdu, je to názor, osobný pohľad na vec. Dani ma kontaktoval že chce vedieť moje názory na reformu a ekonomiku na SP, ja som mu napísal že okey poďme do toho ale bolo to v domnení že proste odprezentujem svoj subjektívny postoj k reforme a veciam, ktoré sa jej týkajú-
Vážim si prácu testerov, vývojárov aj ATomasa a takisto každého jedného administrátora, či OAčko a neviem koho ešte kto venuje svoj voľný čas tomuto serveru, ale ak sa mi niečo nepáči tak to vyšteknem na plnú hubu...som už raz taký. Ja viem, úprimnosť je zlá vlastnosť ale žiaľ...iný nebudem.
esx_exiteye
Kluci myslím, že do komentářů pod DaNiho rozhovor, se kterým se i vyhrál by tohle asi být nemělo :D @Krowky @Tears

K tobě DaNi, rozhovor super zpracován, jak výběrem tématu, tak i grafickým rozdílem. Pamatuju si, že jsi ho chtěl dělat se mnou, na což jsem ti bohužel musel říct ne, protože o tom nevím tolik :D Zvolil jsi super člověka k rozhovoru. Palec nahoru

Tímto stylem se možná začnu i zastavovat u tématu rozhovorů a číst je. :D
DaNi
Ďakujem Smile
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasů
6%
Nábory
6 Hlasů
7%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
34 Hlasů
42%
PC Poradna
4 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
9%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 20