Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
iPhone X
Marsen1
Zdravím, mal by som záujem o kúpu iPhonu x.
Chcem sa spýtať na vaše rady čo na tento telefón hovoríte, a či sa nejako dá počúvať hudba cez slúchadlá aj keď to nemá jack či to má nejakú redukciu alebo čo.
+ Momentálne vlastním Samsung galaxy S8 a či sa oplatí meniť.

Díky za vaše rady a postrehy.
Tearsko
čus, kamoš ho zakúpil a čo som si za krátky čas všimol tak:

Hudba - bezdrotove sluchadlá + redukcia na jack existuje.

Ofinka alias ten výrez na displayi - vypadá v skutočnosti o h a v n e ale je to nový trend ale dnes už to majú skoro všetky vlajkové lode

Šošovka foťáku - stále vystupuje dosť na povrch čo ja nemám rád

V balení nemal rýchlonabíjaci káblik ale obyčajný a musel si ho kúpiť. (lacný nebol)

Display- mi prišiel lepši ako bol na 8 čo sa týka farieb/jemnosti ale je pre mňa nepraktický pretože som pohodlne nedočiahol až dole a chýbalo mi tam to klasické domovské tlačidlo ale to je opäť vec zvyku a vkusu keďže ty ho na s8 tiež nemáš.
...........................................
osobne by som do toho nešiel lebo oproti s8 mi tam nepríde nič tak ohromujúce aby to za to stálo
Upravil/a Tearsko dne 29.03.2018 22:01
potrebuju_prachy
Já bych si ho zase zakoupil... Už bych iPhone nevyměnil a jsem s ním maximálně spokojenej. Kdybych měl 30tisíc na Xko, tak si ho zakoupím hned. Jsem z něj absolutně unešenej, ale každopádně bejt tebou si zajdu do nějakýho obchodu a ochmatal bych si ho, protože ne ten přechod může sednout Smile
Janci
Môj šéf si ho práve kúpil a odkedy to má, tak na to nadáva. Lenže to práve kvôli tomu, že vždy keď mu niekto volá, tak mu to na display-i ukáže až tak po 10-15 sekundách meno, prípadne číslo. Dovtedy mu zvoní ten mobil s čiernou obrazovkou. Čo mi vravel, tak že s tým má vela ludí (podla internetu) problémy, ale osobne si myslím, že sa to s aktualizáciou zmení. Ono mu to začalo robiť z ničoho nič. Osobne by som od tak drahého mobilu čakal, že aspoň základné funkcie mobilu bude zvládať, ale ja nie som cielová skupina značky Apple, takže som trochu hejter.

Čo sa týka spracovania, tak v tom nevidím problém, dokonca ani vo vystupujúcom fotoaparáte. Čo viem, tak práve to sklo je nejaké špeciálne odolné proti poškriabaniu a celkom tomu aj verím, keďže známa má už pár rokov vystupujúci foťák na iPhone (myslím 7 alebo neviem čo to je za model, nevyznám sa) a známky poškriabania to nemá. Tiež oceňujem ocelový a nie hliníkový rám okolo, aj napriek vyššej hmotnosti. Každopádne je to vec vkusu, niekomu sedí Apple, niekomu Android. Osobne by som z vlastných peňazí také horibilné čiastky nikdy nedal za niečo, čo vykonáva základné funkcie mobilu rovnako ako každé iné zariadenie. To, na čo ja využívam mobil je predovšetkým telefón, SMS, E-mail a možno sociálne siete.

Čo sa mojich ďalších tipov týka, tak v blízkej budúcnosti (keď bude dostupný) tak by mi mal rukami prejsť Xiaomi Mix 2S, ktorý prednedávnom vyšiel. Asi do neho budem smerovať môjho známeho, ktorý si vyberá Androidy v podobnej cenovej relácii a tiež Huawei P20 Pro by nemusel byť zlý podla parametrov. Myslím si, že oba tieto zariadenia majú niečo naviac oproti súčasnému trhu (či už velkosť display-a alebo kvalitu fotografovania...) no pokial si zapálený pre iPhone, tak je zbytočné riešiť niečo iné.

Ja by som na tvojom mieste do iPhonu X išiel v prípade, ak by som mal s iPhonom skúsenosti ako jeho majitel. Vela ludom práve to rozhranie nemusí sedieť. K tomu sa ale dopracuješ iba ako užívatel. Ak to vidíš z pohladu, že ti kamarát dá skúsiť na tom chvílu pracovať, z toho nič nespoznáš. Pre mňa osobne ponúka viac možností práve Android, či už to je bezproblémové využívanie obrazových a zvukových médií, alebo možnosť rôznej úpravy samotného systému, prípadne zmena celého rozhrania ak ti v niečom nevyhovuje. To sú veci, ktoré je tiež dobré zohladniť. Taktiež rozmanitosť rôznych aplikácií a konektivita (napr. s autom, ale to už je asi v dnešnej dobe pasé).

Ak si rozhodnutý pre iPhone X, tak ťa od toho odrádzať nebudem. Len som ti chcel trochu spísať ako to vidím ja, prípadne nejaké nové alternatívy ktoré ponúka trh. Osobne ale som človek, ktorý si nerád kupuje alebo nosí veci ktoré má kopec iných ludí, kde napríklad pri iPhone X každý vie, že to je iPhone X. Ja osobne mám radšej to, ak sa ťa niekto opýta na značku a model niečoho, čo ešte predtým nevidel a vyzerá to zaujímavo.
FleX_
Pokial to chceš tak to do toho chod, ja sám by som išiel mám iphone se a išiel by som aj do x-ka pravdaže. Aj keď nie som nejaký úplný apple fanboy. Môj další mobil bude asi andorid ale to vôbec nevadí pretože ja vidím + a - ako v ios tak v andoride takže ich budem asi striedať. Ale dosť o mojich túžbach. Hudbu si samozrejme vypočuješ či už vďaka redukcií alebo bezdrôtových slúchadiel ako spomenul btears. Cenovka je vysoko ale je to iphone takže tam čakať lacné veci sa asi neoplatí platí pravidlo - na čo nemáš to si nekúpiš.Čo sa fotiek týka nová s9 od samsungu ho vo fotkách určite predbehla to sa nejdem ani baviť a s8 podla mňa výrazne nezaostáva tak aby si potom nebol sklamaný z fotáku. Inak odporúčam určite chod do toho ak máš naň ´´chuťÂ´Â´ :D
Rosta
S8 je skvely telefon, pokud by jsi chtel top model od Applu tak bych pockal do zari, kdy predstavi nastupce Xka, ktery by mel byt i levnejsi z duvodu levnejsich dilu Smile Ja osobne bych za to asi penize nedal, to uz bych asi nesmel vedet co s nimi, kazdopadne pokud na to mas a si fanda technologii tak to kup, ale do pul roku bude jeho nastupce navic levnejsi.
Marsen1
Ešte som nemal žiadny iPhone. .

Ešte sa chcem spýtať či iPhony podporuju nejaké widgety ako napr. hodiny.. ( myslím to tak že po odomknutí telefónu by sa tiež zobrazili hodiny na úvodnej obrazovke po odomknutí ako na androide.. )

Díky.
Upravil/a Marsen1 dne 30.03.2018 22:24
Rosta
ANo, podporuji widgety, ale nemuzes si je dat kamkoliv jak na androidu. Na widgety mas vlastni stranku a konkretne hodiny tam nedas.
dpq7WImm8w
Ahoj,

Omlouvám se, ale ten ****ní dotaz na začátku topiku je na facku..
Udělat telefon a nedomyslet k tomu možnost audio výstupu by nebyl zrovna krok tím správným směrem. Ohledně sluchátek, jsou klasicky od doby co šel 3,5 jack pryč s redukcí na lightning. Případně je varianta sluchátek přes bluetooth (ať už originál apple, nebo kterékoliv jiné.. všechny budou fungovat, do jisté míry). Co se týká zvuku, tak žádný extra znatelný rozdíl v tom oproti klasickému konektoru není.

Co se týká telefonu, který vlastníš momentálně (tj. Samsung Galaxy S8) - u rok starého telefonu, nevím jestli mělo cenu si koupit telefon za 22 tisíc a teď vyhodit dalších minimálně 30 do iPhonu, ale tak to už je tvoje věc a především tvoje finance, které do toho hodláš investovat.

Jenom drobnost, které jsem si všiml.. ohledně výřezu, který je již od představení tohoto modelu terčem kritiky. VŠECHNY nové "vlajkové" modely zvučných jmen si tento výřez v nějaké ořezané formě převzali, takže už je všude a jen tak se ho asi nezbavíme, dokud opět Apple nepřijde s další věcí, kterou konkurence hbitě okopíruje.

Ale k jádru, podle toho co píšeš... všechny APPLE produkty jsou společně provázány a mají fungovat dohromady. Z čehož lze odvodit, že sse ti tyto produkty vyplatí pořídit pouze v případě, že minimálně do budoucna uvažuješ o koupi další, které ti ten systém rozšíří. V opačném případě je pro tebe takové zařízení bezpředmětné. Ani nemluvím o tom, že si budeš muset trochu odvyknout na volnost Androidu, iOS má udaný jeden směr a toho se pevně drží, bez výkyvů, které ti například Samsung dovolí. (což je další argument, který by jsi měl před pořízením zvážit) No a co se týká mého, subjektivního, názoru - pokud už chceš mermomocí jít do produktu od Applu a zjevně ti investice 30 tisíc nevadí, počkal bych do podzimu, kdy bude představen nástupce, který bude minimálně po hw stránce již odladěn jedním, pilotním, modelem. Chyby v sw byly a vždy budou, na to si ale musíš zvyknout i u ostatních zařízení, včetně Applu.

Ohledně widgetů - ANO jsou podporovány, ale widget jako takový na jehož formu jsi zvyklý z Androidu rovnou zapomeň. Jak jsem již avizoval v předcházejícím odstavci - společnost APPLE má jasně stanovený cíl i cestu a volnost pro uživatele v ní nehraje žádnou roli. Všechny produkty jsou vyráběny pouze v jedné myšlence - "my si myslíme, že je to takto správně". Což v konečném důsledku znamená, že jak to vyjede z linky, tak to bude a jestli se ti to nelíbí, tak máš smůlu protože s tím nic neuděláš (další argument, který by jsi měl zvážit, pokud se pro koupi rozhodneš).
Janci
Dlhodobo neaktívna téma, považujem ju za uzavretú.

Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasů
5%
Nábory
9 Hlasů
10%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
14%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
14 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
40 Hlasů
43%
PC Poradna
4 Hlasů
4%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
8%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 15