Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - apero
Mine
ROZHOVOR S APEROM


Vážení čitatelia,

vítam vás pri ďalšom rozhovore, tentokrát s dlhodobým hráčom aperom. Pohodlne sa usaďte a prečítajte si o ňom.



Zdravím apero, som rád že si prijal moje pozvanie na rozhovor. Na SP hráš už veľmi dlhú dobu, takže sa zrejme v móde veľmi dobre orientuješ. Na začiatok by som sa chcel dozvedieť niečo málo o tvojej osobnej stránke. Mohol by si nám povedať niečo o sebe?

Zdravím i já Tebe a děkuji, že sis vybral zrovna mě pro tento rozhovor.
Co se mé osobní stránky týče.
Jmenuji se Jakub a je mi 25 let. Bydlím v malém, ale malebném městečku Krásná Lípa která se nachází ve Šluknovském výběžku na Severu Čech.
Žiji spolu se svou ženou, se kterou jsem už přes 6 let a naší malou dcerou Kristýnkou, které již bude brzy 5 let.
Myslím si o sobě, že jsem velmi klidný a přátelský člověk, pokud se ke mě někdo chová slušně, chovám se slušně i já k němu, pokud se ke mě slušně nechová, snažím se ho ignorovat místo nějakých stupidních urážek apod.
Mám i své koníčky, mým největším koníčkem je ale samozřejmě rodina, se kterou pravidelně jezdím na výlet, chodíme do přírody a takové ty věci co se najdou v každé rodině.
Mezi mé další záliby patří sport, konkrétně fotbal a tenis, ale mám rád téměř každý sport.
V neposlední řadě rád hraji na SP, kde si správně podotkl, že hraji velmi dlouho dobu, je to asi cca 8 let.
To je o mé osobní stránce asi vše, pokud by Tě zajímalo něco konkrétního rád odpovím.


Myslím, že takto všeobecne to z osobného života stačí. Presunul by som sa na tvoj virtuálny svet. Hrávaš aj niektoré iné hry okrem GTA San Andreas a SAMP?

Ano. V poslední době jsem našel zálibu ve hře Fortnite, hraji jí ale teprve krátce, ani ne 2 měsíce, takže se ještě stále mám co učit.
Občas ještě nepohrdnu Fifou na Xboxu, ale to už jen málokdy.


Ako si sa ku GTA:SA dostal prvýkrát? Kedy si objavil, že existuje multiplayer? A ako si narazil na SuperPařbu?

Popravdě na tohle nedokážu odpovědět přesně. Už je to opravdu dlouho dobu co jsem začal hrát. Ale myslím si, že jsem prostě jen hledal nějakou zálibu na PC a jelikož jsem neměl nějak extra výkonný PC zkusil jsem zrovna starší hru, kterou je GTA:SA.
SuperPařbu jsem pak našel někde na googlu, když jsem hledal nějaký český server. A od té doby jsem se na jiný server ani konkurenční nepřipojil.


Pamätáš si ešte na svoje začiatky? Muselo to byť zrejme úplne iné, ako je to teraz. Porozumel si všetkému hneď po pár hodinách hrania či si mal s niečim problém? Snažil si sa komunikovať s hráčmi už od začiatku?

Ano pamatuji si na spousty věcí, například mě zaujala změna cen vozidle. Od začátku co tu jsem až po dnešní přítomnost se zrovna toto mění neskutečným způsobem. Vždycky je nějaké období, kdy je nějaké auto extra předražený a za pár let po něm neštěkne ani pes. Jako příklad mohu uvést vozidlo Savanna, které se tenkrát prodávalo běžně kolem 15mg a teď za to nedá nikdo ani 500k. Je zvláštní, jak hráči dokážou takto rapidně hýbat s cenami.
Co se mého začátku týče bylo to samozřejmě složité. Neznal jsem vůbec nic, jak si mám vydělat pořádné peníze, jak přijít k nějakému majetku apod. Do teď si pamatuji jak jsem si koupil svou první nemovitost Diner za 42mg a nevěděl jsem jak funguje ochranka, tudíž mi hned druhý den propadla a já netušil vůbec proč. Ale myslím si, že takovéto chyby k té hře patří a díky nim ten server poznáváme zase o něco víc. Jelikož opravdu nemám problém s komunikací mezi hráči, tak si troufám říct, že už od prvních začátků, jsem na serveru nacházel přátelé, kteří už tam třeba nejsou, ale stále si na ně dokážu vzpomenout.


Pamätáš ešte na komunitu ''predtým''? Vedel by si ju porovnať s aktuálnou (ako celok)? Čím sa podľa teba odlišujú? Prípadne čo by si vylepšil?

Popravdě mi přijde, že tenkrát 15 letý kluk měl více rozumu než 15 letý kluk v dnešní době. Neříkám, že to platí na všechny hráče, ale prostě mi to tak přijde. Přijde mi, že komunita před osmi lety se uměla více bavit a hrát bez různých zvýhodnění. Dokázali spolu vcházet a užít si nějakou srandu a to mi přijde, že trochu upadá. Teď už jen každý na každého nadává, kolikrát i do rodin a to je pro mě opravdu ten největší hnus. Takže si myslím, že před těmi 8 lety to bylo mírnější. Samozřejmě , že se taky našli jedinci co se chovali jako prasata a používali mnoho cheatů a zvýhodnění, ale dle mého názoru to není jako v dnešní době.
Další věc co mě překvapuje je, že hráč dělá bordel na serveru, je neustále vulgární nebo porušuje pravidla a když už přijde trest, tak první co udělá, tak běží si stěžovat na daného administrátora , i když moc dobře ví co udělal. Furt lidé doufají v to, že administrátor například nenatáčel a že mu to projde, místo toho aby si sáhl do svědomí a řekl si, že byl prostě hloupý. Pak už mě napadá, že to dělají jen kvůli tomu, aby před svými přáteli vypadali jako frajeři, ale nedochází jim, že tím jen poukazují na to jak strašně hloupý jsou. A to si myslím, že v minulosti taky bylo méně.

Samozřejmě, že každý administrátor ať už současný, nebo bývalý jako já, má nějakou představu, že by toto chtěl změnit. Bohužel se to ale vetšinou nikomu nepodaří, protože tohle je opravdu o lidech a jejich přístupu.

Takže jediné co mohu udělat, tak formou tohohle rozhovoru poprosit hráče, aby se nad sebou zamysleli, jestli jim stojí si do hry stahovat různá zvýhodnění a nebo někoho vulgárně urážet, jestli není lepší dokázat, že v té hlavě něco mám. A to si myslím, že by SP mohlo teprve pomoci.


Ako píšeš, je to len a len na hráčoch samotných. Poďme ďalej. Ako si znášal reformu v r. 2016? Bol si za alebo proti reforme?

Já jsem ji ani tak nepocítil, bylo dopředu dáno, že reforma bude a bylo dost času se na to nějakým způsobem připravit. Tudíž, já měl svůj majetek a zbytek $ jsem vrazil do kreditů. Nemohu ani říct, jestli jsem pro reformu byl nebo ne, bylo mi to asi nějak jedno, protože stejně si vždy prosadí svůj názor majitel serveru, takže je celkem zbytečné se v tom nějak angažovat.
Jediné co si myslím, že reforma nějakým způsobem možná pomohla, ale myslím si, že byla vize úplně jiná, určitě byl plán aby to vydrželo trochu déle, což si myslím, že se vůbec nepovedlo.
A jak už jsem psal, hráči sami dokážou rapidně hýbat s cenami, takže pokud budou chtít zpět ceny jako byli, tak toho postupem času stejně docílí.


Píšeš, že si bývalý administrátor. Ako si vtedy vychádzal s kolegami? Čo hovoríš na aktuálne zloženie AT? Máš niektorého z administrátorov za svojho favorita? Chcel by si sa ešte niekedy vrátiť ku adminovaniu?

Toto je velmi zajímavá otázka, zda bych se někdy rád vrátil k adminování? Musím přiznat, že ano, občas mi to chybí, moji kolegové byli super, nemohu říct ani půl slova proti nim. Pokud jsem potřeboval s něčím pomoci, tak pomohli. Samozřejmě, že s některými si rozumíte víc, s některými méně, ale to je naprosto normální. Našel jsem se tam v různých věcech, některý věci mě bavili víc, některý míň, ale to je normální, ale jako admin je musíte vykonávat všechny.
Z AT jsem odešel kvůli pár věcem co se mi nelíbili, dále bych to nerozváděl a ponechal to jako interní záležitost.
Ale musím říct, že už mi pár mých bývalých kolegů a současných administrátorů napsali, že moje vyjádření k odchodu z AT pomohlo k lepším věcem v AT a za to jsem velmi rád, protože to byl přesně i důvod proč jsem odešel, aby se třeba začali dít nějaké změny které uvítají moji bývalí kolegové a podle toho co mi jich pár psalo, tak to asi opravdu pomohlo.
A co se týče aktuálního složení a jestli mám nějakého favorita? Favorita nemám, nemůžete posoudit admina podle serveru, protože jsou admini, kteří dělají mnoho práce mimo server, ale to ostatní vidět nemohou. A aktuální AT si myslím provádí skvělou práci, ale taky záleží jak který admin se k tomu postaví, někdo to vykonává na lepší úrovni, někdo na horší.


Mal si na serveri niekedy s niekým nejakú väčšiu potýčku alebo dlhodobejší problém?

To si nemyslím, vetšinou se to vždy vyřešilo nějakou omluvou, nebo dohodou. Nemyslím si, že bych si s někým vjel do vlasů, že by on, nebo já za to měl dostat ban. Řeším věci v klidu a rozumem. Ale samozřejmě se tam najdou jedinci o kterých mám svůj obrázek vytvořený a hezký určitě není, ale to samé může napsat někdo o mě.

Čo ťa na serveri aktuálne viac zaujíma - gangy či joby a firmy?

No já musím říct, že už toho moc není. Ve všem se pohybuji takovou dobu, že už mě to začíná nudit. Ale aktivně se stále věnuji mé firmě kterou vlastním a gangu ve kterém jsem, ale už mě to nebaví tak jako dříve.
I z toho důvodu bych se rád vrátil do AT protože je to další možnost v něčem se vyvíjet a i tím přispět serveru. V neposlední řadě je to další věc, co vám může okořenit po osmi letech tuto hru.


Ako si dokázal na SP vydržať hrať tých neuveriteľných 8 rokov? Čo ťa tam tak drží? Zvažoval si už niekedy svoj koniec?

Vždy se něco našlo. Ať už nový přátelé, ale i ty staří co stále hrají. Zdokonalování se v gangu, nebo například posunout firmu na jednu z nejlepších firem na serveru. Vždy když si hráč chce najít nějaký cíl, tak si ho najít dokáže. Jediné, co mě mrzí, že mám už takový majetek, který už asi jen tak nevylepším, takže s oborem obchodování jsem asi skončil. I to je důvod, proč Vás ta hra začne nudit, protože toho máte svým způsobem tolik, že víc už toho mít nemůžete. Tím tu nechci nějak machrovat, jen odpovídám na to proč se hra může stát nudnou. Ale mám tu stále dost svých přátel, že i když bych měl stát celou dobu na jednom místě /afk a psát si s nimi, tak mi to nevadí.
Jestli jsem zvažoval konec? Ano jednou to období tu bylo, dal jsem i svůj majetek svému kamarádovi a asi na půl roku jsem si od SP dal pauzu. Po půl roce jsem se ale opět vrátil a začal aktivně hrát.
Popravdě řečeno, někdy na ten konec myslím teď, ale zatím se držím.


Tak, myslím si, že z dnešného rozhovoru by to bolo už všetko. Chcel by si ešte zanechať nejaký odkaz hráčom, teda okrem už toho vyššie spomínaného?

Já to klidně zopakuji znovu, protože si myslím, že je to dost důležitý krok k tomu, aby se na SP hrálo o něco lépe a hlavně slušněji.
Tudíž, hráčům chci připomenout, že hra dokáže být zábavná i bez cheatu, zvýhodnění, vulgarit a bez zbytečných banů. Já jakožto hráč, co tu hraje několik let, jsem neměl nikdy ban, cheaty a vulgarismu jsem se taky vyhnul velkým obloukem a i přesto tuto hru beru stále za zábavnou.
Nejste zábavní tím, že někoho vulgárně urážíte, nebo jste mistři v GR kvůli zvýhodnění, tím jste jen hlupáci a hlupákem zůstanete.
Přeji všem hráčům, ať si tuto hru užívají plnými doušky a i když se něco nepovede, prodělají nějaký virtuální penízky, tak se svět nezbořil.
Doufám, že Vás tento rozhovor nenudil a třeba Vás i zaujal a děkuji za přečtení.
Tobě jako redaktorovi bych chtěl poděkovat za možnost se vyjádřit k daným problematikám a za přijemný rozhovor s Tebou.
Mějte se ahoj


Tiež ďakujem za tvoj čas, prajem príjemný zvyšok dňa.
Smeky99
Rozhovor jsem dočetl celý a dozvěděl jsem se super věci. Apero je super hráč. Super rozhovor který se dal v pohodě číst. Díky.
Czech_
Zdravím ,
Takze Mine :D jak sem psal posledně, tak snad do třetice hodíš dobrý rozhovor. A to se tak i stalo . Toto je naprosto pro mě dostačující a dozvěděl jsem se toho hodně. Je vidět že Aperovo vyjadřování tomu dává obrovské plus. Barvy atd. jsou lepší oproti předchozím rozhovorům. Asi jeden z mála rozhovorů co jsem dočetl dokonce. Škoda ze tam nebylo více o Aperově živote , treba nejaké dětsví nebo tak , ale to je jen moje zvědavost :DD Otázky takové standartní ,ale i tak nezklamaly. Za mě povedený rozhovor Správně
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353





Házím makrely do schránek Makrelka


🇨🇿 🤝 🇺🇦
Ondrah98
Po té minulé hrůze jsem nad tebou lámal hůl a přemýšlel, jak tě z toho postu vyhnat, protože to bylo něco neskutečně hnusnýho... Teď si stvořil průměrnej rozhovor jakých je na SP mnoho. Ale pro tebe je to posun v tom, že ti nemůžu nadávat osobně, ale můžu nadávat na formát rozhovorů na SP. Ty mě taky moc neberou, ale budiž no. Ta zelená taky nic moc, ale taky se to dá přežít, byť nechápu tu posedlost volit takový jedovatý barvy. Nechci tě moc chválit, aby sis zase moc nemyslel, že stačí udělat průměr a budeš oceňovanej. Dokaž, že dovedeš dlouhodobě držet nějaký standard...
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
14 Hlasov
48%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
14%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
21%
Ne
4 Hlasov
14%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
3%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 13