Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - Odrs_
Hendy
Odrs_

je považovaný za známeho hráča, ktorému veľa ľudí závidí to, ako sa dostal k takému veľkému majetku. Ako sa dostal k robeniu inštrumentalovej hudby, kde sa naučil programovať servery pre hru Metin2 a prečo s tým všetkým prestal sa dozviete už v dnešnom rozhovore.

Odrs, vítam ťa pri tomto rozhovore. Čomu sa v realite venuješ? Alebo, čo si robieval?

Ahoj HenDy.
Tak nejprve bych začal tou hlavní věcí. V mladším věku jsem se s kamarády rozhodl, že se pustíme do rappu. Bohužel z toho vzešlo kvůli určitým pár důvodům. Buď nebyl čas nebo nebyl nápad na text a spousty dalších důvodů. Dále se po čase rozhodlo, že zkusíme tvořit
instrumentálovou hudbu. Bohužel též po pár pokusů to klukům nešlo a jediné já jsem u toho zůstal dál a snažil se k zlepšení. Začínal jsem s Basic FL Studio, které je na tyto věci asi nejlepší a člověk i jako nováček se tam vyzná. Začal jsem se bavit s klukama, kteří hudbu už dělají nějakou dobu. Poté vznikl track, který má teď okolo 500 tis. vidění. Dále bych rád zmínil programování vlastního privátního serveru na hru Metin2, kde jsem překládal německé jádro do CZ a SK jazyka pro hraní hráčů zde tady v Česku a Slovensku. Upravování chyb, přidávání věcí např. jako jsou textury zbraní, modelování budov, NPC a mnoho dalšího. Bohužel když už to člověk hraje nějakou dobu, tak ho to přestane bavit. Za nějaký čas jsem dostal nabídku k odkoupení serveru od pána z Polska, tak jsem propracovaný projekt prodal. Nadále jsem po domluvě dělal asistenta pro CZ / SK podporu. I ta přeci netrvala dlouho a přesto jsem to vzdal.

Hmm, zaujímavé. Pozrime sa na to tvorenie vlastného privátneho serveru. Kde si sa naučil programovať servery pre hru Metin2?

Tak prvně jsem se zajímal o status hry. Tím myšleno aktivní hraní na originálním serveru nazíván Offík. Poté jsem ve hře potkal člověka, s kterým jsem se začal bavit. Po pár měsících volání na různých aplikací jsem se dozvěděl, že bydlíme od sebe pouze kousek což je 20 min. z bodu A do bodu B. Táhle osoba už měla něco rozjeté ale byl na to sám, tak jsem si řekl, že bych to mohl zkusit a učil jsem se od něj. Nebylo to sice jednoduché ale když to nezahodíš hned jak to uvidíš, tak se to naučit dá. Takže pokud by někdo chtěl začít s čímkoliv tak se toho nebojte!(úsmev)

Máš za sebou aj prekladanie z nemeckého jazyka do slovenského a českého. Nebál si sa, že sa niekedy v tom prekladaní pomýliš?

U překládání z německého jazyka do českého jsem obavy měl to se musím přiznat ale základní němčinu jsem věděl ze školy takže když, tak jsem si vybral slovník a to mi stačilo, vždy se dalo cokoliv dohledat.

Takže si sa nejak preslávil týmto programovaním a tým, že si mal vlastný server?

Jakoby slovo "proslavil", se rozhodně říct nedá jen co se týče oslovení lidí jak jsem projekt inzeroval, tak jsem i oslovil spoustu lidí a tým pádem jsem je dotáhl na server. Dá se říct jako začátečník. Poté jsem byl kontaktován jestli by byl server k mání a k prodeji.

Čím ťa kupec lákal ku predaji?

Tak na první straně rozhodně penězi. Chleba bych rozhodně asi nevzal, to je jasné. Dále mi nabízel možnost s němá dále rozvíjet zmíněný server a nabráním dalších zkušeností, co se týče programování této hry. Pokud se už někdo věnuje těmto věcem, tak není špatné nabírat další a nové zkušenosti od zkušenějších lidí.

Prečo si odmietol túto ponuku ďalej zarábať a viac rozvíjať server?

Tak hlavně první věcí byl v poslední době nedostatek časů se k dané věci věnovat a rozhodně pro mě byla přednější rodina, práce, přítelkyně, kamarádi. Navíc stejně všechny věci, které tě baví, raz určitě pominou a najde se něco lepšího, co by mohlo vyplňovat tvůj volný čas.

Keď si sa rozhodol, že si spravíš vlastný server, ako dlho ti trvalo, kým si server rozbehol? Koľko ľudí hrávalo aktívne na tvojom servery a funguje server doteraz?

Pokud člověk má čas a chce se věnovat reklamě pro svůj projekt a oslovit pár lidí z různých skupin, co se tímto tématem zajímají, tak nevidím důvod proč by daná osoba jako budoucí hráč nezmáčkl tlačítko "Sledovat tuto stránku". Samozřejmě majitel musí nabídnout a zaujmout spousty věcmi, co konkurence třeba nemá. Co se týče začátku spuštění herního serveru, tak přišlo ohromných 1400 lidí a víc. Každopádně přesný počet nedokážu přiblížit. Poté z mojí strany a přístupu aktivita kvůli různým aktualizacím klesala na čísla pod tisícovku ale i přesto pro mě byl vzácný každý nový hráč. Server pod mým velením už nefunguje ale lze si ho tuším furt zahrát v polském jazyku tzv. od člověka, který ode mě projekt odkoupil a rozvíjí ho nadále.

Čím si hráčov zaujal, aby si ich doviedol na tvoj server?

Tak prvně množstva novýma možnostem pro hráče jako možností získat zbraně ve hře bez možnosti investice reálné měny. Dále novým propracovaným pet systémem, takže každý pet při přivolání přidával bonus, který ti při tvém putováním pomáhal i nové textury zbraní ručně dělaných, to samé i map. Bylo a vždy bude spoustu možností jak se odlišit od ostatních konkurencí.

Zabudol som na dôležitú otázku. Kedy si vlastne predal tento server?

Takže 3.9.2017 byl oznámen start nového projektu. Práce a první spuštění proběhlo 5.1.2018 a skončení a prodej proběhl dne 18.6.2018

Dobre. Vráťme sa trochu nazad ku inštrumentálovej hudbe. Je ťažké robenie inštrumentálovej hudby?

Každá nová věc kterou se člověk učí není lehká takže těžké to není, pouze pochopení určitých prvku v programu byl největši problém promě jak spravně program využít.
Pokud člověk chce tvořit Techno / Drumm instrumentalní hudbu k čistému poslechu stačí mít dobré a kvalitní zvuky, pokud má osoba která dělá vtom programu stvořit instrumentálovou hudbu pro “Rap,, poté je to pro lepší lidi kterou maj uroveň a více zkušenosti.

Čo to znamená Techno a Drumm?

Hudební styl Techno je elektronický žánr hudby a Drumm / Bass je hudební žánr elektronické taneční hudby taktéž, akorát podle mě trošku v jiném stylu.

Dal si do tohto robenia inštrumentálovej hudby aj nejaké finančné prostriedky?

První investování byl samotný program FL Studio 12, ve kterým jsem začínal. Poté pokud jsi netvořil svoje vlastní zvuky, což je podle mě celkem náročné, tak investice není nutná. Samozřejmě crack verze existují ale nemají podporu, která, každý měsíc nabízela zvuky zdarma, které lze využít, takže do tvoření jsem neinvestoval dost ani málo.

V tú dobu si mal nejaké plány do budúcna s robením tejto hudby, ale nevyšli ti?

Byla to taktéž další moje chvilková aféra tzv. vyplnění mého volného času, takže se nedá říct, že jsem s tím měl plány do budoucna. Ale pár věcí povedených i nepovedených jsem přesto vydal na svůj YouTube channel a jsou tam doteď.

Čo si teda presne vydal na svoj YouTube channel?

Hudební instrumentální muziku pod názvami: Dryp, Worst a Rein.
Potom dvě ve spolupráci s klukami, kde byla potřeba udělat kopie beatů kvůli autorským právám. Jedno úspěšné video mám na svém channelu doteď a má skoro 500 tis. vidění.

Video s 500 tis. zhliadnutí


500 tisíc zhliadnutí je pomerne dosť. Prečo si sa zameral práve na inštrumentálovú hudbu?

Taktéž další kamarád, co mě do toho zasvětil a jsem člověk, který se rád učí nové věci a nabírá zkušenosti. Ale postupem času zase nastalo více věcí, které mi zase nedovolili věnovat se tomu, co mě bavilo.

Ty si mi aj spomínal mimo rozhovoru, že si sa venoval aj programovaniu webu. Je to naozaj tak? Ten web si vlastne robil pre ten tvoj spomínaný server v hre Metin2?

Tak ve vytváření webu jsem žádný profík rozhodně nebyl ale postupem času jsem se něco málo naučil. A ano jak zde píšeš bylo to pouze kvůli zmíňovanému projektu tam nahoře, takže vytváření maličkostí a nic velkého.

Keď si sa zlepšoval, mal si trpezlivosť učiť sa niečo také ťažké?

Tak trpělivost je druhá věc, kterou člověk potřebuje při věnování se těmto věcem. Určitě jsou tam pocity, že se nato vykašlu, že se to nenaučím a tak dále, ale i přesto si člověk musí říct: ,,Já nato mám když to dokázal on tak i já". Když si tyto slova řekneš, tak tě namotivují stejně jako mě.

Programuješ nejaký web do teraz?

Bohužel ne, tedy díky bohu že ne. Poslední web, který jsem dělal, byl pro svůj server. Nikoliv žádný jiný.

Plánuješ do budúcna niečo podobné robiť alebo aj niečo iné?

Do budoucna plánuji spoustu věcí, ale nedokážu říct, co konkrétně, ale rozhodně vím, že nic z toho co jsem dělal doteď. Vše má svůj čas a vše přijde samo.(úsmev)

Za Journalist Team
HenDy.
Pandy
Zdravím,

rozhovor po obsahové stránce celkem fajn, ale zklamalo mě, že skoro celý rozhovor se točí jen kolem věcí mimo, které nejsou spojeny se SP.

Ondru jsem navrhla já právě proto, aby se o něm dozvěděli hráči víc ohledně SP a jeho začátků třeba apod. Já Ondu znám osobně, takže o něm víc celkem dost, ale né hráči.
Takže se nezlob, že to píšu tak na rovinu, ale zklamal mě tento rozhovor a otázky netýkajících se vůbec našeho serveru.

Nejsem vůbec spokojená. A do budoucna by bylo fajn směřovat otázky ohledně našeho serveru apod.
Hendy
Citácia
Wery napsal:

Zdravím,

rozhovor po obsahové stránce celkem fajn, ale zklamalo mě, že skoro celý rozhovor se točí jen kolem věcí mimo, které nejsou spojeny se SP.

Ondru jsem navrhla já právě proto, aby se o něm dozvěděli hráči víc ohledně SP a jeho začátků třeba apod. Já Ondu znám osobně, takže o něm víc celkem dost, ale né hráči.
Takže se nezlob, že to píšu tak na rovinu, ale zklamal mě tento rozhovor a otázky netýkajících se vůbec našeho serveru.

Nejsem vůbec spokojená. A do budoucna by bylo fajn směřovat otázky ohledně našeho serveru apod.


Tak ako vieš Wery... niektorí hráči mi hovorili, že ich moc SP life hráčov nezaujímaja tak ja fakt neviem, čo mám robiť. Ako no sorry, ale tí povedia to a tí to. Neviem vôbec. V minulom rozhovore mi napr. savage písal, že ho SP life nezaujíma, ktorý som tam písal, a že by ho skôr zaujímalo to, ako Eminem robí beaty atď.. Tak v tomto som sa na iné veci zameral. Veľa ľudí pozná Odrsa na servery a určite vedia o ňom dosť ale možno tieto veci nevedeli.

Wery vezmi si, že je už strašne veľa rozhovorov, kde je len a len o SP life hráčov a mne to osobne vadí písať v každom rozhovore len o SP life a SP life a SP life... :| V tomto rozhovore som sa viac menej zameral na jeho reálny život a čomu sa venuje. Fakt ako dookola to isté a len o SP atď..
Upravil Hendy dňa 20.08.2019 13:07
Czech_
No popravde bych toto do Odrsa nikdy nepovedal :D no dozvedel sem se toho dost no skoda ze byly cca jen 2 téma, tedy muzika a programování.Keby toho bylo viacej možno by ma ještě něčím prekvapil.
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353





Házím makrely do schránek Makrelka


🇨🇿 🤝 🇺🇦
MegaBite
Je třeba udělat rovnováhu mezi otázkami ze SP a mimo ní. Samozřejmě se vždy najde někdo, komu to nebude vyhovovat, ale přecijen by se ten rozhovor měl týkat převážně otázek ze serveru.
savage
Trebarz mne otázky sedeli. Jedine čo by som pozmenil,je počet otázok na jednu tému - načal by som viac tiem,nie iba dve. Ak nevieš čo sa hráča pýtať,pred rozhovorom mu povedz,aby ti v skratke popísal svoje záujmy. Každopádne moje predstavy rozhovor viacmenej splnil,ako som už povedal naposledy,veci ktoré poznám zo serveru,alebo hráčove názory na dej serveru ma až tak nezaujímajú. Hráč ma vždy zaujíma ako osoba a chcem sa o ňom dozvedieť viac. Chápem však aj to,že niekoho zaujíma viac serverová časť.
Hendy
Citácia
savage napsal:

Trebarz mne otázky sedeli. Jedine čo by som pozmenil,je počet otázok na jednu tému - načal by som viac tiem,nie iba dve. Ak nevieš čo sa hráča pýtať,pred rozhovorom mu povedz,aby ti v skratke popísal svoje záujmy. Každopádne moje predstavy rozhovor viacmenej splnil,ako som už povedal naposledy,veci ktoré poznám zo serveru,alebo hráčove názory na dej serveru ma až tak nezaujímajú. Hráč ma vždy zaujíma ako osoba a chcem sa o ňom dozvedieť viac. Chápem však aj to,že niekoho zaujíma viac serverová časť.


To som rád savagáč. Smile
Loly
Podľa mňa je rozhovor celkom podarený, tieto veci o Odrsovi asi veľa ľudí nevie a je dobre že si zvolil tieto témy. Jediná vec ktorá mi vadila bolo asi to že to ohľadom Metinu bolo veľmi natiahnuté. Ako možno sa mi to len zdalo keďže ma viac zaujíma hudba a viac som sa tešil na tému ohľadom beatov a tak :D
img.tpx.cz/uploads/bannnanana.png
Ondrah98
K podobě rozhovoru jsem ti svoje řekl, teď ještě něco k tázanému. Možná, kdyby nepsal mongolsky, ale česky, tak by se to i dalo číst. Takto je jen v první odpovědi tak minimálně 10 chyb / nesmyslných formulací / slov. Příšerný, nedá se to číst. Je úděsný, že takto může psát dospělý člověk. Samozřejmě je i vizitkou žurnalisty, že to pustí na veřejnost.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Hendy
Citácia
Ondrah98 napsal:

K podobě rozhovoru jsem ti svoje řekl, teď ještě něco k tázanému. Možná, kdyby nepsal mongolsky, ale česky, tak by se to i dalo číst. Takto je jen v první odpovědi tak minimálně 10 chyb / nesmyslných formulací / slov. Příšerný, nedá se to číst. Je úděsný, že takto může psát dospělý člověk. Samozřejmě je i vizitkou žurnalisty, že to pustí na veřejnost.


Chcel som aj hore napísať, že sa ospravedlnujem ak tam budú chyby v tej češtine, no ja bohužiaľ nemám češtinu v škole.
Ondrah98
Citácia
HenDy napsal:

Citácia
Ondrah98 napsal:

K podobě rozhovoru jsem ti svoje řekl, teď ještě něco k tázanému. Možná, kdyby nepsal mongolsky, ale česky, tak by se to i dalo číst. Takto je jen v první odpovědi tak minimálně 10 chyb / nesmyslných formulací / slov. Příšerný, nedá se to číst. Je úděsný, že takto může psát dospělý člověk. Samozřejmě je i vizitkou žurnalisty, že to pustí na veřejnost.


Chcel som aj hore napísať, že sa ospravedlnujem ak tam budú chyby v tej češtine, no ja bohužiaľ nemám češtinu v škole.


Tak ono ani tak nejde o chyby (i když jich je tam požehnaně), ale hlavně o to, že tázaný používá úplně nesmyslný slova v kontextu věty, ale i gramatika (ano gramatika, ne pravopis (si zjistěte, co to je)) je skutečně příšerná. Sáhněte si do svědomí, kdo za to může, ale něco tak strašně nesmyslnýho bych na web fakt nedal. Natož se tím jako tázaný prezentovat, bych se hanbou propadl.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Krowky
Ondrah ty si aj uvedomuješ čo za blbosť si napísal? Ako môže Slovák opravovať chyby českej gramatiky či českého pravopisu? Tu máš
asthenic
Citácia
Krowky napsal:

Ondrah ty si aj uvedomuješ čo za blbosť si napísal? Ako môže Slovák opravovať chyby českej gramatiky či českého pravopisu? Tu máš


Z akého dôvodu to publikuje, keď si je vedomý, že ten text je plný chýb? Sám to predsa potvrdil.
Czech_
Nechápu proč by měl opravovat formulaci.Však je to sakra rozhovor s člověkem. Když má takovou formulaci, tak ji prostě má. Kdyby to opravil, tak by to nebylo tak osobité. A né vždy by musel trefit myšlenku člověka,kterou tím textem psal....

To že píše jak opice, je jen jeho vizitka. Tedy proč by se měl Hendy za to stydět...
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353





Házím makrely do schránek Makrelka


🇨🇿 🤝 🇺🇦
Diana
Ondrah aspoń vidím tú tímovosť v tých žurnalistoch, nie aby si ho podporil, po pravde toto sú lepšie rozhovory ako rozhovory od nejakého Ondraha. :D
Kritizovať chyby, vôbec ma nezaujíma či sú tam chyby, dá sa to čítať? Dá, ani ma netrápi či sú tam gramatické chyby, na rozhovore to nič nemení.
Hendy spravil si to parádne, len tak ďalej. Smile
img.tpx.cz/uploads/Screenshot_20221106_224817.jpg

Hlavný administrátor webu namiesto potrestania hráča, ktorý mi napíše takúto správu dá srdiečko na správu.

Okrem toho, pravidelne každé urážky a narážky v akejkoľvek forme, ktoré sú mierené na mňa osrdiečkuje a hráča nepotrestá. V minulosti som takúto vec reportoval a dostal som upozornenie, že dostanem suspend ja, ak budem dávať takéto reporty, podľa neho si za to môžem ja sám.

A nakoniec, ak by som podobné veci písal ja, pravdepodobne by som dostal za to suspend. Neraz mi muselo vedenie zrušiť suspend, keďže nebolo objektívne udelené. Neraz sa mi Bratek ospravedlňoval že mi dal zle suspend (pre príklad 3 obrázky v podpise - mal som iba dva, tretí bol smajlík)

Dávam to tu na oči, nech sa vie o tom, trest za to dostať nemôžem, keďže neporušujem týmto podpisom žiadne pravidlá. Promiň
Ondrah98
Jsem ani netušil, co to zase rozpoutám za debatu... *OTRAVENY* rofl

Krowky:
Citácia
Ondrah ty si aj uvedomuješ čo za blbosť si napísal? Ako môže Slovák opravovať chyby českej gramatiky či českého pravopisu? Tu máš
Stejně tak, jako může Čech opravit zjevný chyby, čí nesmysly ve slovenském textu. Když to někdo neovládá, tak nechť dělá rozhovory pouze s jazykově totožně vybaveným člověkem. Plus je samozřejmě otázka, kterou napsal Billy...

Czech:
Citácia
Nechápu proč by měl opravovat formulaci.Však je to sakra rozhovor s člověkem. Když má takovou formulaci, tak ji prostě má. Kdyby to opravil, tak by to nebylo tak osobité. A né vždy by musel trefit myšlenku člověka,kterou tím textem psal....

To že píše jak opice, je jen jeho vizitka. Tedy proč by se měl Hendy za to stydět...
Pokud si myslíš, že "žurnalista" je o tom, že dáš někomu pár otázek a prostě a sprostě to zkopíruješ na web, tak se velice pleteš. Samozřejmě beru argument o osobitosti, nicméně je třeba posoudit, kde jde o formu a kde o obsah. Zde jde pokud vím hlavně o obsah, takže by změna formy vůbec nic nezhoršila, ba naopak by to šlo číst, což je jednoznačné plus. Já třeba zvláštní formu ponechal u Aureho, který se tak prostě vyjadřuje a je tím i známý, takže to k tomu nějak patří. Tady k tomu nevidím důvod a myslím si, že žurnalista jako osoba, která má za úkol na webu prezentovat nějaké texty by je měl prezentovat v nejlepším možném světle.

Rich:
Citácia
Ondrah aspoń vidím tú tímovosť v tých žurnalistoch, nie aby si ho podporil, po pravde toto sú lepšie rozhovory ako rozhovory od nejakého Ondraha. :D
Kritizovať chyby, vôbec ma nezaujíma či sú tam chyba, dá sa to čítať? Dá, ani ma netrápi či sú tam gramatické chyby, na rozhovore to nič nemení.
Hendy spravil si to parádne, len tak ďalej.

Proč by měla proboha existovat týmovost mezi žurnalisty? Co to je za blábol? Proč bych měl podpořit něco, co se mi nelíbí? O tobě taky všichni tví kolegové administrátoři (i když jsi pouze moderátor) neříkají, že jsi nejlepší strážce warpu. Taky tě leckdy oprávněně kritizují za tvou práci, která je i prací jejich. Takže úplně od věci pokus o argumentaci.
Nadále já zde nikde netvrdím, že mé rozhovory jsou skvělé, a že tento je hrozný. Já zde projevil svůj názor, že by měl být rozhovor něčím více než je pouhé zkopírování textu ze skypu na web a za tím si budu stát... Tudíž se zde prosím vyjadřuj k věci a ne mimo téma za účelem mě nějak napadat, protože to působí nepatřičně a vlastně i velice směšně.
Chyby na rozhovoru mění hodně, protože žurnalista není o kopírování textu ze skypu na web, ale o prezentaci rozhovoru jako celku...
Taky bych tě poprosil, kdyby jsi zkusil rozlišovat věcné názory a své osobní antipatie k mé osobě, protože to opravdu působí velice nepatřičně. Hlavně se prosím nepokoušej rozčílit a napsat mi tu něco jako drsňák, protože pak to nebude jen nepatřičné, ale i směšné.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Krowky
Ondrah v tvojich rozhovoroch so Slovákmi sú tiež chyby, zjavné čechizmy či nespisovné slová a nikoho nikdy nenapadlo Ti to vyčítať práve kvôli tomu, že nemáš prečo ovládať slovenský pravopis či gramatiku.
hormoskunk
Odrs pokud si myslíš, že to co ty děláš je daleko složitější než dnb tak jsi pěkně na omylu rofl
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
50%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
15%
Ano, těším se na gaučové trenéry
5 Hlasov
19%
Ne
3 Hlasov
12%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 20