Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - RastAmoT
Hendy
RastAmoT

sa vrátil na SuperParbu po dlhodobej pauze, teda v roku 2014 odišiel a v roku 2019 začiatkom leta sa vrátil. Pár mesiacov od jeho návratu prešlo, a tak ho nabrali do AT, v ktorom už v minulosti pôsobil. Viac informácií v dnešnom rozhovore. Ešte by som sa chcel ospravedlniť za oneskorené vydanie nového rozhovoru.

Vitaj, Rastamot. Prečo si vlastne nejaký čas nehral na SuperParbe?

Nazdar HenDy, děkuji za pozvání. Ze začátku to bylo kvůli špatně udělenému banu za cheating, který jsem dostal neprávem. Rozepisovat se o tom asi moc nebudu, každopádně po roce byla opravena chyba, která vedla k mému zabanování. Byl jsem kvůli tomu vyhozen z AT a následně i na SP skončil. To bylo v roce 2014 někdy na podzim. Přešel jsem pak na jiné hry a postupně skončil úplně se vším, jelikož jsem si našel přítelkyni, se kterou jsem dodnes.

Ak si dostal ban neprávom, tak prečo si nedostal unban?

Jelikož v tu dobu hlavní administrátor Pixel měl za to, že jsem cheaty opravdu použil. Následně se to řešilo, unban jsem i dostal, ale ban za cheating byl nadále platný - tudíž i vyhazov z AT. Po roce mi přišlo od wlčáčka vyjádření do SZ na webu, že se jednalo o funkci s0beitu, které s ATomasem už zamezili a tudíž se jednalo o neprávem udělený ban.

Tvoj návrat zahŕňa aký dôvod?

Můj důvod je nejspíš nostalgický. Na SP jsem začínal v roce 2009 a chtěl jsem se na ni zase podívat. Shodou okolností jsem měl v létě trochu vážnější zdravotní komplikace, tudíž jsem měl dost času a nevěděl, co dělat.

Si ochotný zdieľať čitateľom niečo o tvojich zdravotných komplikáciách?

To si nechám pro sebe, momentálně mám kvůli tomu jen nějaké doznívající komplikace, které zatím nevím, jakou mají přesnou příčinu.

Dobre, nebudem ti zasahovať do tvojho súkromia. Zmenilo sa podľa teba niečo na SuperParbe, kým si nehral?

Co se týče lidí, tak mi SP přijde furt dokola o tom samém. Jediná změna, kterou jsem zaznamenal je úbytek hráčů. Dřív to bylo přesně naopak, hráči exponenciálně přibývali a všichni z toho měli radost. V současné době takové to jádro hráčů jsou už starší lidi, kteří mají řadu jiných povinností než jen jít ráno do školy, a pak si zapařit na kompu. O tom prostě život není a jelikož je to stará hra, průměrný věk roste se stářím hry. Dřív to bylo kolem 14-15, dneska bych řekl, že i kolem 17-18. Děti většinou už ani neznají nějaké GTA:SA, jelikož existuje už plno jiných her, které jsou pro ně lákavější.

Čo ATomas pokašľal, že hráčov prestáva baviť hranie na SP a je ich, čo raz menej a menej?

Já to ATomasovi nedávám za zlé. Je to spíše dobou, kdy hráči už mají skoro všechno zažité a nejsou tak soutěživí. Mě osobně už třeba nebaví číst ten trash, co se píše v global gang chatu. Dřív to ale bylo jiné, dřív jsem tím žil. Další věcí je věk hráčů, ten v tom hraje taky velkou roli. Co mi, ale přijde, že by ATomas měl zlepšit, tak je management serveru. Jelikož v tom vidím řadu chyb a nedodělávek.

Momentálne pôsobíš na servery ako moderátor. Ako je to možné, keď žiadny nábor neprebiehal?

Už jsem tam nějakou dobu. Je to stejné jako například u Dajase. Prostě offline nábor.

Prečo si práve teba vybrali do AT?

To se budeš muset zeptat jich (smiech..). Asi nejspíš zkušenosti protože na pozici administrátora jsem byl opravdu dlouho a ke konci jsem byl i správce gangů.

Takže zrejme skúsenosti s gang systémom?

S gang systémem mam zkušenosti opravdu od začátku, jelikož první den, co jsem SP spustil, tak gang systém byl čerstvě přidaný.

Baví ťa adminovanie?

Ano, vždy mě bavilo. Baví mě pomáhat serveru, na kterém jsem strávil tolik času. Jednak se starat o férovou hru, dodržování pravidel a za druhé taky pořádání akcí, aby to hráče taky bavilo. Přeci jenom je to "party server".

Na akú najvyššiu pozíciu v AT si sa dostal počas tvojho pôsobenia v ňom?

Nejvyšší pozice, které jsem v AT kdy dosáhl, tak byla jako Správce Gangů.

Hráči, ktorí ťa zrejme nepoznajú reagovali divne na to, ako ťa nabrali do AT. Prišlo im divné, že práve "nejakého" Rastamota nabrali. Aká bola tvoja reakcia na tento výbuch niektorých hráčov?

Ta bývá často. Mnohokrát je to ze závisti. Plno lidí už mě, ale teďka zná a s ničím podobným se nesetkávám. Někteří mě třeba znali pod starým nickem, který jsem si musel měnit právě kvůli vstupu do AT.

Vráťme sa k tým gangom. Hovorí sa, že gangy su už viac menej mŕtve. Vrátil si sa ty, aby si gang systém oživil?

Na SP jsem se primárně nevrátil kvůli ganzím. To je jen takový bonus. Na SP jsem se přišel hlavně podívat.

Keď si sa vrátil, založil si gang California City Gang. Je to gang, ktorý má už nejakú minulosť?

Má minulost. První den, kdy jsem přišel na SP, tak se teprve zaváděl gang systém a bylo to pouze o zabíjení ostatních hráčů. Vstoupil jsem do Pirates Gangu, který tou dobou vedl Ukulele. Postupně jsme tam vytvořili partu lidí a spolu s ní a Adamem20 jsme založili CCG (California City Gang). Gang se několikrát rušil/skončil. Vychovali jsme v něm řadu hráčů. Jedním z nich je například Krowky. Každý si určitě pamatuje naši Seasparrow letku, když fungovala VT na území. Koukni na tohle třeba:

California City Gang - Pamiatka


Váš gang si, teda toho prešiel. Prečo sa gang viac krát rušil?

Jelikož už to lidi nebavilo nebo skončili. Případně na videu to zrušil administrátor a komunita se rozpadla. Funguje to, tak s každým gangem nebo komunitou, časem se to rozpadne a zůstane jen opravdu to tvrdé jádro.

Mal administrátor vôbec nejaký dôvod na to, aby mohol zrušiť gang?

Ano měl, z dřívějška jsme měli problém s pravidly, kdy někteří členové je porušovali. AT bylo v tu dobu trochu zkorumpované a nadržovalo jiným gangům, takže se aktivně snažili a podíleli se na tom, aby se CCG zrušilo. Nechci tím ale obviňovat všechny tehdejší členy AT.

Akože skorumpovaní admini? To prečo boli vôbec v AT, keď boli skorumpovaní?

Jelikož dřív to bylo hodně o kamarádíčkování a plno z nich bylo v dotyčných ganzích. Takže i zneužívali svoje pravomoce atp.

Hlavným administrátorom a ATomasovi to vôbec nevadilo?

Tohle nevím, jestli se může vůbec publikovat, ale ATomas AT příliš neřeší. AT řeší pouze hlavní administrátory a těm to samozřejmě nevadilo, jelikož jejich aktivita nebyla nějak zázračná a hlavně... zpětně vždycky vidíš všechno jasně, když jsi toho momentálně součástí, tak ti to takové nepřijde.

Rozumiem. Sezónu 9/2019 ste vyhrali vy, teda California City Gang. To je neuveriteľné, keď Legendary Homies je gang plný dobrých a skúsených gangsterov a navyše oni vyhrávali dookola dlhú dobu. Čo na to hovoríš ty?

Ze začátku se snažili, ale jejich aktivita postupně upadla. Pak v závěru sezóny už nás nikdo nemohl dohnat. My jsme si dali jen takový cíl, že chceme překročit hranici 30k respektu, jelikož to podle tabulky LH nikdy nedosáhli. To se nám ve výsledku povedlo a za to jsem hrozně moc rád. Současnou sezónu bereme už trochu volněji.

Aký je ďalší plán alebo cieľ gangu CCG?

Udržet si současnou komunitu, pomáhat GS, případně vyhrát další sezónu. Bereme to kolektivně, každý se snaží a každý na tom maká. Můj úkol je gang nějak udržet, mám na to totiž už málo času.

Za Journalist Team
HenDy.
MegaBite
Otázky nejsou tak stereotypní, takže za to máš plus. Mohl by sis více hlídat pravopis a stylizaci vět, ale neni to nic strašnýho. Všiml jsem si, že některé otázky mi vlastně vůbec nic neřekly, jelikož to už rastamot napsal do těch předchozích. Jinak se mi rozhovor docela líbil, rozhodně lepší než dříve.
Hendy
Citácia
MegaBite napsal:

Otázky nejsou tak stereotypní, takže za to máš plus. Mohl by sis více hlídat pravopis a stylizaci vět, ale neni to nic strašnýho. Všiml jsem si, že některé otázky mi vlastně vůbec nic neřekly, jelikož to už rastamot napsal do těch předchozích. Jinak se mi rozhovor docela líbil, rozhodně lepší než dříve.


Ano, viem. Štylizácia a pravopis.. tam by som mohol byť dôslednejší. Z tohto rozhovoru nemám najlepší pocit pretože som ho pravdupovediac robil na rýchlo lebo nemám moc času a to potom nevyzerá najlepšie.
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
46%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
14%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
21%
Ne
4 Hlasov
14%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 21