Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
[RADY] Základní zabezpečení počítače a nejčastější chyby
thomas23
Zdravím Vás,
Rozhodl jsem se pro Vás sepsat menší článek, neboli návod o základním zabezpečení svého (doufám věrného) počítače.

Základem by měl být zapnutý Firewall, Windows Update a nainstalovaný antivirus.

Hodně často slýchám otázku „Jaký je dle Tvého názoru kvalitní antivirus?“

Odpověď:

Citácia
Portál Virus Bulletin pravidelně provádí srovnávací testy kvality bezpečnostního software, včetně například rychlosti reakce na nové hrozby - většina "známých" výrobců (Avast, Kaspersky, AVG, McAfee, ESET atd) se v nich drží více méně na špiččce, takže záleží i na tom co vše vám za danou cenu daný antivir či bezpečnostní program (dnes je to obvykle více než jen antivir) nabídne, nebo nakolik nezatěžuje při běhu PC. Já osobně oceňuji, když mne antivir dobře chrání, ale zároveň zbytečně neobtěžuje falešnými poplachy a nezpomaluje PC.


Neboli:

používám Mac OS a Linux. Jak jsou napadnutelné?

Citácia
Obecně vzato jsou unixové operační systémy bezpečnější - to ale souvisí také s tím že mají mnohem menší procentuelní zastoupení (v případě škodlivého kódu se vyplatí útočit spíše na nejrozšířenější Windows) v případě Linuxu s nimi pracují většinou pokročilejší (a tedy z hlediska bezpečnosti poučenější) uživatelé. Nicméně i v případě Linuxu či Mac OS existují bezpečnostní díry a pokud se jejich uživatel chová neopatrně, může dojít úhony.




Také hodně vídám že lidé mají ve svém počítači nainstalovaný nelegální antivirový program, neboli jiné bezpečnostní programy a myslí si že využívají stejně vysokou ochranu jako originální antivirový programy, ale je to právě na opak. To, že nainstalujete takovýto software do počítače, je vysoká pravděpodobnost že budete napadeni nějakým virem, který Vám dokáže zřetelně zpomalit počítač a nedej bůh ho úplně odstavil.

Jestliže máte počítač pouze pro domácí potřebu a nemáte finance ke koupi kvalitního antivirového programu, postačí Vám free verze které Vám nabídnou základní ochranu počítače (rozhodně větší než nelegální).





Tento článek budu v rámci možností nadále rozvíjet! Své dotazy a připomínky můžete psát do soukromích zpráv zde na webu a neb na emailovou adresu: [email protected]
Upravil CzSK dňa 19.09.2015 21:17
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
16 Hlasov
39%
Ano, ale hokej moc nesleduji
9 Hlasov
22%
Ano, těším se na gaučové trenéry
7 Hlasov
17%
Ne
5 Hlasov
12%
Ne, dopadne to jako každý rok
4 Hlasov
10%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 20