Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - Geroj #2
Krowky
img.tpx.cz/uploads/f5g4f54g5f4.png


V dnešnom rozhovore vítam Geroja, s ktorým síce rozhovor už bol v roku 2015, ale vtedy to bol ešte nevybujačený chlapčisko takže si dáme repete. Vitaj u nás a neobhrýzaj ten mikrofón
Zdravím, neostava mi nič iné len s tebou súhlasiť a poďakovať ti za pozvanie do rozhovoru..

Tak sa trošku predstav pre ludí, ktorí Ťa nepoznajú.
Čau, som Geroj a mám rád pizzu s ananásom.. ale nie, predstavím sa tak bližšie... rodičia mi dali meno Martin no a mám už 19 rokov (mentálne 10) a ostatné by sa malo týkať už samotných otázok.

Podla toho ako dlho si to písal by som čakal, že máš 8. Trošku stručné, ale ja z teba vytiahnem viac. Napríklad začneme s tvojim prvým pripojením na Superpařbu. Kedy to asi bolo?
Bolo to myslim niekedy v roku 2010 keď sme ako malí haranti behali po vonku a začalo pršať, samozrejme sme sa rýchlo zašili dnu a tam kamarát zrazu zapal hru, hneď mi bola povedomá.. sám som ju hrával ale netušil som že má multiplayer, tož pre mňa bolo prekvapanie a ďalším dňom som už hral SAMP aj ja, z prva to bol server na štýl úteku z väzenia a potom som sa dostal sem, kde do dnes mútim vody..

Takže sme teraz našli príčinu poklesu hráčov na samp-e. Málo vonku prší. Aké boli tvoje začiatky na SP? Začal si sa venovať niečomu alebo si len tak bezducho blúdil po LV až pokial si šokujúco nezistil že na sampe sa dá ísť aj do LS a SF?
Začiatky sú zväčša rovnaké a ja som nebol iný, samozrejme chuť po virtualnej mene ale nikdy mi to nešlo, prvé auto, prvý dom, prvá kúpa premia heh, príde mi to vtipné, vtedy to bola taká doba že ste niekomu poslali peniaze a on vám kupil SMS, toto moc ludi nepamätá.. no a tak to šlo až kým som neskúsil gangy, môj tandem boli sawny, vtedy to ešte malo zmysel, dnes je to už všetko premódované a nemá to pre mňa cenu, môj prvý gang bol West Side - Thug Life pod velením Reborna.

Máš na servery nejaké ciele? Alebo si nejaké mal a dosiahol?
Ciele no, myslíš tie veci ktoré chceš a aj ich dosiahneš? Áno mal, prvý taký ciel bol dostať sa do Outlaws Deckers, áno myslim ten legendárny gang, teda ešte v tej dobe.. toho som dosiahol a ďalší ciel na ktorý som sa pripravoval bola asi cesta do AT kam som sa predral po dosť dlhej dobe skrz organizátora akcii.

Zrovna tvoja admin kariéra ale nakoniec bola pomerne krátka na to že to bol nejaký ten ciel. Nebolo to niečo čo si očakával alebo aké boli dôvody toho náhleho odchodu?
To je pravda, bola pomerne krátka ale môjmu menu som neostal nič dlžný, myslim že som vzal túto úlohu dosť vážne a nebál som sa vyjadriť názor aj keď mi to bolo dosť často vyčítané, zo začiatku ma pár jedincov v tíme nechcelo ale to by som nebol ja keby to nemám v .. samozrejme za dobu svojho pôsobenia som si urobil meno hlavne akciami, myslím tie o ktoré ti hráči píšu do PM a tie ktoré si zaslúžia aj video, aby som nepôsobil moc egoisticky tak som mal aj svoje slabšie stránky a to tie že som si nebral servítku pred ústa, bohužial aj v globalnom chate.. no čo tiež som len človek. Dôvody k odchodu boli dosť opodstatnené, nepáčil a nepáči sa mi prístup väčšiny hráčov k akciám, konkretne nevďačnosť a vlastne dôvod prečo na tie akcie chodia.. preto aby si zarobili $.. samozrejme je to z nejakej časti chyba aj predchodzej generácie administratorov, nekvalitu akciu treba vyvážiť dostatočnou odmenou predsa, nie? ďalší dôvod bol ten že som začal pracovať, dosť daleko od domu takže tu nemám svoj počítač, aj keď čas by sa už našiel tak sa na aktívnejšie hranie stále necítim.

Myslím že toto vysvetlenie bude stačiť každému a tak sa vrátime k druhému tvojmu cielu na SP - dostať sa do gangu Outlaws Deckers. Môžeš čitatelom priblížiť čím bol tento gang pre teba zvlášny a prečo si sa tam chcel dostať?
Hah, toto je ale velmi vtipné, jediný dôvod prečo som šiel do OD boli zbrane.. ano :D boli to zbrane, vtedy som s Amelim robil teroristu a prevolali sme každý deň hodiny, no a on mal furt zbrane a ja nie a sralo nás to že mi ich furt musi posielať, tak nás napadlo skúsiť pretlačiť ma tam, asi týždeň som trenoval bridge, rally, route a podobne.. vôbec mi to nešlo ale skúsil som si podať prihlášku, no a smouky vo mne videl potenciál - testy sfalšované na jednotku a tak som sa tam dostal, hneď prvý deň v gangu som IBčku ukradol dodávku, to bol ešte ten starý systém.. a akosi ma to chytilo, jazdiť som nejazdil ale potom začal byť aktívny movement ktorý sa akorat vrátil z konkláve v Iráne kde plánovali teroristické útoky a taktiky (ale nie, myslim že vtedy zmaturoval) a tak som začal jazdiť s nim, vtedy bol Movement na takej urovni by s nim vyhral GR aj ATomas, bol to fakt dobrý bloker.. jazdenie ma chytilo viac a viac a začal som sa zaujímať o gang v ktorom som, skoro čo? Takto to šlo a ludia sa menili, ludia ktorých dnes už nová generácia už nepozná.. a tak som sa dostal na GW testera a pozdejšie na post zástupcu (UnderBoss) a rozhodoval som takmer o väčšine aktivít gangu, potom sa stala taká vec že som nezvládol vlnu nových členov a dal som si od gangov pauzu, začalo sa to.. teda z môjho pohladu dosť chrúmať a už to nebolo ono, vratil som sa a po čase som tento postal dostal znova, scenár sa opakoval a tretí krat už som sa k tomuto postu nedostal a už to bolo uplne niečo ine, nič pre mňa, tak som po zhruba 2 rokoch odišiel, bol to skvelý gang a som rád že som zažil dobu ešte jeho starších členov.

Samozrejme že to bola dobrá partia, keď som tam bol ešte aj ja. Ale nie dosť bolo fórikov. Spomenul si Ameliho, s ním hrávaš na SP od začiatku alebo Vaša láska vykvitla až neskôr?
No, ako som spomínal, môj začiatok sa datuje v roku 2010, môj comeback sa konal niekedy v roku 2012 a Ameliho som poznal snaď v roku 2013? Tak nejak.. no a od vtedy je nedotknutelný tandem, samozrejme spolu hráme aj iné hry, teda.. viac menej už len iné hry, SAMP len sem tam, nedokážem si predstaviť hrať multiplayer bez neho :D

Čo sa týka gangsystému, si v ňom ešte aktívny v súčasnej dobe?
Dá sa povedať že áno, som členom gangu Slow Riders ktorému som spravil aj web, sem tam dám nejaké GR ale za starým Gerojom podstatne zaostávam, ale s odstupom času si užijem GR viac ako keď som ich za deň prejazdil X.

Tvoj názor na súčasný gang systém je aký? Je to lepšie či horšie ako kedysi? Čo všetko by si zmenil a čo sa ti naopak páči?
Každý gang systém mal niečo do seba, každý gang systém bol vždy odrazom hráčov ktorí sa mu venovali a tak je tomu aj teraz, kopa cheaterov? noačo, kopa blbcov? noačo, ja to neriešim, prišiel som si len zajazdiť :D odomňa tento gangsystém nedostane už nič, a či je lepší alebo horší? myslim si že "ak budeš na serveri tak napíš /gangy" a názor si utvoríš sám.

Ak narážaš na počet gangov tak už bolo aj lepšie, ale aj horšie no. A úbytok nie je iba v gang systéme ale aj čo sa počtu hráčov ako takých týka. Myslíš že tento úpadok sa niekde zastaví alebo je to začiatok konca pre samp? Predsa len GTA SA je 13 ročná hra.
Je to fest stará hra a vela ludi si to neuvedomuje, samotná hra je legendárna ale nič netrvá večne a tento ako to mnohi nazývajú "úpadok" je pre túto hru a pre samotný server prirodzená vec, niečo ako umrtie starého človeka, ak to mám prirovnať takto.. samotný atomas neovplyvní počet hráčov v tejto situácii nijako, vychádza kopa nových titulov a hráči odchádzajú takže je to zcela prirodzené..

Viem že ty hrávaš resp. si hrával aj GTA V, hra ktorá prišla s pomerne dobre vypracovaným multiplayerom. Je možné že sa samp komunita presunie postupne k novým titulom, k terajšiemu GTA V alebo možno k ďalším ak budú obsahovať kvalitné MP? Alebo je GTA V online diametrálne odlišný druh MP, ktorý samp hráčov lákať velmi nebude?
No, SAMP.. teda respektíve pawno je velmi formovatelné a teda nie je problém prispôsobiť ho na štýl GTA V, o čo ATomas dosť usiluje a dosť vela veci prevzal práve z tej hry, čo mu nemam vôbec za zlé.. uvediem menší príklad - /privolat. Približné znenie otázky je ale, či hráč ktorý hral SAMP bude hrať hru na štýl GTA V online.. na mňa GTA V Online urobil dobrý dojem, vlastne ak mám porovnať SAMP a GTA Online tak je to iné len v pár veciach, samp má server, gta 5 online má niečo ako lobby ktoré hosťuje zakladatel, tiež je rozdiel v tom že si pravidlá a podobné veci diktuje samotný rockstar. Je velka škoda že nevyšla "petícia" pre vytvorenie samotného multiplayeru pre GTA V, nemyslim tým online. Snaď som dostatočne porozumel otázke, trochu som sa v tom zamotal :D

Kto sa stratil toho pôjdeme hladať keď skončíme rozhovor. V podstate si aj tým, čo GTA V nehrali trochu priblížil ako to tam funguje. Ale nevyjadril si sa čo Ťa baví viac takže si vyber iba jedno, Samp alebo GTA V Online?
Ak by som bol momentálne doma a mal k dispozícii svoj počítač tak sa určite prikloním ku GTA V, hra má stále čo ponúknuť, minihry, preteky, všeliake eventy a mnoho ďalšieho.. aj od hráčov, hra má masivny workshop.

Je ešte niečo ohladom SP k čomu by si sa chcel vyjadriť? Alebo niečo odkázať hráčom či administrátorom?
Odkazovať hráčom aby vstali od počítača a šli von je také klišé.. sám tu sedí.. teda ležím a nech si každý robí čo chce a čo ho baví a miluje akúkolvek značku auta (to bolo od veci) a tebe díky za možnosť vyrozprávať sa aj takýmto spôsobom.

No počkať ešte neďakuj, ešte sme skončili len so Superparbou. Ešte výsluch. Máš nejaké domáce zvery?
Mám, ako je o mne známe, mám rád mačky

Kolko mačiek? Meno, farba, a hlavne fotka by sa nenašla?
1ks, officialne sa volá Najka ale každý ju volá inak, reaguje ako pes, proste zakričíš a príde, ono ju zo SP pozná dosť ludí keďže som neváhal a natočil si ju keď mi ju doniesli, z toho som odvodil aj jej meno.
https://youtube.com/watch?v=8apmMS2ji2U


Od Nike budeme samozrejme požadovať pár tisíc € za reklamu keďže tento rozhovor si určite pozrie všetkých 15 000 hráčov SP. Ešte posledná otázka k osobnému životu. Si zadaný alebo verný iba Amelimu?
Nemysliš si že je to dosť zákerna otázka vzhladom na môj vzhlad?

To nerieš, aj Multiplu si kúpilo kvantum ludí a ty si k tomu ešte aj zadarmo.
To je pravda.. no momentálne som volný a ani nič neplánujem, ale nikdy nevieš čo sa zomelie..

No mama mi vždy hovorila že sa nemám baviť s nezadanými, takže týmto sme vyčerpali otázky pre tento rozhovor. ďakujem za tvoje trpezlivé odpovede.
Aj ja, idem sa vysrať a spať, maj sa
Upravil Czech_ dňa 11.06.2020 01:40
MaTy
Gerooj, nejlepší zavody se sandem Pusa rozhovor se ti povedl krowky, opět plný humoru a nostalgie (např. ta kočka, málem jsem na to video zapoměl:D) hráč to je kvalitní, super pokec s ním je. Asi mu nemám co vytknout, jinak by mi nakopal prdel. Jen tak dál krowky a díky za pobavení oboum :D
There's more to me than just this jersey I wear, and that's Christ living inside of me.
-Stephen Curry

img.tpx.cz/uploads/zachranujugangsystem.png
OndraS1
Čau krowky doost povedenej rozhovor. Ty jsi takovej vtipálek takže ten rozhovor je slušně vtipnej a pěkně se čte. Good job !! Good job!
img.tpx.cz/uploads/sa-mp-xd.png
NiKo_
Ahoj Krowka. :D
Super rozhovor Smile Dobre sa mi čítal lebo sú tam aj Gerojové vety. Kappa
Teším sa na nové vydanie od teba.
Luko
Rozhovor je celkom zanedbaný, pretože sa o minulosti hráča dozvedám len velmi málo. Taktiež sa rozhovor nedržal jednej línie a odchádza do rôznych smerov, čo v konečnom dôsledku vyznie zmätočne.

Som si celkom istý, že sa nájde ovela viac hráčov, ktorí by rozhovor dokázali urobiť celkom lepšie.

Čo sa týka obsahu tak hráč svojim slovníkom a nadsádzkou nesklamal :D
Krowky
Rozhovor sa práve nemá držať jednej línie... to by si sa nedozvedel absolútne nič keby sme všetko venovali len jednej línii...
To že niekto spraví rozhovor lepšie je v poriadku, nepovažujem sa za majstra rozhovorov a miesta pre žurnalistov je tu stále dosť, možno aj ty by si mal záujem.
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
48%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
15%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
22%
Ne
3 Hlasov
11%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 12