Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Rozhovor - Maxgustin #2
Czech_
img.tpx.cz/uploads/rozhovor_maxgustin.png
Citace
Aktuální vývojář a tester serveru SuperPařba a bývalý Správce Akcí, Admin a Organizátor akcí. Jaký je jeho názor na aktuálně vytvářené akce? Jak vlastně zvládal tak vysokou aktivitu? To vše se dnes dozvíte v tomto rozhovoru!

| Czech
Ahoj Maxi, vítám tě u rozhovoru. Jako první bych rád začal tím, co tě vlastně dostalo k akcím, co tě na nich tak uchvátilo, že jsi to měl jako primární aktivitu na serveru?

| Maxgustin
Ahoj, předem tady vítám všechny čtenáře a děkuji za nominaci do rozhovoru od hráče Jertn.
Vše začalo na přelomu roku 2017/18, kdy jsem někoho viděl na zkušebním OA a viděl jsem, že to není tak jednoduché se na post OA dostat. Na tu dobu tam bylo spoustu dobrých a aktivních hráčů, kteří měli zkušenosti. Tak jsem se jednoho dne rozhodl, že si to vyzkouším na vlastní kůži, kdy jsem si našel nějaký in-game editor a začal jsem stavět a učit se nové věci. Na post OA jsem já osobně čekal cca 2/2,5 roku než jsem vůbec dostal na zkušební OA. Celkově mě bavilo stavět/mapovat různé budovy/cesty. Tak jsem všechen potenciál zapojil do akcí/mega akcí a z prvních chvilek se z toho stala ta primární věc, která mě tam jako jediná bavila až do úplného konce. Celkově je mi líto, že ta doba není jako dřív co se týče akcí a není tam moc nikdo dobrý, kdo nějaké zkušenosti má a hlavně představivost, protože celkově SA/OA není jen o tom dávat stejné akce/mega akce dokolečka, ale musíš se tam snažit dělat i něco jiného pro ostatní hráče, kteří nezávodí, případně ještě jsou i jiné důvody.

| Czech
To své čekání na zkušební OA si naplnil čím? Býval jsi člen RFS, bylo tedy firmičkaření tvá záliba před vstupem do AT?

| Maxgustin
To až tak moc ne. Hlavní náplň jsem měl spíše levely a dělání bodů v každém jobu aspoň nad 1100 bodů, kdy byl takový počet dříve potřebný. Následně jsem se s kamarádem přesunul do gang systému a tam aktivně jezdili proti ostatním gangům nebo třeba jen proti sobě v gangu. Do firemního systémů jsem úplně zapadl až tak po cca půl roku až roku. Kdy jsem aktivně dělal tak nějak všechny joby, až jsem pak přišel do RFS na nějakou kratší chvilku, kdy jsem tam jezdil aktivněji, ale následně jsem po krátké době odešel a našel si job, který mě bavil od úplného začátku a to hasič. Potkal jsem ještě před působením spoustu kamarádů, kteří také následně působili v AT. Bohužel i před vstupem do AT jsem nebyl zas takový andílek a občas něco porušil a dostal ban, ale to už je dávná minulost, která už byla prominuta a zapomenuta.

| Czech
Kde se v tobě vzala ta změna, že jsi vlastně z toho hříšníka otočil a začal jsi makat jako šroub?

| Maxgustin
Zase taková velká změna to nebyla. Dostal jsem pouze jeden ban po poslední amnestii, který už byl dávno prominut. Následně jsem se už choval adekvátně a nijak moc neporušoval pravidla. Jednoduše se dá říct, že s věkem ti dojde, co vše máš dělat a hlavně jak se pořádně chovat. Hlavně to moc neberu, že jsem "makal jako šroub" pro mě to tak nebylo, protože jsem věděl, že to dělám s radostí a hlavně pro hráče. Občas se někdo našel, kdo si zanadával, ale to časem ignoruješ, ale jak uvidíš po delší době sám ze strany kolegů. že ti je někdo ochotný pomoci, ale z ostatních ti třeba nikdo nepomůže, i když bys mu napsal 10x. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem odešel.
img.tpx.cz/uploads/rozhovor_maxgustin1.png
| Czech
Jsou členové AT v tomto rozdílní, co se týče akcí? Nebo jsou jenom liní pomáhat ve společných věcech?

| Maxgustin
Jako za tu dobu, co jsem já byl v AT jak na OA nebo SA jsem zjistil, že se AT dost rozdělí. Z větší části tam nikdo u akcí nehne ani prstem. Dále tu je ještě někdo kdo se trošku zapojí a ty akce dává nebo ještě třetí skupinka, která se fakt zapojí skoro do všeho a můžeš se na ně spolehnout. Zároveň si myslím, že ti co ty akce nedělají jsou jen líní se něco naučit a těm hráčům něco uspořádat. Rozumím tomu, že se někomu nechce kvůli odezvě hráčů a účasti na akci, ale o tom to nikdy nebylo a ani nebude. Vždy jsem to dělal pro hráče a bylo mi jedno kolik jich tam je 5 nebo 20 je to jedno. Hlavně se mi nelíbí věc, že si někdo dává cizí akce, které nepostavil opakovaně a svojí akci si nikdy nepostavil ani neuspořádal. Tohle je škoda, že se ani nesnaží dále rozvíjet, protože i práce s objekty na serveru tě dokáže dost naučit a případně si lze v budoucnu mapováním vydělat, pokud tu práci s objekty a texturováním zvládáš na dobré úrovni. Takže se dá prakticky říct, že už se učíš samostatně hraním.

| Czech
V čem se akce liší oproti době, když si začínal? Zmiňoval jsi, že je tam určitý rozdíl.

| Maxgustin
Rozdíl je hlavně v AT, protože dříve bylo fakt těžké se na OA dostat a musel jsi být fakt dobrý ve stavění objektů, ale přijde mi, že za tu dobu se to dost změnilo a hráči, kteří se chtějí na to OA dostat nemají takové zkušenosti s objekty, ale nemají třeba ani zkušenosti s organizací akce (tzv. aspoň přibližné info o tom, jak by ta akce měla fungovat). Třeba se tam v aktuální době hlásí někdo s 50 zápisy z akce nebo tam jde ještě o komunikaci, která je někdy velmi špatná. U typu akcí se dále jedná, že dříve byl hodně široký výběr na ten typ akcí a bylo víc lidí pro zapojení do organizování akce, více naše legendy SA Elda, Ameli a Panther. Dřívější doba byla o hodně lepší, ale časy se mění a hráči také. Takže je možné, že v budoucnu tam nebude někdo, kdo by vůbec uměl něco ohledně akcí.

| Czech
Za ty roky je už hodně akcí, jenž se někdy pořádaly. Je tedy vůbec reálné vymyslet/přijít s něčím úplně novým?

| Maxgustin
Určitě je to možné, ale je potřeba představivost, kreativita a smysl pro detail. Jinak moc nových věcí nevymyslíš, i když je za ty roky spoustu nových akcí, ale pořád dokážeš vymýšlet další a další z filmu, seriálů nebo jiných her na inspirování. Já osobně jsem bral a beru do teď inspiraci z nějakých seriálů, filmů a her.

| Czech
Dala by se kvalita starších akcí vrátit zpět, kdyby se AT nějak semknulo a pořádalo více akce spolu?

| Maxgustin
Určitě ano, když se najdou správní hráči případně začnou ti, co nic ohledně akci v AT nedělají. Jen si myslím, že už se to moc nepovede, protože jsem tohle osobně zkoušel a dopadlo to neúspěšně ve všech směrech a bylo fakt pár jedinců na které jsem se mohl spolehnout a těm děkuji za tu pomoc po celou dobu v AT ohledně akcí.
img.tpx.cz/uploads/rozhovor_maxgustin2.png
| Czech
Chápu, že jsi do toho byl celkem zapálený, ale nepřijde ti i přesto, že jsi na SP trávil až moc času? Měl jsi vůbec čas dělat i něco jiné?

| Maxgustin
I když jsem byl do toho nějakou dobu zapálený, tak přišla i doba, kdy jsem neměl chuť na SP přijít vůbec, tak jsem si vždy hodil na nějakou dobu omluvenku a času bylo dost. I když jsem tu omluvenku neměl, tak jsem měl spoustu času i na ostatní věci. Akce jsem si dělal vždy podle sebe jak se mi chtělo, aby mi to nezasahovalo do IRL života. Hlavním to je úplně jedno, když něco děláš, tak tě nechají být. Hlavně jsem se věnoval dost věcem AT, SA, Tester a další věci u PC. Pokud si to dobře nastavíš, využiješ dobře každou minutu a dokážeš mít i nějaký čas na odpočinek.

| Czech
V minulosti jsi už z OA odešel, byl to také nějaký důsledek nechuti k hraní? Nebo v tom bylo něco jiné?

| Maxgustin
Tak z hlavní části se jednalo o osobní důvody, které tady nechci vytahovat, ale šlo i o nechuť k hraní. Občas se najdou chvilky, kdy tě to fakt přestane bavit a leze ti to akorát na nervy, někdy uděláš hold velké a rychlé rozhodnutí.

| Czech
Jednalo se o stejný případ i v tvém nynějším odchodu? Chtěl jsi směřovat jinam?

| Maxgustin
U nynějšího odchodu šlo úplně o jiné důvody. Jeden z nich byl, že už jsem na post SA dosáhl a neměl jsem už kam dál směřovat. Celkově mě adminování přestalo bavit, ale akce jsem měl a furt mám rád. Pořad ocením dobře postavenou a uspořádanou akci. Dostal jsem nabídku od hlavních, že bych nemusel řešit admin věci a plně bych se jen věnoval akcím, tak jsem to samozřejmě vzal, ale i po pár dnech to na mě přišlo a už jsem si řekl, že mám dost těch věcí v AT. Popovídal jsem si s pár kolegy, kteří mi pomohli a vysvětlili pár věcí, ale i tak jsem si uvědomil, že takhle to dál nepůjde a odešel jsem ze svojí vůle, protože už to není pro mě, jak se to strašně mění.

| Czech
V nedávné chvíli si dostal hodnost Vývojáře serveru. Měl jsi tušení, že bys něčeho takového mohl dosáhnut, a případně by to mohla být tvá motivace z AT odejít?

| Maxgustin
Ze začátku jsem vůbec netušil, že bych se na takovou pozici mohl dostat, ale na pozici testera odvádím velmi dobrou práci, kterou si myslím ATomas již ocenil a cení si každého z nás, protože přeci jenom to není jen tak jednoduché něco testovat. Odešel jsem pouze z AT protože jsem věděl, že tester mě celkově baví. Není to tam tak "ostré" jako v AT, je to úplně jiné a nelze to srovnávat. Jsem rád, že jsem se na tento post dostal a mohu dále vykonávat skvělou práci. Jinak motivace o odchod z AT to nebyla, protože jsem o odchodu věděl delší dobu a nějak jsem to plánoval, že už tam moc dlouho nebudu.

| Czech
Pro samotné hráče je to v podstatě nic neříkající. Jaký je tedy rozdíl mezi Testerem a samotným vývojářem? Co je jeho úkolem?

| Maxgustin
Na postu testera máš prakticky každou chvilku něco jiného. Hlavně tam jsme menší komunitní skupinka a každý z nás dokáže něčím přispět. Hlavně jsou tady taky potřebné zkušenosti, ale i tento post tě dokáže spoustu věcí naučit. Jednou třeba můžeš testovat/opravovat chyby a druhý den něco vymýšlet. To už záleží jen na tobě, co vymyslíš a jaká je tvoje kreativita + zručnost. Jinak mezi Testerem a vývojářem není moc velký rozdíl. Je to prakticky úplně to stejné, jen na postu vývojář máš prakticky více zkušeností s pawnem, objekty a další ostatní věci. Případně si celkově aktivní na testerovi a už záleží na ATomasovi jestli to ocení nebo ne. Já jsem se dost zapojoval do testování/opravování, ale spíše jsem vymýšlel další nové návrhy, které by šly využít v dobrý prospěch.

| Czech
Můžeš nám nějak po lopatě říct, jak se dané chyby řeší/opravují? Např. Nějaký Pepa vám nahlásí chybu, že mu něco nefunguje... Jak budete postupovat?

| Maxgustin
Jednoduše, když vidíme něco nově nahlášeného v chybách na webu, tak se na to koukneme na test serveru a detailně otestujeme + zjistíme návod jak chybu vyvolat, když je to o dost větší chyba. Když nevíme jak to přesně vyvolat, tak se hráče zeptáme na přesný postup a podle toho následně jednáme. Až to přesně bude, tak to ATomas opraví a my se na to koukneme ještě jednou a vyzkoušíme formy na vyvolání, jestli to ještě dělá nebo ne. Když už to funguje, tak máme věc hotovou.

| Czech
Je vidět, že jsi v tom dost zainteresovaný, takže nastává otázka... Je vůbec reálné, aby jsi se do AT vrátil nebo plánuješ zůstat tu v jádře serveru?

| Maxgustin
Já se do AT určitě vracet nechci, protože již to není nic pro mě a nemám tam nic, co by mě tam mělo držet. Na postu testera určitě zůstanu, tam mě to problém nedělá a na to si čas najít lze. Celkově na serveru teď hraji v menším měřítku a držím si jen nemovitost + dům. Jinak mě tam nic moc nedrží.

| Czech
Jako poslední mě zajímá něco o tobě. Jaký vůbec jsi IRL, co tě baví nebo co rád děláš?

| Maxgustin
No základní informace mají hráči v mé vizitce, ale tak něco málo mohu. Jmenuji se Roman pocházím z pardubického kraje, kde zároveň studuji bezpečnostně právní činnost. Jsem flegmatik a svět vidím spíše realisticky. Napůl jsem tak introvert/extrovert. Je mi tak nějak jedno jestli pracuji nebo se pohybuji mezi lidmi nebo sám. Jsem dost klidný a předem něž něco udělám, tak si vždy promyslím situaci. Baví mě PC, škola, filmy, seriály a dobré jídlo. Dále se někdy řídím podle díky svého motta: "Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme." Jinak už si myslím, že jsem toho v rychlosti řekl dost a kdo by chtěl více, tak může kouknout do mé vizitky.

| Czech
Když studuješ bezpečnostně právní činnost, tak co to všechno obnáší. Nelitoval jsi, že sis to zvolil?

| Maxgustin
No jedná se prakticky o obor na podobný princip jako na gymplu, ale tady je více maturitních předmětů. Hlavně jako maturitní předmět je i tělocvik a sebeobrana. Celkově, když poznáš učitele a komunitu na té škole, tak si zvykneš a začne tě to bavit. Nikdy jsem toho nelitoval, že jsem si tento obor zvolil a určitě chci dál pokračovat.

| Czech
Když jsi zmínil ty filmy. Chodíš na ně s někým do kina nebo to sleduješ spíše v pohodlí domova?

| Maxgustin
V kině jsem byl pouze se školou. Na veškeré filmy/seriály se spíše koukám doma, protože u toho mám klid a kdykoliv si to mohu stopnout. Je to tak jednoduší a hlavně si občas u filmů plním i jiné povinnosti.

| Czech
Děkuji ti za rozhovor. Přeji ti hodně štěstí.

| Maxgustin
Děkuji, že jsem mohl být součástí dalšího rozhovoru. Také ti přeji hodně štěstí a hlavně na postu SA.

img.tpx.cz/uploads/PicsArt_07-07-03.10.36.png
Dark/Light Mode.
//Graphics and Design by Czech

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353





Házím makrely do schránek Makrelka


🇨🇿 🤝 🇺🇦
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasů
6%
Nábory
7 Hlasů
8%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
15%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
13 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
36 Hlasů
42%
PC Poradna
4 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
8%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 17