Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Diskuzní fórum » Žurnalistika » Rozhovory

Rozhovor - Hendy
Rich
Rozhovor s Hendym

,,Nepáčili sa mi postupy Salazara. Založili sme interné hlasovanie, vďaka ktorému mu ATomas odobral práva."

V rozhovore sa dočítate:

- Prečo bol Hendy dvakrát vyhodený z admin teamu
- Prečo jeho prvý vyhadzov nariadil ATomas
- Ako ATomas reagoval, keď bol Hendy znovu prijatý do AT
- Či by zobral aktuálne voľný post správcu crew
- Čo si myslí o často neplatných banoch za cheating
...

Nedávno si nastúpil na post moderátora skrz nábor, hoci si mal v žiadosti viac nesúhlasov. Necítil si sa kvôli tomu v tíme nechcený?

Tak, áno, nejaké obavy tam určite boli, to nebudem popierať, hlavne čo sa týka vnútorného fungovania AT. Úprimne som sa bál, či budeme schopní dobre vychádzať a spolupracovať s niektorými kolegami vzhľadom na naše spory, ktoré pretrvávali v dobe, kedy som v admin tíme pôsobil ešte ako administrátor.

Myslím si, že aj oni mali obavy, a práve preto som od nich nedostal zelenú. Ja som však do admin tímu vstúpil s cieľom, že naše obavy nenaplním a ak by som mal zhodnotiť naše vzťahy za ten približne mesiac, čo som znovu v AT, tak si myslím, že je to na dobrej ceste. Pre správne fungovanie tímu sú totiž veľmi dôležité pozitívne vzťahy a dobrá atmosféra.

Ty si už na tomto poste bol a dokonca si bol povýšený na server admina, však?

Presne tak, v roku 2022 v lete som nastúpil na moderátora a následne v októbri som bol povýšený na radového administrátora.

Z AT si bol neskôr vyhodený. Veľa hráčom nie je jasný tvoj nedobrovoľný odchod, ako sa to celé udialo?

Môj prvý kick je celkom kontroverzná záležitosť. Tým, že ma povýšili na radového administrátora, som si začal všímať niektoré veci, ktoré som dovtedy nevidel a prišiel som na to, že s nimi nesúhlasím. Konkrétne sa mi nepáčili praktiky, názory a postupy vtedajšieho hlavného administrátora (Salazara, pozn. red.).

Občas som z neho cítil nespravodlivosť a ja si na spravodlivosti veľmi zakladám, preto som to začal riešiť a hľadať vo veciach logické súvislosti. Problém bol však ten, že väčšina vecí, ktoré som sa snažil vyriešiť, sa zamietli pod koberec a moja snaha bola márna.

Spočiatku som sa všetko snažil riešiť s kľudom a diplomaticky, ale tie veci sa kopili, až kým to neprerástlo do môjho hnevu, kedy ma začali ovládať emócie a prestal som rešpektovať hlavného administrátora, čo napokon vyústilo až do môjho dobrovoľného odchodu z AT.

Neskôr som to však prehodnotil a vrátil som sa s nádejou, že dôjde k zmene, no pravdepodobne som sa mýlil. Postupne som prichádzal na to, že s mojimi názormi sa stotožňujú aj iní kolegovia, a tak sme spoločne založili skupinu, ktorá tvorila väčšinu AT a v nej sme všetko preberali. Dospeli sme k názoru, že najlepšie by bolo, ak by hlavný admin odstúpil a prebral by po ňom niekto iný post, no báli sme sa, že neodstúpi dobrovoľne, preto sme založili interné hlasovanie, vďaka ktorému mu ATomas odobral práva a následne prešiel na radového admina.

Keďže bolo potrebné dosadiť iného admina na post hlavného, tak sme znova interne hlasovali (chceli sme sa dohodnúť, že všetci zvolíme toho istého admina), to sa však dostalo von, nepáčilo sa to zvyšku AT, takže som následne dostal kick, pretože som bol označený za zakladateľa skupiny a hlasovaní.

Priznávam, že hlasovania neboli fér voči ostatným a že som sa nesprával najvhodnejšie, ale dodnes si stojím za názorom, že všetci účastníci skupiny sme na tom niesli rovnaký podiel, no v konečnom dôsledku som si vinu odniesol iba ja.

Vieš aj kto informáciu o tajnom hlasovaní vyniesol von a dostala sa k ostatným?

Áno, viem, ten človek sa nám k tomu priznal tesne po tom, ako to vyniesol von.

Ja som na jednej strane chápal dôvod, prečo to urobil, pretože ako som už spomenul, bolo to neférové voči ostatným a bolo to ziniciované poza chrbát ostatných kolegov, aj keď v podstate sme nemali zlý zámer, no a takto svoje konanie odôvodnil aj on, takže sa vo mne nevzbudil nejaký hnev kvôli tomu, ale na druhej strane bol súčasťou našej skupiny a brali sme to trochu ako taký podraz, keďže sme sa dohodli, že to ostane len medzi nami, no nič už sa s tým nedalo robiť.

Myslím si, že aj napriek všetkému to dopadlo tak, ako to dopadnúť malo.

Ako prebiehal celý tvoj vyhadzov a kto to s tebou riešil? Prečo neboli potrestaní aj ostatní zo skupiny, ktorí sa do hlasovania zapojili?

Môj vyhadzov prebiehal trochu neštandardným spôsobom a zbehol veľmi rýchlo, pretože nikto z hlavných administrátorov sa mi totiž neozval, prečo ma vyhodili, jednoducho mi boli odobrané serverové a webové práva, tak som sa ozval Loadingovi a opýtal som sa ho na to.

Bolo mi od neho povedané, že ho poveril ATomas, aby mi odobral všetky práva, pretože niektorí členovia začali vytvárať nátlak akonáhle sa dozvedeli, že prebehlo interné hlasovanie o druhom hlavnom adminovi a v AT kvôli tomu panovala dusná atmosféra, takže pre ukľudnenie celej situácie bol môj vyhadzov asi najlepším riešením.

Keďže som bol, bohužiaľ, pokladaný za toho, kto to celé spôsobil, tak som to schytal práve ja aj keď si myslím, že išlo o kolektívnu vinu. Na to, prečo neboli potrestaní aj ostatní zo skupiny, sa ťažko hľadá odpoveď. Z môjho hľadiska to bude tým, že tesne pred kickom som bol ja ten, kto sa snažil o radikálne zmeny v AT, kvôli čomu často dochádzalo aj ku konfliktom v admin skupine a občas som svoje názory podával s ostrým tónom, vynechával som diplomaciu, ale to som si uvedomil žiaľ neskoro.

Ja som ten typ človeka, čo si nekladie servítku pred ústa nech sa deje čokoľvek. Celá táto záležitosť nejak prehrmela a potom sa už nikomu nechcelo v tom vŕtať, takže som viacmenej ostal vinný ja, ale neskôr sme si to s kolegami vyjasnili, so Salazarom sme zakopali vojnovú sekeru a bol som, ako som už spomenul, znovu prijatý do AT.

ATomas nemal problém s tvojím opätovným prijatím naspäť?

Nemyslím si, že s tým mal problém, minimálne, pokiaľ viem, tak nemal žiadnu námietku voči tomu, ale nie som si úplne istý, či s ním vôbec niekto preberal môj návrat, pretože správu admin tímu si takmer vždy riešia hlavní administrátori.

ATomas zasahuje iba v krajných prípadoch a jedným z takých prípadov bol aj môj vyhadzov, kde skutočne ATomas musel zasiahnuť, pretože videl, čo za bordel spôsobilo naše interné hlasovanie.

Ako si spomínal, ty si sa na post vrátil. Netrvalo to ale dlho. Išlo o tvoj druhý kick alebo druhý odchod z AT?

Vrátil som sa rovno na radového administrátora s podmienkou, že nebudem vytvárať zbytočné konflikty a v tomto čase už bol miesto Salazara nový hlavný administrátor. (Ben, pozn. red.). Tesne po návrate mi bol udelený aj správca crew vzhľadom na moje skúsenosti v gang systéme.

Spočiatku všetko fungovalo tak, ako malo, ale neskôr som si znovu začal uvedomovať, že sa mi nepáčia niektoré Benove kroky a názory, ale povedal som si, že to nechám tak, pretože nechcem znova v tíme vytvárať dusno. Áno, možno to už niekomu pripomína paranoju, že mi najprv nesedelo konanie jedného hlavného admina a potom mi začal vadiť aj druhý, ale skutočne som mal pocit, že niektoré záležitosti mohli byť riešené aj iným a efektívnejším spôsobom.

Znovu sa všetko to, čo mi vadilo, vo mne nahromadilo, pretože som to nedával najavo a potom prišiel jeden deň, kedy mi skutočne praskli nervy a povedal som všetko narovinu.

Bohužiaľ, moje konanie bolo neadekvátne, a preto som bol druhýkrát vyhodený, teda nešlo o dobrovoľný odchod. Šancu vrátiť sa späť som už nedostal, ale nečudoval som sa. Keď sa na to pozerám spätne, tak som si vedomý, že som reagoval prehnane, ale za svojimi názormi, ktoré som vtedy presadzoval, si stále stojím a osobne si myslím, že za ten čas prišlo aj k pozitívnej zmene zo strany Bena, takže som rád.

Mohol by si konkretizovať ako si sa správal? Pretože vyjadriť si svoj názor asi nie je na vyhadzov, ale ako si sám uznal, tvoje správanie nebolo dobré. Padali nejaké urážky, osočenia?

Vyjadrenie svojho názoru by určite nemalo byť na vyhadzov a ani to tak nie je, žijeme predsa v demokratickej dobe. Naopak, názory každého jedného člena by mali byť prínosom pre tím ako taký, pretože viac hláv = viac rozumu.

Záleží však na tom, akým spôsobom ten názor podáš a či sa správaš slušne alebo nie. Keďže ja som mal často pocit, že moje názory mali žiaľ takmer nulovú hodnotu pre môjho nadriadeného (čo verím, že nebola pravda) a bol som odignorovaný, tak vo mne rástli nervy a kvôli tomu vznikali aj niektoré konflikty v AT.

Niekedy sa samozrejme stalo, že som si s niekým vymenil aj ostrejšie slová či už so Salazarom alebo Benom, takže dvakrát adekvátne som sa nesprával, ale vždy to bolo iba v rámci tímu, nikdy som nedával verejne najavo, že sa niečo medzi nami deje. Ak bol nejaký problém, tak sme to riešili buď v skupine alebo súkromne.

Keď si to však zoberieš z druhej strany, tak aj ja som mal na to svoj dôvod, ktorý som už spomenul. Nie je príjemné, keď máš pocit, že tvoj nadriadený neberie do úvahy tvoj názor, ktorý bol podľa mňa k veci a dával zmysel.

Netvrdím stopercentne, že Salazar mal môj názor u zadnice, možno to on inak vnímal, ale na mňa to tak nejako pôsobilo. Myslím si, že moje vynervované správanie mohlo byť sčasti spôsobené aj vekom, čo sám povedal aj Salazar, takže v tomto s ním súhlasím.

Ako si spomínal, bol si správcom crew, hráči ťa vnímajú ako administrátora so skúsenosťami v cheatoch. Aký je tvoj názor na neplatné bany za cheating? Je za tým neskúsenosť administrátorov alebo ťažké rozoznanie cheaterov?

Ako hovoríš, nejaké skúsenosti určite mám, keďže v GS pôsobím už nejaký čas a niečo mám už odskúšané, no nájdu sa určite aj iní hráči, ktorí sú v tomto smere zdatnejší.

Čo sa týka neplatných banov za cheating, tak si myslím, že rolu zohrávajú oba faktory, ktoré si spomenul, záleží však od konkrétneho prípadu. Niektorí admini sú noví, neskúsení, zaúčajú sa a občas sa stáva, že majú až príliš veľký zápal do práce a potom banujú aj to, čo by nemuseli. Viem to z vlastnej skúsenosti, pretože aj mne sa už veľakrát stalo, že to vyzeralo ako cheating, ale v skutočnosti hráč nič nemal a tak som mu dal UB.

Za mňa je najdôležitejšie, aby si daný admin vedel priznať, že pochybil, pretože nikto z nás nie je naprogramovaný stroj a tiež robíme chyby, je to prirodzené a nemal by nás nikto za to odsudzovať. Zároveň to môže byť spôsobené aj tým, že niekedy je ťažké rozoznať niektoré cheaty, napr. úpravu handlingu alebo AB.

Potom je tu ale aj tretí prípad a asi najhorší, kedy ten cheating môžeme vidieť, ale máme k dispozícii také dôkazy, s ktorými len ťažko dokážeme hráčovi, že nie je čistý a zároveň je ťažké natočiť ďalšie dôkazy, pretože napr. niektorí hráči si vedia tak rafinovane upraviť handling, že to takmer nie je vidieť.

Síce si aktuálne iba na poste moderátor, máš nejaké vízie dopredu? Aktuálne je neobsadený post správcu crew, pri prípadnom povýšení by si tento post prijal?

Minimálne by som to chcel dotiahnuť na radového administrátora. Jeden správca crew je momentálne voľný, ale myslím si, že ak by bola nutnosť tam dosadiť niekoho, tak by sa tak už stalo a hlavní admini by tam niekoho dali, čiže si myslím, že Domes zatiaľ zvláda vykonávať túto prácu sám.

Samozrejme, ak by mi bol táto pozícia v budúcnosti ponúknutá, tak by som ju neodmietol, pretože skúsenosti s ňou mám a rád by som priložil pomocnú ruku. Nie je to síce úplná zábava, ako si niektorí možno myslia, ale zároveň to má aj svoje výhody.

Vidíš sa v budúcnosti aj vo vedení?

Asi nie, pretože jednak je to veľká zodpovednosť a zároveň sú to aj veľké nervy. Taktiež by nebolo dobré, ak by hlavného administrátora zastával 17-ročný chalan a robil by šéfa starším chalanom, ale nikdy nehovor nikdy..

V prípade, že máte námet na osobu, s ktorou by mohol byť rozhovor spravený, napíšte mi SZ.
Czech_
Nevím no, Hendy zastává “spravedlnost” a proto dle jeho slov byl pokaždé vyhozen za interní rozvracení, které, jak sám uznal, obsahovalo ne moc spravedlivé jednání vůči ostatním. Upřímně jsem se divil, že Ben mu dal šanci i napotřetí a sám jsem s tím (což není tajemstvím) nesouhlasil, protože Hendyho vnímám víc jako clowna a nedůvěryhodného člověka než někoho kdo má být respektovaný “řadový administrátor,” ale to je samozřejmě věc hlavních adminů, koho si vyberou do týmu a jeho kolektivu. Je to je jen můj osobní pocit, ne vůbec útočný, prakticky mi to je fuk :D jen mě rozhovor trochu pobavil, přijde mi to jak takové plakání na vlastní ego, ale jak jsem psal výše nejsem úplně nezaujatý tohle soudit.

Ocenil bych více různého obsahu, prakticky se furt v obou rozhovorech točíš jen kolem jedné věci, kterou stejně všichni znají… ale aspoň někdo něco dělá a je co číst, takže to oceňuji.
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353

Házím makrely do schránek Makrelka

🇨🇿 🤝 🇺🇦
Rich
Nevím no, Hendy zastává “spravedlnost” a proto dle jeho slov byl pokaždé vyhozen za interní rozvracení, které, jak sám uznal, obsahovalo ne moc spravedlivé jednání vůči ostatním. Upřímně jsem se divil, že Ben mu dal šanci i napotřetí a sám jsem s tím (což není tajemstvím) nesouhlasil, protože Hendyho vnímám víc jako clowna a nedůvěryhodného člověka než někoho kdo má být respektovaný “řadový administrátor,” ale to je samozřejmě věc hlavních adminů, koho si vyberou do týmu a jeho kolektivu. Je to je jen můj osobní pocit, ne vůbec útočný, prakticky mi to je fuk :D jen mě rozhovor trochu pobavil, přijde mi to jak takové plakání na vlastní ego, ale jak jsem psal výše nejsem úplně nezaujatý tohle soudit.

Ocenil bych více různého obsahu, prakticky se furt v obou rozhovorech točíš jen kolem jedné věci, kterou stejně všichni znají… ale aspoň někdo něco dělá a je co číst, takže to oceňuji.

Ďakujem za spätnú väzbu, rozhovor robím vždy tak, aby väčšina obsahu bola na tému, ktorá zostáva nevyriešená alebo z pohľadu hráčov neznáma. Tento konkrétne mal byť na hendyho kicky, vysvetlenie jeho odchodov z AT.

Každopádne do budúcna by som chcel robiť rozhovory aj na iné témy s rôznymi hráčmi. Smile
S grácií Kytka pro tebe

www.bratislavskyvecernik.sk/wp-content/uploads/2018/02/allforjan-Posledn%C3%BD-%C4%8Dl%C3%A1nok-zavra%C5%BEden%C3%A9ho-novin%C3%A1ra-J%C3%A1na-Kuciaka-bude-publikovan%C3%BD-medzin%C3%A1rodne-1068x518.jpg

Za slobodnú žurnalistiku - demokracia je nevyhnutnosťou.

Neznesiem nespravodlivosť. Keď vidím niečo čo je neférové, poviem si k tomu svoje, mám na to právo. Slušne a bez urážok.

//

Akcia Bonusové víkendy bol môj nápad. Akciu som vytvoril v roku 2022 v máji. Topic mi bol vymazaný a vytvorený nový, bez menovania toho, kto akciu vytvoril.

//

img.tpx.cz/uploads/Sn%C3%ADmka%20obrazovky%202024-11-13%20214412.png

Takéto urážky voči mojej osobe sú tu na webe úplne normálne. Vedenie webu sa z tých správ smeje a nerieši ich. Avšak, keď som si v minulosti kedykoľvek dovolil sa obrániť a napísať na to niečo, údajne som vyvolával konflikty a rozvracal SP. A dostal som perma ban.
Přejít na fórum:
Anketa
Jak budete slavit Velikonoce?
Hrát na SuperParbě.
10 Hlasů
29%
Budu s rodinou.
7 Hlasů
21%
Velikonoce neslavím.
10 Hlasů
29%