Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Rozhovor - Baseball #4
Czech_
img.tpx.cz/uploads/IMG_20200418_002912.png

Nominace od hráče : Kačka
Žurnalista : Czech


Citace
Baseball je bývalý hlavní administrátor webu a administrátor serveru, jenž doslova zmizel ze dne na den. Co se s ním stalo? A co dělá dnes? To se dozvíš zde v rozhovoru.


Ahoj Base,
vítám tě u rozhovoru. Jsem velmi rád, že jsi nominaci na rozhovor přijal. Snad se o tobě dozvíme nové informace, které nám byly do teď neznámé.


Ze serveru si jednoho dne prostě zmizel. Chtěl bych se tě tedy na začátek zeptat, proč si přestal hrát na Superpařbě? Pověz nám, co se s tebou vlastně stalo.

Ahoj, já jsem rád, že tu po mě takříkajíc ještě štěkne pes. Ano zmizel jsem jak zamáváním magickou hůlkou, bylo to tuším někdy po vydání RZE10. RZE10 jsem testoval a měl jsem nějaký pocit za dosti učinění a hlavně jsem toho měl v reálu hodně. Teď je karanténa, ruším cesty do zahraničí na půl roku dopředu, a tak jsem si říkal, proč se tu znova neukázat. No ukázal jsem se a nějak mě to zase chytlo (smích).

img.tpx.cz/uploads/IMG_20200418_002934.png


Napsal jsi, že jsi toho měl v reálu hodně, myslíš tím hlavně to, že jsi se věnoval práci? Nebo v tom bylo i něco jiné. Pokud ti to nebude vadit, mohl bys nám něco říct o tom co vlastně děláš za práci a jak je časově náročná?

Tohle je možná trošku vtipné, protože každý mi pořád hádá mnohem více let, než mi ve skutečnosti je. Takže se pohodlně usaďte, je to delší čtení. Je mi 18 let, jsem studentem IT školy v Praze, konkrétně 3. ročníku a studuji tvorbu webových aplikací. Jinak ve volném čase skutečně vykonávám ziskovou činnost, jsem rozhodčím baseballu. Loňský rok jsem byl nejmladším rozhodčím, co kdy rozhodcoval Extraligu, tedy nejvyšší soutěž, podobně jako u hokeje. Dostal jsem dokonce nominaci řídit semifinálovou sérii v Brně. Práce je to časově náročná, ač se to nezdá. Všichni si myslí, že rozhodčí jen přijde na hřiště a odejde po zápase. Pro mě je to psychická a fyzická příprava již před zápasem doma. Například se v den zápasu snažím vyhnout počítači, abych měl odpočinuté oči, musím připravit nějaké papíry a od kolegů zjistit, jestli týmy v minulých zápasech nedělaly problémy. Jinak ještě řídím rozhodčí pro pražský region, což je dost práce. Letos jsem měl rozhodcovat světovou sérii v americkém Livermore, což je asi 2 hodiny od San Francisca (San Fierra), kam jsem se moc těšil, protože to město se mi vždy strašně líbilo. Také jsem měl vycestovat na 3 týdny do irského Dublinu, díky programu Erasmus+. Jak již jsem zmiňoval, tak obě tyto akce jsou zrušené. Jinak jsem akorát před zrušením všeho dokončil nejvyšší možné taneční vzdělání. Dva roky jsem chodil do tanečních a pokud se v tom někdo orientuje, tak jsem dodělal Speciálky II.

To je určitě pro mnoho lidí veliké překvapení, že jsi ve skutečnosti tak mladý. Myslím si, že jsi toho dokázal už hodně ale i přesto, máš nějaký určitý sen, kam se chceš jako rozhodčí posunout? Je to tvojí pečlivostí, že jsi toho tolik dokázal?

Podle mě by člověk ničeho nedosáhl, kdyby neměl cíl. Já si dávám vždy cíle nejvyšší. Můj cíl je stát se profesionálním rozhodčím v USA a propracovat se do nejvyšší ligy světa, americké MLB. V MLB je daný počet rozhodčích - 72 - všichni kdo dostanou smlouvu, tak ji mají až do doby, než se rozhodnou sami odejít. Nemůžou vás vyhodit. Fun fact – je větší šance že vyhraji loterii, než že se dostanu do MLB. Dost mi pomáhají moji kolegové, s kterými chodím na dobrovolné tréninky, to mě posouvá až skokově. Právě kolega, s kterým mám tréninky, je prvním evropským rozhodčím v americké profesionální lize MiLB, což je předstupeň MLB. Ono to je složité, tím tu nechci nikoho nijak zahlcovat (smích).

V tvých slovech slyším úplné nadšení. Je vidět, že tě tvá práce baví, a to je dobře. Myslíš si, že se baseball více rozvine i v Evropě stejně jako je tomu v USA?

Baseball v Evropě je na vzestupu. Česko má velice dobrou pozici, z počtu hráčů na počet obyvatel jsme dokonce nejlepší v Evropě. Každopádně náš sport je nově na letní olympiádě, takže díky tomu je mu věnována větší pozornost jak divácká, tak finanční. Náš národní tým se málem dostal na olympiádu, opakovaně se umisťuje na předních příčkách v Evropě a bude bojovat o postup na mistrovství světa. Nutno říct, že naši kluci nejsou zdaleka profesionálové. Každý má práci, ale většina jiných evropských týmů má mnoho profesionálů, kteří si nechali udělat pasy v dané zemi. A to vůbec nemluvím o týmech z ostatních kontinentů, kde jsou to pouze profesionálové a naši kluci už dokázali nejeden profesionální tým zaskočit. Teď vzniká film o českém baseballu, kde je tohle jako hlavní téma. Zatím je ve fází sbírání peněz od veřejnosti, jsme někde u 60 % celkové částky. Doufám, že film vyjde, byla by to parádní ukázka.

img.tpx.cz/uploads/IMG_20200418_002950.png


Mohli jsme zaznamenat, že ti byla udělena hodnost Testera. Souvisí to tedy s tím, že jsi v minulosti testoval RZE 10? Plánuješ se tomu věnovat i po Covid-19?

Ano určitě to s tím souvisí. Na RZE10 jsem pracoval dost a s ATomasem jsem byl téměř v neustálé komunikaci. Po návratu jsem dával na web spoustu návrhů, kterými se shodou okolností i Testeři právě zaobírali, jak to udělat. Tak slovo dalo slovo a dostal jsem tuto funkci. Určitě plánuji, jelikož podle mě se do 100 % normálu věci vrátí tak nejdříve po novém roce.

S Atomasem si byl asi často v kontaktu. Usiloval si nějak o technické zlepšení webu, když jsi byl hlavní admin? Většina lidí si myslí, že jsi spíše dělal věci okolo Fóra a technické funkce tě moc nezajímaly. Měl by podle tebe dát Atomas větší pravomoce hlavním adminům v technickém fungovaní webu?

Když jsem nastupoval, tak jsem očekával, že až si mě ozkouší, že dostanu FTP, abych mohl alespoň obrázky nahrát (například nový header, obrázek k novinkám atd..), bohužel se tak nestalo, jelikož Kerry, u kterého web běží, si nepřál, aby tam měl někdo přístup. Tudíž jediné, co jsem já mohl dělat, bylo využívat administraci a největší potřebnosti ze stran kódu urgovat po ATomasovi, který dělal RZE10. Kdyby hlavní administrátoři webu měli FTP přístup, mohlo by vše fungovat mnohem lépe. Teď je to jen člověk, co řeší unbany, administrátory, případně vytváří nová fóra. Což je podle mě špatně, zabraňuje to jakémukoliv rozvoji. A přiznejme si, že současný web má mnoho nedostatků.

Hráč Rich navrhuje, aby se udělal kompletně nový web. Atomas se k tomu ale moc nemá. Byl by nový web krok vpřed? Nebo stačí jen odstranit nedostatky.

Hele tohle je těžká otázka. Četl jsem na webu, že ATomas hledal někoho, kdo umí pracovat s PHP-Fusion, takže bych řekl, že je zde reálná šance, že jedna z možností, co jsi zmínil nastane. Samozřejmě by záleželo, jestli by nový web znamenal posun vpřed. Můj názor je takový, že grafická šablona současného webu je dostatečně dobrá pro herní server, jako je SuperPařba jediné, co mu chybí je mobilní verze. Některé funkce by bylo lepší udělat od znova. Ale pokud by byl nový web opravdu kvalitně udělaný, a to jak po grafické, tak funkční stránce, tak proč ne? Byl by to po mnoha letech posun vpřed. Ovšem trochu by mě to mrzelo, protože veškerá práce, kterou jsem dělal na tomto webu by byla pryč. Ale budu rád, když tu bude něco, co bude výrazně lépe fungovat. Doufám, že se nějaké takové novinky brzo dočkáme.

img.tpx.cz/uploads/IMG_20200418_003016.png


Změnil se podle tebe server za ten čas, co jsi nehrál? Popřípadě v čem.

Samozřejmě, že se server změnil. Je tu mnoho nových věcí a výzev, například vojenská technika v relativně velkém počtu. Server se posouvá dále a já bych řekl, že dobrým směrem. I možnost nastavit si angličtinu je podle mě velice dobrý krok, který jsem opakovaně navrhoval již během působení v AT, což podle mě bude jedna z největších výzev pro SP, jak se popere s (doufejme) rostoucí anglicky mluvící komunitou. Samozřejmě se změnil i přístup hráčů, ale těší mě, že na rozdíl od dob mého působení v AT, není tak velké množství urážek a hádek. Přijde mi, že hráči jsou klidnější.

Zvládne SP tuto výzvu s angličtinou? Je to pro všechny určitě velice obtížné, jak pro Atomase, tak i pro samotné hráče, kteří najednou budou mít možnost mluvit i v jiném jazyce. Měla by být anglická a česká/slovenská komunita oddělena? Nebo by se měly navzájem prolínat.

Komunita je oddělená téměř úplně. Pokud český hráč nechce, nevidí anglický chat a naopak. Jediné, co v současné době není oddělené je systém firem, tam by to bylo velice obtížně zrealizovatelné a pro začínající anglickou komunitu by nebylo možné mít firmy v tak malém počtu. Během našeho rozhovoru jsem stihl s ATomasem projednat možnost, aby administrátor měl možnost udělat akci pro oba jazyky zároveň, což v současné době nejde. Uvidíme, co se z toho vyklube. Podle mě největší výzva to bude pro administrátory, trochu jsem do toho šťoural a stále je tam relativně velký počet neznámých, který bude potřeba vyjasnit, ale o tom se nechme ještě překvapit.

Je na hráče z jiných zemí aktuální admin team připraven? Změnil se nějak admin team za ten čas, co jsi z něj odešel?

O první části bohužel nemohu moc mluvit, i když bych neskutečně rád. O té druhé, ano změnil se. Když jsem se vrátil, upřímně jsem se lehce zděsil některých jmen. Z mé éry by jejich přítomnost v týmu byla naprosto nepřijatelná. K mému velkému údivu je většina z těch, kterým bych já v životě nedal souhlas skutečně dobrými administrátory. Ale ovšem, že se tu najdou i lidé, kteří mi nejsou úplně při chuti. Ale za stávající situace vykonávají ti, co jsou aktivní, svoji práci velice dobře. Neviděl jsem nějakou zásadní věc, co by mě štvala z pohledu chování. Ale co se změnilo nejvíce je počet akcí. Těch akcí teď doopravdy hodně ubylo. Nejsem v AT, takže nemohu říct, jestli je to cíl, nebo neochota akce dělat. Protože svého času se vedlo i přesvědčení, že když je mnoho akcí, tak hráči na ně nechodí, což je pravda. Myslím, že by se měl najít kompromis. Předtím byl extrém moc akcí, teď je zase ten druhý.

Proč o tom nemůžeš mluvit, bylo ti to nějak zakázáno?

Na testery se vztahují podobná pravidla jako na administrátory. Tedy zejména co se vynášení týče. Nemohu šířit informaci, kterou jsem se dozvěděl díky své funkci. Výslovně to zakázáno nebylo, ale už mám dost zkušeností na to, abych věděl, že je to záležitost, která by zatím neměla být úplně řečena (smích).

Poslední otázka zajímá asi většinu lidí, jenž hráli i v době tvého adminování. Plánuješ nějaký návrat do AT?

V době, kdy já nastupoval do týmu bylo jen velice málo adminů, kteří si uměli zjednat pořádek. Já měl to neštěstí, že jsem nastoupil v pátek v pozdních večerních hodinách a další den ráno, kdy jsem se připojil a byl tam sám, si na mě hned nějací hráči začali vylévat vztek, nebo si mě zkoušet, co povolím, nebo nevím co byl cíl. Každopádně to dopadlo dvěma vysokýma pokutami, myslím, že jedna byla 16 m a druhá 12 m. Z počátku tě hráči nemají rádi, zejména když jsi fakt přísný, což já se snažil být. Ovšem po nějakém tom roce, co adminuješ zjistí, že to skutečně děláš jen když někdo něco zásadně poruší a najdou si k tobě svoji cestu. Komické mi přijde, že rok po mém konci v AT mi stále chodí na serveru do PM zprávy, jaké jsem byl ****, že jsem někoho zabanoval. Upřímně, já smazal úplně všechny vzpomínky na SP, takže nemám tušení, co se komu kdy nelíbilo, nebo jaký jsem mu dal ban. Ale co mě těší je, že je zde nemalá množina hráčů, která by mě viděla zpět, kdyby mi to každý den nepsalo tolik hráčů, ani bych o tom neuvažoval. Ale nějak mě nahlodali, takže je možné, že se na nějaký post v budoucnu přihlásím. Ale nerad bych něco sliboval, člověk nikdy neví (smích).

Děkuji ti mnohokrát za rozhovor, hlavně ti přeji, ať se ti splní tvůj sen v baseballu a samozřejmě doufám, že na SP nám ještě nějaký ten pátek vydržíš.

Mockrát ti děkuji za možnost být opět po dvou letech u rozhovoru, zatím držíte jako žurnalisti pěknou tradici. Snad tu zase nějakou dobu vydržím (smích). Dobře se mi s tebou spolupracovalo.

//by Czech

Upravil/a Czech_ dne 10.06.2020 16:50
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353





Házím makrely do schránek Makrelka


🇨🇿 🤝 🇺🇦
RuliiKkO
Určitě zajimavý rozhovor a kvalitní zpracování z tvé strany Czechu, myslím si ale že je tu dost zajimavých hráčů se kterými bys mohl udělat rozhovor a žádný nemají, než ho dělat někomu kdo s tímhle už má 3.
Si te metes conmigo, nos metemos nosotros contigo. Boss

Just enjoying life. Casual cs pleer, hockey enjoyer, f1 lover and also old man.
Arbys
Citace
RuliiKkO napsal:

Určitě zajimavý rozhovor a kvalitní zpracování z tvé strany Czechu, myslím si ale že je tu dost zajimavých hráčů se kterými bys mohl udělat rozhovor a žádný nemají, než ho dělat někomu kdo s tímhle už má 3.


a proč ho teda nenominuješ? mě přijde člověk, kterej se vrátil na SP po roce a kus, byl dřív admin a teď je tester jako dostatečně zajimavý kandidát... koneckonců, i s atomasem už byly 3 rozhovory
img.tpx.cz/uploads/jenarvbysbezv.png
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=25998
Baseball
Vím, že je rozhovor se mnou, ale chtěl bych pochválit tento formát rozhovorů. Dříve se rejplo do všeho trochu a tady se Czech věnoval jen pár tématům a za to do hloubky. Líbí se mi tento styl lépe, než ty co byly dříve.
MegaBite
Citace
Baseball napsal:

Vím, že je rozhovor se mnou, ale chtěl bych pochválit tento formát rozhovorů. Dříve se rejplo do všeho trochu a tady se Czech věnoval jen pár tématům a za to do hloubky. Líbí se mi tento styl lépe, než ty co byly dříve.


To způsobili ondrahovo rozhovory, protože ti, co přišli po něm, mu nehasali ani po paty a nějak se začaly klást vyšší nároky :D

Každopádně rozhovor dobrý, ale samozřejmě by to chtělo vylepšit. Čekal bych, že když je to rozhovor o hraní na SP, tak budou otázky týkající se toho. 1, max 2 otázky z RL OK, ale potom už to začne být nudné a troufnu si říct, že hodně lidí přeskočilo na část o SP.
RockeR
Zajímavý formát hovoru, ale mám pocit, že kdyby na straně tázaného byl někdo jiný, tak by to bylo hrozně nudný. Zkus na tom zapracovat do budoucna. Jinak zajímavé věci jsem se dozvěděl, jak o Baseballovi, tak i ze serveru. Doufám, že v tom budeš pokračovat (Czech) a bude tě to bavit. Každopádně i Baseballovi přeju hodně úspěchů jak v reálu, tak i tady na SP, až dojdu na server, tak pokecáme starý brachu B)
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=8583

KLIK NA OBRÁZKY K VIZITKÁM *gp*

i.imgur.com/GN5zH7F.jpg
Kacka
Pěkný rozhovor, já vím, že Baseball už rozhovor měl, ale jak se vrátil, tak mě zajímalo dost věcí. Takže díky, za tento rozhovor Smile Ať se vám daří.
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasů
6%
Nábory
6 Hlasů
7%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
34 Hlasů
42%
PC Poradna
4 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
9%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 13