Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Něco k zamyšlení
ATomas
Zdravím,
už delší dobu pozoruji na server ty nadávky/obviňování z kidovství. Musím říct že se mi ta situace vůbec nelíbí a chtěl bych se k tomu vyjádřit. Na sa-mpu jsem už šest let a už jsem ledacos zažil. Ale co vím určitě je to, že tu vždy byl stejný věkový průměr, stejně jako jako je tu dnes a bude i déle. Také za těch šest let vím že SuperPařba není žádnou vyjímkou a VŠUDE ve všech online hrách je ten věkový průměr stejný. Dřív a není to tak dávno možná tak rok zpátky se tu nikdo z kidovství neobviňoval, nebo ne aspoň takovým způsobem jako je tomu dnes. I když přesto věkový průměr hráčů je pořád stejný a problémy jsou taky pořád stejné.
Pořád se hráči bezdůvodně zabíjí. Pořád se najde někdo kdo chce někoho podvést a pořád se ničí mise. Bylo to tak vždy a je to tak pořád. Proste GTA je gangterstká hra kde si musíte hlídat prdel jinak Vám ji někdo ustřelí. Ale zpět k problému. Chci říct že to kidovství žije pouze ve Vaších hlavách. Dám příklad na sobě. Sám jsem zažil období kdy jsem většinu hráčů považoval za méně inteligentních ve většině případech úplně blbých. Stejně jako teď vy považujete většinu hráčů za dětských. Podstata je v tom, že jsem zjistil že tato představa žila pouze v mé hlavě. Šílel jsem z této představy, pořád víc a víc jsem si svůj vztek vybíjel na okolí, ale zjistil jsem že je mi hůř a hůř, protože lidi byly blbější a blbější. Ovšem pak mi to došlo, když budu lidi považovat za blbé, tak nich ty blbce dělám já. Proto jsem si zkusil je nehodnotit, celkem rychle jsem se dostal do pohody. A stejné je to s těmi děcky. Když v nich přestanete vidět děcka, tak budete víc v pohodě.
To že vás někdo zabije při misi a vy ho nazvete kidem i když mu je 21 (i kdyby mu bylo 10 to je úplně jedno), tak to stejně nic neřeší a jsou naštvané obě dvě strany. Chce to naučit se povznést a uvědomit si že ten voják co Vás zabil při misi taky dělal jenom svojí misi, a že když máte WL tak se to prostě stává. To že budete kolem sebe vídat děcka nic neřeší, akorát se Vaše naštvanost bude stupňovat.
Prostě jak říkám je to pořád stejné. To je jen obyčejná lidská vlastnost, že na minulost se vzpomíná hlavně v dobrém a ve srovnání jen s dobrými vzpomínkami Vám nynější situace připadá horší. Sám jsem si tímto prošel. Začínal jsem v roce 2008 na 0.1b které taky považuji za nejlepší období v sa-mpu. Ovšem když si přečtu obsah server logu a srovnám je s obsahem logů z dneška, zjistím že se nic nezměnilo.
Tímto jsem Vám chtěl říct, aby jste si zkusili naučit držet nadhled, protože podle vlastní zkušenosti vím že to je řešení. Nadávka nic neřeší. Sám na serveru hraji (ne pod ATomas) a snažím se držet nadhled. Stávájí se mi ty stejné nepříjemné věci jako Vám, už mi taky párkrát zničili misi. Už mě taky několikrát bezdůvodně zabili. Ale když se naučíte tohle přejít tak si hru mnohem více užijete. Nezapomínejte že všechno je v hlavě a závisí jen na vás co si ho ní pustíte a co ne.
Yamatino108
Ako áno z časti máš pravdu nevidíme ich,ale ked sa pozreš do chatu ako sa vyjadrujú,tak ťa čo napadne?Mne ako prvé napadne,že to je proste dieťa,ktoré neovláda gramatiku z dôvodu,že je zrejme v nižšom ročníku na základnej škole.Podla mňa sa nebude niekto 18 ročný vyjadrovať ako 10.ročný.Toto vyjadrovanie vidím hlavne u vojakov..Nájdu sa tam aj rozumný hráči,ale tých je v tom zamestnaní minimum.Väčšina hráčov z minulosti odišlo hlavne kôli týmto hráčom.Takže asi tak.
err0rk0
Ono je to tak, že člověk, co začal hrát třeba v 2010 začal v 2011/12 psát, že to jde do háje a považoval 2010 za nejlepší éru na SP. Člověk, co začal hrát v 2012, začal v 2013/14 nadávat, jak to jde do prdele teď. A takhle to bude vždy. Vždycky bude pro každého nejhezčí období to, kdy začal hrát a pak to další období bude považovat za horší kvůli tomu, jak tam začíná hrát víc děti atp., přitom to bylo vždycky stejné. Jen to člověk tak nevnímal. Takže máš pravdu, problémy vždycky byly stejné a budou. Jde jen o psychiku člověka, jak to vezme.
thorous
Jako promiň, ale když mi někdo, koho napíše "debyle, cureku, nezabyjej me reketometem" atp. tak co to teda je? Buď negramotná opice, nebo kid. Když po mě jde voják, 10x ho zabiju a na 11. pokus si vezme další 2 a konečně mě dorubou, tak napíše "haha lamo". Věkový průměr je možná furt stejný jenom díky tomu, že tu je Wlk a Predator, ale rozhodně tu už není tolik lidí +15 jako kdysi.
NYPD_ONDAJEE
je náročné si uchovať nadhlad keď sa k tomu dávajú stále tie isté podnety. Ono človek si môže povedať "fajn možno je len začiatočník, upozorním že to nesmie robiť cez PM" niekto to pochopí a niekto ti na tú /pm zareaguje nadávkami to už nieje nevedomosť ani neskúsenosť to už je čistá cielenosť.. Samozrejme súhlasím s tým že označovať takýchto hráčov za deti nieje tak úplne správne keďže vek nemusí úplne znamenať tú inteligenčnú zrelosť užívatela a aj história SP si pamätá administrátorov ktorý boli svojím vekom ďaleko pred dovršením dospelosti a boli to naozaj kvalitní administrátori.

Určite niesom zástancom toho že týchto "hráčov" je najlepšie si nevšímať ba naopak tresty by ich minúť nemali nie však v tej najhoršej možnej miere (banom) ale kickom, mute a podobním. Sám viem z admin časov aké rôzne inviduá na SP hrali viem však aj to že (naštastie) to spôsobovali svojou vlastnou nevedomosťou a preto si myslím že cielom k tomu aby bola SP komunita oceňovaná nieje si s takýchto hráčov strielať a zabávať sa na ních na Soc.sietach, webe a pod. ale ich upozorňovať prípadne poučiť. Tých ktorý sa neponaučia potrestať v malej ale opakovanej miere
ATomas
Citace
Yamatino108 napsal:

Ako áno z časti máš pravdu nevidíme ich,ale ked sa pozreš do chatu ako sa vyjadrujú,tak ťa čo napadne?Mne ako prvé napadne,že to je proste dieťa,ktoré neovláda gramatiku z dôvodu,že je zrejme v nižšom ročníku na základnej škole.Podla mňa sa nebude niekto 18 ročný vyjadrovať ako 10.ročný.Toto vyjadrovanie vidím hlavne u vojakov..Nájdu sa tam aj rozumný hráči,ale tých je v tom zamestnaní minimum.Väčšina hráčov z minulosti odišlo hlavne kôli týmto hráčom.Takže asi tak.

Hodne casto krat vidim hlavne u slovaku kdy napisou "diki" nebo "bit". Jako to jsou nekdy chyby ktery mi trhaj oci z dulku. A rozhodne to nepisi jenom 10 leti hraci. Tohle vidim psat i normal "teen" hrace.

Vetšina hráčů oděšlo právě kvuli tomu co jsem říkal. Začli vidět děcka v hráčích co detmi nejsou. A to je ten základní problém.
SmouKy_
Hm pravda je že já většinou napíšu děcko někomu jen tak ze srandy, ale i občas se stává když mám nervy tak napíšu nějakému vojákovi co mě zatkne že je děcko i když nevím kolik mu je.
Prostě každej má jen jedny nervy.
Já když jsem začínal tak jsem nepsal nikomu že je kid, vlastně jsem si nevšímal ničeho jen jsem jezdil mise atd, takže ani nemůžu moc posoudit jak to bylo ty 2 roky zpět.
Každopádně když někdo někomu zníčí misi tak ho nazve kidem a to ho nabudí k tomu aby mu zníčil misi, takže né vždy je dobrý do chatu psát "děcko" atd..
ATomas
Citace
SmouKy_ napsal:

Hm pravda je že já většinou napíšu děcko někomu jen tak ze srandy, ale i občas se stává když mám nervy tak napíšu nějakému vojákovi co mě zatkne že je děcko i když nevím kolik mu je.
Prostě každej má jen jedny nervy.
Já když jsem začínal tak jsem nepsal nikomu že je kid, vlastně jsem si nevšímal ničeho jen jsem jezdil mise atd, takže ani nemůžu moc posoudit jak to bylo ty 2 roky zpět.
Každopádně když někdo někomu zníčí misi tak ho nazve kidem a to ho nabudí k tomu aby mu zníčil misi, takže né vždy je dobrý do chatu psát "děcko" atd..

Presne to je ta myslenka co jsem tu chtel vyjadrit. diky Smile
Yamamoto
"To že vás někdo zabije při misi a vy ho nazvete kidem i když mu je 21"

takže si voják hmm :D :D

samozřejmě sranda, teď k věci, jak jsi psal je to tak.. kid je dnes každý kdo druhému udělá něco co se mu nelíbí. Jenže i když to tady takhle napíšeš myslím, že to nic nezmění(sám doufám v to že se to změní) I já jsem se od téhle generace to slovo naučil a stydím se za to, že mi též někdy ulítne. Doufejme tedy že tento topik pár lidem otevře oči.
Ruda
Stačí se podívat do vizitek hráčů a zjistíš kolik jich tu má nad 15 let, mladší ty vizitky ani nemají. Znám tu fakt málo lidí, kterým je 17-18 a víc. Takže ano, hrajou tu hlavně děti a SAMP je hra přímo dělaná pro děti tím jak je všechno jednoduché. Dřív se to tak neřešilo, protože tu bylo málo hráčů, ale s tím jak se zvedl počet hráčů tak se zvedlo i procento dětí.
Označení "kid" ale používám na hráče všeho věku, pokud se chovají jak děti, většinou to ale doopravdy děti jsou, stačí chvíli číst chat a koukat na jejich geniální výplody. ("cs budeš kámoš?";)
Mě nikdo nikdy misi nezničil, asi kvůli karmě a později si to asi nedovolili, ale i tak to vidím pořád a hlavně ze strany děcek, který kromě střílení v tý hře nemají co dělat.

Obecně všechny hry, které jsou zadarmo jsou přeplněné dětma.
Koval
Keď som hrával CS:S-ko dosť rokov dozadu a mal som 11-12 rokov tak som sa správal úplne inak ako hráči v tomto veku teraz. Normálne som sa choval a aj keď som vtedy nepísal gramaticky tak som sa normálne bavil so staršími hráčmi.

Zato teraz si neviem predstaviť akoby som sa mohol baviť s hráčmi typu fbi, [Policie]ZabijakCZE a podobne. Jednoducho deti v minulosti mali väčší rozum ako deti terajšie, česť výnimkám.
ATomas
Citace
Koval napsal:

Keď som hrával CS:S-ko dosť rokov dozadu a mal som 11-12 rokov tak som sa správal úplne inak ako hráči v tomto veku teraz. Normálne som sa choval a aj keď som vtedy nepísal gramaticky tak som sa normálne bavil so staršími hráčmi.

Zato teraz si neviem predstaviť akoby som sa mohol baviť s hráčmi typu fbi, [Policie]ZabijakCZE a podobne. Jednoducho deti v minulosti mali väčší rozum ako deti terajšie, česť výnimkám.

Premyslel jsi nad tim jak jsem psal. Ze si clovek z minulosti pamatuje vetsinou jen ty dobre veci ?
Koval
Citace
ATomas napsal:

Citace
Koval napsal:

Premyslel jsi nad tim jak jsem psal. Ze si clovek z minulosti pamatuje vetsinou jen ty dobre veci ?

Chápem čo chceš povedať, no aj tak si zastávam názoru že najmladšia generácia, ktorá je teraz na SP ale aj celkovo na hrách ide dole vodou.

V minulosti som si nedovolil niekomu výrazne staršiemu nadávať, zato na SP ma hráči, ktorý ani (podla vizitky) nedosiahli 13 rokov nadávajú do kok**v, pí***ov, púšťajú sa do rodiny a mali sex s mojou matkou.

Toto sa ale nedeje len na SP ale na každej MP hre, čo je dosť smutné.
Upravil/a Koval dne 07.09.2014 17:34
Ruda
Já mám stejnou zkušenost jako Kovaldo. Když sem byl mladší kolem 13 let, tak jsem se za to strašně styděl a psal jsem všude možně že mi je 17-18 let. Procházelo mi to, protože jsem gramatiku zvládal a byl jsem vyspělejší než ostatní děcka, dneska je to těm dětem celkem jedno. Ale jde celkově o dobu v jaký teď žijeme a výchovu jejich rodičů, tohle je i v reálu. Každý dneska určitě nadává že ty malý děcka jsou pěkný sráčové když od 10 let žebrají cigára a ve 13 řešej holky vztahy. To se pak přenáší i do hry.
Fellaz
Souhlasím co tady píše Ruda, Koval.
Kdysi (mířím na superpařbu) prostě výrazně starší člověk měl herní "respekt" a mělo to mnoho mnoho výhod..
Po čase ten herní "respekt" úplně vymizel a dostaly jsme se do dnešní doby.
Ano, my si dneska myslíme že když někomu napíšem že je "kid" tak to něco vyřeší, ale výjde z toho jen další hádka do které (když se hádáte v global-chatu) se napojí víc a víc hráčů.
Kidem nazveme úplně vše už.
Blokne tě v závodu - mg kid.
Střelí do tebe - lol ty si kid
Zničí ti misi - obyčejný kid
Dnešní lidi na serveru si jen zkouší otestovat psychiku - kdo víc vydrží, kdo víc naloží..
Ale my by jsme si měli uvědomit že si to děláme samy.
HeWhoMustNotBeNamed
Citace
err0rk0 napsal:

Ono je to tak, že člověk, co začal hrát třeba v 2010 začal v 2011/12 psát, že to jde do háje a považoval 2010 za nejlepší éru na SP. Člověk, co začal hrát v 2012, začal v 2013/14 nadávat, jak to jde do prdele teď. A takhle to bude vždy. Vždycky bude pro každého nejhezčí období to, kdy začal hrát a pak to další období bude považovat za horší kvůli tomu, jak tam začíná hrát víc děti atp., přitom to bylo vždycky stejné. Jen to člověk tak nevnímal. Takže máš pravdu, problémy vždycky byly stejné a budou. Jde jen o psychiku člověka, jak to vezme.

+1 souhlas.
Fellaz
Je to taky v tom že jak jsme začínaly tak jsme nic neznali, vše pro nás bylo nové, vše bylo úžasné..
Tak jsme to prozkoumávali nějaký ten čas.
Teď když hrajeme a skoro vše známe tak hledáme jen chyby, protože nás už tu nic nedrží většinou jenom pár lidí popřípadě gang/firma.
Zrušený účet
Taky mě to někdy mrzí, když mi to slovo "kid" vyletí a až potom si uvědomím, že by bylo lepší to slovo ani neříkat. Ale hold se člověk někdy naštve a napíše to slovo. S Tumikem si tak furt říkáme a víme, že je to myšleno ze srandy. Kamarádi
Když jsem minulý rok začínala na SP, tak jsem měla z hráčů respekt a hlavně z adminu, jim jsem se bála pomalu napsat. Ale tak máš pravdu, že před tím rokem to taky tak muselo být, ale asi jsem si to moc neuvědomovala, protože jsem s lidma moc nekomunikovala a spíš jsem jezdila ty mise, jako Smouky.
Ale i teď mám respekt k většině kolegů a hlavně k hlavním a k ATomasovi, ikdyž mě už 2x za tak krátkou dobu naštval, tak jsem se musela zakousnout do stolu a držet. :D Ale ne, prostě jsem to rozdýchala a šla dál. Někdy mě ty hádky i mrzí, ale když už se rozjedu, tak se mi těžko zastavuje v dohadování se a posléze mě to někdy i zamrzí.
Morrison321
Mne sa zas lúbi keď mňa niekto nazve kidom, pritom mi už bude 20, ja sa nad tým len usmejem, vôbec by ma nenapadlo to nejak riešiť :D
Ja viem že keď ma niekto uráža, tak je to len z jedného dôvodu-som lepší ako on a to platí aj v realite. Takže mne môžte kluden písať nadávky a pod. je mi to jedno. Čo sa týka mňa tak kidom neoslovujem nikoho, ale dosť často mi uteká slovíčko dem.ent. Npríklad keď auto zaparkujem pred shopom, vyjdem von a tam mi nejaký policajt prestreluje gumy na aute, ale snažím sa to kontrolovať, predsa len je to hra a treba to brať všetko športovo.
biatec
rozdiel dneska a par rokov dozadu je ten,ze ludia prestali brat hranie ako odreagovanie,ale beru ho ako druhy virtualny život.ale to proste hraci vekom okolo 13 rokov ani nechapu,ze je to tak,lebo na pc a internete su od detstva.
nevedia ake to je zit bez pc a internetu lebo v tejto dobe to ani nieje mozne.nieje to ich chyba.

ludia si dnes tu nesranost z real života kompenzuju v tom virtualnom a preto ten chat na SP vypadá tak ako vypadá.
odreagovanie ide dnes bokom,"vsetci" chcu nieco budovat a to je dovod tej nervozity.

ja sp berem absolutne ako odreagovanie a to ma nechava kludnym aj v situaciach,kde by mozno ini takpovediac vypenili.
napriklad nedavno som vyhral kopec smrti.admin dal zapis aj odmenu inenu hracovi (asi sa pomylil).aj ked som mu pisal Pm aj v chate ,ze predsa ja som vitaz,on ma uplne ignoroval.ale co budem zvysok dna nastrany?uplne som to hodil za hlavu,a voci dotycnemu nepocitujem ziadnu "zášť".
iny by mozno rychlo utekal "krivdu" riesit na web a tym si len pokazil dalsi čas hrania,kym (ak vobec) by sa to vyriesilo.

ak ta niekto nazve kidom lamomu noobom,to nema cenu ani reagovat,popripade /pmid a mozte sa venovat hraniu miesto nervovaniu Smile
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
9 Hlasů
19%
Skyrace
12 Hlasů
25%
Deathmatche
3 Hlasů
6%