Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
mobilos
popi
sevas, chtěl bych poradit s novym mobil co planuji koupit, cena tak do 12k, ale nemuzu si vybrat nic, chtel jsem jit do ajfouna 7, ale ten mi prijde uz moc stary, takze si necham poradit od vas, diky moc za vase navrhy. jazyk
Tearsko
no tak ak chceš iPhone tak asi nema cenu sem postovat android co.. kup bazarovu 8 v top stave
popi
klidne i android
HARS
Huawei P20/P20 lite, Huawei Nova 3, Honor 10, ASUS Zenfone 5... v dnešní době je dost kvalitních mobilu za tuhle cenu.
popi
Tears tu bazarovou myslis jako pres bazos atd... nebo treba Mobil-pohotovost ? Popř. nový se asi nevyplatí moc kupovat, i když by to mohlo po těch novějších modelech být "levné".
Tearsko
Z výkupu alebo normálne cez bazar bazos alebo tak.. ale tam si dávaj bacha no osobný odber hlavne :D
Lee
hele mrkni na aukro, ja kupoval ted SE uplne novej, krabicka ve folii za 2000
Octavia
Zkus normalne bazar v tvojom mestem, ve všech bazarech maj nové / zánovní mobili levněji než za půlku celkové ceny.
img.tpx.cz/uploads/octavkapodpismik.gif
popi
https://sbazar.cz/petakrenek/detail/4...8-iphone-8 co tenhle ? mám to i blízko na osobní odběr
Octavia
Ten vypadá v pohodě, já být na tvé straně tak ho klidně vezmu.
img.tpx.cz/uploads/octavkapodpismik.gif
OR1G1
Ja by som ti skor odporučal huawei P20.
img.tpx.cz/uploads/podpisfirma.gif
MegaBite
Já osobně bych spíš bral Honor View 10, stojí cca 11k, což je podobné jako u té P20, která stojí něco přes 12k. Každý telefon se hodí na něco jiného, ta P20 mi přijde spíš zaměřený na selfie, což mi přijde absolutně zbytečný, ale to je na tobě :D Celkově je Huawei dobrá volba, ale Honor toho nabízí víc za nižší cenu.

E.: Nevím ale, jak je to s CZ distribucí, jestli se sem ten telefon už dostal na český trh.
popi
ten honor vypadá zajímavě, ale nevím jak to je no s těma barvama a distribucí a ještě by ty ajfouny měly být levnější, když budou nové modely.
MegaBite
Ta distrubuce je teda normálně česká a barvu seženeš nejjednodušeji tu základní, což je Navy Blue, jiné barvy už nebudou tolik dostupné a budou samozřejmě dražší. Záleží už na tobě, jestli je ti bližši Android nebo iOS.
popi
A nějakou levnější alternativu? Teď momentálně 12k nemám Nemůžu
MegaBite
Zkus hledat, napadá mě už jedině Honor 10 (se Samsung apod. nemám zkušenosti, takže neporadím). Má menší RAM, uživatelskou paměť, trochu horši foťák a je o něco menší. Jeho cena zase nedostahuje těch 12k, takže je to taková levnější varianta.
popi
Tak nakonec jsem objednal SEčko, ale nevím jestli se mi nevyplatí počkat do výplaty a koupit 6s. Taky nevím jestli ta sleva bude do té doby platná, dík za radu.
Lee
se dobra volba, aspon si zvyknes na ios popr. pokud ti nebude vyhovovat tak jsi aspon utratil nejmin co slo.. 6S jsem měl a SE je odolnější jak na pády, tak je i kompaktnější např. do kapsy a i na ovládání jednou rukou. Podle mě jsi chybu určitě neudělal.. Při nejhorším SE můžeš do 14 dnů vrátit (pokud to bylo přes e-shop) a kup tu 6s, ale výkonově i fotákem je to stejný (mají totožný vnitřnosti, až na displej)
popi
jojo, toty veci jsem si zjistoval, kdyby mi opravdu nevyhovoval tak ho muzu vratit, protoze jsem ho bral z alzy, tak uvidim jak to pujde..
Janci
Ja som prednedávnom niekoľko dní/týždňov riešil otázku kúpy nového mobilu (Huawei P20/Honor 10) a na koniec som sa pre nový mobil nerozhodol a zrušil som si jednu SIM kartu. Double SIM bola u mňa niekedy podmienka a staré double SIM Lenovo ktoré som mal, tak pričinením kamošky vypovedalo službu a mal som v zálohe pomerne dobrý mobil na single SIM. Tak sa mi oplatilo nepoužívať jednu kartu a mať len jedno číslo a kvalitný mobil ako investovať do nového.

Čo ma ale toto moje dlhé vyberanie a porovnávanie mobilov naučilo je okrem odlišných parametrov a prevedenia P20/Honor 10 tiež podmienky pri kúpe mobilov z druhej ruky. Ja som sa zameriaval hlavne na kúpu mobilov od ľudí, čo majú ten mobil od slovenského operátora a tam každý si uplatňuje úplne iné reklamačné podmienky a tiež jednotlivé zariadenia majú odlišné špecifikácie (Napríklad Telecom na Slovensku neponúka Dual SIM Huawei P20, čo je celkom fail). Záruka sa pri zmene majiteľa mobilu musí riešiť cez človeka, na ktorého je vystavená faktúra a predaj. Toto by sa ale malo dať obísť pri Huawei práve ich reklamačnou podporou.

Bral som do úvahy dve možnosti, buď si kúpim mobil z druhej ruky, ktorý má niekto od operátora, alebo potom z bazáru. Samozrejme každá možnosť má svoje výhody a nevýhody. Väčšinou tie bazárové mobily sú drahšie, no človek si je istý, že mu bude poskytnutá aspoň 12 mesačná záruka (daná zákonom na Slovensku). Keď si niekto kupuje mobil napríklad z bazošu od užívateľa čo ho má od operátora, je potrebné vedieť od akého operátora, pretože operátor môže mať nadistribuované mobily single SIM, ktoré sú originál Double SIM a ako single sa pomaly ani nedajú kúpiť a potom ďalšia vec je riešenie záruky. U jedného operátora sa dá uplatniť všetko a u iného zase nie. Blokovanie na siete by v dnešnej dobe malo byť pasé.

To len taký stručný úvod do toho, čo ma to naučilo. Ak by ohľadom tohto chcel niekto poradiť, tak som k službám, naozaj mám toho naštudovaného viac než dosť Smile
Prejdite na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasov
6%
Nábory
6 Hlasov
7%
Žádosti o pUB
13 Hlasov
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasov
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
34 Hlasov
42%
PC Poradna
4 Hlasov
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasov
9%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online