Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Zbytečné informace ale stejnak
DarkJan123
Klobása je uzenina z mletého masa, většinou tvrdé konzistence, pikantní, kořeněná a trvanlivá. ... Klobásy byly známy od nepaměti i v českých zemích, jednak se na venkově vyráběly podomácku, jednak je vyráběli ve městech uzenáři, kteří byli od 13. století v témže cechu s řezníky.

Párek je druh uzeniny, připravovaný z jemně mletého (deska s otvory 2 mm) vepřového, drůbežího, telecího nebo hovězího masa, dochuceného poměrně jemným kořeněním, solí, pepřem a regionálně specifickými směsmi.

Jitrnice neboli jaternice (na Moravě též jetrnica, jitrnica) je masný výrobek z vepřového masa. Patří mezi nejtypičtější pokrmy domácí zabijačky, vyrábí se však i průmyslově.

Jelito (polsky: kaszanka; německy: grützwurst) je masný výrobek z vepřového masa a krve. Kromě toho obsahuje kroupy nebo drobné kousky pečiva. Jelito je běžným produktem domácích zabijaček. Podobně jako u jitrnic, i zde jsou základními surovinami méně hodnotná masa – hlava, játra, bůček, kůže, plíce apod.

Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, příbuzný bavorské bílé klobáse. ... Protože vznikne červené kolo připomínající Slunce, bývá vinná klobása tradičním vánočním jídlem jako oslava slunovratu.

Salám (z italského salame „solená uzenina, solené maso“, pův. latinsky salare „solit“) je masný výrobek z hrubě nasekaného masa a dalších přísad. Existuje velké množství druhů salámu, lišících se použitými surovinami (druh masa, složení kořenících směsí apod.)

Šunka je masný výrobek vyrobený z vepřového, drůbežího nebo hovězího masa, upraveného dušením, sušením nebo uzením.

Špekáček neboli buřt je druh uzeniny, připravovaný z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku, která dala výrobku název. ... Špekáček je narážen do hovězích střev s průměrem 3–4 cm a šňůrkován na délku 5–7 centimetrů.

Taková informace se vždy každému hodí aby poznal uzeniny
Upravil/a DarkJan123 dne 12.12.2020 11:56
South
Diky moc, už mám v tom jasno
-> Since 2019 <-


superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=32569
PanKlobaska
Sice jsem ve svém řemeslu odborník, ale tohle se hodí Smile
Pandy
Co to jako má znamenat?

To piš do novin pro řezníky co s tím mají dělat hráči na SP?

Sloučené 12.12.2020 12:41:
Tak si tu intelektuální hranici rozšiřuj v jiné formě. Myslím, že jsem ti to v SZ vysvětlila dost jasně. Si nějak vyskakuješ nemyslíš?

Je to sekce nezařaditelné, ale vše má své hranice. Jestli se na webu nudíš, využij prosím zábavní koutek, který obsahuje pestrou škálu zábavních topiků.
Nebudu řešit stížnosti v SZ na smysl Tvého topiku.
Pokud chceš z hráčů vychovat budoucí řezníky, tak jim pošli odkaz do SB či SZ.

Pamatuj, že máš ještě žádost o PUB ;)

Zamykám, aby zde nedocházelo k hrabání zbytečných příspěvků o salámech. Lock!
Upravil/a Pandy dne 12.12.2020 12:41
Přejít na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
27 Hlasů
39%
Ano, ale hokej moc nesleduji
14 Hlasů
20%
Ano, těším se na gaučové trenéry
11 Hlasů
16%
Ne
9 Hlasů
13%
Ne, dopadne to jako každý rok
9 Hlasů
13%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 18