Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Rozhovor - Disco
destiny-
i.imgur.com/9fY7NaH.png


Bývalí admin, ktorý robil pre server čo len mohol. Po odchode z AT hovorí, že ATomas nevie vymyslieť normálny ... ? Dozviete sa v rozhovoru.


✪ Žltá farba - Chain
✪ Biela farba - Disco

Disco vitaj u rozhovoru. Ako podľa teba funguje dnešný anti-cheat na serveru?

Díky za pozvání i nominaci. Záleží z jakého pohledu pojem "Anti-cheat" vezmeš. SP má dle mého pohledu a hlavně dle mých zkušeností anti-cheat pouze na ty basic cheaty. Na hodně cheatů má pouze oznámení pro adminy z podezření na cheating, který podle mě funguje na docela jednoduchým principu. Vlastně v hodně případech bych řekl, že to správný admin ignoruje, protože to hlásí každou prkotinu a teprve když to spamuje tak má smysl hráče sledovat. Vzhledem k nominaci, jsem označený jako jeden z těch, co má z anti-cheatu srandu. To doopravdy mám a to přímo z anti-cheatu na AB, protože dle slov ATomase na SP žádný AB, které on zná nefunguje. Buďto hrajeme každý na jiným serveru a nebo ATomas evidentně nemá přehled o tom co se děje na serveru.

Anti-cheat by mal byť adminovi nápomocný. Chceš povedať, že anticheat na SP viacej škodí ako pomaha?

Tohle rozhodně říct nemohu. Konkrétně anti-cheat, který háže konkrétně podezření je hodně prospěšný, protože díky němu se přijde na 99% cheaterů co používají airbrk, speedhack nebo teoreticky i porty. Bohužel ale tento anti-cheat zaznamenává i sražení radlicí v autě jako speedhack, občas přesunutí do interieru nebo navrácení ze stadionu jako airbrk. Takže podle mě občas hází uplný s prominutím hovna, ale to je maličkost. Rozhodně jako větší problém vidím to, že tvůrce a pawner SP si myslí, že na SP žádné AB nefunguje a přesto padají bany za Aimbot. Pravděpodobně si je teda AT vymýšlí nebo nedokážu pochopit jeho myšlení.

Myslíš si teda, že ATomas vie o tejto diere v systéme? Mám na mysli to, že na SP fungujú aj niektoré druhy AB.

Osobně si myslím, že zde vzniká problém na straně zájmu ATomase o SP. Myslím si, že tu není novinkou, že ATomase především zajímají čísla, tím mám na mysli hratelnost, nákup premia a potom podle mého názoru uvažuje nad tím, jak získat nové hráče. Zaměřil se na propagaci youtubem a snaží se předvést neustále něco, co konkurence nemá - ostrovy. Zapomíná se ale hodně na to, jaká je ve skutečnosti hratelnost a jakým způsobem se cití hráči, kteří SP již hrají delší dobu. Někteří čekají na blbé vyjádření i týden a nakonec ho nedostanou dokud AT vyloženě ATomase neotravuje ať se vyjádří. Nemusím připomínat snad, že dneska je GS vyloženě o tom, kdo má lepší handling, kdo umí líp maskovat AB a je hrozně vtipný když padne ban za cheaty (čest výjimkám). Nutno podotknout, že AT nemá dostatek lidí, kteří se dokážou zaměřit na všechny, a ti co by na to měli zase buď nejeví zájem do AT a nebo nemají dobrý přístup k věci a spolupráce s týmem by byla na bodu mrazu.

Takže píšeš, že AT nemá ľudí na to, aby sa kontroloval väčší počet hráčov. Ja si myslím, že to bude skôr v tom, že admini nemajú žiadnu skúsenosť s cheatmi a do AT sa dostane skoro každý "nováčik" ktorý nevidel cheaty ani na YT videu.

Tak musíme vzít v potaz to, že ne každej musí mít nutně zájem o to působit v gang systému a nemůžeme mu to nutit. Takový admin rozhodně taky není k ničemu, v případě, že by jeho prioritou byly akce, které mimochodem ze strany AT doopravdy zaostávají a samotný jsem je na to upozorňoval a dovolil si je vyloženě poučit, že funkce server admin je jednak o strážení serveru, ale i o tom tvořit zábavu. Přesně jak je to napsané v popisu skupiny Server Admin. Každopádně zpátky k otázce, v AT momentálně jsou odhaduju tak 4 lidi co dokažou posoudit nějakým způsobem cheating a to si myslím, že je doopravdy málo. A řekněme si na rovinu, dostat cheatera do banlistu opravdu není jednoduché, protože ATomas po AT požaduje 100% důkazy a občas je sehnat je fakt extrém. Toto vyčítám ATomasovi, protože když jsem mu navrhoval AC, co by odhalil pár cheaterů a zamítne to s tím důvodem, že neví o žádném AB, co by na SP fungoval nebo u pokusu Jiryho zakázat jakékoliv úpravy hry začne vykládat, že má ve hře češtinu. To mi přijde poněkud směšné a až nepochopitelné. Ale důvod proč v AT není tak moc lidí zkušených z GS jsem napsal už nahoře, zkrátka tak to je, ne každý se hodí do AT.

Píšeš, že minimálne 4 ľudia dokážu poznať cheat. Nieje zbytok adminov v AT navyše? Akcie môžu robiť i OA, ktorých je momentálne požehnane.

Tak samozřejmě nejsou navíc. Upřímně já jsem taky nebyl admin, co byl nějak zkušený v cheatingu a rozhodně si tu nechci hrát na experta co strašně tryhardil banování cheaterů, to v žádném případě. Já měl zkušenosti získané co se týká sawnů, o GRkách jsem věděl a vím uplný prd, proto jsem se do toho tak moc nemontoval pokud byl člověk který to zvládl udělat. Samozřejmě jsou situace, co dokážu posoudit i já s pár kolegama, protože občas ti napomůžou zkušenosti získané za celou dobu hraní. Rozhodně si teda nemyslím, že by admin nutně musel být nějak zkušený hned při vstupu do AT, ale neměl by se bát ty zkušenosti pobírat v různých situacích a u zkušenějších kolegů, hlavně se nebát pak i trestat a umět si obhájit co se mu nezdá při jeho hraní. Není tam fakt nikdo, kdo by při konzultaci něčeho řekl, že nemá čas na to řešit to s tebou, že ho to nezajímá a nebo tak. Co se týká akcí, SP má sice OAčka, kteří jsou extrémně vytížení a troufnu si říct, že dělají nejvíc z celého AT a nejsou nijak docenění. Proto by měl být zájem AT v akcích, aby OAčka občas mohli vydechnout a nebo využít čas na stavění a nedělat furt akce, protože těch mají samozřejmě taky omezené množství.

Písal si, že si ATomas myslí, že jeho anti-cheat blokuje všetky typy AB, ale podľa teba nie. Podľa čoho usudzuje ATomas, že to nieje pravda?

Pokud někdo četl mé hodnocení AT, tak už jsem tam o tom něco psal. Dle mého názoru je ATomasovi totálně u zadnice celý AT a podle mě neví ani co se na serveru děje, protože zrovna teď se šíří to, že 30 denní mazání účtů není pravda a nefunguje to. Tu se naskýtá možnost, že ATomas buď lže že to funguje a nebo tahle fáma proběhla v AT a vůbec to tak být nemá, ale tomu by se zamezilo, kdyby ATomas měl nějakou aktivitu, všímal si toho a případně by AT upozornil na to, že to tak není a nešířilo by se to tak dál. Tohle opět ukazuje špatnou vizitku fungování AT a to není jen v tomto směru, ale tohle nemůžeme vytknout čistě AT, ale nějakém zájmu ATomase všímat si co se děje a trošku spolupracovat s AT.

Nemyslíš si, že ATomas už pomaličky stráca motiváciu čokoľvek robiť pre SP a necháva server už len "dožiť"?

Upřímně, s tímto pocitem bojuju už několik měsíců a byl to jeden z důvodů proč ukončit své pusobení na SP. Měl jsem zájem to tu trošku pozvednout, ti co se mnou spolupracovali a bavili se se mnou denně tak věděli, že jsem se snažil zaměřit na akce a tím pozvednout trošku kvalitu hraní. Ale upřímně, co z toho, že do toho narvu hromadu času, když to stejně padne na tom, že hráči odejdou kvůli něčemu jinému. Donedávna AT nemělo pomalu ani na premium a spíš se vyplatilo v AT nebýt jak být, správci ztrát byli nuceni dělat 3 pády za sebou, protože ATomas měl problém s tím udělat nějaké automatické ukládání, aby se tomu zamezilo - zatěžovalo by to server. Ovšem co mi doslova mlátilo palicí do hlavy jen byl nedávný DDoS, kdy hlavní měli za úkol co nejčastěji ukládat server, klidně co hodinu - to server neshodilo a neměl jsem pocit že by nějak výrazně zatížilo. Takže fakt nevím co si o tom myslet.

Kvalitu hrania robí aj to či stretneš nejakého cheatera na mape. Nemyslíš si skôr, že tu bude ten problém? Premnoženie cheaterov na SP.

Samozřejmě ten problém tu je a vrhá to špatný stín na SP, ale co s tím AT může dělat? Pokud hráč cheatuje fakt nenápadně a umí v cheatingu tak chodit, že dokáže vždycky udělat něco, na co se v případě banu vymluví a dostane UB. Jinak jak systémově to fakt nelze a to jsem dlouhou dobu byl vyloženě proti AC, protože kód se může mýlit - nemusí být dobře nastavený. Ale jinak jak takto tomu zamezit doopravdy nelze, i kvalitní anticheat tomu zamezí tak v 80%, protože hráči jsou čím dál víc vynalézaví a tvoří se stále nové cheaty.

Prečo ATomas nezavedie návrh od Jiryho a nezakáže akékoľvek úpravy hry? Veď by to vyriešilo polovicu problémov.

Na to ti těžko mohu odpovědět já, zkrátka možná se bojí, že přijde o stávající hráče, kteří stejně dřív nebo později odejdou kvůli něčemu jinému a upřímně to ani já nevidím jako nejlepší řešení. Nejlepší by samozřejmě byl nějaký anti-cheat, co by byl vyladěný do každého detailu a podle toho se jelo.

Co by podľa teba presvedčill ATomasa urobiť kvalitný anti-cheat?

ednoduchá odpověď, hrát na SP aktivně a mít tak přehled co se děje a určitě by ho také vytáčalo, když by někdo neustále proti němu něco zapínal, ale bylo by až nemožné ho trestat, protože nemá 100% důkaz. Na druhou stranu mi ale někdo může namítat, že ATomas může dát ban a říct podle mě cheatuješ UB nedostaneš a nikdo s tím nic nezmůže. To už záleží jak to má nastavený sám ATomas u sebe.

Aby sme tu len nenadávali na ATomasa, tak mi povec ako spolupracuje AT.

Admin tým sám o sobě podle mě funguje na dobré úrovni. Rozhodně nemohu říct to, že tam vyloženě chybí nějaký článek. Akce si řeší OAčka, kterých přístup se brutálně zvýšil a fakt OA je post, který by měl mít u hráčů největší uznání, protože vytvořit samotnou akci může trvat i týden, organizace pak vyjde tak na 30 minut 2 kola. Když k tomu připočteme ty hejty a žádné uznání, tak to fakt občas máte chuť s tím ****nout někde do rohu a radši jít ven s kamarády a **** na to. Co se týká admin týmu, tak tam spolupráce je poněkud lepší, protože tam je taková kamarádská atmosféra. Všechno se řeší v klidu, je to takový pohodový a spíš tam má člověk občas tendenci se odreagovat. Z pohledu hráče ale AT může působit tak, že tam nikdo s nikým nespolupracuje, každý si kope na svém písečku a jede si statistiky. No, ať už se podívá kdo chce jak chce, tak to tak možná i je a jsou tam lidi co vyloženě jdou jen po statistikách, ale i o tom AT je bohužel. Admin je hodnocen na základě statistik a ne na základě toho jak vystupuje, kolik toho dělá, jak často tam je. Možná že i tohleto je problém, ale funguje to tak roky, proč to najednou měnit.

Takže píšeš, že AT je o štatistikách. Dáš mi za pravdu keď napíšem, že čim lepšie štatistiky admin má, tak ma väčšiu šancu postupovať vyššie?

Z mé zkušenosti v AT vím, že o tomto to rozhodně není. V AT jsou ale lidi, kteří se tam nepochopitelným způsobem drží i přes to, že jejich statistiky jsou téměř nulové už dlouhodobě, ti se k postům logicky moc nedostávají, naopak spíše jsou lidi, kteří jednoduše plní svou práci dobře a například zvládají perfektně logy, ti se pak hodně hodí na správce ztrát nebo podvodů, někdo zase dominuje v akcích, takže ten zas na SA a podobně.

Tí admini ktorí majú štatistiky nulové, nezaberajú miesto novým a nádejným adminom ktorí by túto funkciu plnili viac efektívne?

Spíš bych zvolil možnost ne, protože admin tým funguje bez nich, takže není třeba je nikým nahradit. Ovšem sám nechápu co je vede k tomu v AT nadále být, když už je to do hry neláká dlouhodobě.

Môžeš nám uviesť pár mien?

To by ode mě asi nebylo na místě, nechal bych to tak, aby si v tom každý našel koho uzná za vhodného nebo popřípadě se v tom našel sám ten člověk.
Ve výsledku to asi ničemu nevadí, že tam jsou, ale také to nedělá dobrý dojem, když v AT jsou jména, které skoro na serveru nevídáš.


Tak dobre, rozhovor sa rúti ku koncu. Chceš niečo zanechať čitateľom?

Vyserte se na to a jděte ven, ale ne, to tam radšej nedávej.


.chain #4

Octavia
Rozhovor sám o sobě po grafické stránce vypadá pěkně, už se ti lepší i ta gramatická stránka. Ještě pár rozhovorů a bude to 100%.
Citace
"Vyserte se na to a jděte ven, ale ne, to tam radšej nedávej."
Nejdůležitější věta, kterou jsem si z rozhovoru odnesl.

img.tpx.cz/uploads/octavkapodpismik.gif
Jiry
Super rozhovor B). Škoda, že Disco z AT odešel, měl jsem pocit, že by jsme si dobře rozuměli.
Ještě doplním ten návrh o zakázání úprav hry. Chtěl jsem to nechat zakázat hlavně v GS, protože tady každej nahlašuje každého, přičemž sám ten hráč co někoho nahlašuje má totálně přemodovanou hru. Kdo si předmoduje celou mapu, tak pochybuji, že skončí jen u mapy, ale něco si hodí i na auta a to už se bohužel dokazuje hůř, protože dokažte něco co není vidět.
Neříkám, že by se tím cheating vymýtit úplně, ale alespoň trochu omezil.
img.tpx.cz/uploads/rchldkk.png
Pandy
Zdravím,

rozhovor je super. Jen jsem čekala od toho trošku víc. Né ze strany žurnalisty, ale Disca Sad Ale zas na druhou stranu chápu, že tak otevřený rozhovor o všem by tu "někdo" nemusel unést. Ale mohla být trošku sranda.

Každopádně Disca znám myslím si velice dobře, alespoň co se týče AT. Velice schopný a rychle učenlivý a pečlivý administrátor i kolega na ztráty. Sice mě naštval, že poprvé odešel z postu SZ, ale potom jsem byla ráda, že se k nám připojil aspoň jako třetí kolega když byly ty rollbacky ve velkém. Jen škoda, že už tu nejsi mezi námi. Takového kolegu tu jentak mít nebudeme a tím myslím všestranně. Dokázal udělat vyjímky lidem, kteří byli slušní a naopak být přísnější na ty, kteří dělali neustále bordel.

Honič suspendací na webu, lovec cheaterů, ale taky člověk, kterému když něco řekneš, tak Tě nezklame a nepodrazí. Tedy aspoň mě se to nestalo. Na post moderátora jsem mu kdysi trošku pomohla já a to tím, že jsem naznačila a hlavní souhlasili. A to jsme se neznali, ja soudila podle Tvé práce a aktivity a vyplatilo se. Fakt je Tě škoda, ale vůbec se nedivím, že jsi odešel. Nebudu tu rozebírat proč, protože zatím permu dostat nechci :D

Jinak rozhovor opět povedený a není to žádná nuda. Dobře se četl. Většinou se vyjadřuju jen k lidem kterých si vážím nebo mi stojí za ten komentář. Takže opět palec za položené otázky a výběr dotazovaného Palec nahoru
RockeR
Rozovor fajny, jediné co bych asi vytknul, je návaznost otázek na odpovědi, že jste se chtěli opravdu držet jednoho a toho samého téma až ke konci, čekal jsem trochu více informací od celkové práci AT a ne slohy o AC a ATomasovi, ale to už je zanedbatelné. Grafická stránka v pořádku řekl bych délka ideální.

Jinak s Discem jsem se moc nesetkal, ale z toho co pozoruji a čtu, tak je vidět, že v hlavě nemá piliny a spoustě věcem rozumí. Chválím oba dva za rozhovor. GJ Smile
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=8583

KLIK NA OBRÁZKY K VIZITKÁM *gp*

i.imgur.com/GN5zH7F.jpg
RuliiKkO
Grafická stránka rozhovoru je na jedničku, délka, obsah taky dobrý až na jednu věc.
Přes 70% rozhovoru je o ATomasovi & AC a popravdě, to není moc zábavný. Při čtení jsem si pořád říkal, kdy se to téma změní.. dočkal jsem se toho, ale až ke konci rozhovoru. Nemůžu ti ale nic vytknout jelikož předešlé rozhovory jsi měl na jedničku a vím že se příště budeš snažit tohle změnit.

Disco je člověk, kterého jsem moc neznal a neměl s nim nějak extremní kontakt, nevěděl jsem co od něj čekat. Když jsem vstoupil do AT, začal jsem si všímat jeho mentality a upřimně mě překvapil, jeho profesionalita je na jiné úrovni. Je to člověk, který v tý hlavě fakt něco má a je to takovej ten chytrolín, kterej ví co a jak se má dělat, kdy a proč. Je mi dost líto toho že odešel z AT jelikož jsem si ho docela i oblíbil, je to člověk který si vás prostě získá.
Máme v týmu pár lidí o kterých si myslím, že mají ten potenciál to v budoucnu dotáhnout na hlavního, no on byl jeden z nich, věděl jsem nebo..věřim že kdyby pokračoval, skončil by na tom postu (ovšem pokuď by chtěl). Jeho odchod mě mrzí, hlavně jak odešel ale to už je jeho věc a do toho mu kecat nebudu. Je to škoda, ten teplouš s námi mohl vydržet ještě chvíli. :D

Chválím oba za rozhovor. Jen poprosím Destinyho ať příště tolik neprotahuje jedno téma, peace.
Si te metes conmigo, nos metemos nosotros contigo. Boss

Just enjoying life. Casual cs pleer, hockey enjoyer, f1 lover and also old man.
Undefeated420
Kvalita zpracování rozhovoru skvělá. Dozvěděli jsme se, jak skutečně AC funguje a s tím, že i ten nejkvalitnější AC se po čase obejde. Jak tu zaznělo víc ten děj rozvést než jen AC a ATomas. Každý máme na obě věci dá se říct podobný názor. Disco je velmi pečlivý ve všem a jen tak se nevzdá. To dobře ukázal v AT. Jen bych chtěl dodat, že grafické módy a různé vylepšení hry nemusí hned znamenat cheating. Je to takové 50 na 50. Jsou lidi co chtějí mít "moderní" hru pouze, tak nevidím hned důvod, proč toho nevyužit, když má slušné PC, které mu to utáhne. Ve většině případů má Disco stejně pravdu. Když člověk umí cheatovat a rozumí těm cheatům, tak se dokáže vymluvit snadno. To pak záleží na AT, jak to vezme. 100% důkaz těžko seženeš jen tak. To je zas výmysl mozkového atleta, u kterého aktivita je na bodu mrazu. Stejně jak s tou blokací AB. Smile
Krowky
Dosť mi u Teba prekáža to že píšeš v nejakom prapodivnom jazyku, príde mi to ako nejaká nepodarená kombinácia češtiny a slovenčiny. Vzhľadom na to že predpokladám že píšeš po slovensky tak mi strašne udiera do očí "u rozhovoru" ... to je hrozný čechizmus a hneď v úvode.

No ale inak obsahovo robíš rozhovory na dobrej úrovni, tento nevynímajúc. Disco je niekto kto bude v AT veľmi chýbať, ale chápem jeho rozhodnutie a plne ho rešpektujem. Dokonca aj ten spôsob nakoľko viem celkom presne prečo to spravil presne takto. Disco bol vždy veľký profesionál a riadny makač, pre AT obetoval kopec času a teraz si povedal že už stačilo - príčiny svojho rozhodnutia spomenul v rozhovore. Z môjho pohľadu boli objektívne a dostatočné na to čo urobil. Niektoré veci sa žiaľ nedajú prehliadať večne.
Tearsko
Musím sa už iba smiať tomu štýlu riešenia problémov, ktorý aktuálne prevláda na SP.
To je samé vykrikovanie do vetra a nakoniec sa spraví nejaká bodka "z trucu" a čus.

Čo sa týka obsahu, v rozhovore sú nastrelené situácie do ktorých bežný hráč nemá tak úplne prístup a preto je to sem-tam dosť skreslené. Ku veľa veciam sa vedia vyjadriť len admini, pretože nikto iný nevidí tak moc do tých problémov, ktoré sú popísané. Teda bežný hráč si z toho nemusí zobrať to, čo chcel tázaný hráč prezentovať.

Čo môžem povedať o konkrétnej situáci z rohovoru, tak som sa dočítal že aspary hlásia blbosti, ale zatiaľ som sa za obdobie testingu nedostal k testovaniu ani nevidel hlásenie adminov o nejakej konkrétnej situácii, ktorú by bolo možné opakovane vyvolať z toho istého miesta (pokúsiť sa to teda opakovane namodelovať, následne prísť na príčinu a opraviť to). Takže k tomu sa staviam trochu skepticky z môjho pohľadu.

Čo sa týka grafickej stránky rozhovoru - biely bold text (defaultný) na webe je docela nevhodný na čítanie dlhého textu, myslím že to tak máš v každom rozhovore. Možno by bolo lepšie tie dlhé odpovede nechať buď šedé (menší kontrast) alebo bez boldu.
Přejít na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
15 Hlasů
50%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasů
13%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasů
20%
Ne
4 Hlasů
13%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
3%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 17