Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Rozhovor - Nemo
Sotasek
img.tpx.cz/uploads/Nema.png

Zdravím vás hráči a hráčky, k dnešnímu rozhovoru jsem si pozval hráče Nemo, který pro upřesnění aktuálně vydává a tvoří SuperNews, více už v rozhovoru.
Doufám, že se vám rozhovor bude líbit.

Sotasek: Zdravím tě Nemo, a děkuji, že jsi přijal moje pozvání do rozhovru, tak jdeme na to! Jako už je u rozhovorů klasika, na úvod se nám v pár řádcích představ.

Nemo: Já děkuji za nabídku blýsknout se v legendárních rozhovorech, spolu s tak dobrým redaktorem. Na začátek se teda představím, pokusím se krátce.
Mé reálné jméno je Štěpán, kdysi prohlášen za svatého. Bydlím v Liberci, kde doposud navštěvuji základní školu, nyní již posledním rokem. V dubnu mě čekají přijímací řízení na střední školu. K serverové části. S menšími přestávkami hraji již 2 roky pod nickem "nemo". U hry jsem proseděl tuším kolem 900 hodin, což už začíná být na poměry přijatelný. :D Většinu času trávím konverzací společně s menšinou rozumných lidí na serveru.

Sotasek: Zase dobrý s tím chválením. :D Psal jsi že tě čekají přijmačky, mohl by jsi nám říct na jakou školu se chystáš, a co máš v plánu dělat po škole jestli už víš?

Nemo: Určitě. Soužití se školou u mě nebylo nikdy moc obtížné, proto i nyní v pololetí vycházím se slušným prospěchem, který by mi mohl zajistit pár bodíků u přijímačkách, doufám. :D Ale každý kdo si tím již prošel mi dá za pravdu, že přijímací řízení není o známkách ve škole, nýbrž o výsledku scio (cermat) testů, ve kterých především uplaťnují celkově znalosti a schopnost myšlení. Jakou bych volil školu? V tom mám už jasno, tudíž představy by byly, teď už jen možné zklamání. Mou první (z 2) přihlášku bych chtěl směrovat na střední průmyslovou školu - obor IT. Nějaký ty vlohy s prací s weby a celkově s obsluhou matematiky nemohu zapřít. Měl jsem dobré přátele, které mě k tomu navedli. Smile Druhou vyhlídku střední školy si nechávám na gymnázium, kde počítám s tím, že v budoucnu bych si nevydechl.
Plány po škole, moc složité téma. Kdo ví, jaký bude svět za pár let, jaká budou potřebná povolání a s tím i uplatnění v nich.... S volbou prumky bych se dostal na práci s IT, což není vůbec marný, i pro neustálý rozvoj a obsazení lidí. Při volbě (pokud by to vyšlo, jsem nešika) gymplu bych se chtěl věnovat práci s dětmi, kterou už řekněme rok plnohodnotně rozvíjím. Nebojte se, mám na to papíry, proto je na místě fakt, že úchyl nejsem. :D

Sotasek: Abychom nedošli tam kam bychom nechtěli, přesuneme se k serveru a vše kolem toho. Většina lidí tě do srpna mělo jako normálního hráče, ale blýskl jsi se tím, že jsi přebral sepisování Super News po Tumčovi, a mě by zajímala tvá cesta k tomuto postu.

Nemo: Rád vysvětlím. Určitě si všichni pamatují na propracované SuperNews, které dříve vydával Tumik. Měl jsem je velmi rád, možná i proto, že jsem v té době nebyl zrovna ukázkově aktivní, tak mi přinesly celkové shrnutí uplynulého měsíce. Mimo novinky jsem vždy rád nahlížel i do situací, jako například odchody administrátorů z funkce apod. Právě to jsem tam vždy nacházel. Poslední Tumikovo vydání přišlo na světlo světa v dubnu minulého roku (2015). Poté byl Tumik jmenován do funkce Hlavního administrátora a jeho čas už nebyl tak široký, aby psal nové a nové vydání. Uplynulu několik měsíců. Když jsem pak už viděl, že SuperNews ztrácí budoucnost, skrz nabité povinnosti hlavního administrátora. Napsal jsem Tumikovi a sdělil mu, že bych měl zájem to převzít a oživit tak zapomenutou legendu. Reakce na to byla přívětivá, a tak jsem v říjnu začal tahat vagón sám a od začátku. Skočil jsem do toho naprosto nepřipravený a nezkušený v oblasti "novinařiny". Myslím, že první díl nebyl tak hrozný, přeci jenom, teprve jsem se zaučoval. Kladný hodnocení jsem sklidil a tak mi nic nebránilo sepsat další a další díl. Je to s tím celkem řehole, ale dělám to pro dobrou věc.
Nyní, jak už vidíte, blížíme se ke konci měsíce, tak i teď pro Vás chystám další sloh Smile.

Sotasek: Nemo, teď čistě ze zvědavosti. Když se řekne Nemo tak si představím tu rybku z filmu Hledá se Nemo, tak by mě zajímalo jestli tento nick máš z filmu, nebo jsi k tomu přišel úplně jinak, a řekl by jsi nám jak? :D

Nemo: Ne, opravdu to zprva nebylo mířený na tu rybu. Nick, který jsem měl od začátku a vydržel mi až do minulého roku, byl Nema. Když jsem poprvé spouštěl samp, viděl jsem, že musím vyplnit nějaký nick, za který budu hrát. V kolonce na vyplnění stálo "Name (jméno)". Dlouho jsem nebádal a vypsal můj první nick, Name s přeházeným a, e = Nema. V tu chvíli mi nedocházelo, že by to mohlo být spojený s nějakou rybou. Vlastně, první impulz o tom mi dodali až na serveru, když mě někdo oslovit "rybo". Asi po roce, kdy všichni pletli správné skloňování a rod nicku Nema, přejmenoval jsem se na "nemo". V tu chvíli už to bylo nezávratně zpečetěný a spjatý s rybou z filmu, mířil jsem na to... Od tý doby označení "ryba" slýchávám pořád. Nejvíc s tím do mě ryla Kikush. :D

Sotasek: Určitě nejsem sám koho to bude zajímat, ale kdy se chystáš vydat další Super News, a můžeš nám tady trošku nakousnout o čem to bude?

Nemo: Tak, otázka ohledně oblasti v měsíci, kdy SuperNews budu vydávat se pokaždé liší. Bohužel. Mám velmi nabitý ročník, jak už po školní stránce, tak především i nyní v té reálné, kde mám mnoho závazků. Vždy, když přetahuju, tak se cítím mizerně a celkově mi to velmi vadí. Ale někdy holt člověk neporučí. Pokud vše klapne, rád bych nový díl vydal v sobotu? neděli? tohoto týdne.
Budu zmiňovat, jak to tak bývá ty hlavní novinky. Určitě Vám můžu přislíbit rozhovor s Ondrou, jenž nově vykonává funkci Hlavního administrátora. Zmíním i uplynulé novinky a jejich chyby, které přinesly. Zkrátka doufám, že je na co se těšit. Smile

Sotasek: Jsem si jist že bude. Dále bych se tě zeptal na aktuální vedení, správce, a admin tým celkově, cítíš se v bezpečí, nebo by jsi něco chtěl změnit. A ještě, chtěl by jsi se v budoucnu podívat do administračního týmu?

Nemo: Nerad k celému tématu s AT přistupuji příliš pesimisticky. Měli bychom se na to všichni spíš podívat z jiného úhlu, než dosud koukáme. Většina lidí pomluví z jednoho dechu celý AT, řeknou, jak jsou tam hrozní lidé, neschopní, nedbají na pravidla, nevytvářejí zábavu na serveru a nakonec tomu, jak to tak bývá, připnou nějakou tu narážku, aby celý ten svůj hanlivý textík zpestřili. Můj názor je takový, že celá situace s AT není zase tak hrozná… Když se zaměřím zase na ty klady, na ty jedince, kteří mají kvalitu a pracují, tak to celkovou spokojenost a dojem zvyšuje. Neříkám, že v AT jsou samí perfektní, ale neschopní být nemůžou! Když tam člověk nemá co dělat, tak to s ním hlavní administrátoři prostě ukončí. Myslím, že pár takových se tu již v minulosti objevilo a zrovna dlouhej proces to s nimi nebyl.
Vždy je dobré se koukat na veličinu, která převažuje. Pakliže vidím celkem slušnej tým nic víc nehledám. Tím bych asi uzavřel otázku na aktuální AT. Je to jen čistě můj názor, všichni s ním nemusí souhlasit. S tím jestli bych se tam chtěl podívat. Jsem ještě relativně mladý, je mi 15 let, přičemž věková hranice pro nábor je 16 let. Vždy jsem tvrdil, že věk neurčuje schopnosti. Může být neschopné dítě, ale stejně tak i dospělá. Měl bych asi zmínit, že mám aktuálně jiné závazky a hrát na dvě strany opravdu nechci. K blížícím se zkouškám bych na tom s aktivitou stejně dobře nebyl.

Sotasek: Určitě jsi si všiml, že na sever přibylo spoustu nových věcí, a dalších pár věcí se dosti změnilo, jaký na to máš názor, a vůbec co se ti na serveru nelíbí, a co by jsi naopak přidal?

Nemo: Myslím, že nové kvalitní věci, které jsou přívětivé pro hráče dokáží přilákat nové osazenstvo pro server. To samé jako občasné změny systému – nyní vlastně vrácené odečítání RS. Byl to další impulz pro starší hráče, aby zase zavítali na SP. Jinak se celkově nestraním žádným novinkám, až na pár výjimek. Vlastně před pár dny proběhl i velký update, kde se mi hlavně líbila komunikace ATomase s hráči (na webu). To bylo celkem místné při aktuální situaci. Kdyby bylo po mém, umístil bych před registraci na server nějakou menší kontrolní otázku. Dejme tomu výpočet 2 * 8, kde by se měl určit výsledek. Vám to přijde srandovní, ale jen tahle matematická operace by odrazila 10% hráčů serveru. :D Berte to samozřejmě s nadsázkou.
Jinak, jsem rád i za kolektiv, který tady panuje. Když se hráčům něco nelíbí, dokáží se semknout a patřičně to dát najevo, to je plus.

Sotasek: V rozhovorech nejsi žádný začátečník, ale ne na tomto místě, takže bych se tě zeptal jaké to je být ten kdo odpovídá, a celkové dojmy z rozhovoru z postu toho kdo odpovídá? A co je podle tebe lepší, odpovídat nebo otázky naopak pokládat? :D

Nemo: Pro mě je to jednoznačný. Rozhodně je lepší otázky pokládat. Jsem tak celkově klidnější, vlastním pánem a vše záleží jen na mě jakým směrem budu táhnout rozhovor. Na straně odpovídajícího nevím co pro mě máš přichystané a stále mám obavy . :D Alespoň tak to mám já.

Sotasek: Než přejdeme na rychlovky, chtěl by jsi na závěr čtenářům něco vzkázat, vylít si srdíčko? :D

Nemo: Určitě. :D Rád bych řekl jen to, ať si hráči váží času, který jim den dal a využijí ho tak, aby toho v budoucnu nemuseli litovat. Tj. neseďte u PC all day, all night ale raději se čiňte v jiných oblastech, v životě kde vám žádný příkaz nepomůže.
img.tpx.cz/uploads/Rychlovkynema.png

Sotasek: Ten Nema / Ta Nema
Nemo: Na serveru mám nick nemo, aby k takovým věcem nedocházelo. :D Tj. vždy rod mužský!:D
Sotasek: Teď si dobře rozhodni odpověď :D
Super News / Rozhovory
Nema: SuperNews
Sotasek: Tumík / Brut / Ondra
Nema: Nemám rád otázky tohohle typu.
Sotasek: Kluk / Holka
Nema: Na co narážíš? Volím holku, pro jistotu :D
Sotasek: Hraní v noci / ve dne
Nema: Den
Sotasek: Nemo / Sotásek
Nema: Sotásek Sad
Sotasek: Děkuji šéfe Pusa
Párty s alkoholem / bez alkoholu
Nema: Ehm, oficiálně bez.
Sotasek: Web / Server
Nema: Web



Nemo na závěr rozhovoru ti ještě jednou děkuji za to, že jsi přijal moje pozvání do rozhovoru, doufám že to pro tebe bylo takové odreagování, a ne přítěž. :D

Sotásku, já děkuju tobě za možnost se zde ukázat. Přítěž to nebyla, otázky si mi kladl volně. Ať se daří.

Veškeré vaše názory, jak na hráče tak i na samotný rozhovor směřujte do komentářů pod rozhovor, rád si poslechnu kritiku, co se vám nelíbilo, co by jste na dalších rozhovorech zlepšili.




S pozdravem. Váš Sotásek kingPusa
Upravil/a Czech_ dne 11.06.2020 10:39
Zrušený účet
Pěkný rozhovor. Přečetla jsem si to až na jednu část, kterou jsem dočetla jenom do půlky. (zhnilá číst dál :D )
Nema je fajn ryba, ale není to kámoš a je to žrádlo. rofl Poznali jsme se trošku blíž někde jinde.
Upravil/a Zrušený účet dne 14.02.2016 11:25
Pandy
Ahojky,
musím uznat, že Sotásek to dáva na "pána"..Četla jsem zde hodně rozhovorů, ale všechny byly tak nějak na jedno brdo, tohle mě až překvapilo, že se dá i rozhovor udělat úplně na jiný úrovni a vypadá to i líp. I s vybraným hráčem je tato kombinace Sotasek & Nemo prostě luxusní..Nemám k tomu co dodat. "rybu" znám, takže vím, co si o něm myslet, dokonce i někde ve vizitce jsme se o tom už bavili, není třeba to dále rozebírat. Prostě a jednoduše HODNE POVEDENÝ ROZHOVOR, který jsem si přečetla 3x po sobě, protože se to parádně četlo. Není to přeplácaný, text souvislý a obsáhlý, a tak to myslím, má být. Nemo ty koukej dopsat ty SuperNewsy a ty Sotasku drž se na tak vysoký úrovni jako jsi teď, nasadil jsi laťku hodně vysoko, a to je co říct, když to píšu já, ta věčně "nespokojená"LOOL
Patas26
Jde vidět že jsi rozumný Smile , takových mladých hráčů je na serveru opravdu málo.
Krásný rozhovor.....Jinak hodně štěstí ve škole a někam to dotáhni jak v reálném životě, tak i ve virtuálním, máš šanci!
Rád jsem si ten rozhovor přečetl. Čauko.
Rosta
Luxus rozhovor, fajne slohy Nemo dává :D
Sote ty v tom pokračuj i dál Smile
Sotasek
Citace
Pěkný rozhovor. Přečetla jsem si to až na jednu část, kterou jsem dočetla jenom do půlky. (zhnilá číst dál :D )
Nema je fajn ryba, ale není to kámoš a je to žrádlo. rofl Poznali jsme se trošku blíž někde jinde.

Citace
Jde vidět že jsi rozumný Smile , takových mladých hráčů je na serveru opravdu málo.
Krásný rozhovor.....Jinak hodně štěstí ve škole a někam to dotáhni jak v reálném životě, tak i ve virtuálním, máš šanci!
Rád jsem si ten rozhovor přečetl. Čauko.


Jsem rád že se vám rozhovor líbí, a děkuji vám. Smile

Citace
Ahojky,
musím uznat, že Sotásek to dáva na "pána"..Četla jsem zde hodně rozhovorů, ale všechny byly tak nějak na jedno brdo, tohle mě až překvapilo, že se dá i rozhovor udělat úplně na jiný úrovni a vypadá to i líp. I s vybraným hráčem je tato kombinace Sotasek & Nemo prostě luxusní..Nemám k tomu co dodat. "rybu" znám, takže vím, co si o něm myslet, dokonce i někde ve vizitce jsme se o tom už bavili, není třeba to dále rozebírat. Prostě a jednoduše HODNE POVEDENÝ ROZHOVOR, který jsem si přečetla 3x po sobě, protože se to parádně četlo. Není to přeplácaný, text souvislý a obsáhlý, a tak to myslím, má být. Nemo ty koukej dopsat ty SuperNewsy a ty Sotasku drž se na tak vysoký úrovni jako jsi teď, nasadil jsi laťku hodně vysoko, a to je co říct, když to píšu já, ta věčně "nespokojená"LOOL"

Ahoj Wery tobě také moc děkuji, potěšilo mě to. Ještě jednou díky. Smile

Citace
Luxus rozhovor, fajne slohy Nemo dává :D
Sote ty v tom pokračuj i dál Smile


Rosťo v jednu chvilku jsem také čuměl jak se nemo rozepisoval, jsem si říkal, to se mi snad ani na monitor nevejde, ale nakonec to dopadlo dobře. :D
Rostíku také moc děkuji za kladné ohlasy Smile
Ruda
Ahoj, rozhovor dost detailní, hráče sice neznám, ale i tak bych řekl že se ti to povedlo.
Co bych vytknul jsou ty smajlíci, toho bych se radši zbavil v příštích rozhovorech, protože to dost snižuje dojem čtenáře.

Citace
Druhou vyhlídku střední školy si nechávám na gymnázium, kde počítám s tím, že v budoucnu bych si nevydechl.


Věř mi že vydechl. :-D Pokud nejsi ten typ člověka, který musí mít ze všeho jedničky tak je to flákárna. :-D
Každopádně když se rozhoduješ mezi těmahle dvěma školama tak bych ti tu trošku rád poradil. Jdi na gympl. Se střední školou v IT nemáš šanci sehnat práci v oboru, potřebuješ minimálně vysokou a na to je po všech stranách lepší jít na gympl.
Sotasek
Citace
Ahoj, rozhovor dost detailní, hráče sice neznám, ale i tak bych řekl že se ti to povedlo.
Co bych vytknul jsou ty smajlíci, toho bych se radši zbavil v příštích rozhovorech, protože to dost snižuje dojem čtenáře.

Díky moc Rudo za vyjádření, a také za kladné vyjádření, v příštím rozhovoru omezím. Smile
nemo
Ahojte,
děkuju za komentáře. Největší díky byste ale měli věnovat našemu novináři, který tento rozhovor doplnil nejen slovy, ale i příjemnou grafikou.
Gigush: Děkuju Kikushko. Ty komentáře o mně si odpusť. Tu máš rofl
werymex: Děkujeme za chválu, velké díky Sotáskovi. Smile
Rosta: Díky, někdy je sloh potřeba... :D
Ruda: Je moc těžký pozorovat rozdílný názory na gympl a pak si z nich jeden vzít... Někdo, kdo si tím již prošel mi gympl zcela zatrhává, už jen z vlastní (třeba špatné) zkušenosti. Někdo mi zase doporučuje vydat se tou cestou, třebaže mu učivo nedělalo problém. Nebudu to brát nějak moc k srdci. Každý jsme jiný, každý se situacemi vycházíme jinak a i jinou průpravu věnujeme škole, jak říkáš...
Žádnou z těch škol nemám jistou, přijímačky jsem ještě nedělal, tak výhled do budoucnosti si zatím (radši) nechám zahalený. Smile Děkuju.
Xderzon
Velmi dobrý rozhovor, u čtení jsem se náramně bavil :D Určitě pokračuj! :D
ZueG
Super rozhovor. Smile

Ale ten Nema nebo ta Nema? :D :D
Přejít na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
14 Hlasů
48%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasů
14%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasů
21%
Ne
4 Hlasů
14%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
3%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 16