Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - Skylake
Ondrah98
„Pokles počtu hráčů je motivací“

prohlašuje Skylake, nový hlavní administrátor. Proč je zrovna on dobrou volbou na post hlavního administrátora a jak vidí budoucnost serveru? Kde má server slabiny a jak je chce napravit? Odpovědi na tato témata se dozvíte v dnešním rozhovoru.

Skylaku, vítej u rozhovoru. Jak dlouhou má server ještě budoucnost?
Ahoj Ondro, prvně děkuji za přivítání u rozhovoru. Jak dlouhou má budoucnost? To není jednoduchá otázka a úplně nevím, jestli na ni existuje správná odpověď. Hratelnost na této staré hře klesá, to tak nějak všichni vidíme a dalo se to postupem času čekat. Možná to teď bude tím létem a uvidíme, jestli to opět začne stoupat, až se nám venku začne ochlazovat. Co jsem si všiml na ostatních hráčích, jaký mají přístup k nováčkům, tak ten se mi u pár lidí moc nelíbí. Většinou je to navádění k vypnutí hry, urážky, znepříjemňování hraní - ano, jsme v GTA, ale měli bychom nechat nováčky rozkoukat a ne je hned odstřelit radlicí na Měsíc. Samozřejmě se tu najdou hráči, kteří mají pozitivní vztah k nováčkům, radí jim, pomáhají a zaučují. Je to také o komunitě, jak se k tomu postaví a o nás, administračním týmu, že se budeme snažit je sem na něco nalákat, přidání novinek, akcí a co jim jiný server nenabídne.

Ke spoustě těch věcí se ještě dostaneme, ale nějaký svůj odhad lhůty nám neřekneš?
Takový odhad nemám. Jak jsem řekl, uvidíme, jestli to začne po létě stoupat či nikoliv. Ale ani tehdy bych si netroufal tipnout, jak dlouho ještě server bude fungovat.

Hned v úvodu své první odpovědi jsi uvedl, že „hratelnost klesá“, kde bere člověk energii pro to, aby se chtěl starat o něco, co dle něj upadá?
Teď nevím, jestli myslíš nás, jako administrační tým, nebo přímo ATomase. Já to z pohledu administrátora vidím tak, že mě tato „práce“ baví, starat se o správný chod serveru, dbát na dodržování pravidel a další věci... Jestli je toto myšleno na ATomase, tak podle mě by se energie dala brát právě z toho upadání. Je to sice negativní motivace, ale je to stále motivace, vymýšlet nové věci a nezahodit léta práce na vybudování serveru.

Není problém v tom, že v roce 2019 už prostě GTA San Andreas nemá co nabídnout?
Samozřejmě to bude také tím. Hrajeme na dosti staré hře, ale jelikož je to SAMP, kde je to modifikované a stále se může něco vymýšlet a přidávat, tak je co nabídnout. Existují už modernější hry pro multiplayer s vlastní modifikací, jako FiveM na GTA 5, ale já osobně (možná to existuje) neznám takový portál, jako je Superpařba, kde by byla větší komunita, přístup administračního týmu, řešení problémů atd.

Považuješ Superpařbu za místo s dobrou komunitou?
Superpařbu jsem nazval pouze větší komunitou. Jestli bych ji měl ohodnotit, tak jak jsem již řekl, najdou se zde hráči, kteří nováčky vítají, jsou příjemní, respektují ostatní, nevyvolávají zbytečné hádky. Ale jsou zde také ti, kteří dojdou na server jen provokovat a kazit požitek ze hry. Teď bych chtěl podotknout, že kažení požitku ze hry neberu jako zabíjení a ničení. Jsme v GTA a o tom také GTA je, nejsme simulátor reálného života. Celkově bych komunitu ohodnotil kladně. Já se jako hráč snažil vycházet s každým na dobré úrovni a o to se i nadále snažím a není s tím problém.

Co bys tedy odpověděl hráči na tento dotaz, který se objevil s shoutboxu?
Určitě bych hráči doporučil začít opět aktivně hrát. Zmiňuje tam sice jen „joby“, ale Superpařba toho má více, co může nabídnout. Jsou zde přidané ostrovy od RZE 10, kde se dají plnit příběhové mise, může se zapojit do gang systému, který by určitě také uvítal nové tváře... Nevím, co myslí tím „ne vždy se to dalo“. Já jsem ještě jako hráč neměl nikdy problém vykonávat některé ze zaměstnání, které server nabízí. A třeba se od jeho neaktivity přidaly další zaměstnání, které by si mohl vyzkoušet a mohly ho začít bavit.

Nemůže to ukazovat na jeden z problémů Superpařby, kdy se pro množství hráčů stala pouze simulátorem misí a konvojů?
To je možné, ale kdy tento hráč hrál, můžeme je spekulovat. Já nevím, jaké období myslí, takže ani nemůžu vědět, co mu v té době mohlo být nabídnuto. Ale určitě od jeho nepřítomnosti přibylo spoustu zajímavých novinek, které by se mu mohly líbit a měl nějakou motivaci tam dělat i jiné věci, než jen jezdit mise.


„Superpařba by neměla být simulátor misí“


Mají ostatní herní možností dostatečnou propagaci?
Ano propagace, další důležitá věc, která navazuje na hratelnost. V současné době o je propagací YouTube kanál Killatora. Vždy zde od něj vidim širokou škálu věcí. Většinou je tam přítomen i majitel ATomas, který dodá nějaké informace k novinkám apod. Ukazoval zde přípravu ostrovů, ukazuje pravidelně novinky, které ATomas přidal, ale chybí mi propagace gang systému - to jsem neviděl snad ani jediné video a přeci jen, gang systém je jedna z možností serveru, která zde drží dost početnou skupinu lidí a určitě by si také zasloužila být vidět.

Co pro propagaci gangů udělá nový hlavní administrátor Skylake osobně?
Tuto otázku jsem od tebe čekal. (smích) Ale tak nějak jsem doufal, že nepřijde, a to z prostého důvodu... Jako začínající hráč jsem se do gang systému nezapojil, ani jsem nechtěl, protože jsem nevěděl, o co jde, ani co mám dělat. A to je taky ten problém. Hráč přijde na server, možná by i zájem měl, ale neví jak to v systému funguje, neví, co má dělat a nemá žádné dovednosti - většinou. Zažádá o gang, ale protože ho nikdo nezná, nic neumí, tak ho ani žádný gang nevezme. Byl zde už program, o který se snažili nějací hráči, kteří měli zájem zaučit nové lidi a nabrat je aktivně do gang systému, ale tento program byl, pokud vím, neúspěšný - asi z důvodu nezájmu, sám nevím. A co já osobně? Pokusil bych se o to, aby byl gang systém více propagován, i třeba na tom YouTubu a nebyl viděn jen jako odpad a špína SP. To tak někteří hráči vidět můžou, ale za to si také může gang systém sám, když spousta lidí v něm nehraje férově a to dost lidí odrazuje.

Sám ty problémy celkem přesně popisuješ na svém příkladu. Nevidíš v tom žádnou inspiraci pro konkrétní kroky?
Konkrétní krok jsem Ti řekl a ten je, aby byl gang systém více vidět a nebyla Superpařba braná jen jako simulátor na ježdění misí. Když jde o ten můj příklad, tak já v gang systému nějak hluboko zapojen nejsem, a proto ani já osobně si gang neotevřu a nezačnu tam zaučovat nové tváře. To by právě měli současní „gangsteři“, i když se už snažili a ten program tady byl, jen nebyl nějak úspěšný. Nevím, jak moc byl propagován, jestli byl jen na webu, tak je to soustředěno pro určitý okruh lidí a to jsme my, hráči. Jenže ti už ani zájem se zapojit nemusí mít. Tak pokud tento program nebyl vidět dál s propagací serveru, tedy ven, tak nemohl přilákat hráče do gang systému.

Rozumí současný administrační tým prostředí gangů?
Ale ano, máme v administračním týmu lidi, kteří jsou aktivně zapojeni do gangů a umí se zde „pohybovat“. Jestli bych to měl vzít jako celek, tak celý administrační tým zapojený není. Proto se také podniká určitý krok, který by měl zvýšit počet zapojených lidí a jejich porozumění problémům v gang systému.

Můžeš nám tento „krok“ přiblížit?
Před pár dny byl nabraný nový moderátor, který je dlouhodobý hráč a byl zapojený v gang systému a to si myslím, že je dost velké plus. Dále bych to já osobně viděl na podmínku pro nabrání do administračního týmu, ale toto jsem ještě nediskutoval s kolegy hlavními a doufejme, že by nám to rapidně nesnížilo výběr, který v současné době už není zas tak velký.

Bavíme se o Rastamotovi?
Ano, přesně tak.

Při vší úctě, je jeden gangster do týmu dostatečný? Navíc, pokud se nepletu, tak byl velmi dlouho neaktivní...
Jak jsem říkal, není to určitě jediný člen administračního týmu, který je zapojený do gangů a je to krok tyto lidi přibírat, takže bych to nebral jako nedostatečné, když se o tento krok teprve snažíme, viz co jsem napsal o náboru.

A rozumí problémům současného gang systému, když byl možná několik let neaktivní?
Já jsem s ním osobně nemluvil, ani jsem ho já osobně nenabíral, ale věřím, že i když byl několik let neaktivní, tak po vrácení se k aktivnímu hraní do gang systému opět zapadl a našel si tam své starší spoluhráče a nemá teď nějaký problém.

Mezi současnými gangstery není vhodnější tvář, která rozumí třeba cheatingu, který se přece jen výrazně posunul?
Je možné, že by se zde nějaká tvář našla, ale ruku na srdce, moc jich nebude a to z důvodu věčného neadekvátního chování a vystupování na serveru, při nejhorším osobní zkušenost s cheatováním, nevhodný suspect pro nabrání do administračního týmu a podobně. Jsou zde ale také fakta, zda současní administrátoři s dotyčným spolupracovat chtějí, po osobní zkušenosti.

Pokud tvrdíš, že „moc vhodných tváří z gang systému není“, tak jak chceš dát gangy jako podmínku pro nábor?
A to je ten důvod. Rastamot byl nabraný mimo nábor a my nevíme, kdo z gangsterů má chuť pracovat v administračním týmu, a proto by se nábor v budoucnu mohl s touto podmínkou otevřít. Zde uvidíme a vytřídíme skupinu lidí, kteří by se k nám rádi připojili, jen my o tom nevíme.


„Administrátor by měl mít přirozený respekt“


Spatřuješ na Superpařbě nějaké jiné problémy kromě těch spojeným s gang systémem?
Osobně jsem se setkal u někoho s nerespektováním administračního týmu. Nevím jestli by to šlo ještě vyřešit plošně v současné době, ale také to závisí na osobnosti člověka, jaký k nám má přístup a ten už ani změnit nemusí. Neříkám, že celá komunita nerespektuje administrační tým, ale najdou se zde jedinci, kteří nás mají u zadní části těla, jenže bez udržování pořádku by to na serveru nefungovalo.

Je příčina nutně v těch konkrétních jedincích? Nezavdává k tomu důvody sám administrační tým?
Proto jsem použil slovo „také“, není to jen příčina u toho konkrétního jedince. Při nástupu do týmu by si měl každý administrátor vybudovat základní a přirozený respekt, nemám teď na mysli, aby se povyšoval, že má práva aj. Ale to, co si někteří hráči dovolují k nám, co se staráme o server, zařizujeme jim tam klid a pořádek, od nich minimálně není fér. Já neříkám, že administrátor je něco více než hráč. Vůbec to tak není, administrátor je také jen hráč, který má ale více práv a vlastně zastupuje server, snaží se nastolit pořádek a dbá na dodržování pravidel.

Tvým argumentem je „nutnost dohledu na pravidly“. Ovšem jak mám respektovat administrátory, když během 15 sekund dokáží vytvořit takto nelogicky rozdílné tresty?
Ano, toto když se stalo, tak jsem byl přítomný na serveru a ano, máš pravdu, jednalo se o pochybení moderátora. Moderátora jsem v tu chvíli upozornil, že nejednal správně a to je tak vše, co jsem v tu dobu mohl udělat. Trest už dostal a měnit se na tvrdší nebude. Samozřejmě každý člen AT trestá dle svého uvážení a úsudku, ale musí to korespondovat s harmonogramem trestů, který každý má. Zde se nejednalo o nic až tak závažného a vybočení od harmonogramu, prostě usoudil, že ho za to napomene a už se stalo, měnit se to nebude, i když mohl zvolit vyšší trest.

Já tomu samozřejmě rozumím, sám jsem tady prošel v podstatě všechny pozice. Ale poněkud mě zarazilo, že na následný dotaz reagovali někteří administrátoři celkem podrážděně. Nepřevažuje občas povýšený přístup?
Povýšený přístup je právě to, co by se u administrátora objevovat nemělo, protože jak jsem řekl, stále jsme také jen hráči, jako vy. Nevím, co ti v tu chvíli kdo odpovídal, ale pokud by to nesedělo s adekvátním chováním, máš samozřejmě právo si na kohokoliv stěžovat a my si to následné vyřešíme interně.

Na stížnost to úplně nebylo. Tak děkuju za rozhovor a přeju hodně zdaru ve Tvé nové pozici.
Já také děkuji.


~oh~
Diana
Ahoj, rozhovor je znovu o trochu lepší, niektoré otázky sa mi neľúbili, ale inak v pohode, skylake je zatiaľ super a darí sa mu. ;) Konkrétne sa mi neľúbi tvoj štýl rozhovoru, kde chceš za každú cenu pošpiniť mňa, ale tak mne to je tak jedno, tak či tak sa mi skôr ľúbia rozhovory Mineho alebo HenDyho. :D
Upravil Diana dňa 30.08.2019 20:36
img.tpx.cz/uploads/Screenshot_20221106_224817.jpg

Hlavný administrátor webu namiesto potrestania hráča, ktorý mi napíše takúto správu dá srdiečko na správu.

Okrem toho, pravidelne každé urážky a narážky v akejkoľvek forme, ktoré sú mierené na mňa osrdiečkuje a hráča nepotrestá. V minulosti som takúto vec reportoval a dostal som upozornenie, že dostanem suspend ja, ak budem dávať takéto reporty, podľa neho si za to môžem ja sám.

A nakoniec, ak by som podobné veci písal ja, pravdepodobne by som dostal za to suspend. Neraz mi muselo vedenie zrušiť suspend, keďže nebolo objektívne udelené. Neraz sa mi Bratek ospravedlňoval že mi dal zle suspend (pre príklad 3 obrázky v podpise - mal som iba dva, tretí bol smajlík)

Dávam to tu na oči, nech sa vie o tom, trest za to dostať nemôžem, keďže neporušujem týmto podpisom žiadne pravidlá. Promiň
Arbys
Zajímavý rozhovor se zajímavými otázkami. Nabrání třetího hlavního je určitě fajn krok, uvidíme jak se Skylakovi bude dařit. Sice trošku kratši, ale i tak pokryl širokou škálu všech možných témat. Rozhovor jednodušše na dobré úrovni, ale to je takto vždy.

Citácia
Konkrétne sa mi neľúbi tvoj štýl rozhovoru, kde chceš za každú cenu pošpiniť mňa

Jak tě v tomto rozhovoru chtěl pošpinit prosímtě? :D
img.tpx.cz/uploads/jenarvbysbezv.png
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=25998
Diana
Citácia
Arbys napsal:

Zajímavý rozhovor se zajímavými otázkami. Nabrání třetího hlavního je určitě fajn krok, uvidíme jak se Skylakovi bude dařit. Sice trošku kratši, ale i tak pokryl širokou škálu všech možných témat. Rozhovor jednodušše na dobré úrovni, ale to je takto vždy.

Citácia
Konkrétne sa mi neľúbi tvoj štýl rozhovoru, kde chceš za každú cenu pošpiniť mňa

Jak tě v tomto rozhovoru chtěl pošpinit prosímtě? :D

napríklad ohladne toho zle udeleného trestu, jak písal ako založí topic na webe či čo, tak som mu to potom vysvetlil, že som nato upozornený bol a aj tak to vytiahne, ale mne to je tak jedno, je to len môj názor jak to vidím ja. :D
img.tpx.cz/uploads/Screenshot_20221106_224817.jpg

Hlavný administrátor webu namiesto potrestania hráča, ktorý mi napíše takúto správu dá srdiečko na správu.

Okrem toho, pravidelne každé urážky a narážky v akejkoľvek forme, ktoré sú mierené na mňa osrdiečkuje a hráča nepotrestá. V minulosti som takúto vec reportoval a dostal som upozornenie, že dostanem suspend ja, ak budem dávať takéto reporty, podľa neho si za to môžem ja sám.

A nakoniec, ak by som podobné veci písal ja, pravdepodobne by som dostal za to suspend. Neraz mi muselo vedenie zrušiť suspend, keďže nebolo objektívne udelené. Neraz sa mi Bratek ospravedlňoval že mi dal zle suspend (pre príklad 3 obrázky v podpise - mal som iba dva, tretí bol smajlík)

Dávam to tu na oči, nech sa vie o tom, trest za to dostať nemôžem, keďže neporušujem týmto podpisom žiadne pravidlá. Promiň
Ondrah98
Citácia
Rich napsal:

Citácia
Arbys napsal:

Zajímavý rozhovor se zajímavými otázkami. Nabrání třetího hlavního je určitě fajn krok, uvidíme jak se Skylakovi bude dařit. Sice trošku kratši, ale i tak pokryl širokou škálu všech možných témat. Rozhovor jednodušše na dobré úrovni, ale to je takto vždy.

Citácia
Konkrétne sa mi neľúbi tvoj štýl rozhovoru, kde chceš za každú cenu pošpiniť mňa

Jak tě v tomto rozhovoru chtěl pošpinit prosímtě? :D

napríklad ohladne toho zle udeleného trestu, jak písal ako založí topic na webe či čo, tak som mu to potom vysvetlil, že som nato upozornený bol a aj tak to vytiahne, ale mne to je tak jedno, je to len môj názor jak to vidím ja. :D


Richi, nemáš někdy pocit, že trpíš paranoidní představou, že se proti tobě všichni spikli? Opravdu tě nechci nijak urazit, je mi to i trochu hloupé takto v komentáři pod rozhovorem, ale seš v pohodě?

Jak tě vůbec může napadnout představa, že trávím několik hodin svýho času přípravou rozhovoru tak, abych tam za každou cenu dostal nějaké pošpinění tvé osoby? To je úplně absurdní... Já si navíc připravím nějaká témata, ale operativně je měním podle odpovědí, protože spontánní témata bývají ty nejzajímavější.

Správně uvádíš, že jsem chtěl založit topik o tomto nevyrovnaném trestu, nicméně jsi mi to na serveru nějakým způsobem vysvětlil a já jak vidno žádný topik nezaložil. Při dělání rozhovoru Skylake vzpomenul téma "chybějícího respektu vůči AT". A jelikož je mi v životě proti srsti respektovat pokrytce, tak jsem položil otázku jejímž účelem bylo, aby Skylake jako hlavní administrátor vysvětlil jednání svých podřízených, zda jednají pokrytecky nebo se jedná o omyl. A aby měla otázka věcný kontext a nebyla plácnutím do vody, tak jsem si dovolil uvést příklad takového jednání, aby bylo všem zcela jasné o čem se konkrétně bavíme. A tento případ jsem zvolil jelikož se stal ve velmi nedávné době (včera?) a mám jej zdokumentovaný z toho důvodu, že jsem si na něj chtěl stěžovat na webu a mohu jej tedy zcela konkrétně předložit. Vůbec tam nejde o tvou osobu, ale o princip, snad to seš schopen odlišit od svých antipatií.

Všimni si, že ti to zcela klidně vysvětluju přesto, že moje povaha klidná rozhodně není. Kdybych vyletěl jako čert z krabičky a přimíchal k tomu nesmyslnou konspiraci, tak řeknu, že mě chceš za každou cenu pošpinit tím, že uvádíš, že se tě snažím shodit, což ovšem nečiním. Přitom by toto jednání bylo zcela regulérní vzhledem ke tvým absurdním obviněním.

// Musím říct, že mě teda trochu mrzí, že ti to nestojí za reakci, když mě tu tak obviňuješ...
Upravil Ondrah98 dňa 02.09.2019 21:53
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Tearsko
U Richa to žiaľ nie je prvý krát, kedy ho vzťahovačnosť a paranoja postavila do takejto pozície.
Čo sa týka rozhovoru, pre menej znalého hráča je to fajn príležitosť, vytvoriť si širší obraz o aktuálnom dianí v pozadí AT.
Pre mňa osobne, ako hráča s pomerne dobrým prehľadom o komunite, AT, znalosti pozadia práce AT, pochopiteľne nie moc zaujímavé otázky.
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
46%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
14%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
21%
Ne
4 Hlasov
14%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online