Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
cubot note s
_Royal_
Ahoj mám mobil cubot note s a zničeho nic přestal nabíjet.
baterka funguje ale asi bude blbej konktor tak se chci zeptat jak je složito ho viměnit si sám, a jěště jestly by mi někdo poslal stránku kde ho koupit díky moc ;)
Brendy
Ahoj, radšej to vYmeň, to je prvá vec a druhá vec je to, že niektoré konektory na mobiloch (z číny) sú brutálne labilné a stačí len mesiac - pol roka a už treba dať nový a určite si to daj do servisu, to je len taká moja rada. A pokial to máš ešte v záruke tak ani neváhaj a pakuj na reklamáciu. Smile
Janci
Ak s údržbou a opravami mobilov nemáš skúsenosti (čo predpokladám, inak by si nepísal do tejto komunity, aby sme ti tu našli súčiastky a poradili postup) tak by som to nechal na servis/záruku. Snáď niekde takú atypickú značku servisujú. V prípade že by si sa do toho púšťal sám, potrebuješ určite rozobrať mobil až k základnej doske a častokrát býva práve napájací konektor k doske pripájkovaný. Takže potrebuješ mikropájku s ostrým hrotom, zíde sa ti aj odsávačka a cín. Najprv odpájkuješ starý konektor a potom proste pripájkuješ nový. Samozrejme musíš dávať pozor na teplotu, ak nastavíš na pájke vysokú teplotu, môžeš odpáliť na doske alebo na novom konektore vodivé cesty. Miesta je tam málo, zohreje sa to rýchlo a je to trochu hodinárska práca. Ak ti to nevyjde tak máš po mobile (resp. po doske na ktorej je napájkovaný konektor). Pravdepodobne by ti malo stačiť kúpiť len micro USB konektor a ten vymeníš, lenže micro USB konektorov sú asi 4 druhy, takže by som si na tvojom mieste najprv rozobral mobil a objednal taký, ako bude pasovať. Vyzerá to tak, ako dole na fotke. Si si istý, že to chceš riešiť sám?

newnex.com/images/micro-usb-003large.jpg

Skús ešte pridvihnúť strednú časť micro USB konektora nejakým ostrým predmetom, niektoré mobily s tým majú problém, že tam nie je dobrý kontakt a zvykne to pomôcť. Ak nie, tak je tam studený spoj a je potrebné to prepájkovať ako som spomínal vyššie.
Maxdep
Vzhledem k tomu co tu napsali tak dej reklamaciu neb su kup android nad 6k.. níž to nemá cenu
Interstellar
Čo sa týka výmeny obrazovky, akumulátoru, či foťáku, tak som pre domácu prácu, ale ak chceš vymieňať napájací konektor, tak to určite nerob sám, hlavne ak si v živote nespájkoval. Spájkovanie je dosť náročná a piplavá práca, najmä ak sa bavíme o telefóne, kde by si potreboval mikropájku, čiže žiadnu starú spájkovačku od dedka s hrotom z medeného drôtu.
Som si istý, že mikropájku doma nemáš, takže by som ti radil to skôr dať do servisu, hlavne ak to máš v záruke. Ak náhodou už záruku nemáš, tak si buď zaplatíš servis, alebo ak chodíš na SŠ/VŠ s elektrotechnickým odborom, tak by ti to nejaký zručný učitel vedel urobiť, jednému kamarátovi takto už raz učitel opravoval PC.
_Royal_
ok díky moc kluci. Už mám obědnaný honor 7
Mordis
Citace
ok díky moc kluci. Už mám obědnaný honor 7

Ámen Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasů
5%
Nábory
9 Hlasů
10%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
14%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
14 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
40 Hlasů
43%
PC Poradna
4 Hlasů
4%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
8%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online