Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Rozhovor - RaTy
Ondrah98
„Gangy umřely“

má jasno Raty, dlouhodobý hráč, především gangster, který se nyní rozhodl ukončit svou „kariéru“ na Superpařbě. Co ho k tomuto kroku vedlo, shrnutí jeho působení v gang systému, názor na přístup majitele serveru ke gangům a další názory se dozvíte v dnešním rozhovoru.

Raty, vítej u rozhovoru. Proč ses rozhodl skončit?

Ahoj, díky za pozvání. O skončení uvažuji již delší dobu, je to hlavně tím, že už mi Superpařba nic nepřináší. Na serveru mě držel gang systém, který na tom není nejlépe už dlouho. Poslední dobou je to ale mrtvé úplně. Dále chci trávit čas jinak než hraním.

Z jakého důvodu či důvodů považuješ gangy za mrtvé?
Vždy se našly dva, nebo tři větší aktivní gangy. Byla trošku rivalita. Teď už tohle neexistuje. Se zrušením SR jsme poslední větší gang, co má nějakou historii. V GR se jezdí jen rally a GW už se nehraje vůbec. Neaktivita je vidět i na respektu, když gangy udělají za měsíc sotva 3k, je to fakt bída. Gang vizitky, weby nebo jiná prezentace se nevidí už dávno.

V čem je dle tebe problém?
Nováčci někdy o gang systému ani nevědí. Ze strany serveru jsem žádnou propagaci nebo akci pro gangy již dlouho neviděl. Raději se vytváří novinky pro firmy, mise nebo podobně. Gangy byly zanedbávány a teď už je pozdě. Chování gangsterů taky zrovna nepomáhá... Hádky, podvody, urážky, tohle v gang systému bylo a bude, to k tomu prostě patří, ale cheaty (se kterými mám i já bohužel zkušenost) ty tu v takové míře dříve nebyly a stále se objevují nové a hůře odhalitelné. Hra je stará 15let a noví hráči již moc nepřicházejí, staří odcházejí. Úpadek je vidět na celém sampu.

Může to ještě něco změnit?
Jedině samotní hráči, ale těch příliš v gangu systému nezbývá, takže nevidím velkou naději. Takhle se to táhne už pár let a je to čím dál horší, tohle je poslední etapa gangů.

Sám ses o změnu myslím snažil a vlastnil gang akademii. Co to bylo za projekt?
Snažil jsem se přivést nové hráče do gang systému, učil jsem je jezdit a střílet. Dnes se začátečníci prosadí v gangu těžko a sám už nikdo netrénuje, nemá žádnou motivaci. Já dostal v roce 2014 šanci v IB, kde jsem se tak dobře zdokonalil v GR a sawnech. Chtěl jsem stejnou šanci darovat i ostatním. Do Legendary Homies jsem vzal Arbyse, když vůbec nic neuměl a podívejte jak se vypracoval. Bohužel akademie nevydržela, v tu dobu jsem nebyl zrovna aktivní a gang zanedlouho odkoupil jiný hráč. To také pomohlo k mému ukončení hraní.

Vraťme se trochu do té historie. Kdo ti tu šanci tenkrát dal?
Byl to tehdejší šéf Fugi. Stalo se to náhodou, potom co jsem se připojil k němu do DM, líbilo se mu, jak jsem sawnil, tak mě pozval dokonce bez přihlášky. Tehdy být členem toho gangu něco znamenalo a jen tak někdo se tam nedostal. Byl jsem hrozně šťastný.

Může takové štěstí někomu ještě dnes gang systém přinést?
Určitě ne. Gangy už nic neznamenají, nikdo je nebere vážně. Velké gangy tvořily zbraně ze získaných dodávek, území o které se vedly hodinové boje a hlavně komunita. Zbraně teď mají i firmy, území momentálně tvoří největší část respektu, ale nikdo se ani nesnaží je získat a komunita? Poslední rozumní a dlouhodobí hráči skončili, nová generace gangsterů není. Dokonce ani 100mg rozdělené mezi top 5 gangu v sezóně nové tváře nepřitáhlo.


„ATomas se gangům vyhýbá“


Bere gangy vážně alespoň majitel serveru ATomas?
Ten se jim vždy snažil vyhýbat, alespoň tak mi to přijde. Nevím, kdy něco pro gangy udělal sám od sebe, nemá o ně zájem. V současnosti přidává návrhy, co si gangsteři odhlasují, ale žádná změna to neoživí, už je pozdě. Dobré návrhy, které mohly něco změnit házel bez vyjádření do koše. Proč by taky bral gangy vážně? Nic mu nepřináší. Gangsteři jsou v očích admin teamu největší zlo, nejvíce banovaní hráči, pouze hádky, urážky a cheaty. Málokdo si uvědomuje, že právě gangy tvořily tu nejlepší a největší komunitu na Superpařbě. Neznám nikoho kdo by hrál na serveru 5let kvůli misím, největší legendy se zrodily právě v gang systému.

Částečně se to možná překryje s předchozí otázkou, ale co říkáš na tento ATomasův výrok?

img.tpx.cz/uploads/Výstřižekkkkkkkkkk.PNG

Tomuhle ze strany majitele serveru rozumím, server není zadarmo a taky bych se snažil z toho vytřískat co nejvíce peněz. Je to business, ale měl by udržovat všechny části módu, i když z ní nic nemá. Bohužel. Je to smutné, jak zanedbává tu nevýdělečnou stranu serveru...

Nemůže za to zanedbávání ze strany vedení i samotná komunita gangsterů? Nejen tím, že nepodporuje server, ale i jistou nevděčností?
Není to právě díky přístupu ATomase, že jsou gangsteři nevděční? Ano, někdo může komunitu gangsterů vidět jako hráče, kteří nepodporují server, ale napiš si na YouTube "Superpařba" a odfiltruj si to podle nejvíce zhlédnutí. První máme trailer na Superpařbu. Druhé video je let's play, kde tuším poprvé ATomas veřejně promluvil. Ve třetím videu najdeme hromadné vybanování serveru bývalým administrátorem, velmi zajímavé. Na co ale narážím je čtvrté video, které jsem vytvořil já, sestřih nejlepších záběrů co jsem pořídil z GR, to je celkem slušná reklama, která má přes 6000 shlédnutí ne? No a takových videí je spousta a jsou velmi oblíbená, lidi to zajímá. Zrovna mě zná spoustu hráčů i od konkurence a to jsem tam nikdy nehrál. Tohle vidím jako velkou podporu serveru.


„Pomocí GR Montage jsem se chtěl proslavit“


Jak ses ke tvorbě těchto videí dostal?
K tomu mě motivoval Rutim, který jako první vytvořil sestřih z GR a byl považován za nejlepšího blokera. Z jeho videí jsem se naučil jezdit. Chtěl jsem se proslavit, motivovat hráče, jako on a zároveň se naučit stříhat či editovat videa.

Nakonec má GR Montage několik dílů. Jak dlouho jeden díl vzniká?
Než natočím dostatek záběrů trvá minimálně měsíc, střih a edit zabral v případě čtvrtého dílu přes dva měsíce.

Takových montáží vzniká velké množství. Jaký je tvůj názor na tvorbu jiných gangsterů?
Nektěří gangsteři dělají montáže příliš na rychlo s nekvalitními záběry a obyčejnými situacemi, prostě nuda. Nesnaží se sladit záběry se zvukem nebo je pěkně poskládát, aby na sebe nějákým způsobem navazovaly. Já za 5 let vydal 6 dílů a začal jsem točit až po roce ježdění, kdy jsem věděl, že už něco umím. Dneska je dělá kdekdo, i když moc jezdit neumí. Opravdu kvalitní tvorbu co se týče GR má pouze Spam, saucce, Suve a Pitras.

Čím si vysvětluješ, že skoro každý točí „žánr“ GR Montage?
Tyhle videa jsou mezi gangstery populární a každý chce ukázat, jak umí jezdit a zároveň se proslavit. Stejně jako jsem chtěl tehdy já nebo je to prostě jenom baví...

Nezdá se mi úplně běžné natáčet celý průběh svého hraní. Nemůže to souviset třeba s nárůstem cheatingu při gang eventech?
Gangsteři vidí cheaty všude, i kde nejsou, proto je dobré natáčet také pro vlastní obranu, ale když jezdíš dlouho, tak ty hráče znáš a víš proti komu točit nemusíš.

Čím si nárůst cheatingu vysvětluješ?
Dříve takové cheaty nebyly, teď jsou tak nenápadné, že s tím při rozumném používání můžeš jezdit a nikdo to nepozná, někdo se chce zvýhodnit a ostatní se takovým chtějí vyrovnat.

Sám ses k cheatingu přiznal. Co tě k tomu vedlo?
To byl ještě francouzský hosting, v GR to nebylo nic než sh bug, tomu jsem se chtěl vyhnout a vyrovnat lagům. Delux objevil legit car flip, který právě tomuto zamezoval a poslal mi ho. Nakonec jsem tomu bohužel propadl a zvýhodňoval jsem se tím, prostě mě to bavilo a nikdo nevěděl, co to je, bylo mi jedno jestli dostanu ban. Od té doby si natáčím každé GR a hraju čistě.

A není pak pokrytecké si na zkázu gangů stěžovat?
Za zkázu může hodně faktorů, cheater se zabanuje (i když je to někdy náročné, jak s důkazy, tak i s některými administrátory) a jede se dál, navíc existuje spousta anti-cheatů, ale ty Superpařba bohužel nemá. Na systém a neochotu něco pro gangy dělat jsou stížnosti oprávněné.

Různých vyhlášených odchodů byla celá řada a velká část hráčů se vrátila. Proč zrovna tobě věřit, že to tak nebude?
Nikdo mi samozřejmě věřit nemusí, vracet se nechci a ani nebudu, už jsem si odehrál svoje...

Obvykle to nedělám, ale když tedy končíš s hraním, tak je něco, co bys chtěl čtenářům ještě sdělit - nějaký epilog?
Všechno, co jsem chtěl sdělit, jsem rozvedl v rozhovoru nebo ve vizitce, takže ne, díky za možnost rozhovoru.


~oh~
savage
Ondrah zase nesklamal,rozhovor,otázky aj výber na úrovni. Na tebe tak isto Raty vidno,že už si vyspelý človek a je čas sa posunúť.
Tooophx98
Ondrah fakt super rozhovor :D takej práce počkračuj dalej ;)
Pepek
Rozhovor jak vínko, rozvraceč klasicky nezklamal a s ratym se vším souhlasím, dobrá práce klucajdi
Darius
docela pecicka, suhlasim s tvojimi nazormi
RaTy_
Docela jsem se bál kritiky, ale zatím kladné názory, takže díky.
Krowky
No musím sa vyjadriť k jednej veci čo mi vyslovene kole oči...

Na serveri nevidíš akcie pre gangy a podobne...prečo asi tak? Ja keď som ako SC robil gangšpecíály na ktorých som si dal sakramentsky záležať tak účasť bola mizivá. Vrcholom bola jedna z posledných gang akcíí kde sa prihlásilo 8 gangov, 2 sa odhlásili pred začatím samotnej akcie, zostalo 6 a z toho 2 gangy vôbec nič pri akcii nerobili takže defakto šlo o 4 gangy aj to len tak tak. Aj predtým akcie dopadli vždy len plačom porazených a podobne. Takže to že neboli akcie je čisto chyba komunity v gang systéme, nie je to problém na strane serveru.

Samozrejme ATomas na gangy moc nie je, to je pravda a s tým súhlasím ale hádzať celú vinu na neho a server ako taký je pokrytecké. Ja som bol pri tom ako ste mali možnosť ukázať sa v gang akciách a to boli rôzne..špeciálne dodávky, admin závody, deathamtche, sawn vyrazko, normálne vyrazko v závode...GR turnaj, GW turnaj a na VSETKO SA GANG KOMUNITA DOSLOVA VYSRALA. Vytvorila sa pre Vás sekcia na webe kde sa mali riešiť návrhy, a na to sa veľká časť komunity takisto vybodla...dokonca som ja osobne písal vybraným dlhoročným "gangstrom" a poslali ma do prdele že nemajú o takú sekciu záujem a hotovo....
Takže gangsystém si pochovali samotní hráči v spolupráci s laxným prístupom majiteľa.


Inak rozhovor opäť na úrovni, Ondrah vie ako to robiť a robí to dobre, akurát je možno škoda že vyberá do rozhovoru iba ľudí čo radi kritizujú server. Chýba rozumná rovnováha a názor druhej strany. To bolo vidno aj na tomto rozhovore kde to budí dojem že za to že gang systém "umrel" môže ATomas a spol, pritom veľký, ak nie aj väčšií podiel v tomto má gang komunita ako taká.
Ruda
Super rozhovor.
K situaci ohledně gang systému musím naprosto souhlasit s Ratym, ale všechno to tak nějak souvisí celkově s úpadkem "komunitního hraní" na serveru. Naprostý souhlas se vším co RaTy řekl.
Dřív prostě byla tráva zelenější, bohužel v tomhle případě to není jen nostalgie, ale tvrdá reality, gangy dneska nikoho nezajímají - taky proč. Na to jak důležitá součást SP to je tak se na ní brutálně sralo (hlavně ze strany ATomase). Aspoň že my jsme gang systém zažili v tom dobrém. Pamatuju si gang akce pořadané Dominem, kdy tím doopravdy žil celý server, nekonečné boje o území a hlavně tu komunitu, která tu dnes není. Kolik z nových gangů si založí web? Kolik z nich má vizitku? Jasně, řeknete si že je to blbost, ale to tvořilo ten komunitní (a nejdůležitější aspekt každého gangu).
Každopádně to všechno souvisí s celkovou hráčskou komunitou dneška, nějak bych to neházel jen na server.
Každopádně RaTy, jsem rád že jsme spolu byli v gangu, vážil jsem si tě jako hráče a jsem rád že jsme tě tenkrát vzali do IBčka, ještě v době kdy to byl top gang a kdy to "něco znamenalo" jak si sám napsal, to už tu dneska nikdo z hráčů nezažije, protože gangy jsou jeden velkej joke, ale na firmách tenhle server nebude moc dlouho fungovat, bohužel.
Každopádně vina není jen na straně serveru ale celkové hráčské komunity, dřív se prostě hrálo víc komunitně, dneska jde každému o rank a čísla, ale to je naprosto v každé hře, to je přirozený vývoj celé herní scény. Samozřejmě ATomas doj*** co mohl ohledně gangů, ale stejný podíl na tom prostě má současná hráčská komunita, která prostě už od hry chce něco jiného, než chtěl a v době, kdy jsem na SP začínal.
Upravil Ruda dňa 10.05.2019 04:27
Tearsko
Stotožňujem sa viac menej s krowkym lebo som to dlhodobo sledoval jak z pohľadu admina, tak z pohľadu hráča.
Drvivú väčšinu úpadku si spôsobili samotní hráči (návrhy, opakované návrhy na to, čo nefungovalo, nárek na každú novú vec, jazdenie dokola 2 závodov, nárast výskytu cheatov v sampe, niekedy mi príde že ste sami nevedeli čo vlastne chcete..)
Je to na dlhú debatu ale už sa to tu riešilo mnoho krát.
Nerozumiem moc tomu hromadnému náreku gangsterov ani mentalite tejto gang komunity.
Z pohľadu Ondraha je to už asi jeho cielená skupina pre rozhovory. Neviem, či chceš dostať nejak viac do povedomia gangy , alebo sa snažíš tu prostredníctvom poskytnutia príležitosti vyplakať sa na GS/server niečo spôsobiť,alebo si týmto zaručuješ rozsiahlu debatu pod rozhovorom a dobrú odozvu a čitateľnosť ale osobne ma už táto grupa hráčov moc nebaví. Je to v podstate o tom istom, len to napíše iný hráč vlastnými slovami. Miestami mám pocit, že hráči z tejto komunity ani nič iné robiť nevedi. Iba sa sťažovať, sťažovať a sťažovať, a všetko hádzať na hlavu všetkým ostatným len nie sebe. (Kappa serus zedli ste mi). Česť výnimkám, vždy sa nájde v GS aj niekto, kto dokáže objektívne hodnotiť.
Upravil Tearsko dňa 10.05.2019 07:53
destiny-
Rozhovor zase tutovka. Je pravda ze g system upada ale ako sa hovori nikdy nieje neskoro nieco pre to spravit aby g system nepadol na kolena uz uplne. ATomasovi treba predhadzovat pred oci navrhy znova a znova aby pochopil ze sa chceme zapojit do zlepsenia tohto upadnute g systemu.
Ondrah98
Citácia
Inak rozhovor opäť na úrovni, Ondrah vie ako to robiť a robí to dobre, akurát je možno škoda že vyberá do rozhovoru iba ľudí čo radi kritizujú server. Chýba rozumná rovnováha a názor druhej strany. To bolo vidno aj na tomto rozhovore kde to budí dojem že za to že gang systém "umrel" môže ATomas a spol, pritom veľký, ak nie aj väčšií podiel v tomto má gang komunita ako taká.


Citácia
Z pohľadu Ondraha je to už asi jeho cielená skupina pre rozhovory. Neviem, či chceš dostať nejak viac do povedomia gangy , alebo sa snažíš tu prostredníctvom poskytnutia príležitosti vyplakať sa na GS/server niečo spôsobiť,alebo si týmto zaručuješ rozsiahlu debatu pod rozhovorom a dobrú odozvu a čitateľnosť ale osobne ma už táto grupa hráčov moc nebaví. Je to v podstate o tom istom, len to napíše iný hráč vlastnými slovami. Miestami mám pocit, že hráči z tejto komunity ani nič iné robiť nevedi. Iba sa sťažovať, sťažovať a sťažovať, a všetko hádzať na hlavu všetkým ostatným len nie sebe. (Kappa serus zedli ste mi). Česť výnimkám, vždy sa nájde v GS aj niekto, kto dokáže objektívne hodnotiť.


Sám tak nějak tuším, že tohoto tématu už bylo hodně, ale sešla se teď příležitost. RaTy končil, objevil se tu po dlouhé době Aure, tak jsem to chtěl zužitkovat. I z toho důvodu, že se dá předpokládat dobrá čtenost a větší debata. Není to otázka minutky udělat nějaký rozhovor a pokud pak člověk vidí, že to nemá příliš odezvu, tak ho to úplně nepotěší.
Určitě se budu snažit udělat příští rozhovor na jiné téma (a udělal bych ho i bez těch vašich komentářů) a vlastně tím jdu sám proti sobě, když tyhle rozhovory plní to, co bych od nich čekal...
Zároveň si myslím, že důvodem, proč mají moje rozhovory dobrý ohlas je to, že prostě o něčem jsou. Je v nich nějaký názor (byť kontroverzní nebo i velmi subjektivní) a proto jsou zajímavé dle mě více než "Jak ses dostal na SP", "Řekni nám něco o sobě", "Máš psa"... Velká většina hráčů tu žádný názor nemá, takže se téma hledá špatně. A názor "Server je skvělý", "Mám moc rád AT, jednou tam chci" je sice výborná zpráva pro server a jeho budoucnost, ale na rozhovor to není vůbec zajímavý. Samozřejmě pokud vám chybí nějaký názorový proud, tak není nic jednoduššího než někoho na rozhovor navrhnout. Ale většina návrhů je ve stylu "hráč Ferda35_CZ, důvod nominace: je to dlouhodobý hráč"... Opravdu skvělý informace pro to, aby člověk mohl mít něco, o čem ten rozhovor vlastně bude. Asi se shodneme, že "Proč tak dlouho hraješ" nezaplní celý rozhovor a zajímavý to taky nebude.

Nechci si tímhle určitě stěžovat, ale spíš ukázat svůj pohled na věc, případně rozvést nějakou rozumnou debatu.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Tearsko
Jasne ja to chápem, tie rozhovory sú dobré. Číta sa to dobre, je to originálne, odozva je veľká a zvyčajne pozitívna takže účel si to určite plní a nemyslel som to ako kritiku týmto smerom. Možno to chcelo iba rozložiť to na dlhšie obdobie. Tak, ako je menej záživné sledovať 3 rozhovory firmičkárov, tak bohužiaľ rovnaký efekt má aj toto. Iba som to moc vyhrotil :D Promiň.

Len mi to skrátka prišlo na 1 koleno tie odpovede hráčov z GS, čo je najväčšia škoda že tam v podstate panuje nejaký vytvorený názor od skúsených lídrov a moc hráčov sa na to nepozerá svojou vlastnou hlavou.
Možno je to už aj moja zaujatosť voči týmto hráčom naprieč tým rokom sledovania toho plakania a večnej nespokojnosti a pripisovania ich vlastných zlých rozhodnutí na všetkých naokolo. Ale to zase ty neovplyvníš, skôr to bola kritika smerom ku nim.
Upravil Tearsko dňa 10.05.2019 10:11
Krowky
Aby si to zase nechapal zle, tie rozhovory su velmi dobre spravene, dobre sa to cita a nenudi to pri druhom riadku.
Len tych respondentov by bolo dobre nebrat z jedneho "sudka" ale rozmanitejsie, pretoze aj toto ludi omrzi ak to bude stale rovnake.
ATomas
Tato veta je spatne postavena:
Citácia
Není to právě díky přístupu ATomase, že jsou gangsteři nevděční?

Spravne to ma byt:
Pristup ATomase je prave takovy jaky je, prave proto ze jsou gangsteri nevdecni.

Je logicke kdyz vyvojar opakovane zavadi navrhy, ktere maji xxx souhlasu a za mesic jen posloucha jak neco dosral, ze pak k tomu ma laxni pristup. (ANO dosral to vyvojar, a ne ti co to navrhli a odsouhlasili aby to bylo zavedeno Facepalm).

Pred lety jsem prinesl cely novy gang system podle sebe, ale nechteli jste ho hrat. Rozhodl jsem se tedy ze budu gang system delat podle gangsteru a dopadlo to tak jak dopadlo. Ale jasne vzdy to hodte na ATomase on muze za vsechno.

Jinak mod ma vetsinu veci ze kterych SP nema nic. Napriklad mise na ostrovech, ostrovy samotne. To je cas nad kterym jsem ztravil pres rok a neni z toho nic.
Upravil Zrušený účet dňa 10.05.2019 12:17
Jestliže neumíš naučíme, jestliže nemůžeš pomůžeme ti, jestliže nechceš nepotřebujeme tě.
fIoW
A kdo jinej by za to mohl ty košťále, když to pawníš ty.
Rozhovor fajn, jsem rád za šanci a za gang ve kterým jsem se od dob HDL konečně držel dost dlouho. Užívej život přeju štěstíčko.
img.tpx.cz/uploads/horsedickgang.png
img.tpx.cz/uploads/Discord%20Banner%20Mandy.gif
Suve
Citácia
ATomas napsal:

Tato veta je spatne postavena:
Citácia
Není to právě díky přístupu ATomase, že jsou gangsteři nevděční?

Spravne to ma byt:
Pristup ATomase je prave takovy jaky je, prave proto ze jsou gangsteri nevdecni.

Je logicke kdyz vyvojar opakovane zavadi navrhy, ktere maji xxx souhlasu a za mesic jen posloucha jak neco dosral, ze pak k tomu ma laxni pristup. (ANO dosral to vyvojar, a ne ti co to navrhli a odsouhlasili aby to bylo zavedeno Facepalm).

Pred lety jsem prinesl cely novy gang system podle sebe, ale nechteli jste ho hrat. Rozhodl jsem se tedy ze budu gang system delat podle gangsteru a dopadlo to tak jak dopadlo. Ale jasne vzdy to hodte na ATomase on muze za vsechno.

Jinak mod ma vetsinu veci ze kterych SP nema nic. Napriklad mise na ostrovech, ostrovy samotne. To je cas nad kterym jsem ztravil pres rok a neni z toho nic.


Citácia
Pred lety jsem prinesl cely novy gang system podle sebe, ale nechteli jste ho hrat. Rozhodl jsem se tedy ze budu gang system delat podle gangsteru a dopadlo to tak jak dopadlo. Ale jasne vzdy to hodte na ATomase on muze za vsechno.
Ještě jsi zapomněl dodat, že k tomu, aby se od tvého systému neubírání RS odešlo, tak muselo být tisíc připomínek a stejně to nebylo přesně podle gangsterů. Jinak čekám furt na přidání grafit apod. od roku 2015. Jinak ještě k tomu. S GS se musí pracovat furt a ne když to bylo skoro mrtvý tak změnit systém a nechat to zas být. Naposled když se změnil systém, tak se to na půl roka až 3/4 rozjelo a zase chcíplo. To je jako kdybys vyměnil olej u auta a pak řekl "jo, teď na tom najedu půl mega bez problému". S gangsystémem si měl pracovat dřív a hlavně s hráčema. Jako já jsem rád, že tak rok se aspoň nějak snažíš konzultovat s hráčema, ale ono je to těžký udržet bez údržby. Jinak ještě k tomu tvému nápadu, když si udělal GS podle sebe. Nikdo na logiku tehdejšího GS nenadával a pak si přišel ty a z ničeho nic si řekl, že to bude takhle a prostě si udělal. Jak pak chceš mít uznání od hráčů, že odvádíš dobrou práci ?
Jinak furt od tebe čtu, že nedostáváš pozitivní odezvu od gangsterů. Kdo ti poděkoval topicem, kam napsalo dost lidí, za to, že SP přešla zpět na CZ hosting a tím se rapidně snižily sh bugy a další podobný bugy ? Chci vidět, jak ti firmaři za něco budou podobně děkovat :D
RaTy_
Díky za názory, rád bych se k nim vyjádřil.

Krowky v tuhle dobu se nedivím, že nikdo nedělá gang akce, taky bych je nedělal když v gang systému už skoro nikdo není. Ta poslední byla v době kdy to bylo už mrtvé, ale když to ještě žilo, tak jedinej kdo něco někdy udělal jsi byl Ty, nebo DoMiNa, ostatní SG naprosto k ničemu.. a stačilo by jen něco malého typu def. závody. To, že u větších akcích byl pláč to se dá čekat.. ale alespoň ta činnost pro gangy byla..

Citácia
Spravne to ma byt:
Pristup ATomase je prave takovy jaky je, prave proto ze jsou gangsteri nevdecni. Je logicke kdyz vyvojar opakovane zavadi navrhy, ktere maji xxx souhlasu a za mesic jen posloucha jak neco dosral, ze pak k tomu ma laxni pristup. (ANO dosral to vyvojar, a ne ti co to navrhli a odsouhlasili aby to bylo zavedeno


Možná protože, když jsi něco zavedl, tak to vlastně vůbec nefungovalo i přes testy na beta serveru. Trvalo déle jak týden, než se to trochu dalo dokupy a nikdo ani nerozuměl tomu jak to funguje (viz. sklady), nebo si návrh upravíš podle sebe (viz. gang sezony). Nepletu-li se, tak dříve se o některých novinkách ani nehlasovalo, prostě jsi to zavedl. V roce 2015 tuším server neskutečně v GR lagoval, každý ti to říkal, ty jsi furt jen psal že je chyba na naší straně, ale po změně hostingu už nikdo problém neměl.. tuhle ''nevděčnost'' sis získal časem sám v očích gangstrů, kteří tu hráli spoustu let a za tu dobu viděli tvé kroky, za které se na tebe pak dívají s odporem, sice uznávám, že všechno není jen tvoje vina, ale z největší části ano..


Citácia
Vytvorila sa pre Vás sekcia na webe kde sa mali riešiť návrhy, a na to sa veľká časť komunity takisto vybodla...dokonca som ja osobne písal vybraným dlhoročným "gangstrom" a poslali ma do prdele že nemajú o takú sekciu záujem a hotovo....


haha, tohle když se vytvořilo tak už bylo všechno dávno pryč, dřív atomas házel návrhy do koše bez vyjádření a tímhle se už nic nezachráni, je pozdě.. dokonce i v tehle sekci se spousta věci odhlasovala a doteď nejsou aplikovany (viz. fifuv navrh na zpřísnění podmínek)

Citácia
škoda že tam v podstate panuje nejaký vytvorený názor od skúsených lídrov a moc hráčov sa na to nepozerá svojou vlastnou hlavou.


většina hráčů co to kritizuje se v gang sytému pohybuje okolo 5let jako já, fakt si myslis, ze jejich nazory pochazi z jine hlavy? ze je nenabrali z vlastnich zkusenosti? takhle to je a proto to vetsina vidi stejne, jinak jak ti psal uz ondra neni nic jednodusiho nekoho na rozhovor navrhnout. Smile
Upravil RaTy_ dňa 12.05.2019 14:21
Ruda
Krowky, ATomas:
Vy nechápete jednu naprosto elementární věc. Že gang systém nikdy nefungoval na těhlech vašich vymoženostech. Vy se tu snažíte postavit barák, ale začínáte od střechy.
Třeba ty tvoje akce Krowky, je sice hezký že ses je snažil pořádat a nebyl o ně zájem, ale to je logický, protože sklep toho systému je prohnilej - potřebuješ nejdřív namotivovat hráče do gangů, gang akce jsou jen biprodukt a doplněk.

Co nabízí gang k tomu aby měli nováčci potřebu se v gang systému angažovat? Nic.
Podívejte se na ten obrovskej nepoměr mezi tím co přináší firma a gang.
Firma ti dává 100% bonus do výdělků - naprosto elementární věc co potřebuje každej s tím jak je teď ta SP nastavená.
Gang ti dává...zbraně? Možná? A to už mají i firmy dneska, takže to taky částečně padá.
Gangy by měli dostat něco stejně elementárního jako firmy, samozřejmě to propojit s aktivitou, ale to ATomas nikdy neudělá, protože tu panuje nějaký stigma že by to lidi sralo (čemuž možná i věřím) a hlavně protože gangsteři jsou tu viděni jako nějaká zvěř a systém (ATomas) se spíš snaží Pepíka od gang systémů chránit, než ho do něj nějak motivovat.
Proč já, jako člověk kterého zajímají gangy, musím být ve firmě abych měl prachy na základní věci na SP jako jsou auta, benzín a blbosti a člověk se hraje na firmy nemusí být v gangu a má absolutně všechno?
Pak se nedivte že ten gang systém nefunguje, protože nováčcci nemají žádnou potřebu se to učit a je jim to absolutně jedno, protože jim to stejně nic nepřinese.
Dřív to bylo celý tažený komunitou - prostě Honza se lognul a řekl si že by jednou chtěl být v tom IBčku protože členi toho gangu mají respekt a jsou viděni jako trošku víc než normální hráči - tohle je dneska pryč, proto to musí nějak nahradit server.

K tý nevděčnosti: ATomasi, snad tu teďka nechceš hrát ublíženýho a tvrdit jak tě lidi z gangů nemají rádi naschvál nebo jsou ti nevděční. Jak psal Raty tak v roce 2015 server tak neskutečně lagoval že byly tak na rok gangy totálně out - já ti natáčel XY videií a stejně - chyba na našich modemech, s gang systémem sis dělal víceméně co chceš, 85 % těch rozhodnutích bylo špatně. Cháápu, je to tvůj server = tvoje rozhodnutí, ale aspoň si tu nehraj na neviňátko a nepiš tu bull****y jakože nechápeš proč jsou na tebe ti ****ové nevděční zlí. Zrovna od týhle skupiny na serveru si ten hejt zasloužíš, jednak celkovým přístupem a jednak tím jak ses ke gangům choval v době kdy to ještě relativně fungovalo.

K návrhům gangsterů - Přece nikdo nemohl legit čekat že bude fungovat tahle hovadina? Nebo jste si fakt mysleli že je jakože gut nápad dát možnost vytvářet gang systém partě pubertálních děcek co nemají základní překled o fungování věcí, natož pawna? Jako vážně? Jakože zní to hezky a krásně se na to pak vymlouvá, každopádně je to neskutečná blbost. Samozřejmě, ATomas udělal na gang systému obrovskej dmg, ale řešení fakt není dát od toho ruce pryč a pak se vymlouvat že "O všem si rozhodujou gangstři" - to není přístup zodpovědnýho člověka.
BTW: Když jsem se do tohohle fora vubec chtěl dostat tak jsem psal asi 3 lidem několikrát aby mě tam někdo hodil a dodnes tam nnejsem, takže tam asi taky všechno nefungovalo úplně tak, jak mělo. :-D

Prostě jak říkám - stavíte tu barák od střechy a divíte se že vám ta střecha padá - ano padá, protože stojí na prohnilejch základech, který tam už ani nejsou.

// Vidíš Raty co si udělal, zase si mě donutil tu něco komentovat po roce. :-D
Upravil Ruda dňa 12.05.2019 20:31
Krowky
Lenže na tom zhnití ma polovičný podiel aj gang komunita....

Máš na výber cez 20 závodov, jazdia sa dva...ok nie každý sa hodí na GR ale je ich tam určite viac ako, aj viac ako tri, štyri...ale proste nie, proste jazdia všetci tie dva...

DM ani nevravím, použiteľné "mapy" sa motajú dakde okolo 10, použiteľné zbrane dajme tomu že deagle, sawn, tecy, m4, ak 47 ... atd, vlastne ich je dosť...ale čo robí gang komunita? Ak raz za sto rokov idú GW tak je to airport so sawnami.

Takže hádzať tu vinu celkom na ATomasa či správcov gangov je na hlavu pretože ak som aj prišiel s návrhom ako gangy donúťiť/motivovať jazdiť iné závody tak ste ma poslali do prdele....a pamätám sa že si ma s tým nápadom poslal do prdele aj ty Ruda....
Motivovať nováčika do gangu je nemožné, každý sa naháňa iba za virtuálnymi dolármi, to je úplne iné zmýšlanie nových hráčov ako tu bolo kedysi...proste sa tá gang komunita vyvinala tak že o gangy nie je záujem tak to hold padá a zrejme sa s tým nedá už robiť vôbec nič.
Ruda
Citácia
Krowky napsal:

Lenže na tom zhnití ma polovičný podiel aj gang komunita....

Máš na výber cez 20 závodov, jazdia sa dva...ok nie každý sa hodí na GR ale je ich tam určite viac ako, aj viac ako tri, štyri...ale proste nie, proste jazdia všetci tie dva...

DM ani nevravím, použiteľné "mapy" sa motajú dakde okolo 10, použiteľné zbrane dajme tomu že deagle, sawn, tecy, m4, ak 47 ... atd, vlastne ich je dosť...ale čo robí gang komunita? Ak raz za sto rokov idú GW tak je to airport so sawnami.

Takže hádzať tu vinu celkom na ATomasa či správcov gangov je na hlavu pretože ak som aj prišiel s návrhom ako gangy donúťiť/motivovať jazdiť iné závody tak ste ma poslali do prdele....a pamätám sa že si ma s tým nápadom poslal do prdele aj ty Ruda....
Motivovať nováčika do gangu je nemožné, každý sa naháňa iba za virtuálnymi dolármi, to je úplne iné zmýšlanie nových hráčov ako tu bolo kedysi...proste sa tá gang komunita vyvinala tak že o gangy nie je záujem tak to hold padá a zrejme sa s tým nedá už robiť vôbec nič.


Na SG bych určitě nenadával. Je to nevděčná práce, je to těžká práce a děláte s tím co můžete.
Gang komunita se vyvíjí, to chápu a sám jsem to psal, proto by měl přijít nějaký zásah ze strany serveru, musí to být trošku flexibilní, přijde mi to trošku jak fungování bank v ČR, který se zasekli v roce 1990.
To že bych tě poslal do háje s návrhem na nějakou regulaci těch závodů tak tomu úplně nevěřím, popravdě jsem takový nápad měl i já sám už před rokem a asi bych to i v tuhle chvíli podpořil. Prostě tam klidně dát random generátor závodu - vyzveš gang na GR a random ti to vygeneruje jednu mapu z poolu.
Každopádně to je pořád úprava už pro současné gangstery, nejdůležitější je vyřešit jak vůbec lidi do toho gangu dostat.
Samozřejmě tahle snaha tady od ATomase nikdy nebude, takže ty gang y můžeme vlastně v současné chvíli odepsat, protože si nedokážu představit že by ATomas zavedl (a teď tvrdě plácnu) 50% výdělky pro lidi co se nezúčastní za týden 20 GR. :-D

Já tě úplně chápu Krowky, vím jak to myslíš, vidíme to vlastně úplně stejně jen jsme každý na jiné straně barikády, každopádně si furt myslím že tu chybí to nejdůležitější - snaha a chuť s tím něco dělat, bez toho tu jen plácáme (a v XY dalších topicích).
Prejdite na fórum:
Anketa
Těšíš se na MS v hokeji 2024?
Ano, miluji hokej
15 Hlasov
50%
Ano, ale hokej moc nesleduji
4 Hlasov
13%
Ano, těším se na gaučové trenéry
6 Hlasov
20%
Ne
4 Hlasov
13%
Ne, dopadne to jako každý rok
1 Hlas
3%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 14