Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - [Z]acek #2
Hendy
[Z]acek

ako ex administrátor, ktorý si toho prešiel veľa aj počas jeho admin kariéry. Bol aj firmičkár no dnes ho už firmy veľmi nezaujímajú. Jeho dobrá vlastnosť je, že pomáha druhým. V dnešnom rozhovore to, čo si myslí [Z]acek o protivných, arogantných hráčoch, o tom ako pomáha hráčom a viacej sa dozviete už o malú chvíľu.

Dan, vítam Ťa pri rozhovore. Ako vnímaš dnešnú komunikáciu a celkovo celú SP?

Ahoj Hendy, děkuji za pozvání do rozhovoru a doufám, že se fanoušci rozhovorů mají na co těšit. No, nebudu tady vytahovat minulost, ta už se s přítomností bohužel srovnat nedá. Komunita a komunikace mi příjde pořád stejná, protože tady bude vždy mladší osazenstvo. Někdy poznám někoho nového i když je třeba mladší než já, tak na to já nehledím. Bohužel zde jsou i opačné případy a v tu chvíli se do čehokoli přestávám angažovat, protože nemá význam se dohadovat ve hře. Když kolikrát dojdu na server a vidím v chatu nicky, které tu hrají dlouhou dobu a vidím co v tom chatu řeší, tak se opravdu nedá rozlišovat na SP věk. Když to shrnu, tak můžu říct, že komunita hráčů na SP mi neovlivňuje hraní.

Niektorí hráči sa na ich vek správajú sprosto a sú občas arogantní. Je podľa teba toto správanie normálne?

Jsem rád, že se na to ptáš a doufám, že tenhle rozhovor bude mít nějaký vliv. Je to špatné, tak se prostě děti chovat nemají. Nejsou starý, ale děti už taky ne. Vidím to venku, ve hrách, prostě všude. Když jsem byl v tom věku, tak jsme taky mluvili sprostě a sem tam nějaké cígo ze země, ale nikdy jsme se nechovali jako idioti a měli jsme úctu ke starším. Takže abych to shrnul, děti jsou děti a pokud se ve hře chtějí chovat jinak než k mamce, když chtějí koupit kredity, tak ať se tak nadále chovají, ale jednou na tuhle vlastnost doplatí a to velice rychle. Doba se mění a jak začne být člověk dospělí, tak si to dotyčný uvědomí. Zkrátka nějak ignoruji nějaké výlevy, ale nechávam to akčnějším(smiech..). Jak pravil Jan Werich „Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci."

Ako sa hovorí, karma je zdarma. Čím je toto ich správanie spôsobené?

Nad tímhle jsem už mockrát přemýšlel a můžu ti říct, že za to můžou rodiče, nikdo jiný. Já nevím jestli generace rodičů má v hlavě brouka, že dostávali za komančů bídu a proto si teď svoje děti rozmazlují a stejně jim ten nevychovaný puberťák plivne do obličeje, takže..

SP má aj svoje pravidlá, a keď niekto ich hrubo poruší týmto neslušným správaním, tak jednajú admini vo všetkých prípadoch správne?

Já pevně doufám, že ano. V AT je celkem dost mých kamarádů a jsem rád, že je to pořád ještě baví a mají elán se tu s některými neustále dohadovat. Každopádně máme silné vedení, takže kdyby nějaký admin něco udělal špatně, určitě se to bude řešit podle pravidel a né, že k hráči chová admin zášť. Mě celkem udivuje, že po 3 letech mě jeden nejmenovaný hráč pořád pronásleduje (otravuje) s tím, že jsem mu kdysi dal jail a on se cítí asi dotčeně, že má fakt chuť něco takového řešit po takové době. A teď se řídím tou krásnou větou od Wericha a dávám ruce pryč. Pokud lidi mají za potřebí dělat hovadiny a neustále se dohadovat, je to jejich chyba a měli by s tím přestat, to je celé.

Takže podaktorí hráči si myslia, že im admini krivdia?

Ano, vždy to tak bylo a vždy to tak bude. Jakmile dáš někomu mute, jail, zkrátka nějaký trest, tak tě začnou vnímat jinak. Nikoho nezajímá, že se admin drží harmonogramu, ale budou se neustále hádat dokud nenapíše hlavní a mají po ptákách.

Je to vždy len nervozita hráčov z trestu alebo to môže urobiť admin úmyselne, aby očiernil hráča

Nad tímhle se dá spekulovat, já si myslím, že se stala někdy chyba i ze strany admina, ale když něco udělá admin špatně, tak za to bude potrestán, ale když něco udělá špatně hráč, tak co? Nic, nepůjde přece za mamkou(smiech..).

Tiež si sa dostal do takýchto situácií, keď si adminoval?

Tak to je na denním pořádku. Ty ani nemusíš napsat do chatu, můžeš se snažit si dělat svou práci, ale vždy se najde nějaký chytrák co má potřebu si něco dokazovat tím, že bude zesměšňovat člověka, který se snaží pro server na kterém hraje něco udělat.

Pri porušovaní pravidiel platia vždy tie isté tresty alebo môže admin urobiť výnimku?

Tak, já už v AT nějakou dobu nejsem, nevím jak to tam mají chlapi, ale za mě byly prostě pravidla, které nesmí admin porušovat a hlavně se jich musí držet.

Ako si povedal, v AT už nejakú dobu nie si. Máš tú možnosť vrátiť sa do AT?

No, ta možnost tam třeba bude, ale tohle rozhodnutí není na mě. Navíc je to nedávno kdy jsem se ke hře vrátil, takže bych musel ukázat zájem. Teď jsem marodil s rukou (v sádře), takže jsem nemohl moc hrát, ale tak snad už to je dobré.

7 dní dozadu prebehol december update a s nimi aj veľké novinky. Stihol si už všetky novinky vyskúšať, popozerať?

Ano vím o něm a líbí se mi. Nejsem si jistý, jestli jsem vyzkoušel vše, ale snažím se být neustále v obraze. Nejvíc jsem byl rád za rozšíření ostrovů. Ostrovy jsou velká ikona SP a když jsem zde prožíval nejlepší časy hraní, bylo to právě tenkrát za úplně prvních ostrovů.

Ano, jedna z tých najhlavnejších noviniek je asi nový ostrov Aurora. Prispel si aj ty nejakým návrhom, ktorý je v decembrovom update?

Bohužel jsem nijak do updatu nepřispěl, protože jsem měl nějaké starosti. Většinou mi vypadnou návrhy za pochodu. Věděl si, že příkazy /garaz o, i /garaz fo, fi jsou z mé hlavy? To jsem měl tehda firmu bezpečáků a nějak, když už byl server prázdný v pozdějších hodinách mě to napadlo. Nevím, jestli bych ten návrh našel na webu nebo to tam za mě dával kámoš. Ono by se toho našlo i víc třeba /fkick... nevím teď přesně, jestli je ten příkaz správně, ale dnes už jde příkazem někoho vyhodit na dálku.

Citujem "To jsem měl tehda firmu bezpečáků". Dalo by sa povedať, že si bol firmičkár?

Jo, tak to samozřejmě. Hodně firem jsem vlastnil. Některým firmám se i dařilo, některé byly slabší. Teď už mě firmy moc nelákají a nechci ani žádnou mít. Mise dělám rád a rád někomu s firmou pomůžu.

Keď ťa nelákajú firmy, tak čo iné ťa láka na SP?

Víš, byl jsem zvyklí adminovat a na firmy nebyl čas. Jak už nejsem admin, tak jsem zůstal pořád v takovém modu, kdy si hledím svého a nemám náladu vést firmu. No, tak především mě lákají novinky, ale hlavně možnost něco dělat pro server/lidi. Víš, zkušeností mám dost, rád je předám dál.

Samozrejme, to ti rozumiem. Presnejšie nám objasni, že čo ťa baví robiť pre server alebo ľudí?

Před chvilkou jsme se bavili o příkazech. Když mě něco napadne, tak to navrhnu. Vím, že to není moc, ale aspoň něco. Lidem se snažím pomoct v tom ať se nehádají na serveru skrz blbosti, a aby se snažili problémy řešit trochu jináč. Je pěkné vidět, když si na serveru někoho vychováš a stane se z něj kvalitní hráč.

Môžem povedať, že si taký motivátor?

Dá se to tak říct, pracuju v reálu s dětmi od 7 do 15ti let, takže to beru zase trochu jináč.

V reále, čiže si nejaký vychovávateľ alebo ako by som to nazval?

Jsem pedagog volného času a vedu u nás ve městě kroužek kytary, mám možnost jezdit jako vedoucí na tábory.

Aha, takže pedagóg. Trochu sme odbočili od témy čiže poďme späť. Ty teda robíš nové návrhy na zlepšenie serveru, ktoré ti zvyknú prejsť alebo ich často ATomas zamietne?

Zas tolik návrhů z mé strany nebylo, ale když už jsem něco přidal, tak to většinou i dopadlo, protože je důležité si to promyslet a nenapsat tam první blbost co vás napadne. A hlavně je důležité myslet na to, jestli se to bude hodit celému serveru nebo jenom tobě.

Čo ťa priviedlo k tomu, aby si robil tieto návrhy pre SP?

Víš, ono tam trochu byla i snaha se dostat do AT, takže jsem se snažil ve všem. Ale ne, když se zamyslím nad příkazy /garaz o,i atd.. tak si myslím, že to splnilo moje očekávání, protože se příkazy používají a hodně lidem pomůžou. To je důvod proč to dělám.

Na začiatku rozhovoru sme sa rozprávali o tých arogantných, protivných hráčoch. Chcel by si im niečo odkázať?

Nevím jestli to k něčemu bude, ale chtěl bych jim říct, ať přestanou nenávidět adminy, protože bez nich by si oni zahrát nemohli. Když už jdou na server, tak z nějakého důvodu tam asi je ten admin, ale nepříde mi přiměřené vyvolávat konflikty a řešit něčí mámu, či vytahovat se za klávesnicí. Když mě někdo naštve, napíšu mu můj názor a tím končím. Uvědomím si, že ten člověk má asi hodně nudný život nebo mu něco chybí, když má zapotřebí řešit zpětně třeba to, že si myslí, že ban co dostal je nepřiměřený, tak je mě ho dokonce i líto. Kámo tomu se vždy mega směju, když se nějaký konfliktátor vrátí z hospody a vylévá si srdíčko na SP. To je bohužel pořád pravda.

Za Journalist Team
HenDy.
DangerRMV
Dan, výborný hráč a opravu jeden z těch za kterého sem rád, že tady pořád hraje. Máme spolu hodně zažitého z dřívějška. Slušný hráč s mozkem, který to má v hlavě srovnané, do dneška jsme spolu v každodenním kontaktu. Jako kolega v admin teamu zatraceně chybíš, protože kvalitní adminy potřebujeme!

Rozhovor se mi líbil.
Pandy
Ahoj Dane,

známe se už nějakou dobu nejen na SP, ale i v reálu. Dříve jsem Tě jako hráče respektive já jako hráč versus Ty jako admin moc nemusela, ale jak čas plynul tak se věci obrátily a začali jsme si rozumět a pak jsme se párkrát viděli v reálu.

Svou práci v AT ve svém aktivním období sis vykonával výborně a dalo se s Tebou dobře komunikovat. Škoda, že ta aktivita šla dolů. Nicméně rozhovor se mi libil, bylo to takové odpočinkové čtení bez narážek na všechno kolem jako někteří adepti v rozhovorech. Objektivni názory vždy byly Tvou předností a jsem ráda, že se nic nezměnilo. Výběr otázek ze strany žurnalisty také nebyl špatný.

Každopádně přeji hodně štěstí nejen ve hře, ale především v reálu a někdy musíme zas zajet na Lučinu :D
Zacek
Zdravíčko přátelé, Hi

především chci poděkovat HenDymu za možnost si zavzpomínat a třeba i něco předat dál, díky.



Citácia
DangerRMV napsal:

Dan, výborný hráč a opravu jeden z těch za kterého sem rád, že tady pořád hraje. Máme spolu hodně zažitého z dřívějška. Slušný hráč s mozkem, který to má v hlavě srovnané, do dneška jsme spolu v každodenním kontaktu. Jako kolega v admin teamu zatraceně chybíš, protože kvalitní adminy potřebujeme!

Rozhovor se mi líbil.


Bratře, díky za uctivý názor. Musíme to napravit Dáme si jedno nee?



Citácia
Wery napsal:

Ahoj Dane,

známe se už nějakou dobu nejen na SP, ale i v reálu. Dříve jsem Tě jako hráče respektive já jako hráč versus Ty jako admin moc nemusela, ale jak čas plynul tak se věci obrátily a začali jsme si rozumět a pak jsme se párkrát viděli v reálu.

Svou práci v AT ve svém aktivním období sis vykonával výborně a dalo se s Tebou dobře komunikovat. Škoda, že ta aktivita šla dolů. Nicméně rozhovor se mi libil, bylo to takové odpočinkové čtení bez narážek na všechno kolem jako někteří adepti v rozhovorech. Objektivni názory vždy byly Tvou předností a jsem ráda, že se nic nezměnilo. Výběr otázek ze strany žurnalisty také nebyl špatný.

Každopádně přeji hodně štěstí nejen ve hře, ale především v reálu a někdy musíme zas zajet na Lučinu :D


Ahoj Weru,

díky moc za názor, jsem rád, že tě to oslovilo. Smile Dal bych si Lavinovééééé Hulala
Hendy
Ďakujem Vám za komentáre a hlavne Zacekovi, že prijal rozhovor. ;)
Ondrah98
Citácia
nikdy jsme se nechovali jako idioti a měli jsme úctu ke starším


Citácia
„Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele.“
Sókratés klasický řecký filozof -469 - -399 př. n. l.


Takže asi tolik k některým uváděným myšlenkám, jak bylo vše kdysi lepší. Navíc paměť je selektivní. Já osobně bych se s tázaným více přel a oponoval mu, ale každej to dělá jinak. Není to špatný.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Diana
Rozhovor kvalitný, výborne sa to číta, otázky, odpovede, sformulovanie, proste úžasné, naozaj.
Dúfam, že na žurnalistovi pobudneš ešte dlho. Smile
img.tpx.cz/uploads/Screenshot_20221106_224817.jpg

Hlavný administrátor webu namiesto potrestania hráča, ktorý mi napíše takúto správu dá srdiečko na správu.

Okrem toho, pravidelne každé urážky a narážky v akejkoľvek forme, ktoré sú mierené na mňa osrdiečkuje a hráča nepotrestá. V minulosti som takúto vec reportoval a dostal som upozornenie, že dostanem suspend ja, ak budem dávať takéto reporty, podľa neho si za to môžem ja sám.

A nakoniec, ak by som podobné veci písal ja, pravdepodobne by som dostal za to suspend. Neraz mi muselo vedenie zrušiť suspend, keďže nebolo objektívne udelené. Neraz sa mi Bratek ospravedlňoval že mi dal zle suspend (pre príklad 3 obrázky v podpise - mal som iba dva, tretí bol smajlík)

Dávam to tu na oči, nech sa vie o tom, trest za to dostať nemôžem, keďže neporušujem týmto podpisom žiadne pravidlá. Promiň
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
50%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
15%
Ano, těším se na gaučové trenéry
5 Hlasov
19%
Ne
3 Hlasov
12%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 21