Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Diskusné fórum » PC poradna » Viry
 
Virus - Internetové bankovnictví
TypeK_
Pozor na nový virus, snaží se dostat do internetového bankovnictví

Praha - Počítačoví piráti nacházejí stále nové a nové cesty, jak vysát lidem peníze z účtů. Častěji se také zaměřují na chytré telefony, jejichž obliba a používání roste. Nejnovější virus vyzývá v podvrženém internetovém bankovnictví uživatele k instalaci programu, který je podle nich nutný ke správě účtu v mobilních zařízeních. Snaží se tak dostat k ověřovací SMS zprávě, která je nutná pro operaci s účtem. Česká spořitelna své klienty varuje, aby si nikdy neinstalovali do svých mobilních zařízení aplikace z neznámých zdrojů.

Jak bezpečně používat internetové bankovnictví?





„Pokud se vám při práci v internetovém bankovnictví objeví na monitoru neznámé okno a bude vás vybízet k instalaci bezpečnostní aplikace, nikdy na to nereagujte!“ varuje banka. Svým klientům zároveň doporučuje, aby se obrátili na bezplatnou informační linku 800 207 207, pokud se setkají s nestandardním chováním internetového bankovnictví. „Útoky na smartphony jsou na vzestupu, pro Android se počet aplikací, které obsahují malware – nebezpečné kódy – zvýšil meziročně čtyřsetnásobně,“ uvedl expert na IT zabezpečení Milan Chromý.

Chromý radí dodržovat jednoduchá pravidla: nereagovat na e-maily, které vyzývají k zadání přihlašovacích údajů. „To banky nedělají,“ podotýká expert. Také bychom neměli instalovat aplikace, které nepocházejí z důvěryhodných zdrojů. Pirátům nahrává ale i fakt, že lidé na bezpečnost svých chytrých telefonů příliš nehledí. Chromý proto doporučuje nainstalovat si antivirus i do svého mobilního zařízení.

Obdoba tohoto viru se objevila už loni. Hrozba se tehdy týkala více bankovních institucí. Stejný druh podvodů byl zachycen také v zahraničí.

Související články
Falešné e-maily s logem České pošty jako součást obří kriminální akce
5. 9. 2013
Pozor na celebrity, mohou zavirovat počítač
25. 12. 2013
Pozor! Internetoví podvodníci se zaštiťují jménem Policie ČR


Doufám, že jsem tímto někomu pomohl. ;)
Geroj
ďakujeme za upozornenie aj keď je topic starší.

Citácia
5. Diskuse, která bude neaktivní více než 5 dnů, bude uzamčena. O její odemknutí může zakladatel požádat Moderátora fóra, nebo IT poradce.


Keby niečo napíš mi o odomknutie, Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasov
5%
Nábory
9 Hlasov
10%
Žádosti o pUB
13 Hlasov
14%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
14 Hlasov
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
40 Hlasov
43%
PC Poradna
4 Hlasov
4%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasov
8%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 18