Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - Dubbi
Ondrah98
„Baví ma jazdiť misie ako robot“

říká Dubbi, méně známý hráč, který se na serveru věnuje misím již několik let. V současnosti člen Royal Family Security - firmy, která v současné době umožňuje asi největší výdělky virtuálních peněz. Jaký je pohled na server ze strany hráče, který není moc aktivní na webu ani v globálním chatu a věnuje se misím potažmo hlavně odměnám z nich? Sonda do myšlení průměrného hráče ze světa misí v dnešním rozhovoru.

Dubbi, vítej u rozhovoru. Baví tě jezdit neustále stejnou misi jako robot?
Ahoj, prvorade ďakujem za možnosť robiť tento rozhovor. Keby ma to nebaví tak to nerobím, takže ano baví ma ich jazdiť dokola ako nejaký robot. Aj GR sú prakticky o tom istom dokola či nie?

To si nemyslím, protože v GR vznikají rozličné situace. Nastává něco takového v misích?
Jedine klasické ťukance medzi členmi po ceste, dosť to okorenil update, ktorý priniesol radlice. Často sa stáva že niekto horí.

To přece není podstata mise. Tou je jezdit od CP k CP. To je pro tebe skutečně zábava?
Keď sa stretne super kolektív, tak to je zábava a áno je to jazdenie od CP k CP - no baví ma to a aj ostatních čo robia mise. Inak by to nikto nerobil.

Není to tak, že tě baví spíše odměny než průběh samotné mise?
Tak to v mojom prípade nieje, ja tie peniaze až tak nerieším. Áno peniaze chcem, ale není to moja priorita. Robiť to pre odmeny není až taká zábava. A tí, čo to robia, menia každú chvíľu firmu lebo chodia za lepšími zárobkami a podľa mňa takí hráči len zaberajú miesto vo firme tým, čo nejdu len za vidinou peňazí.

A firma není o vydělávání peněz?
To samozrejme je - no firma by mala byť aj o kolektíve hráčov, čo vnej sú a nie o tom meniť firmu každý druhý deň lebo sa ti niečo nepáčí. Či už zárobok tak aj to, že sa ťa niekto doktne tým, že mu napíšeš to, že ničí misie.

K čemu je kolektiv, když jezdíš jako robot?
A v gangu je načo? Vo firme predsa k tomu, aby si nejazdil tie misie od CP k CP len tak. Myslím si, že práve kolektív tvorí firmu, ktorá vďaka tomu funguje tak, ako aj má. Keby sú firmy len o tom mať tam členov, ktorí jazdia ako roboti, tak by dlho nevydržala. Kolektív je dobrý aj k tomu, že keď potrebuješ pomôcť či už s questom, tak aj s levelom. Samozrejme s tým ti môžu pomôcť aj kámoši. A v gangu je to rovnako si myslím.

A co se prakticky změní tím, že jezdí více robotů?
Keď ide viacej "robotov", tak je samozrejme väčší zárobok. Neviem, čo iné by sa malo zmeniť.


„Názor ostatných ma nezaujíma“


Co pro tebe vlastně znamenají peníze na Superpařbě?
Peniaze? No nejaký majetok, ktorý prakticky nič neznamená. No môžeš si zaň kúpiť či už auta, tak aj domy, firmy, nemovitosti, kredity alebo marihuanu. No podľa mňa, tak ako aj v skutočnosti, tak aj v hre niesú tie peniaze to najdôležitejšie, čo máš.

A co je tou důležitější věcí či věcmi?
Mať pri sebe priatelov, čo ťa podržia v tých najhorších chvíľach.

Co tak strašného se ti může stát ve hře?
V hre? Tam sa ti nič také hrozné nemôže stať. Ale skorej keď máš ťažké chvíľe v realnom živote. Či už nejaké úmrtie blízkej osoby (rodinného príslušníka) alebo po niečom, čo tak naozaj nahnevá a ideš na server sa odreagovať a myslím, že ten správny kolektív je ten pravý liek na takéto situácie.

Svěřuješ se s reálnými potížemi na serveru?
Ja osobne asi ani nie. Nejaké veci im napíšem/poviem na TS, ale že by to boli potiaže sa asi nedá povedať. No ja som to skorej myslel tak, že tá možnosť tu je. Že nemusíš doma sedieť smutný, ale môžeš sa porozprávať s priatelmi z hry na zlepšenie nálady.

Je pro tebe důležitá tvá pověst na serveru?
Nie nieje, nech si každý vraví, čo chce. Ich názor ma nezaujíma, pokiaľ to neni až moc a nezaťahujú do toho hráčov, ktorí s tým nič nemajú.

Myslíš těmi hráči, kteří s tím nic nemají, majitelku firmy, které jste oddaní?
Napríklad neraz sa stalo, že nejaký hráč od nás ničil misie a tí poškodení hráči nadávali na našu majiteľku. Ale mám na mysli aj urážky priamo mňa v mene hráča, ktorý s tým nič spoločné nemá.

Tak to asi úplně nefunguje ten slavný kolektiv, když si ničíte mise navzájem ne?
Kolektív funguje správne, no ak máš vo firme 41 členov, tak je jasné, že nie každý sa bude chovať tak, ako má, ale bude kaziť naše misie. Takí hráči dostávaju kick z firmy a sú nechcení vo firme. A opakujú sa aj potom, ako dostanú druhú šancu. Často po druhom kicku nás začnú ešte viac ničiť - no nám to nevadí lebo použijeme /misevw.


„Zaslúžime si šancu dokázať, že by sme Y nezneužívali, keby sa zmenil systém“


Zůstaňme u ničení misí. Jaký máš na tuhle problematiku všeobecně názor?
Mne ničenie misií nevadí, predsa len hráme hru Grand Theft Auto, ktorá je o ničení a o zabíjaní. Navyše keďže mám stav+radlicu, tak mne to nevadí. Niekedy to vadí tým, čo jazdia vo firemných autách a nestihnú dať "Y". Ktoré si myslím sa rapídne prestalo používať po tom, ako prešiel tvoj návrh na obmedzenie tohto "príkazu". A keď si to zhrnieme, tak nech si ľudia ničia misie ked ich to baví. Napríklad my sa braníme alebo tak, ako nás môže niekto zavolať na ochranu, tak aj my máme ochranu keď je potrebná.

Můžeš se rozepsat o tom omezení Y? Na ochranu před ničením mise přece funguje pořád stejně.
Súhlasim s tým, že to funguje furt rovnako. No myslím si, že čakať 20 sekúnd kým môžeš to "Y" zrušiť je až moc. Áno aj tvojím úmyslom bolo to nech sa to nezneužíva ako rýchlobrzda. No obmedziť to na 20 sekúnd je prehnane. Predsa len sa môže stať, že stlačíš nechtiac a musíš čakať 20 sekund. Všeobecne to není moc. No pri čakaní pri last CP je to niekedy dlho. Teraz sa aj stáva, že ak dá niekto "Y" tak mu zmizne auto. Mám pocit, že predtým sa to nestávalo. Podľa mňa by bolo ideálne keby to trvalo 5 sekúnd a mohol to použiť raz za minútu alebo 2 minúty.

Nerozumím tomu, jak lze mačkat klávesu omylem a tím spíš tolikrát, aby to byl takový problém... Není spíš úmyslem obnovit toto?
DŮKAZ ZNEUŽÍVÁNÍ Y

Možné je všetko aj omylom dať "Y", keď ideš napríklad otvoriť chat. A nehovorím o tom, že sa to stáva nejako často, no ide o to, že to čakanie je otravné. A určite nieje úmyslom obnoviť to, čo je možné vidieť v tomto videu. Ak to chce niekto robiť, tak môže aj teraz a nikto mu v tom nebráni.

Ovšem když to udělá, tak musí čekat 20 sekund. Nebo to obcházíte jinak?
Ako myslíš obcházíte inak? Trasu máme furt rovnakú, furt skáčame, či už do BS, tak aj k Jizzy. Alebo máš na mysli niečo iné?

Jestli těch 20 sekund musíte skutečně čekat nebo to nějak obcházíte...
Musíme, no pokiaľ sa nemýlim, tak sa to dá skrátiť tým, že zavoláme mechanika a opravíme sa. Čo v mojom prípade sa nedá lebo mám v kuse 100+ stavu.

Ale díky tomu otravnému čekání si to asi dobře rozmyslíte ne?
No ja som si už pri prvom update rozmyslel a povedal si ,že nebudem používať "Y" no furt ho hráči používaju aj keď nesúhlasia. Nemajú totiž na výber a musia ho použiť lebo by vybuchli.

Je ovšem rozdíl bránit se výbuchu a jen zbytečně brzdit. Když si vezmu tvůj návrh, jak by měl Y fungovat, tak mi to přijde ideální ke zneužívání. Skočím v San Fierru, minutka uběhne skočím v Bay Side… Proč bych měl věřit, že nechcete zneužívat?
Možno to znie ako zneužívanie, no myslím, že by sa to nezneužívalo ako brzda a aj keby, furt by sa to dalo nastaviť na 5 minút dajme tomu. A prečo nám veriť? Lebo nemáme dôvod klamať a treba nám dať šancu + navyše nie len my máme "Y", myslím, že sa tímto obmedzili ostatné joby, ktoré "Y" nepoužívali ako brzdu, ale pred CP ako ochranu. A ak by sa to náhodou začalo zneužívať, tak furt by sa to mohlo vrátiť do stavu v akom to je teraz - čiže 20 sekúnd.

Kolik misí vlastně reálně nedojedeš, protože tě někdo zničí?
V percentách možno tak 0.5%. Čiže není to moc. No ako som vravel mna nezničia tak ľahko. Ja mám 500 stavu a aj radlicu. No tých pri last CP, čo majú firemné auto a niekto tam strelí RPG, tak ich to zničí. Často není čas dať "Y".


„Raz v živote som mal brigádu a nikdy viac“


Je dle tebe těžší si vydělat na serveru nebo ve skutečnosti někde na brigádě, když vím, že studuješ?
Rozhodne v skutočnosti. Mal som len jednu brigádu a to nikdy viac. Momentálne si zháňam niečo nové, menej náročne na čas a flexibilné popri škole a hlavne niečo na prázdniny, kedže potrebujem zaplatiť veci do školy. Hlavne na stužkovú a chcem si zaplatiť aj vodičák a časom nejaké ojazdené auto.

Může ti hraní her dát něco do života?
Hranie SAMP-u iba kamarátov. No napríklad niekto, kto vie dobre hrať CS:GO, LoL, Dotu2, či podobné hry sa tým dokáže živiť aj v skutočnosti. Napríklad zo Slovenska taký Ladislav "GuardiaN" Kovács - hráč CS:GO, čo si hraním CSka zarába na živobitie.

Chtěl bys, aby tě živilo hraní her?
Áno chcel no nemám na to vlohy (smích). Som asi ten najhorší hráč CSka na svete. No a LoL, či ostatních hrach ani nehovorím.

Otázka na závěr: Na kolik si ceníš tento rozhovor, respektive kolik sis mohl za dobu odpovídání vydělat na serveru?

Rozhovor si cením dosť, skvelá skúsenosť. A koľko som si mohol zarobiť? Odhadom tak 1,5-2mg možno ešte viac. Záleží na koefe či na hodinovom bonuse.
Každopádne ďakujem za rozhovor a čitatelom prajem pekný zbytok dňa.


~oh~

Upravil Ondrah98 dňa 05.04.2019 21:17
zorys
Rozhovor se dá i číst, sice je to nezajímavý člověk, ale to bych měl spíš nadávat jemu a ne tomu, co dělá rozhovor. Docela cením to, že mi barvy rozhovoru hned vypálily oči. Na jednu stranu tam ten člověk ale píše rozumný věci i kdybych to nikdy od někoho takovýho nečekal.

Citácia
Aj GR sú prakticky o tom istom dokola či nie?


Jen tohle, tohle.. Mě prostě dostalo, to ani hodnotit nebudu.

Vizuálně je to v pohodě, obsahově je to sestavený dobře, ale člověk mě neláká a nemám z toho takový nadšení jako např. z Vojtěcha.

i.imgur.com/WHTT459.gif

media.discordapp.net/attachments/834840423658160168/923953281573720084/unknown.png
biatec
no ako vieme aky mas ondrash nazor na Y a mise,dost neobjektivne otazky a zbytocne otazky o misiach a Y z pohladu zurnalistu. :D
nevravim,ze je to cele zle,lebo zas je to zaujimavsie ako "ako si zacinal" a blablabla,ale je to az moc smerovane na problematiku ktora zaujima teba ondrash :D este si tam das aj odkaz o zneuzivani ktore si natocil,kym Y bolo ine

cele sa to nesie v takom negativnom duchu ako ta moze bavit robit mise
Upravil biatec dňa 05.04.2019 21:05
Loly
Celkom zaujímavý rozhovor, len mi trošku vadí že sa hráč "navážal" do gangsterov aj keď nemal v podstate žiaden podnet. Výber hráča je podľa mňa v poriadku, ako vždy je rozhovor o aktuálnej problematike a mňa osobne baví čítať názory ostatných na veci ktorým aspoň trochu rozumiem.

Super rozhovor, len tak ďalej.
img.tpx.cz/uploads/bannnanana.png
Kacka
Jsem ráda že hráčem Dubbi je rozhovor, hezky se čte, odpovědi jsou taky pěkné. Jen tak dál, u dalších rozhovoru.
Cappuccino
Čau,

asi jsem udělal hroznou chybu a to, že jsem si sám rozhovor moc přehypoval. Rozhovor je zajímavý.. svým způsobem, ale já jsem asi čekal víc.

Každopádně skvělá práce a ať se daří i nadále.
Arbys
Zajímavý formát rozhovoru, jsem rád, že tam nejsou otázky typu "jak jsi začal na sp", "kolik máš domácích mazlíčků", "jaké máš pocity z rozhovoru?" a další... Koncept rozhovor s méně známým člověkem je fajn, ale možná do příště bych na daný rozhovor vybral více jak jedno téma - chápu, že u podobného typu člověka se toho moc vymyslet nedá, ale u dalších by to určitě šlo. Dobrá práce.
img.tpx.cz/uploads/jenarvbysbezv.png
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=25998
Teczka83
Pohodovej rozhovor. Věnuje se aktuálnímu dění. Ale chybí mi tam trošku víc o hráči, abych o něm měl povědomí. Jinak ok Pohoda
savage
Rozhovor zaujímavý,ale celý som ho neprečítal pretože tá bordová farba mi úplne likviduje oči a po chvíli dívania sa na ten text mi splíva pred očami.
Mine
Hi
Rozhovor je po obsahovej stránke v pohode. Osoba síce nie je nejak výrazná, ale myslím že to nijak nevadí. Jediné čo by som ti vytkol je tá tmavočervená, po chvilke mi to začalo splývať s čiernym pozadím webu.
Ondrah98
V podstatě všechno, co je tady řečený, tak se s tím nějak dokážu ztotožnit, což mě celkem udivuje, že se na SP najdou normální komentáře. Ovšem s jednou výjimkou - úplně nesdílím váš problém s barvou textu, přijde mi to úplně v pohodě, ale budiž no. Stejně příště bude zase jiná...

PS: zkuste si zkalibrovat monitor. Smile
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
savage
už kalibrujem ondro
media1.tenor.com/images/5fcdf46a47534b6e3151dd7316fbc81a/tenor.gif?itemid=5331200
RomaN1
Celkem zajímavý rozhovor ale chtělo by to napsat více o hráči no.
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
13 Hlasov
48%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
15%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
22%
Ne
3 Hlasov
11%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
4%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 16