Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Rozhovor - Czech_
Ondrah98
„Nesouhlasil jsem s tím, co někteří (hlavní) administrátoři dělají“

tvrdí Czech_, tester novinek a bývalý administrátor, který od konce svého působení v administračním týmu nešetří štiplavými poznámkami na jeho adresu. Co jej vede k tomuto postoji a informace ze zákusilí vývoje Superpařby se dozvíte v dnešním rozhovoru.

Czechu, vítej u rozhovoru. Hraješ rád na Superpařbě?
Ahoj Ondrahu, na začátek bych ti chtěl poděkovat za tvé oslovení mé osoby k rozhovoru. Jsi první, kdo tak učinil a to se cení. (smích) Sice nevím, co za pikantnosti sis pro mě připravil, ale doufám, že na vše budu moct rozumně odpovědět.
Ted zpět k tvé první otázce... Ano, na Superpařbě hraji rád, i když poslední dobou tam nehraji často, a to z jednoduchého důvodu… Tím hlavním důvodem je čas. Ve všední dny mi ho nezbývá mnoho, a když už přeci jen nějaký mám, tak ho věnuji odpočinku nebo výletům. Přijde mi to lepší investice než sedět u nějaké hry, to je také důvod proč PC kromě testingu a práce vůbec nepoužívám a vše ostatní řeším primárně z mobilu. Také jsem na SP docílil snad všeho, co je tam možné a nemá mi tedy ani co nabídnout. Jezdit 2h v kuse mise jako v minulosti… Na to jsem fakt už asi zestárl. (smích) Superpařbu mám rád jako celek, což plyne od mého dětství, kdy jsem tu začal hrát, proto mi nějak tak přirostla k srdci a stále tu jsem s ní. Je to má taková poslední vzpomínka na mé starší přátele.

Přesto v poslední době věnuješ minimálně na webu relativně hodně času nejrůznějšímu rýpání a štiplavým poznámkám. Co Tě k tomu vede?
Tak tvé označení dost času je dosti nepřesné. Zprávu do SB napíše každý i s prstem v nose do pár sekund. Je ale pravda, že web mi poslední dobou asi nejvíce vyhovuje, jak být součástí SP. Jak jsem již zmínil, tak na server se dostanu jen občas, ale web máš prakticky přístupný odkudkoliv. Můžeš tam sledovat různé situace a furt víš, co se tak nějak děje. Takže poslední rok se spíše orientuji jen na ten web a jeho jednotlivé sekce. Pomáhal jsem Wery nějaké sekce předělávat a modernizovat, což pak vedlo k tomu, že jsem dostal i moderátora fóra. Dá se tedy říct, že mě to svým způsobem baví mít takový přehled a vědět, co vše je možné.
Co se týká toho, co mě vede k těm štiplavým poznámkám, tak to je primárně to, že nejsem ten typ člověka, co úplně se vším souhlasí a tzv. drží hubu a krok. V posledních měsících právě to, na co narážím, přesáhlo určité limity. Aby si hráči nemysleli, tak vždy AT něco před nimi skrývalo, tak to přirozeně vždy bylo a bude, ale co je moc… To je prostě moc a nebudu se tvářit, že s takovými věcmi jsem v pohodě a že mi je příjemné být toho součástí. Hlavní administrátory jsem několikrát upozorňoval, že s tím, co dělají někteří administrátoři i oni samotní, nesouhlasím, ale jim to bylo asi jedno, protože na to celkem kašlali a měli to tzv. na párku. Na jednu stranu se není čemu divit, oba jsou to zaneprázdnění lidé… Jak školou, tak prací, ale pokud mají nějaké určité povinnosti, tak by je měli plnit aspoň v nějaké normě. Přesně tohle vedlo k tomu, že už mě to tam mezi takovými lidmi nebavilo a chtěl jsem odejít, tak jsem se postupně nechal vyhodit z moderátora fóra, kde jsem smazal Simovi schválně jeho komentář v mé žádosti UB, kde mi psal nějaký blbosti do hidu, i když se ho to netýkalo, a pak už jsem jen vyčkával, co bude dál. Nic moc se neměnilo, tak jsem začal filtrovat ven mezi hráče to, co vlastně se v AT děje a neděje. Myslel jsem si, že třeba to hlavním konečně dojde a udělají s tím něco… Nejsem hloupý člověk a věděl jsem hned od začátku, že za to dostanu kick, aby mě tak nějak umlčeli, což mi ale nevadilo, protože jak jsem již zmínil, tak mě to tam mezi nimi už nebavilo, ale šlo mi hlavně o to, aby se nad tím zamysleli. Což se možná i povedlo, protože v posledním měsíci se aktivita a práce hlavních celkem zlepšila, za což jsem rád. Administrátory kontrolují pečlivěji a připravují si pro ně i pro hráče různé soutěže, aby je motivovali, což je samozřejmě skvělé. Hlavně nechápu, kdo bere SB v této době ještě vážně, tam je to primárně konina za koninou, ale aspoň to není nuda a to přeci jde, někteří lidé to ale berou moc vážně, a pak mi vypisují, jak jsou strašně ublížení. (smích)

V čem přesně jsi s hlavními administrátory nesouhlasil, co bylo jádrem problému?
Primárně šlo o to, že se mi nelíbilo, jak někteří současní administrátoři trestají. Ono vymyslet si přezdívku, pak se tím veřejně prezentovat a dělat si z toho srandu, a pak najednou otočit a trestat za to hráče kickem za provokaci? Promiň, to mi normální fakt nepřijde. A těch věcí byla takto spousta. Právě to se dělo na serveru a hlavní to prostě filtrovali pryč nebo si toho ani nevšimli, těžko říct… Nevidím jim do hlavy. Až když se založilo pár stížností na to, tak to nakonec bylo uznáno jako kravina, což byla, ale kdyby se nikdo neozval, tak prostě se to děje do teď a takový přístup se mi prostě nelíbí, měli by si to sami hlídat a administrátory nějak dirigovat. Také se mi nelíbilo, že sis tam mohl dělat v podstatě co jsi chtěl, proto někteří administrátoři dávali úplně nesmyslné bany, mute nebo kicky. V jednoduchosti… Prostě nad nimi nikdo neměl ten dozor, který to potřebuje, proto jsem občas i na admin discordu rozpoutal vášnivou diskusi, aby se to tak nějak pohnulo, avšak bez výsledku. Jak jsem již ale zmínil v předchozí odpovědi, tak se to teď o trochu zlepšilo, za což jsem rád, i když tresty nějakých administrátorů furt nechápu. Ono je hlavní netrestat každou kravinu a občas to nebrat tak vážně, ale to bohužel moc současných členů AT nechápe a za vše dávají kicky a další kraviny, nevím proč… Asi kvůli statům? To nemůžu posoudit, ale právě tahle volnost se mi nelíbila. Důležité bylo hlavně všechno svádět na hráče… Neděláme akce kvůli tomu že nejsou hráči. Trestáme takto, protože se neumí chovat… Ono je také občas potřeba se zamyslet nad tím, proč tomu tak je a ne jen vše svádět na druhé. Většina řešila problémy s hráči, které jsem já třeba nikdy za svůj čas nezaznamenal, protože se nesnaží hledat kompromisy, ale jdou si za svou klasickou pravdou a to je, že za vše může hráč. Ono má asi svůj důvod, proč se nějaké věci dějí.
Další věc byla ta, že admini kázali to, jak se my a hráči máme chovat a přitom sami moc admin pravidel ani morálních věcí nedodržovali. Přeci je úplně nesmyslné mít respekt a úctu k někomu, kdo sám není příkladem, nemyslíš? To je také důvod, proč Pink odešel, protože se nemohl dívat na své 2 kolegy, jak nejdou příkladem. Také jsem nechápal moc nějaké jejich kroky, což bylo například vydání toho dotazníku, kde hráčům naslibovali hory doly, aby vypadali co nejlépe, i když sami vědí, že prostě nějaké věci se nedají aplikovat. Pak to nám testerům hodili na stůl, ať to nějak vymyslíme… To je fakt super, což právě vedlo k tomu, že ty věci jsme museli omezit, což se zas nelíbilo hráčům, protože jim hlavní slíbili něco jiného. A takto je to se spoustou věcí.

Má tedy Superpařba nekompetentní administrátory a to včetně těch hlavních?
To bych zase tak netvrdil. Ono se stačí podívat na to, jak tahle politika vedla k snížení členů AT a to z cca 30 na pouhých 15, což je rozdíl poloviny. Nemůže za to úbytek hráčů, ale právě to vedení. Mnoho členů odešlo kvůli tomu, jak to v AT funguje nebo spíše občas nefunguje. Ale na druhou stranu jsou tam stále kvalitní administrátoři, kteří se snaží svoji práci vykonávat poctivě, neříkám, že jsem vždy souhlasil se vším, co řekli, ale mohu s klidným srdcem říct, že se mi s nimi spolupracovalo dobře. Pak je tam ta druhá strana, což jsou primárně ti novější členové AT, kterým jsem prostě nějak neporozuměl a nesouhlasím s jejich politikou. Každý na to má svůj názor, ale můj je prostě vždy tvořen z toho, jak ti členové jednají. Však je to i vidět, s kým hráči více sympatizují a s kým až tak nikoliv, čím to asi bude?
Co se týká hlavních administrátorů, tak si nemyslím, že jsou zrovna ti nejhorší. Ano, i v rámci toho, co jsem o nich zmínil předtím, si za tímto názorem stojím. Koho jiného tam také dát? Moc na výběr ani není. Když se ale oba snaží a pominu některé fakt nesmyslné věci, tak spolu dobře odvádí práci a vedou AT jako celek. Spíše je otázkou to, zdali by to tak nemělo být pořád a ne jen občas.


„V administračním týmu se nedá nic posunout“

Nebyla tedy tvá kritika a „filtrování“ interních záležitostí přehnanou reakcí?
Možná to bylo dost radikální, uznávám, ale co také jiného? Když to 20x napíšeš na discord a stejně se nic nezmění, tak žádné jiné východisko ani nebylo. Byla potřeba, abych na to nepoukazoval jen já, ale i více lidí, kteří byli tak nějak ticho. Sám vidíš, jaká lavina se pak rozjela... Protože zřejmě nejsem sám, kdo to vidí stejně. Tak třeba hlavním dojde, že by se to mělo začít řešit a že ne asi všechny kroky jsou ty správné. Ono ani mezi členy AT není dobré to, když se ráno vzbudíš a najednou máš 2 nové kolegy… Přitom ti nikdo nic neřekl a prostě je tam jen tak fouknuli do určitého kolektivu. Prostě nerespektovali poslední dobou žádná určitá pravidla, která v AT byla obecně ustanovená a fungovala, ale vše tak nějak vypustili. A takto to z jejich strany fungovalo i k hráčům. Já už neměl co ztratit, jednou v minulosti jsme si s Wery řekli, že společně odejdeme, a tak se i dle našeho plánu stalo. Sliby se mají dodržet. Navíc jsem se chtěl věnovat i jiným věcem a právě AT mě brzdilo v tom, že jsem musel furt něco řešit na serveru, kam mě to prostě netáhlo, což můžeš vidět i z mých akcí, které byly pak už primárně na webu.

Co myslíš onou lavinou, která se poté dle Tebe rozjela?
Stačí se podívat například na SP memes nebo na to, jak hráči na serveru mluví. Sami vidí, že prostě to, co někteří členové AT dělají je velký nesmysl. Tak to bylo ale v podstatě vždy, nikdy kecy proti AT nezmizí, ale právě po tom mém odchodu nebo kicku, každý jak si to přebere po svém, se strhla ta lavina toho, že sami hráči začali více publikovat a mít své vlastní názory, které prezentují a které už nejsou jen kecy, ale mají také občas smysl.

Jsou tyto projevy „vlastních názorů“ o něčem vypovídající a hlavně objektivní? Sám jsi uvedl, že třeba „v shoutboxu je konina za koninou“...
Tak jak se říká, na každém slovu troška pravdy… Většinou jsou to opravdu ty koniny, protože co jiné také v tom SB dělat než si z toho dělat srandu. Ale někteří hráči, tam někdy napíšou i opravdu něco, co ti smysl dává a zamyslíš se nad tím - např. Disco. A nejen v SB, ale také v topicích nebo na serveru se tito hráči najdou. Jádro vždy většinou pravdivé bývá, ale ta šaškárna okolo už jsou právě ty kraviny, takže jde vždy spíše o ta témata. Určitě je tedy něco takového potřeba a občas si i vzít inspiraci z toho, proč to právě asi hráči zmiňují a mají z toho prdel.

Dobře, ukončeme toto téma poslední otázkou. Cítíš se jako někdo, kdo se obětoval, aby Superpařbu někam posunul?
Obětoval... To snad nejde myslet ani vážně, rozhodně ne. Primárně jsem vše dělal proto, že mě to jednoduše bavilo, jak jsem již zmínil, tak ten server se mnou byl od dětství a zajímalo mě, jak vše vlastně funguje, probíhá nebo se tvoří. Zase si myslím, že nějaká ta práce vidět asi je, protože jsem se snažil hodně věcí modernizovat a posunout, ale nic moc převratného to není, jen prostě lepší organizace a trošku více krásy. Ještě ale nekončím, jen v AT už mě neuvidíš a tam se stejně nic posunout nedá. Každý, kdo přiložil na SP pomocnou ruku, tak nese v ní stopu, což platí i pro samotné hráče, protože jsou také součástí SP. Nejde o to kdo, co nebo kolik toho udělal, ale jde o to, že někdo alespoň něco udělal. Každý jen tím, že tu spolu se mnou a tebou je, tak SP posouvá dál a dál.


„FiveM vyjde snad na začátku tohoto roku, sa-mp pokračuje dál“

Nyní tedy chceš pokračovat v působení na Superpařbě hlavně jako tester?
Primárně ano, jedině že by mě SP zase začala nějak ukrutně bavit, že bych tomu chtěl věnovat více času, tak by se to možná rozšířilo opět, ale to sám nevím, zřejmě asi už ale ne… Chci se na pozici testera zlepšit, protože ani zdaleka toho neumím tolik, jako někteří kolegové z tester teamu a učím se tak nějak postupně. Také jsem si chtěl vyzkoušet nový FiveM server, kde mi byla nabídnuta i pozice testera, ale osobně si nemyslím, že by to bylo zrovna něco pro mě. Tester je fajn, že si svoji práci můžeš udělat kdykoliv a prakticky si tvořit cokoliv, co tě napadne a je reálně možné. Což mě právě na tom baví, protože to není stereotypní. U AT pokud nemáš čas stavět akce a trávit hodiny čekáním na porušení pravidel na serveru, tak prostě ničím nepřispěješ, nikam tě to reálně neposune a furt jsi stejný člen AT jako na začátku.

Dává ti smysl podílet na vývoji Superpařby i po té vší kritice z Tvé strany?
Tak nikdy jsem nekritizoval ten mód samotný, pouze mi vadí nynější AT z těch důvodů, které jsem vypsal nahoře. Každý vnímá jednání ostatních různě, mně to třeba vadí, ale někomu to může být příjemné, a tak se mnou nemusí souhlasit, což je naprosto přirozené. Moc tak nechápu danou spojitost s tímto dotazem, protože vývoj děláš primárně pro hráče, s tím AT nemá až tak velkou souvislost. Navíc ten team se obměňuje každou chvíli. Hráči nové věci oceňují, což je fajn vidět, ale zároveň některé jejich negativní reakce jsou až přehnané. Když prostě řeknu, že něco nejde udělat, tak to fakt udělat nejde, nejsme někde ve vesmíru, kde je vše možné... A když ti nějaký člověk, co neviděl v životě kód ani na účtence někde v obchodě natož v sa-mp módu, bude tvrdit pořád něco nereálného, a pak bude naštvaný, že se to nepřidalo, tak to je mírně demotivující a občas mám chuť rozkousnout monitor.

Zkrátka jsem chtěl vědět, jestli Ti zážitky z administračního týmu příliš neznechutily Superpařbu jako takovou...
To vůbec, já byl v AT spojen, bohužel pak několik kvalitních kolegů odešlo a šlo to trošku z kopce, tak jsem tu loď opustil také, než abych se k něčemu nutil a byl někde, kde mi to není příjemné. Něco takového mi nemůže zničit všechen ten čas, který jsem tu strávil. Nezapomínej, že většinu času jsem v AT ani nebyl, beru to tedy pozitivně, že je to něco, co mě posunulo na SP dále, rozhodně ne jako něco, co mi SP ve finále zkazilo. Jsem rád, že jsem zde na SP poznal nové přátele a hlavně jsem rád za lidi, kteří mě naučili i něco v životě a to zcela dobrovolně. Nikdo mi ten čas věnovat nemusel a nemusel mi ani předávat různé zkušenosti... Ono se to nezdá, ale samotná hra tě může něco v životě reálně naučit. I když se to zdá jako strašný blábol, přeci jen je to jen pár pixelů, ale opravdu lze získat zkušenosti tím, jakým stylem hraješ nebo i lidé samotní tě můžou dost ovlivnit, pokud s nimi pak komunikuješ více. Také ti toto hraní může pomoci i jinde, mně například hodně pomohlo to, že dělám na SP vývoj a vím zhruba, co a jak se upravuje v kódu, takže jsem se to pak nemusel učit a věděl jsem vše z patra. To jsou právě ty věci, co jsou na SP to, proč ji mám rád a rozhodně to není to, že bych měl v bance 500mg, 2 nemovitosti a 3 auta... To vážně není to, z čeho bych byl šťastný, že tu hraji. Proto je důležité být součástí komunity a mít s nimi určitý kontakt, v tom je to důležité, což bohužel mnozí z vyšší vrstvy nechápou.

Dá se s omezenými možnostmi, které sa-mp poskytuje, vyvinout ještě něco převratného? Něco, co by zvrátilo trend počtu hráčů tj. jejich ubývání?
My jsme na SP dokázali aplikovat už vše, co se reálně udělat dá, už to pouze zlepšujeme a aktualizujeme starší systémy, které jsou udělány jinak. Neříkám, že není možné něco převratného udělat, nikdy nevíš, co člověka napadne, ale to už by muselo být tak, že bys dostal úplně ultra super nápad, jak nějaké věci obejít jiným způsobem a dostat úplně něco jiné, co pak zas lze změnit. Nebo také nápad, jak z nějaké nereálné věci uděláš nějakým obchvatem funkční věc, na které můžeš stavět dál. Možnosti tu stále jsou, jen už nejsou tak časté, protože takový nápad je opravdu už zázrak. Co se týká toho počtu hráčů, tak s tím už udělat nic nelze, je to prostě stará hra a ne nějak extra kvalitní a lehce přístupná pro nováčky. Spíše si myslím, že novým směrem bude to FiveM, co udrží SP jako takovou stále mezi GTA servery, a tak bude fungovat dále. Myslím si, že pak pozvolně SAMP zanikne a bude jen FiveM a občas se někdo z nostalgie jen tak připojí a bude tento server vlastně takový DL server. Je docela smutné, že to tak říkám, ale hold pokrok nezastavíš a hráče nebude bavit hrát tak starou hru, kde někteří 10let hrají v podstatě to samé dokola každý den. Už je tak jen na nás (co tu hrajeme), jak dlouho si to tu ještě udržíme v nějakém lepším stavu.

Když se zmiňuješ o FiveM, nemůžu se nezeptat, kdy to bude venku?
Jelikož nejsem oficiální vývojář, tak něco takového přesně neřeknu… ATomas to plánoval vydal již po tom oznámení, což bylo tuším před rokem nebo někdy tak, avšak nechtěl to vydat jako něco, co by bylo nedokončené a lidi by to tak odradilo hned po vydání, což je naprosto logické. Proto se rozhodl následně, že na tom více zapracuje a vydá to sice později, ale o to kvalitnější s více možnostmi. Co se týká posledních informací, tak už je to v takovém stavu, že by tam vše základní mělo být a plánuje to vydat někdy na začátku tohoto roku. Znáš však ATomase, nikdy nevíš co ho napadne a nenapadne, ale doufejme, že tomu tak již opravdu bude.

Připravují se aktuálně nějaké novinky na sa-mpu nebo se pomalu odsouvá do pozadí za zmíněné FiveM?
Rozhodně se neodsouvá, připravují se další updaty, které zase vylepší různé věci. Určitě novinky, které hráči ocení, protože si je přáli i z dotazníku nebo jejich návrhů na webu. Sa-mp se nijak nepřestane dále vyvíjet kvůli FiveM, alespoň teda takto to bude v blízké době.

Můžeš nám prozradit něco konkrétního? Na co se můžeme v blízké době těšit?
Tak každý kdo četl dotazník, tak ví, co se tak přibližně nachází, jinak co se týká dalších změn, tak to bude převážně CEO, kde se zlepší aktuální systémy a přidají se tam opravdu speciální věci, které na SP zatím nemáme... Také se upraví crew systémy do modernější podoby s více funkcemi. Ale co přesně se přidá a nepřidá, to samozřejmě zmínit nemohu, na to si musíte počkat. Jedno ale můžu říct určitě, pro majitele crew a ceoa to bude opravdu výhodné a více přehledné s většími možnostmi.


~oh~

Upravil/a Ondrah98 dne 05.01.2022 10:53
Bratek
Ahoj,

tady jsou vidět zkušenosti na obou stranách. Rozhovor má hlavu a patu, otázky mají smysl a naopak Czech se umí rozepsat na daná témata. Naše spolupráce sice nekončí, ale mrzí mě, že to muselo takto dopadnout a další kvalitní administrátor opustil naše řady. Třeba konečně nebudeš mít tolik nervů a bude klídek na testurofl

btw. Přesouvám do sekce rozhovorůPeckaaaa
Ondrah98
Ahoj,btw. Přesouvám do sekce rozhovorůPeckaaaa
Díky, lepší jak do koše, když si tu hraju na partyzána a dělám rozhovory jen tak bez postu žurnalisty. Na holou

Budu rád za názory, jestli to ještě po té době má smysl a je to k něčemu, nebo už to tady přebral Hendy. Smile
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
cechyy
Zdravím,

po delší době jsem se podíval na web a narazil na tento rozhovor, který je srozumitelný, má smysl a jako neaktivní hráč, který tráví čas jen na webu jsem se dozvěděl něco zajímavého. Líbí se mi jak je ten rozhovor vedený a také cením, že se Ondra vrátil k tomuto řemeslu, kde jak budu citovat Bratka jsou zkušenosti a v rozhovoru se dozvíš vše potřebné a uděláš si o tom svůj pohled na danou věc.
img.tpx.cz/uploads/cechypodpisvww.png
Undefeated420
Rozhovor perfektní. Každý nový názor se vždycky hodí. Czecha jsem vždycky respektoval už od počátku, co se postavil otroctví a vydal se cestou spravedlnosti. Po té co vstoupil do AT a pak na moderátora, kde jsme se "chytli" :D, tak i přesto se snažil prosazovat spravedlnost v rámci možností, což se mu později "vymstilo". Schopnost vyjádřit se má Czech výbornou a rozhovor jsem si užil. To samé platí u Ondraha, který se umí ptát a o to víc je to zábavnější čtení. CoolHi
img.tpx.cz/uploads/floridaci2.gif
Hendy
Čau,
rozhovor je kvalitný, otázky sú fajn, dobre sformulované, takisto aj odpovede. Nejaké gramatické chybičky sa nájdu, ale to je fuk. Nie sme predsa roboti a je to prirodzené. Z obsahovej stránky ma rozhovor zaujal (je to jeden z rozhovorov, ktorý som dočítal až do konca, a to nerobím často), Czech bol rozhodne dobrý adept na rozhovor vzhľadom na jeho rozhorčenie po jeho nedávnom kicku z AT. Čo sa týka vzhľadu rozhovoru, je to v pohode, nič prehnané.

Prvotne som mal aj ja v pláne osloviť Czecha a urobiť s ním rozhovor, a nejako si ma predbehol, nevadí. :D Ale u teba viem, že ten rozhovor bude velice kvalitný, kvalitnejší než keby ho robím ja.

Teraz k obsahu rozhovoru. Rozmýšľal som dlhšie, či vám napíšem (a vôbec kde) o istej špinavosti, o ktorej sa už niečo naznačovalo v shoutboxe, ale keďže vyšiel tento rozhovor, kde Czech niečo nakusol, tak som došiel k názoru, že hráči si zaslúžia vedieť pravdu. Opýtam sa vás takto. Bolo by podľa vás normálne, keby si administrátor vybral z rozpočtu peniaze, aby si mohol kúpiť nehnuteľnosť? Ja si myslím, že to v poriadku nie je. Tak presne toto urobil hl. administrátor Fifa. Išlo o čiastku 400mg. Jednak to nie je férové voči hráčom a Fifa je v AT pomerne dosť dlhú dobu, tak by mohol vedieť, čo je v poriadku a čo nie. Síce nechápem, aký mal Fifa na to dôvod, ale s tým už teraz nič nespravíme. Štve ma, že si to nechce priznať a verejne sa hráčom ospravedlniť, keď už sám vie, že mu horí za zadkom a postupne pravda vyplávala von. Tvrdí, že nič také sa nestalo, ale bohužiaľ stalo, nie som jediný, kto o tom vie.

Spoiler
img.tpx.cz/uploads/FifaNemaVycitky.png


Stavím sa, že keby toto urobil niekto iný (napr. radový administrátor), tak by bol aspoň dočasne suspendovaný alebo by ho rovno obrali o funkciu. Síce nie som členom admin tímu a nemám možnosť vidieť do jeho úzadia a asi sa aj pýtate, od koho toto všetko mám. Osobu menovať nebudem, ale je to niekto, kto mal prístup do diania v AT, ale už tu dotyčná osoba nehrá (na serveri a ani na webe), takže je svojim spôsobom nedotknuteľná. A mne je pravdupovediac jedno, či budem nejak potrestaný za to, že som sem niečo napísal o tej (pravdivej) špinavosti. Presne ako napísal Czech, ani ja nie som jeden z tých, ktorí si dávajú servítku pred ústa.

Nech si každý hráč urobí na túto skutočnosť svoj názor. Ja si rozhodne myslím, že to v poriadku nie je. Žiaľ, SP už dávno nepozná slová ako je "spravodlivosť" a "objektívnosť". Dúfajme, že sa Fifa nad sebou zamyslí a prípadne nám to nejako vyvráti, aj keď je to stopercentná pravda.
Upravil/a Hendy dne 05.01.2022 12:08
Ondrah98
Hendy, díky za zhodnocení, přeci jen ty seš tady žurnalista, já ne... ;)

K tomu zbytku, absolutně nevím, co s tím Fifou všichni máte. Jediné, co jsem viděl je právě tento ořezaný screen bez kontextu, který má jako něco dokazovat? Já nevím, kdo má pravdu, neposuzuju to, protože nemám podle čeho. Zajímalo by mě, co o tom víš zrovna ty, kromě tohohle screenu úplně o ničem. Takových screenů vyrobím za 5 minut tolik, že...

Tenhle screen může "dokázat", cokoliv si jen umanu, že Fifa udělal. Cokoliv vypálím, přidám ten screen a mám "dokázáno".
Fifa snědl psa, bum nebude nic vysvětlovat, nemá výčitky, čus "dokázáno".
Fifa nosí slipy s dinosaurem, bum nebude nic vysvětlovat, nemá výčitky, čus "dokázáno".
Fifa mi ukradl lízátko, bum nebude nic vysvětlovat, nemá výčitky, čus "dokázáno".
Upravil/a Ondrah98 dne 05.01.2022 12:15
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Hendy
Ten screen nemá dokazovať o jeho špinavosti, len o tom, že si to nechce priznať a tvrdí, že to tak nie je. Ako som hovoril, nebudem zmieňovať toho, kto mi o tom povedal, ale pravdepodobne vám to dôjde. Dôkazy sú, ale tie sem tiež nebudem dávať. Snáď si nikto nemyslí, že by som si toto všetko vymýšľal a písal len tak pre srandu. Nemám na to dôvod a ako som Ondrah písal, nie som jediný, kto o tejto záležitosti vie (mám to od niekoho, kto v AT bol a vie, čo sa stalo + to vedia ďalší...)

A že síce žurnalista som, ty si bol môj učiteľ... ;)Oběšenec
Upravil/a Hendy dne 05.01.2022 12:30
Tearsko
Ten screen nemá dokazovať o jeho špinavosti, len o tom, že si to nechce priznať a tvrdí, že to tak nie je. Ako som hovoril, nebudem zmieňovať toho, kto mi o tom povedal, ale pravdepodobne vám to dôjde. Dôkazy sú, ale tie sem tiež nebudem dávať. Snáď si nikto nemyslí, že by som si toto všetko vymýšľal a písal len tak pre srandu. Nemám na to dôvod a ako som Ondrah písal, nie som jediný, kto o tejto záležitosti vie (mám to od niekoho, kto v AT bol a vie, čo sa stalo + to vedia ďalší...)

A že síce žurnalista som, ty si bol môj učiteľ... ;)Oběšenec

Na to, koľko ľudí to podľa teba vie, tak to nejak podozrivo držíte v tajnosti a píšeš tu iba v nejasných omáčkach.
Nebude za tým teda niečo viac? Poukazovať s istotou na niekoho, že nemá gule si niečo priznať, a zároveň nemať gule podať k tomu relevantné informácie a podložiť to pre verejnosť, ktorej to prezentuješ? To je trend súčasnej žurnalistiky :D.

Sloučené 05.01.2022 12:51:
Ale aby som nerobil OT, rozhovor výborný. Ale nič iné, ako dobrý rozhovor, by som od tejto dvojice popravde ani neočakával.
Upravil/a Tearsko dne 05.01.2022 12:51
Hendy
Vidím, že mi tu neveríte ani nos medzi očami... Aby si si teda Tears nemyslel, že nemám gule dodať k tomu aj relevantný dôkaz, tak nech sa páči.
img.tpx.cz/uploads/IMG_6172.png

img.tpx.cz/uploads/fkaookadakm.png


Snáď vám to stačí na to, aby ste mi uverili. Nedovolil by som si očierňovať admina bezdôvodne.

//No a teda pomýlil som sa, nevybral si to z rozpočtu, ale givol si ich cez admin príkaz, viď na screenshote.
Upravil/a Hendy dne 05.01.2022 13:15
Tearsko
Hendy tu vôbec nejde o to, čo si myslím ja :D, to je absolútne nepodstatné.
Ide o tvoju prezentáciu a podloženie tvojich tvrdení.
Teraz má druhá strana priestor na reakciu.
Twixo38
Czech mal odo mňa podporu, čo už len od spomenutia, že sa hlási do AT. Som rád, že tam bol človek, ktorý zdieľal názor mnoha hráčov. Bohužiaľ, ako rád vždy hovorím, na SP vládne veľký amaterizmus, čo sa týka administrácie a ľudia, čo to mohli za tie roky nadvyhnúť boli len odignorovaní.

Oslí úd, rozhovor je úžasný, presvedčil si ma, aby som si po troch rokoch prečítal zas nejaký Smile
Jiry
Rozhovor je celkem v pohodě. Jen mi tam sice nedává smysl trochu Czechovo stěžování. Blbě fungující AT, neobjektivní tresty, hlavní si defacto dělají co chtějí a pak napíše, že to vlastně vedou správně, ale určitě mi to vysvětlí :D.

Jenže o to mi ani nejde tady soudit rozhovor, spíš bych očekával nějaké ofiko stanovisko k tomu co momentálně prosáklo ven. Myslím kauzu Fifu, která se dostala na povrch a už z toho není “utajovaná” admin záležitost, ale ví o tom spousta lidí. Říkám, že tohle udělat řadový admin, následuje kick a perma. Jen si vzpomeňme na smetyxe.
Tohle mě zajímalo, takže jsem se zeptal na to ATomase, bylo mi naznačeno, že je v AT Fifa dlouho, může si dělat co chce. Tohle by mělo štvat jak řadové adminy, kteří dostanou suspend za to ze si spawnou Cheetah a jezdi po LS, tak také hráče co mají připravené peníze na nemku a Fifa jí vyfoukne, protože má neomezený rozpočet :D.
Veřejná omluva a sypání popela na hlavu bude stačit Filipe.
checkm8
Ahojda, rozhovor super, krásně sem si na wc početl. Co se týče AT tak já vždy říkám, že server tvoří hráči, ne updaty, proto je škoda, že se tady dějí takové věci. Místo toho aby se tady v ne už tak velké komunitě drželo pohromadě a snažilo se to tu udržet co nejdéle, tak se tady řeší to co se řeší. Ono možná i kdyby majitel tohoto portálu se víc zajímal o to, kdo mu to tady vede, a nefokusoval se jen na updaty, tak by to taky možná vypadalo trochu jinak. Admini co jsou v týmu déle než rok bych spočítal na prstech jedné ruky. Jsem zvědavý kdo to tady bude jednou adminovat, když všechny kvalitní adminy i OAčka se podařilo odsud vyhnat.

Czechu tobě přeji ať se daří, pokaždý když odejde někdo, kdo tomu serveru něco obětoval tak si říkám že se těžko bude hledat náhrada.
img.tpx.cz/uploads/m8teche3ck1710806039.gif
euphoria
KittyKat
Prosím v budúcnosti o iné formátovanie rozhovoru lebo text zarovnaný do ľava bez odsekov mi príde dosť nevhodný na čítanie. Rozhovor bol ale veľmi zaujímavý a s dobrými otázkami.

Ku koment sekcii:
Na SP mi stále vadilo to mlženie. "nemenovaný hráč mi poslal screen, ktorý je real, ale nikomu ho neukážem ale každý vie čo na ňom je a keď nie tak rozmýšla" - hrám tu dlho no s veľkými pauzami, a o žiadných super kauzách neviem.
A to kvôli tomu mlženiu čo prebieha medzi hráčmi. Keď vás trápi, že sa všetko zametá pod koberec tak konajte tak, aby sa to zamiesť nedalo. Postujte o tom, píšte to do globalu alebo ja neviem. Jediná možnosť ako niečo dosiahnúť. Som rada, že HENDY nakoniec postol dôkazy. Celkom vtipná dráma pravdupovediac - sprenevera virtuálnej meny v hodnote 70€. (To je skoro 1 nadupaný cheetah)
Kikush
Fifíku, Fifíku, býval jsi fajn kluk, ale že z tebe bude takový had, který bude vykrádat server, jsem teda netušila... tytyty takové věci se nedělají a ty to víš. Tu máš Nechápu, jak někdo může být slepý vůči něčemu takovému, co se zde na SP děje a nadále ji obhajovat. (:
Jinak, abych se vyjádřila k samotnému rozhovoru. Tak Ondrah měl vždy kvalitní rozhovory a nadále v tom pokračuje. Super otázky, které mě donutily číst ten rozhovor i nadále. Jen tak dále. Palec nahoru Pokud to tady bude mít smysl, že ano.
Jertn
Fifíku, Fifíku, býval jsi fajn kluk, ale že z tebe bude takový had, který bude vykrádat server, jsem teda netušila... tytyty takové věci se nedělají a ty to víš. Tu máš Nechápu, jak někdo může být slepý vůči něčemu takovému, co se zde na SP děje a nadále ji obhajovat. (:


Je to hra, to bys měla ve 40 už chápat, tak to netryhardi a bez hrat na konkurenci, ahoj
Upravil/a Jertn dne 08.01.2022 12:23


img.tpx.cz/uploads/tvtwixxxx.jpg

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=28775


ty na mým levlu? leda ve snu...
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasů
6%
Nábory
6 Hlasů
7%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
34 Hlasů
42%
PC Poradna
4 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
9%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 23