Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - ATomas
As3
img.tpx.cz/uploads/rozhovoratomas.png


Ahoj,
vítám tě u dnešního speciální rozhovoru
s majitelem a zakladatelem SuperPařby ATomasem, tohle je již druhý ATomasův rozhovor, první rozhovor vytvořil Kriss roku 2012, napadlo mě ho "zreformovat" a tady ho máte! Hezky se usad'te a jdeme na to.

Oranžový text - As3
Bílý text - ATomas

img.tpx.cz/uploads/virtpawnlife.png


Ahoj ATomasi, dnešním dnem je mi ctí, přivítat tě u mého rozhovoru, jsem velmi rád a poctěn, že si přijal žádost do rozhovoru, jdeme na to?

Zdravím,
já děkuji za tvé pozvání k rozhovoru, které jsem velmi rád přijal. Těším se na tvé zajímavé otázky, tak sem s nimi! Smile

Řekni hráčům jak vznikl tvůj nick
Můj nick vymyslel Seznam. Při zakládání emailu kdy bylo moje příjmení již obsazené mi nabídl jednou z variant, která se skládá z prvního jména mého příjmení a mého křestního jména. A od té doby ho používám.

Kdy si dostal nápad na vytvoření SP?
Nebyl to ani tak nápad vytvořit SP, ale spíš nápad upravovat si GTA podle sebe. Název SuperPařba jsem vymyslel, když jsem byl v pozici hlavního admina u jednoho slovenského majitele serveru na 0.1b. A dal mi za úkol abych sehnal lidi (spíš jsem to chtěl víc já než on). Tak jsem pomocí RCON příkazu přejmenoval server na SuperPařba a herní mód (tehdy používal Reálný Život) přejmenoval na Realná Země. A do hodiny tam bylo +20 hráčů. (tehdy byla jiná situace, hráči si neuměli ukládat server do favorites a hráli jen na základě karty „internet“ - dnes nepoužitelné. CZ/SK serverů bylo max 20).

Kdy a jak si začal poprvé pawnovat?
Poprvé jsem se učil pawnit ve stejném roce, jako jsem začal hrát SA-MP. Jeden hráč, se kterým jsem hrával znal jedneho týpka (ForestCZE), se kterým mi domluvil že mě bude učit.

Proč sis vybral zrovna hru GTA : SA?
Byla to jediná hra, o které jsem věděl že jsi ji můžu tvorit podle sebe (V té době nejnovější, ještě neexistovala GTA IV)

Jaké byly začátky pawna? A chytlo tě to hned na začátku?
Byly těžké. Sám si mysím, že mylník, kdy si myslím že jsem se to naučil byl ten, kdy jsem se naučil správně tabovat. Což mi trvalo 5 měsíců. Nikdy předtím jsem nikdy neuměl programovat. Takže jsem šel úplně on nuly.

Dnešním rokem existuje SuperPařba již 10let, věřil bys, že někdy něco podobného dokážeš?
Nikdy. Když jsem zakládal server, tak jsem si nemyslel, že by vydržel rok, natož 10 let. Od té doby by jsem na otázky „Jak dlouho si myslíš že SP vydrží“ vyloženě alergický. Asi stejně na otázku „jsi tu“.

Plánuješ něco speciálního na 10ti leté výročí?
No pokud vše dobře dopadne tak RZE10. Ovšem Kalcor nám pěkně zamíchal kartami s novou verzí. Tak se bojím co se stane pokud SP na tu verzi přestoupí. Aby to kvůli tomu lidi nepřestali hrát.

Tudiž se třeba zeptám, jaké bude vylepšení oproti dnešnímu modu jak ho známe všichni?
To jsem vše popsal v novince na webu.

Pro přechod na novinku klikni na tenhle text.

Jak dlouho trvá napawnovat třeba jedna mise u teroristy?
Tak konkrétně když to vezmu teď tak asi 2 vteřiny. Ovšem to je otázka připsání jednoho řádku se souřadnicemi. Ovšem vytvoření systému misí pro teroristu jako takového trvalo několik dní i s testováním.

Kolik má momentálně RZE 8.1 řádku a kolik bude mít RZE 10?
Já RZE10 píši rovnou do RZE8.1. Ovšem při kompilaci zadáním aby se to kompilovalo na 8.1 nebo 10 jak je potřeba. Konkrétně dnes 18.02.2018 má 75 935 řádků. Ovšem každý den se to číslo mění, převážně roste. Protože se každý den do módu dělají různé úpravy.

Jaký máš názor na dnešní komunitu SuperPařby?
No tuhle otázku moc rád nemám, ale budiž. Vadí mi, já tomu říkám „rasizmus“, ale správný výraz by asi byl „xenofob“ byť ho rád nemám. Proste mi vadí hráči, kteří nadávají na „děcka“ či „kidy“. Za prvé to strašně škodí SP a sám bych tohle nejraději rovnou banoval. Ale hlavně si nevidějí sami do huby. Každý kdo na SP začínal hrát, byl kid. A teď to nováčkům vyčítá. No prostě hrůza. Prostě se to ti lidi musí naučit, jak hrát tak chovat. Starší hráči by neměli čekat že už to všechno nováčci budou umět. Učený z nebe nespadl.

Na serveru nejsi moc vidět přesto, že máš náhráno kolem 6,000 hodin, kdy tam chodíš?
Tak ty hodiny jsou hlavně z test serverů, který se synchronizuje s databázi TOP50. Jinak na ofik chodím převážně pod jiným nickem.

Na testování novinek máš testovací server?
Ano. I velmi dobrého testera Evila. Kdysi testoval i Kill ovšem už se na mě vykašlal.

Sice ted' odbočíme zpátky k pawnu, ale i tak to má něco společného, jak tě napadlo pawnovat dnešní SuperPařbu?? Byl to tvůj čistý nápad nebo si s tím už měl někdy jindy zkušenosti?
No viz otázka předtím. Prostě jsem si chtěl dělat GTA po svém.

Podporuješ nějak youtubery co točí na SuperPařbě?
Ano snažím se podporovat YouTubery, kteří mají dost odběratelů a tak potencionální možnost SP ukázat světu.

Je údržba SuperPařby náročná?
Ano, ale je to spíš o lidech. Je mnohem snazší komunikovat se strojem, než se člověkem. Stroj vždy udělá to co mu řekneš, a když to udělá blbě, můžeš si za to sám, protože jsi mu to řekl blbě TY. Ale člověku řekneš, aby něco udělal, a on to stejně udělá jinak, blbě.

Plánuješ vlastnit SuperPařbu nadále?
Ano

Přemýšlel jsi někdy o ceně SuperPařby?
Ne

Rozhoduješ nějak o administrátorech?
Ne. Na to jsem si vytvořil pozici správce, kterému plně důvěřuji v jeho úsudek. Ovšem pokud to má mít pro SP vyšší smysl, tak zasáhnu já. To se ovšem stává jednou maximálně dvakrát za rok. Ovšem u případů, kde to stojí za to.

Hraješ na serveru pod jiným nickem a kontroluješ si chod serveru?
Ano

img.tpx.cz/uploads/cobysradsi.png


Pizza / Kebab
Pizza

Server / Web
Server

GTA V / SAMP
SAMP

Káva / Pivo
Pivo

Auto / Motorka
Auto


Dobrá tedy, já ti děkuji za tvojí reakce bylo mi ctí s tebou pracovat, přeji ti hodně štěstí jak v realném tak virtuálním životě, měj se hezky.

Já děkuji za rozhovor, dal jsi mi férové podmínky a dobře se mi s tebou jednalo.



Tohle je pro dnešní rozhovor s ATomasem všechno, chtěl bych ještě mimo rozhovor poděkovat za spolupráci a za ochotu, taktéž děkuji za vaše ohlasy na ATomasův druhý rozhovor, děkuji, že jste dočetli až sem a přeji hezký zbytek dne.

-
Všechny potřebné nadpisy pro rozhovor vytvořil zrcsgfx.

Upravil Czech_ dňa 11.06.2020 01:33
Kintor123
Jsem první. :D Toto jsem dočetl celé, a musím uznat, že mě to bavilo. Něco jsem se dozvěděl o Majitelovy portálu. Jen tak dál ty rozhovory, baví mě to. Smile
Yoistik
Pěkně sepsaný rozhovor , tohle je jeden z mála rozhovoru kterej jsem si důkladně přečetl. Já rozhovory moc nekomentuju ale tady jsem udělal vyjímku. Chválím také Zorku za pěkné zpracovaní nadpisu.
KoLoB
No, celkem mi chybi ktomu i tvoje reakce na jeho odpovedi, ale dnes te uz dissovat nebudu protoze se mi po nejake dobe zase rozhovor libil.
Ase, dekuji za rozhovor ktery uz planujes dele, pamatuju si jak jsi mi otom jeste psal ze snad casem se to povede, taky povedlo.
As3
Citácia
KoLoB napsal:

No, celkem mi chybi ktomu i tvoje reakce na jeho odpovedi, ale dnes te uz dissovat nebudu protoze se mi po nejake dobe zase rozhovor libil.
Ase, dekuji za rozhovor ktery uz planujes dele, pamatuju si jak jsi mi otom jeste psal ze snad casem se to povede, taky povedlo.


Dívej, já bych k tomu napsal i svojí reakci, ale bohužel ATomas byl velmi zaneprázdněn, tudiž nebyla možnost se k tomu vyjádřit, jinak děkuji za tvůj komentář, taktéž děkuji všem čtenářům.
Pink
Ahoj,

nadpisy jsou super, rozhovor se mi četl dobře, jen je škoda, že je tak krátký, ale co se dá dělat. Jinak dobře odvedená práce, jen tak dál.
MaReK_
Po dlho dlhej dobre rozhovor ktorý som si prečítal a stál zato. Good job Smile
king

3.5.2011 Správně
3.5.2012 Správně
3.5.2013 Správně
3.5.2014 Správně
3.5.2015 Správně
3.5.2016 Správně
3.5.2017 Správně
3.5.2018 Správně
3.5.2019 Správně
3.5.2020 Správně
3.5.2021 Správně
3.5.2022 Správně
3.5.2023 Správně

king
Diana
Pekný rozhovor,ktorý som dočítal dokonca Smile
Ale nepáči sa mi štýlom ani nadpisy moc.
Skôr tie mäkčene v nadpisoch no :D ale pekné.
Upravil Diana dňa 19.02.2018 21:52
img.tpx.cz/uploads/Screenshot_20221106_224817.jpg

Hlavný administrátor webu namiesto potrestania hráča, ktorý mi napíše takúto správu dá srdiečko na správu.

Okrem toho, pravidelne každé urážky a narážky v akejkoľvek forme, ktoré sú mierené na mňa osrdiečkuje a hráča nepotrestá. V minulosti som takúto vec reportoval a dostal som upozornenie, že dostanem suspend ja, ak budem dávať takéto reporty, podľa neho si za to môžem ja sám.

A nakoniec, ak by som podobné veci písal ja, pravdepodobne by som dostal za to suspend. Neraz mi muselo vedenie zrušiť suspend, keďže nebolo objektívne udelené. Neraz sa mi Bratek ospravedlňoval že mi dal zle suspend (pre príklad 3 obrázky v podpise - mal som iba dva, tretí bol smajlík)

Dávam to tu na oči, nech sa vie o tom, trest za to dostať nemôžem, keďže neporušujem týmto podpisom žiadne pravidlá. Promiň
Nosferatu
Tak určitě to okomentuji abych si "šplhnul" :D :D
K rozhovoru mohu říct, že je pěkný i když já osobně převážně všechny tyto věci vím. Ale i přesto jsem si to přečetl a veřejně musím souhlasit s Tomem ohledně těch dětí a nováčků v tom má naprostou pravdu. O to víc mě vždy udivuje, že do nováčku se kolikrát navážejí opravdu dlouhodobý hráči a ještě v x případech ex-administrátoři což už má hlava nepobírá vůbec. (Ale stále se tu bavím o nováčcích, pokud ex-admin naráží na hráče, kteří už hrají déle a je to dle pravidel, tak to neřeším.)
A to je vše přátelé a těším se na další zajímavý rozhovor.
Tearsko
Povedal by som ze je tu dost nevyuzity potencial otazok ale na druhu stranu ked pises ze rozhovor bol jednostranny tak sa to da prrpacit. Ale je to skoda lebo moc noveho som sa nedozvedel.
d0g_
No konečne som sa aj ja dokopal napísať tu dačo...
Ase, tvoje rozhovory sú úžasné, je vidieť že ťa to baví...
Včera som čítal tento rozhovor a musím povedať že sa ti velmi podaril...
O pánovi ATomasovi som sa dozvedel mnoho vecí

Jednoducho TAKTO má vyzerať rozhovor!
S pozdravom tvoj YRN]d0g. ;)
Fifa
Ani já nebudu vyjímkou a první a poslední rozhovor asi okomentuji, když už jsem v tý práci a trošku se nudim :D
Nebudu tu rozebírat, jaký ATomas je nebo neni, to si každý musí udělat obrázek sám, někdo má špatné zkušenosti, někdo dobré. Chytrého človéka napadne, že já bych s blbými zkušenostmi s ním nespolupracoval. Z rozhovoru jsem se já osobně nic moc nového nedozvěděl, přeci jenom s ním komunikuji dost. Jenom se mi líbil údaj o řádcích, kterým SP nyní disponuje. To je informace, na kterou jsem se nikdy neptal, i když mě to zajímalo...
A teď k samotnému rozhovoru. Je blbý opakovat to, co tu už mnoho hráčů napsalo, ale tvoje rozhovory mi baví, mají hlavu a patu a dobře se čtou. Takže ti přeju hodně stěstí do budoucnosti a snad tě to bude bavit na delší dobu a za chvíli s tím nesekneš. Smile

Za případné překlepy se omlouvam, píšu na mobilu a jsem línej si to po sobě překontrolovat.
img.tpx.cz/uploads/ATomasPodpis1111.png
DanyaS
Já si nikdy rozhovory nečtu.. Tento jsem přečetl do konce.. Možná bych poupravil otázky, protože moc jsem se z toho nedozvěděl.. Ale tak docela to ušlo :D

//Proč jsi s ním neřešil real life? To tím naznačuješ, že ho nemá? :D
As3
Děkuji moc všem zkusím se částečně vyjádřit.

Pink - Ahoj, díky za tvůj názor, pokusím se příště udělat delší.

MaReK - Děkuji ti za tvůj názor! Smile

Rich - Děkuji moc, jsem rád, že se ti rozhovor líbíl, právě, že já jsem potřeboval víc vyráznějí grafiku, protože taková ta obyčejná mi tam neseděla.

Nosferatu - Děkuji ti za tvůj názor, jsem rád, že se ti rozhovor líbil, pokusím se dělat ještě lepší.

Tears - Děkuji ti za komentář, jsem rád, že jsi taky přidal komentář, ono by to šlo více rozepsat, ale jak říkám, ATomas byl prostě zaneprádněn a já jsem mu vyhověl Smile

Jazvec - Děkuji ti moc za komentář, jsem rád, že se ti rozhovor líbil a budu v tom dále pokračovat Smile

Fifa - Ahoj, děkuji ti za komentář, píšu to ted' ve zkratce, jsem rád, že se ti rozhovory líbí, já plánuji na tomhle postu vydržet co nejdýl a budu se snažit dělat kvalitní rozhovory se zajímavými lidmi, jako Spoiler, ti můžu sdělit, že brzy příjde Ove a to bude taková menší slohová práce, takže doufám, že se ti a všem ostatním bude nový rozhovor líbit, jinak děkuji za komentář! Smile

DanyaS - Děkuji ti za komentář, příště na tom zapracuji více
fIoW
"Dobrého testera Evila". Jestli tam je aktivní tak jako když adminoval na SP kde byl půl dne AFK pak došel a šel /q tak to je top.
img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
ATomas
Citácia
Mrtn napsal:

"Dobrého testera Evila". Jestli tam je aktivní tak jako když adminoval na SP kde byl půl dne AFK pak došel a šel /q tak to je top.

Evil byl neaktivni na ofiku prave a hlavne kvuli test serveru.
Geroj
Citácia
Přemýšlel jsi někdy o ceně SuperPařby?
Ne


:D:D :D:D :D

nič nové som sa nedozvedel po pravde, ale pekný hlavný nadpis
As3
Díky všem Smile
MyReS
Pekný rozhovor tlieskam ti ze ste rozpravali s ATomas klobúk dole Smile
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=15321


>>S1NCE BY 2K13<<
As3
Citácia
Dominik9991 napsal:

Pekný rozhovor tlieskam ti ze ste rozpravali s ATomas klobúk dole Smile


Děkuji ti za komentář, važím si toho Smile
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
46%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
14%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
21%
Ne
4 Hlasov
14%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 12