Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Permanentní bany na SuperPařbě
MaTy
Zdravím všechny hráče a hračky,

už nějakou dobu mi probíhá hlavou, jak fungují permanentní bany na SuperPařbě (dále SP) a popravdě se ani nedivím, že tam hraje 100 lidí v nejhranější čas, kdy nebyl problém na to, aby tam hrálo 300+ hráčů.

SuperPařbě má to nejlepší za sebou!

Asi se všichni shodneme na tom, že to jde na serveru od desíti k pěti a to nejlepší má už SP prostě a jednoduše za sebou, ale na co je v této době permanentní ban na serveru při pohledu na to, jak server upadá?



Jak fungují permanentní bany?

Pbany fungují na SP záhadným způsobem a tím je, že o vašem osudu, jestli zde budete po tom roce čekání hrát nebo nebudete rozhoduje pár "vyškolených" jedinců specializující se jako porotce PUB a já vám na to řeknu, že je tohle ta největší blbost jakou jsem kdy viděl, buď ban permanentní je, nebo není a né, že po roce čekání bude ještě hlasování o vašem hraní na "mrtvé hře".


Jak by to mělo fungovat?

Tohle je čistě jen můj názor, takže se s ním nemusíte ztotožňovat.
O pBanu by se hlasovat dle mého názoru nemělo na "mrtvé hře", která už nemá žádnou budoucnost. Jednoduše řečeno bych dal klasický "timeban" na delší dobu (půl roku si myslím je adekvátní) + by mu byl trvale smazán účet, tzn. že byste neměli nárok na obnovu účtu. Tohle je čistě můj názor a vím, že můj názor nebudete všichni akceptovat, proto vás žádám o váš názor na tuto situaci, děkuji všem za vyjádření a poprosím vás o základy slušného chování, každý máme právo svobodného slova a kdo ví, třeba se v budoucnu něco změní, díky za pozornost a nyní s chutí do diskuse!

There's more to me than just this jersey I wear, and that's Christ living inside of me.
-Stephen Curry

img.tpx.cz/uploads/zachranujugangsystem.png
checkm8
Proč by ne, server už nic nespasí a to že tam bude "klid a pořádek" od lidí co mají permu to taky nezachrání. U některých jedinců je hlasování zaujaté tak, že se na server už nikdy legálně nepodívají. Správně
img.tpx.cz/uploads/m8teche3ck1710806039.gif
euphoria
destiny-
Nema byt permaban na vzdy? Přemýšlím Ale tak preco by nie, len potom bude problem s cheatermi, ze bude cheatovat stale dookola dookola a vlastne nikdy neostane v bl :D Treba sa ale posuvat v pred, taakze Správně
Owen
A čo tak dávať bany podľa predpísanej tabuľky.
Vyzeralo by to nejak takto:
Ban za cheaty = 6 mesiacov
Ban za urážky rodín hráčov = 3 mesiace
Ban za podvod = 6 mesiacov
Ban za krytie cheatera = 4 mesiace
Ban za nenahlásenie bugu = 1 mesiac
Atď.
Za ban z viacerých dôvodov by sa to kombinovalo.
Bola by samozrejme aj nejaká porota a možno aj nejakí "právnici" ktorý by sa snažili trest znížiť.
Kľudne ak by sa jednalo o podvod na hráča by boli na obidvoch stranách "právnici".
Samozrejme, že tu na SP je veľa ľudí v AT "nestranných", takže ak by sa zistilo aspoň niečo čo naznačuje, že právnici, porota alebo niekto z poroty rozhodol zaujato = vyhazov z postu+ban na nejakú dobu ktorá by sa rozhodla v tabuľke vyššie.
Mohli by byť aj "petície" za vyhodenie niekoho z AT, aj keď by toto mohli ľudia zneužívať na nejakého hráča ktorý sa im nepáči, tak by za zneužívanie dostali ban ktorý by tiež bol uvedený v tabuľke vyššie.
Dá sa to dosť rozvetviť.
Toto mi napadlo len tak zľahka takže ak to vyzerá prehnane FU:D
Loly
AT tento topic buď lockne alebo ich nebude vôbec zaujímať, pretože o banoch rozhodujú iba oni a nebudú si nechávať do toho kecať hráčov. To je už stará klasika ale obávam sa, že im to veľmi nefunguje. AT je celé postavené na tom, že admini za sebou majú stáť za každých podmienok, takže nejakí "právnici" by určite nefungovali. :D Momentálne permabany fungujú dosť podobne ako to chce vlastne MaTy zaviesť, až na to, že sa do toho ťahajú emócie a názory adminov, ktorí na základe nich buď dajú ub alebo ho pošlú na čakačku.

Fungovalo by to jedine ak by sa určila tabuľka ako tu už bolo spomínané. Tabuľka by ale bola svätý grál a jediný kto by mohol trestať mimo nej by bol ATomas (z logických dôvodov). Ak by si to AT vedelo ohýbať ako by chcelo, tak by to bolo úplne rovnako ako teraz.

Admini majú radi voľnosť, pretože sa môžu zbaviť hráčov, ktorí im nevyhovujú, čo je pochopiteľné. Práve preto si myslím, že to proste neprejde.
img.tpx.cz/uploads/bannnanana.png
anEs
ban na mesiac za nenahlasenie bugu to si kapku prehnal ne :D
Upravil anEs dňa 03.05.2021 15:37
Owen
ban na mesiac za nenahlasenie bugu to si kapku prehnal ne :D

To bolo obrazne napísané :D
Disco
Že Superpařba má nejlepší za sebou je fakt, ale tímto způsobem co se tu snažíš navrhnout je dost pravděpodobné, že bude mít i to co má ještě teď za sebou daleko rychleji než bez tohoto. :D

Stačí si to jednoduše vzít z pohledu dnešního běžného hráče, který si řekne, že už ho SP nebaví a tak začne dělat bordel až do doby, než by dostal permu. Ve spoustě případů po té době, kdy si může žádat o pUB mu dojde, že vlastně mu chybí něco z té komunity a módu a chtěl by se vrátit. Jediný způsob ale jak se tam dostat je změnit svůj přístup a projít si nějakým schválením. Kde by to teď mělo stopku po tomto zavedení? A nebyl by právě tohle důvod, co by způsobilo ještě větší nehratelnost serveru, protože by co půl roku si chodil hráč oxidovat? A mezitím by třeba obcházel a vůbec by se na něj nepřišlo. Nekonečná spirála.

Faktem ale taky je, že celkově dnešní komunita i mé generace, která vyrostla na internetu, je extrémně toxická a chová se tak, jak se chová. A SP není výjimkou bohužel, možná to bude taky důvod, proč už se na SP spousta lidí nemá zájem vracet a to se odráží taky na hratelnosti.

Další věcí je to, že se SP vlastně už nikam moc neposouvá. Pár dní zpět jsem byl na SP po půl roce a jediný, čeho jsem si všiml a bral jsem jako nějaký dobrý pokrok byly pozvánky do firmy a to jen úplnou náhodou, abych si mohl vzít firemní auto :D. A ruku na srdce, co se týká SP jobů, dělal jsem téměř každý, který nebyl vyloženě nudný a jednoduše mě to už neláká. Podotýkám, že nechci nějak shazovat ATomase, vývojáře nebo testery. Ani vy nejste neomezený klobouk nápadů, které by mohly něco nového přinést.

Podle mě jediný způsob, jak SP ještě udržet, je jednoduše posunout její strategii zase o kus dál, jak co se týká módu, tak i možná akcí - větší možnosti, automatické propracované eventy, které pouze organizátoři nebo admini spustí. Změnit třeba nějaké joby, vytvořit nové, které by mohly mezi sebou spolupracovat a nebo třeba udělat nějaké zajímavé mise jako byly na ostrovech inspirované jinou hrou třeba, ale hlavně nějak zpropagované např. na YouTube nebo někde, kde se SP může dostat mezi lidi, kteří buď na SP už zapomněli nebo o ní dosud neví. A hlavně, propagace více lidmi jak jediným Killatorem stále dokola.

Ačkoliv už nehraju, ale občas si teda projíždím web, protože mě trochu zajímá nějaký posun a novinky co se týká SP, tak jsem zastánce toho názoru, že tohle v krizi, kde by se mělo postupovat hodně opatrně, aby se ještě víc neprohloubila, je velice špatný řešení.
GHETTO CARTEL <33 2017 - 2019 Pláču

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=22392
img.tpx.cz/uploads/received_2538155999783037.png

Owen
Najlepšie by bolo ak by sa všetko zmenilo skoro až od základov.
Toto je podľa mňa zbytočná diskusia pretože to by sa muselo chcieť ATomasovi a ako vidím on snahu o zlepšenie SP nemá a pritom by z toho mal profit.
viac hráčov = viac peňazí
Na serveri už nie je motivácia zarábať pretože keď bola VT na serveri malo to ešte nejaký ten zmysel.
Zakazovanie vecí ktoré sa druhej strane nepáčili nemalo zmysel za chvíľu by sa zakázalo všetko a mohli by sa len jazdiť misie apod.
Skorej boli hráči radi, že sa môžu zabaviť a pokecať na serveri, lenže teraz je doba v ktorej sa každému niečo nepáči a SP sa im snaží vyhovieť aj keď niekedy nie najlepším spôsobom.
Upravil Owen dňa 03.05.2021 18:54
RockeR
Neřešte blbosti, radši pome tu SP zavřít ať už máme všici klid v duši
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=8583

KLIK NA OBRÁZKY K VIZITKÁM *gp*

i.imgur.com/GN5zH7F.jpg
Owen
A chudák ATomas príde o peniažkySmutek
Koldy
Ja bych to udelal tak, ze bys dostal ban a mohl by sis vybrat, jestli ho chces a nebo jestli ho nechces.
Logic
Ja bych to udelal tak, ze bys dostal ban a mohl by sis vybrat, jestli ho chces a nebo jestli ho nechces.


Tak by to bolo najlepšie úplne súhlasím Správně
img.tpx.cz/uploads/EDD7DF48-2E11-4A4F-A9EC-F9E8309384D4.png

img.tpx.cz/uploads/C44CCFA3-D5F0-4666-9730-C5A3CDD8E9D8.png
Vrátnik logicius
Tearsko
Podľa niektorých komentárov navrhujem presunúť do sekcie zábavní koutek To je materiál
Jiry
Další topic v emocích, protože kamaradíček dostal permu. Opět topic maximálně tak do zábavního koutku jak píše tears.
Kdyby se někteří nechovali jak hovada, tak nemusely být permy. Obecně nechápu, ze se perma ze 4 klasických banů rozšířila na 6 a stejně je někdo schopny dostat permu.
Komu není rady, tomu není pomoci .
Upravil Jiry dňa 03.05.2021 21:41
Ad4M_
Oni ty permy totiž dostali omylem že Jiry :D. Pernamentní ban měl být vždy pernamentní a ne že po 6 měsících, maximálně po roce dostaneš unban. Mělo jmenovat třeba roční ban, ale pro všechny stejně. Potom je tady pár vyjímek, kteří mají permu opravdu pernamentní. To že SP postupem času padne víme úplně všichni, otázkou je jestli to bude za měsíc nebo za rok. Podle mě už tady nemá smysl dělat nějáký nový systém banování, kdo tu permu chce, stejně ji dostane.
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=26774

i.imgur.com/WHTT459.gif
MezerniCZEk
Mně by zajímalo zda ubec ATomas ví co se na tom serveru děje.
Není týden bez rollbacku není den bez lagů.
img.tpx.cz/uploads/loonayves11634551228.gif

MafošMezerniCZEk (스페이스 바)
Pandy
A toto souvisí s tématem předmětu diskuze jak prosím?
PanKlobaska
Oni ty permy totiž dostali omylem že Jiry :D. Pernamentní ban měl být vždy pernamentní a ne že po 6 měsících, maximálně po roce dostaneš unban. Mělo jmenovat třeba roční ban, ale pro všechny stejně. Potom je tady pár vyjímek, kteří mají permu opravdu pernamentní. To že SP postupem času padne víme úplně všichni, otázkou je jestli to bude za měsíc nebo za rok. Podle mě už tady nemá smysl dělat nějáký nový systém banování, kdo tu permu chce, stejně ji dostane.


Za mě je lepší, když je to napsané jako "Permanentní" hráč má pak nejistotu kdy a jestli vůbec Ub dostane, myslím si že právě to dost lidí odradí.
Anonym
Další topic v emocích, protože kamaradíček dostal permu. Opět topic maximálně tak do zábavního koutku jak píše tears.
Kdyby se někteří nechovali jak hovada, tak nemusely být permy. Obecně nechápu, ze se perma ze 4 klasických banů rozšířila na 6 a stejně je někdo schopny dostat permu.
Komu není rady, tomu není pomoci .


Já bych řekl že Jiry má pravdu
Prejdite na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasov
6%
Nábory
6 Hlasov
7%
Žádosti o pUB
13 Hlasov
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasov
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
35 Hlasov
43%
PC Poradna
4 Hlasov
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasov
9%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 18