Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
Kúpa hodiniek Xiaomi vs. Samsung
Krowky
No je to síce mobile poradna ale smart hodinky sú tak trošku odnož tak to hodím sem.

Chcem si kúpiť hodinky a do konečného výberu som zaradil tri

Xiaomi Amazfit Verge
Xiaomi Amazfit Stratos
Samsung Gear S3 Frontier

Pôvodne som bol viac menej rozhodnutý pre Stratosy skrz výdrž batérie a krajší dizajn oproti Verge. Avšak displej mi úplne nevyhovuje, síce vďaka nemu batéria vydrží dlhšie ale príde mi to akoby mal "vyťahané" farby. Naproti tomu Verge má AMOLED displej, krajie farby ale celkový dizajn je príšerný a vhodný vyslovene len na šport, k obleku by som si ich asi nedal...
Samsungy majú fajn displej, ale po skúsenosti s mobilom od Samsungu sa celkom obávam výdrže batérie. Zase výhodou je to že sú odolnejšie ako obe Xiaomi.
Hodinky by som chcel využívať na bicykel, turistiku možno behanie a bežné nosenie ideálne tiež. Ktoré by ste odporučili príp. máte niektoré z nich?

P.S. Apple watch nechcem ,chcem zásadne okrúhly ciferník
reinz
Ty Verge jsou na pohled otřesný, takže jsem koukal jen na specifikace, pár recenzí a různý testy (funkce, odolnost, výdrž baterie atp.) Stratos a S3. Dozvěděl jsem se, že xiaomi má výdrž baterie cca 4-5 dní a samsung 4 dny, ale snižuje se u něj kapacita baterie, pokud ho vystavuješ slunci. Oproti stratosu je s3 odolnější vůči škrábancům a nárazům, ale to se dá vyřešit dokoupením xiaomi rámečku, kterej dělaj jako příslušenství k těm hodinkám a stojí pár kaček. A z hlediska funkcí xiaomi měří přesněji tep a kroky, zatímco samsung zase rychlost a spánek.. Takže podle mě jsou nejlepší ty xiaomi stratos 2, jak ze stránky technickýho provedení, tak designový.
since 2012

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=7349


img.tpx.cz/uploads/reinzbotexe.png
Janci
Ja som si len tak zbežne popozeral rozdiely, chytré hodinky v tomto smere momentálne neplánujem (do budúcna chcem skôr také polochytré Kronaby Nord).

Osobne by som viac preferoval Stratos 2 jednak kvôli tomu, že som asi trochu viac naklonený politike Xiaomi ako Samsung (mobil mám ale Samsung), ale tiež kvôli nižšej cene, väčšej výdrži a krajšiemu designu. Čo sa týka Verge, tak nemohol by som na ruke nosiť niečo, čo sa mi nepáči a tie Verge sa mi vyložene nepáčia a asi by som ich už z tohto titulu hneď vyradil. Zaujímalo by ma, prečo ťa tak zaujal AMOLED display, keď Stratosy majú OLED? Je to len kvôli tomu, že ten u Stratosov má proste vyťahané farby? Pretože rozdiel technológie AMOLED a OLED na to nemá vplyv. Škrabance ako spomína reinz vyššie som neštudoval, ale keďže sa to v prípade Xiaomi dá nejako riešiť, asi by som nad tou ochranou pouvažoval. Mne osobne sa proste viac pozdávajú Xiaomi ako Samsung. Som zástancom takého čistejšieho minimalistického dizajnu, tak to vo mne asi hrá najväčšiu rolu. Treba si tiež uvedomiť, že tie Samsungy majú to sklíčko trochu viac utopené, čo tiež pomáha tomu, že display pôsobí po dlhšej dobe viac zachovalo, proste sa k nemu nedostane také množstvo znečistenia a následného poškrabania ako pri Xiaomi. Ak sa nevieš rozhodnúť na základe porovnania výdrže a tmavosti displeja, keďže sú to veľmi funkciami podobné hodinky, tak by som si ako kritérium určil dizajn. Ja som tie Xiaomi naživo nevidel, ale naozaj je to také zlé, že tie farby pôsobia vyťahano, alebo si to zistil až po tom čo si ich prirovnal k nejakým iným hodinkám, ktoré nemali vyťahané farby?

Čo sa týka chytrých hodiniek a elegancie, tak som toho názoru, že proste k obleku chytré hodinky (s displejom) nepatria, nech sú akokoľvek pekné. Asi to ale bude tým, že som proste v tejto oblasti konzervatívny klasik.

EDIT: Pozerám práve, že tie Xiaomi majú transflektívny displej, takže môžu fungovať aj bez podsvietenia, ktoré sa automaticky reguluje v prípade znížených svetelných podmienok. To je ten dôvod, prečo to definuješ ako vyťahané farby? Tak v tom prípade to teda zhodnotiť neviem, ale musel by som ten displej vidieť, prípadne či sa to nedá nastaviť, že budú defaultne podsvietené permanentne, to naozaj neviem.
Upravil/a Janci dne 23.06.2019 01:11
Krowky
Naživo som videl len tie Samsungy, tie vyťahané farby u Stratos vnímam len čisto z video recenzií. Je možné že nakoniec skončím len pri náramku Xiaomi mi band 4, ktorý konečne dostal farebný displej čitateľný aj na slnku. Kvôli zlej čitatelnosti na slnku som sa vzdal myšlienky kúpy xiaomi mi band 3. Už som viac menej šiel kupovať tie Samsungy ale teraz počkám kým dôjde na trh ten band 4 a skôr asi pôjdem do toho nakoľko bude mať všetko čo vlastne potrebujem.
Janci
Užívateľ si sám odpovedal
Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
4 Hlasů
5%
Nábory
6 Hlasů
8%
Žádosti o pUB
13 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
12 Hlasů
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
34 Hlasů
43%
PC Poradna
4 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasů
9%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 18