Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Huawei P30 x P30 Pro
Saph1R
Zdravím,
mám v plánu si koupit Huawei P30 ale jsem trochu na vážkách, zda-li si objednat obyč. verzi nebo verzi Pro. Pokud se nemýlím, tak P30 Pro je lepší v pevnosti, voděodolnosti a o maličko lepším foťáku(?). Má otázky zní, jestli je lepší si koupit obyč. verzi a případně jaké jsou výhody nevýhody obou modelů a zda-li bych je mohl využít.

Děkuji předem za veškeré rady ohledně otázky a téma Smile
Antihrdina
1. nechápu, proč srovnáváš 2 telefony, které mají 5k a víc rozdíl. Je evidentní, že lepší je a vždycky bude P30 Pro (už i z toho názvu).
2. Proč Huawei? Na tu firmu jsou uvalena embarga za bezpečnostní chyby a třeba v USA je na blacklistu. Poslední značka mobilu, kterou bych si teď koupil. Dostává teď oser ze všech stran a možná za chvíli přejde na vlastní ruskej OS zvanej Aurora.
Saph1R
Panebože to je otázka...

Za 1. hned tohle jsem napsal dole. JAKÉ JSOU VÝHODY A NEVÝHODY A ZDA-LI BYCH JE MOHL VYUŽÍT. Jestli jsi tuhle otázku nepochopil pak vůbec nechápu proč se vyjadřuješ.

Za 2. je mi totálně u řiti co se píše na novinkách, idnes a podobných stránkách a co je v USA je mi už úplně u zádele.

Fakt jestli se tady budou vyjadřovat takový inteligenti co neumí ani odpovědět na otázku když potřebuju poradit tak to tu radši zamkněte já pujdu na jinej web.
Antihrdina
tak jediná nevýhoda je asi cena vole, Pro je dražší. Já fakt nevim, co chceš, když srovnáváš obyč. verzi s Pro verzí, tak vždy bude lepší Pro verze. :D

A to 2. je spíš taková rada. Už teď přestávají na nových zařízeních předinstalovávat aplikace typu facebook, youtube a diskutuje se o tom, že je pro Huawei úplně odstraní z obchodu.
Upravil/a Antihrdina dne 17.06.2019 21:46
reinz
Jak psal qark, huawei bude přecházet na vlastní ruskej OS a beztak to bude klasicky dělat bordel..

Když máš takovej budget, osobně bych nepřemýšlel o androidu, ale šel do iphonu, kterej ti vydrží pár let. Na fotky je parádní, má plynulej a přehledej OS. Při tomhle budgetu bych šel např. do Xka 64GB. Kdyby ti nestačila paměť, stačí dokoupit za 1€/měsíc 50gb na icloudu a seš vysmátej..

Ale jestli ti záleží na tom androidu, Pro má oproti obyč větší odolnost, ale za cenu horších barev displeje a co se týče fotek, jsou na tom stejně, akorát Pro má dvoudiodovej blesk.

Výhoda obyč. verze je teda v lepších barvách displeje + obsahuje port pro jack. A verze Pro je odolnější, za tmy fotí líp, ale nemá port na jack.
since 2012

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=7349


img.tpx.cz/uploads/reinzbotexe.png
Janci
Tak si tie rozdiely medzi P30 a P30 Pro skúsme zhrnúť.

P30/P30 Pro
Hmotnosť: 165g/192g
Ochrana: IP53/IP68
Screen to body ratio 85,8%/88,6%
Display: 6,1"/6,47"
Batéria: 3650mAh/4200mAh
Nabíjanie: 22,5W/40W(70% za 30 min.)
Výdrž: 83h/100h

Okrem toho všetkého má tiež P30 Pro (naozaj len o trošku) lepší fotoaparát. Inak všetky parametre (vrátane kvality display-a) sú totožné. Taktiež je dobré spomenúť, či využiješ bezdrôtové nabíjanie a možnosť nabíjať bezdrôtovo aj iné zariadenie. Ja osobne túto funkciu na mobile mám a využijem ju len niekedy keď idem autom, ktoré má Qi štandard. Je to síce vynikajúca fíčura, ale pokiaľ nič také v okolí nemáš, tak podľa mňa len zbytočná machrovina, pretože pre počet cyklov batérie nie je prospešné, keď často mobil z nabíjania vyberáš a znovu ho vkladáš do nabíjania. Čo pokiaľ nemáš mobil na kábli ťa núti robiť a tým prerušiť nabíjanie.

Ono dosť záleží tiež od tvojej finančnej situácie. Ja osobne by som si mobil za 900€ nekupoval. Príde mi, že v globále mi ponúkne rovnaké funkcionality ako mobil za 250€, keďže na mobile neholdujem žiadnym hrám. Na mojom mieste by som šiel do lacnejšej verzie P30 kvôli tomu, že absencia krytia IP ma nezaujíma, neplánujem sa s mobilom potápať a žiadne moje zariadenie v minulosti nebolo utopené ani premoknuté dažďom.

Tiež beriem ako výhodu to, že P30 je menší a že je rovnako výkonný ako P30 Pro. Čo sa týka nižšieho pohotovostného času, tak je to celkovo u Huawei nadštandard, čo je spôsobené aj OLED displejom, ktorý má nižšiu spotrebu. Vôbec by mi neprekážal slabší model s nižšou batériou keďže sa o výdrž viem starať a viem si ju podstatne predĺžiť. Tiež si myslím, že 83h je vysoký nadštandard. Zabudol som ešte spomenúť absenciu Infraportu pre P30, čo u mňa žiadnu rolu nezohráva, keďže telku ak sa odhodlám pozerať, tak ju aj tak prepínam ovládačom. Ako výhodu P30 uvažujem audio jack, takže zväčšená kompatibilita pri výbere slúchadiel (ak počúvaš hudbu).

Ak by som si mal vybrať ja, tak by som volil P30 kvôli nižšej cene a kvôli tomu, že fíčury ktoré ponúka P30 Pro mi za tú dvihnutú cenu nestoja. Ak si finančne za vodou a si schopný dať 900€ za mobil, tak je to tvoje rozhodnutie.

Dúfam, že ti to trochu pomohlo sa rozhodnúť a daj vedieť, pre ktorý model si sa rozhodol.

EDIT: To čo tu chlapci riešia, že Huawei bude prechádzať na iný OS, tak ak to vôbec niekedy bude, tak sa to bude týkať až ďalších modelov, určite nie tohto, takže by som ostal úplne kľudný. Taktiež ťa nemusí zaujímať to, že na Huawei v USA uvaľujú embargo, keďže sa im nepáči, že nejaký Číňan by im mal zabezpečovať 5G sieť. O tom to celé je, nie o špionáži alebo pofidérnych zariadeniach Smile
Upravil/a Janci dne 23.06.2019 00:25
Saph1R
Perfektní. Děkuji moc Janci, konečně příspěvek k tématu a informace možná i víc než jsem potřeboval Smile Určitě se spíše rozhodnu k obyč. P30. Jenom jsem chtěl vědět, jestli se mi třeba nevyplatí dát těch pár kaček navíc kde bych měl víc funkcí který bych využil nevyužil.

Jinak samozřejmě ty kraviny co píšou experti nad tebou úplně ignoruji jednak kvůli offtopicu a tky kvůli kravinám v obsahu.

Děkuji, pokud je potřeba tak lock.
Janci
Som rád, že som ti vyriešil dilemu. Ak by si sa ešte niečo potreboval opýtať, tak odomknem, nie je problém.

Question answered
Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
4 Hlasů
6%
Nábory
4 Hlasů
6%
Žádosti o pUB
11 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
9 Hlasů
13%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
32 Hlasů
47%
PC Poradna
3 Hlasů
4%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
5 Hlasů
7%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 21