Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - Mrtn
Ondrah98
„Na gang systému mi záleží“

ujišťuje Mrtn, další z řady gangsterů, který ovšem tvrdí, že to nejlepší už mají gangy dávno za sebou a hraní na Superpařbě již ukončil. O tom zda má svá tvrzení podložená se můžete přesvědčit v následujícím rozhovoru.

Martine, vítej u rozhovoru. Má Ti Superpařba ještě co nabídnout?
Ahoj Ondřeji, děkuji za uskutečnění rozhovoru. Superpařba už mi nemá co nabídnout již delší dobu, jediná věc ohledně SP, ve které jsem ještě tak nějak aktivní, jsou návrhy na vylepšení serveru, kde podporuji návrhy, které by mě dokázaly vrátit na server a zároveň by mohly obecně vylepšit gang systém, který na serveru drží poslední hrstku aktivních lidí, i když to vypadá tak, jak to vypadá.

Takže Ti na Superpařbě stále záleží?
Záleží mi na jejím gang systému, který mi po dlouhou dobu přinášel spoustu zábavy a možnost, jak zabít čas nebo se seznámit s novými lidmi. Je škoda, že nynější nováčci nemají možnost zažít starý a funkční gang systém.

Nepřispíváš k jeho nefunkčnosti právě i ty tím, že již nehraješ?
Mnoho lidí by si to mohlo takhle říct, jenže to tak úplně není. My všichni z LH jsme se nějakou dobu snažili s tím něco udělat pomocí návrhů, které ač prošly s drtivou většinou souhlasů a nebyly přidány. Nebo pomocí PMek a domlouvání se s ATomasem. Všichni si myslí, že jsme chtěli všechno jen pro sebe, ale nikdy nikdo nepochopil, že chceme zlepšit gang systém obecně, ne si něco nahrabávat jako měl každý ve zvyku říkat. No a podívej se kam to dospělo. Takže my naši neaktivitou už spíše vyjadřujeme takovou zoufalost a nechtěnost podnikat další kroky ke zlepšení, když nám nikdy nebylo vyhověno.

Čím můžeš doložit, že šlo o všeobecné zlepšení a ne o vlastní prospěch?
Stačí si přečíst ty návrhy, kde jsme se snažili v následné diskuzi vše vysvětlit tázajícím se spoluhráčům. Pokud to někdo ani po vysvětlení a znovu přečtení návrhu nedokázal pochopit a jel si stále svoje, o tom jací jsme sobci, tak já osobně už nevím jak dotyčnému pomoci.

Co by tedy mohlo z Tvého pohledu gangům pomoci?
No nejlépe navrácení systému z dob HDL a OD, ale bylo nám řečeno, že to není možné.

Můžeš nezasvěceným objasnit v čem by ten návrat spočíval?
Například systém dodávek, kdy bylo jednoduše 50 rs za dovezení random se spawnuté dodávky, bez ohledu na nějaké sklady a tak. Žádné sezóny, žádné sklady. Tehdy byla i větší rivalita mezi gangy, ale to už je spíš chyba doby než systému. Teď stačí, aby někdo vozil dodávky pořád dokola, jako nějaký nepovedený mengeleho španělský experiment, a vyhraje sezónu bez problému.

Sám to připouštíš, že se může spíše jednat o „chybu doby“ než „chybu systému“. Kde tedy bereš jistotu, že by starý systém nyní fungoval lépe?
O chybě doby se můžeme bavit maximálně v případě rivality mezi gangy, dle mého by starý gang systém fungoval lépe nezávisle na době.


„ATomas nezvládá reagovat na kritiku“


Sklady jsou, pokud se nemýlím, také návratem do „staré doby“ a nyní se proti nim brojí. Neopakovalo by se to opět?
Nějak si nevzpomínám, že by v době, o které se bavím, byly nějaké sklady.

To ne, ale ještě dříve existovaly... A ten návrat do minulosti se očividně nepovedl. Neví skutečně pouze ATomas nejlíp, co je třeba?
ATomas by to věděl, kdyby se v tom systému pohyboval. Staré sklady si nepamatuji. Asi jsem v té době ani nevěděl co SP je, takže k tomuhle se nemohu vyjádřit.

ATomas tedy neví, co se děje na jeho serveru, případně co server potřebuje?
ATomas ví jen o tom, co je tak moc špatně nebo tak moc nefunguje, že to někoho donutí dát do návrhů nebo do chyb, kde on se to dozví. Kdyby byl aktivní na serveru, tak ví o spoustě dalších věcí. Nemám mu za zlé, že není aktivní, určitě má i sociální život... Jen říkám, že nemůže vědět úplně přesně, co hráči chtějí a nechtějí, když tam není.

Seš si jistý, že nemá jinou zpětnou vazbu než chyby a návrhy?
Vím ještě, že má s nějakými hráči skype konverzaci, ale když vždycky vidím, jakým stylem tam je ochotný s hráči něco řešit, tak ano.

Můžeš to rozvést?
Nebudu rozvádět od koho a co přesně vím, ale většinou to probíhá tak, že mu tam daný člověk něco napíše/navrhne/zkritizuje a on začne vyhrožovat pbanem.

Kdo v té skupině je?
Nechci uvádět, ale jsou tam i členové AT.

ATomas snad vyhrožuje permanentními bany i členům „svého“ administračního týmu?
Těm samozřejmě ne.


„Administrátoři nerozumí gangům a jsou zaujatí“


Jak bys popsal roli administračního týmu v gang systému?
Dal bych většině roli „neznalý“.

Můžeš to rozvést do důsledků?
No tak důsledkem neznalosti AT v gang systému můžou být například nevhodné udělované tresty, které v drtivé většině případů končí poznámkou o neplatnosti a finančním vynahrazením. AT se dle mého v tomto případě řídí tím, co si myslí hráči. Když někdo chce někoho z jiného gangu dostat do banlistu, tak to není až tak náročné, právě i díky neznalosti AT.

Nabízí se jednoduchá otázka. Co se s tím dá dělat?
Jednoduchá odpověď by byla zvolit někoho, kdo se v systému pohybuje a udělit mu správce crew. Tím pádem mu jako jedinému ponechat právo řešit gang stížnosti a vše ohledně toho. Ale těžší už by bylo najít někoho, tak moc aktivního a nezaujatého. Takže bych snad jen doporučil AT se trošku zajímat o gang systém a zjistit si, co jak je, aby se to udělování trestů už tak nepletlo.

Danger a Johnny jakožto současní správci crew jsou zaujatí?
Danger spíše ano a Johnnyho jsem v živote neviděl aktivního v nějakém gangu.

Další závažné obvinění, které můžeš předpokládám doložit...?
Ne, je to pouze můj názor, to co si myslím. Na SP už nejsem nějakou dobu aktivní, jak víš, a na novém PC nemám zálohu screenů a ani stažené GTA. Nenutím nikoho, aby se mnou sdílel názor, každý si dokáže udělat obraz na Dangera sám.

Jak se ta zaujatost má projevovat?
Většinou tak, že vůbec nebere v potaz výpověď nahlášené osoby a jde si stále za svým, nehledí na potřeby gangu, vůči kterému je zaujatý. Dokonce sem tam přidá nějaký naschvál.

Není tato „kritika“ na každého správce crew?
Dle mého ne, nikdy jsem to nijak nevnímal. Nevím jestli to je mnou nebo tím, že se to dříve nedělo.

Řešil jsi nějak své podezření na nekompetentnost?
Ne, nikdy. Kdyby mě to osobně hodně znevýhodňovalo, tak bych začal, ale vždycky se to dělo jenom kolem mě.

Máš pak nárok si stěžovat? Proč by se měl někdo měnit, když na jeho chování oficiálně nikdo neupozorní?
Já si nebudu stěžovat na to, jak se někdo chová v internetové hře. Na řešení takových banalit jsem už věkove trošku jinde. Každý by si měl uvědomit sám, co dělá a jak se chová... Zvlášť když se jedná o členy AT, což by měli být rozumní lidé.

Na části té hry Ti dle tvých slov záleží, to přece nemá nic společného s věkem. Není to prostě jen osobní zášť?
Definuj osobní zášť v konverzaci, kterou vedeme... Jakože někomu závidím post?

Zkrátka zda-li nemáš s danou osobou problém spíše v osobní než věcné rovině...
No troufnu si říct, že spíše ne. Já jsem snad nikdy neměl problém s nikým z AT natolik velký, že bych musel hledat špínu nebo si cokoliv vymýšlet. Samozřejmě sem tam byl s někým nějaký konflikt, ale to nevedlo ke vzájemnému hledání špíny nebo tak. Navíc jsem na jejich postech mohl být teď taky, kdybych tehdy jako jeden z prvních neukončil působení na postu OA.

Uvedl jsi hodně důvodů, které dle tebe poškozují gang systém, ale ani jednou jsi neuvedl samotné gangstery. Nemohli si zkázu způsobit sami?
Tak určitě v tom účastníci tohohle takzvaného „zájezdu do rakve“ mají taky nějaké procento podílu, ale spíše tím, že postupně přestali být aktivní, když viděli, jak se to táhne. Každopádně my s dalšími jsme to tušili už v roce 2016, to Ti doložím tím, že v Gerojově videu „West Side - Thug Life“, konkrétně v intru videa, kde jsme na pohřební kámen umístili nápis „gang systém“.

Dáváš ještě nějakou naději tomu, že přijde změna?
No teď se prý server dočkal nějakých změn v odvětví gang systému, takže počítám s tím, že až si nainstaluji své legálně pořízené GTA, tak se skočím podívat. Takže doufám, že ano, že se to zlepší.


~oh~

Upravil Ondrah98 dňa 10.10.2019 13:00
sKiLL
Čau, rozhovor zajímavej, opět z prostředí gang systému apod., přijde mi, že ses akorát zbytečně ptal na otázky, který mířily až příliš do detailů, jinak fajn Smile
DangerRMV
Takže sem se z tohoto rozhovoru dozvěděl, že jsem zaujatý jakožto správce crew (tedy SPÍŠE, ale já to beru jako ano). Já většinou tyto "pomluvy" a absolutně zbytečné kecy co se týče na mě házím za hlavu, ale tady musím alespoň trochu reágovat, protože nesnáším lživé řeči. Já zaujatý rozhodně v žádném případě nejsem, kdyby sem byl vidí to hráči na webu, vidí to na serveru a vidí to HLAVNĚ hlavní admini... Fifa, Krowky nebo Skylake a ti by mě vyřešili raz dva a jako SC bych si ani neškrtl, natož v AT. Tohle si admin nemůže v žádném případě dovolit. Z pohledu hráče je nejvíc jednoduché ukázat prstem "ON JE TEN ŠPATNÝ! on nadržuje tomu a tomu apod." děje se to pořád, ale vy si neuvědomujete jednu zásadní věc, nikdo z vás velkých gangsterů, že to není všechno tak jednoduché jak si každý představujete, ví to každý kdo v AT byl, je a bude to vědět každý až v AT bude. A to mluvím za celý admin team... něco se vám nelíbí a hned to musí být jinak, pokud to tak nebude, tak jsme špatní. To samé já na postu SC, fakt se snažím ať jsou spokojené oboje strany, například co se týče stížnosti na nějaký gang, pokud to je jasná věc, tak příjde trest a je ÚPLNĚ jedno jestli je to LH, CCG, Grove, Ballas, Vagos, Aztecas, Salieri nebo Morello, prostě mám na každého stejný metr. Hlavní administrátor mi tuhle funkci přiřadil a kupodivu ji vykonávám dobře, když ji pořád ještě zatím mám. Navíc se snažím vyjít vstříc všem, třeba zorovi kdy sem si s ním hodněkrát psal o různých gang záležitostech. Protože mi příjde, že je to směřované tak, že jsem zaujatý proti LH... Ok, myslete si to dál, co já s tím udělám? Nic. No a ATomas samozřejmě může za všechno, to je jasná věc prostě. Tyhle teorie nemají cenu, stejně si každý myslí svoje a hotovo... ale smutné to je, to je pravda. To je vše.

Jinak rozhovor je vynikající, jen tak dál.
fIoW
ctrlv.cz/shots/2019/10/12/4Mtf.png

img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
Tearsko
Citácia
fIoW napsal:

ctrlv.cz/shots/2019/10/12/4Mtf.png


Tak sem dolož aj nejaký ten zbytok rzhovoru, všetci dobre vieme aký je skills.
Doložiť sem vytrhnutý úryvok, to je také jak z konkurencie xd. Dloubu se v nose
Inak Mrtn je presne z tej sorty gangsterov, čo si nedokážu priznať, že hlavná chyba gang sysytému sú samotní hráči, ktorí sa v ňom pohybujú a tak isto ich rozhodnutia a činy :D.
Hráči, ktorí sa zasekli v predošlých rokoch, od vtedy vyrástli a nedokážu pobrať fakt, že v tej dobe to vnímali inak, GS ich bavil a príde im preto že bol lepší v tých časoch.
Gs tvorí najmenej jednotná a nejmenej uvedomelá komunita, aká na SP je.
Upravil Tearsko dňa 12.10.2019 12:20
fIoW
Tobě může být úplně ukradený to, o čem a jak si dopisovali ti dva, tady jde o to jak neprofesionálně se chová, i kdyby ho tam fakoval jak já úkoly na střední tak je prostě neprofesionální mu hrozit pbanem.
img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
ATomas
Myslim ze to nacasovani tohoto rozhovoru se absolutne povedlo. Respektive je tu videt hoooodne dlouha odezva mezi rozhovorem samotnym a jeho publikovanim. Respektive i fakt. Z se v dobe kdy jsi delal rohovor se dana tematika v rozvohoru probirana otocila o 180 stupnu a tedy jiz to neni aktualni. Gang system byl na zaklade odhlasovani gangsteru zaveden dle jejich predstav. A temata jako sezony atp jiz nejsou aktualni. Vtipne je ze se nekdo za legendarniho gangstera povazuje nekdo kdo nezazil stare sklady, vtipne :D
Jestliže neumíš naučíme, jestliže nemůžeš pomůžeme ti, jestliže nechceš nepotřebujeme tě.
Saph1R
Martin je přesně ten typ obyčejného gangstera, které na SP nemám moc rád. Rozhazují rukama okolo sebe, říká to my ne, vy jste ti blbý co to zkazili. Místo toho aby si taky šáhli do svědomí a zamysleli se co udělali pro to, aby bylo líp, je jednodušší, aby holt tu vinu na někoho svedl. Samotný výběr člověka jako je mrtn jako "dlouhodobého gangstera" jestli to bylo tak myšleno byla velmi špatná volba. Někdo kdo považuje za strop GS dobu kdy bylo jen OD a HDL je vidět, že ten člověk toho moc už nezažil. Co se týče rozhovoru tak jsem to tak nějak pročetl letem světem, bylo to vcelku takové nezajímavé a ohraná písnička kterou slyším dnes a denně od xy lidí okolo kterých se pohybuju. Pro někoho kdo se v gs neorientuje to může být asi zajímavé. Hráče jako takového nějak nemůžu soudit. Známe se i v realu je to fajn týpek ale nesouhlasím s jeho názory. Jinak celkově GJ Ondro.
Quaid
Citácia
ATomas napsal:

Myslim ze to nacasovani tohoto rozhovoru se absolutne povedlo. Respektive je tu videt hoooodne dlouha odezva mezi rozhovorem samotnym a jeho publikovanim. Respektive i fakt. Z se v dobe kdy jsi delal rohovor se dana tematika v rozvohoru probirana otocila o 180 stupnu a tedy jiz to neni aktualni. Gang system byl na zaklade odhlasovani gangsteru zaveden dle jejich predstav. A temata jako sezony atp jiz nejsou aktualni. Vtipne je ze se nekdo za legendarniho gangstera povazuje nekdo kdo nezazil stare sklady, vtipne :D


No tak mu hlavně dej ban s důvodem vynášení soukromé konverzace když v té skupině máš tak 30 lidí ne? Borec, čeho se tak bojíš když rozebirana temata nejsou aktualni atp., ze si mu dal ban?
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
14 Hlasov
48%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
14%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
21%
Ne
4 Hlasov
14%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
3%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 18