Informace o serveru

R
Připojit se na server

Hiearchie článků

SuperNews 02/2021

SuperNews | Czech_

Zdravím všechny hráče SuperPařby! Další měsíc je za námi a jako každý měsíc si zde společně se mnou (Czechem) projdeme události, které se staly za měsíc Únor/Február. Přeji příjemné čtení <3.

 

NOVÝ SYSTÉM PRO ČLENY FIRMY


Byl přidán nový koeficient. Podle tohoto nového (středního) koeficientu se počítají nově odměny pro lidi, kteří mají jiné zaměstnání než má jejich firma.

Nově tito lidé dostanou odměnu podle nového koeficientu. Dostanou tedy větší odměnu než doposud a nemusí tak opouštět svoji firmu.

Pokud hráč vykononává jiné zaměstnání než má jeho firma, tak daná firma nedostane za hráče odměnu ani firemní body.

 

 

OPRAVY A ZMĚNY V ZAMĚSTNÁNÍCH 


Přidali jsme pro vás indikátor koefu. Tento indikátor vám ukáže, jaký máte aktuální koef, takže tak následně víte, podle kterého sloupečku se vám koef počítá. Z toho jde vyvodit i to, jak velkou dostanete odměnu.

Do firmy lze nyní vložit všechny zbraně, které máté u sebe, ale přidat do firmy lze pouze ty zbraně, které systém podporuje.

Pokud má terorista vyšší počet killstreaku než počet wanted levelu, tak policie/voják obdrží odměnu za zatčení dle killstreaku. Je to tedy v určitých sitauacích výhodnější.

Byl přidán příkaz /mise pro dozorce, který lze zapnout i pomocí klávesy +, pokud jste ve vozidle.

U hasiče byl změněn systém odměn, protože byl za určíté mise velmi nevyvážený. Nový systém tak lépe odmění misi dle náročnosti.

Pokud nějaký dozorce má wanted level, tak se již nemůže schovávat ve vězení. Nově ho voják může zatknout i v areálu vězení.

Jelikož NPC u hasiče asi trpěli steskem, tak se navzájem duplikovali. To jsme jim ale zatrhli a nyní se opět zobrazují pouze jedenkrát.

Mechanikovi nešlo odtáhnout vozidlo, které plnilo misi. Nyní by tento problém měl již být vyřešen a mechanik si tak může vesele odtahovat vozidla v misi dál.

U dozorce někteří z vás našli bug, kdy dozorce dostal odměnu, pokud ho napadl vězeň. To jsme ale naštěstí zjistili a rychle opravili, aby se vám dále nemnožily peníze na vašich výplatních páskách.

Protože mnozí z vás rádi spolupracují s ostatními hráči a díky tomu tak získat za pár minut velké odměny, tak jsme vám museli přidat novou pojistku ve společných odměnách. Nyní dostanou hráči společnou odměnu za konkrétního hráče pouze za určitý časový limit.

 

 

OSTATNÍ VĚCI


Antispam se rozbil, a proto vám v CB blokoval téměř každý text. Naštěstí je již opraven a můžete tak nadále komunikovat se svými přáteli.

Přidán nový event - Color Dash. V tomto eventu jde o to, že musíte v určený čas se postavit na zvolenou barvu.

Pokud je nemovitost na prodej, tak již vidíte v infoboxu na pickupu, za jakou cenu se prodává.

Bylo opraveno schovávání vozidel během AFK.

V /novinky jsme opravili rok novinek na 2021. Protože první mesíc jsme pořád žili na SP v roce 2020.

Z TowTrucku již lze opět odstranit maják.

Opravena byla také výška raket. Nyní mají na vozidle vhodnější pozici a lépe se vám bude mířit.

Achievementy byly rozděleny do určitých kategorií. Jsou teď přehlednější a lépe se v nich orientuje.

 

 

NOVINKY NA WEBU 


Darius se probudil ze zimního spánku a na webu se rozjel jak v novinkách tak i v opravách. Určitě jste tyto změny někteří zachytili, ale i tak si je zde připomeneme.

 

Opravil se překlik na PM pro neexistujícího uživatele.

Na žádost hráče byl přidán nový BB code - Justify.

Nyní můžete v komentářích v články/novinky.. najít nově emoji.

Pokud smažete komentář, tak vás to přesměruje nazpět do komentářů.

Také opravil chybné nastavení anglického jazyka po kliknutí na neexistující články/topicy.

Přidáno nové tlačítko - Označit vše jako přečtené. Toto tlačítko umožní označit všechny nové topicy, které jste si nezobrazili, jako přečtené, aby vás neotravovalo zvýraznění.

Nově si můžete do svého profilu přidat odkaz na svoji vizitku. Hráči ji tak snadněni najdou.

Na webu bylo zrušeno pravidlo o zákazu posílání své vizitky do SB.

Decentně bylo upraveno také pravidlo o maximálních obrázcích v podpisu, aby bylo lépe chápatelné.

Jako velkou a hodně žádanou novinkou bylo přidání vlastního editoru pro váš serverový status, který se může zobrat ve vašem podpisu. Nově si tam lze nastavit vaši firmu, gang, level, hodiny a další!

Darius je velmi šikovný chlapec, a proto také opravil různé chyby na mobilních zařízeních a také různé další chyby, které by znepříjemňovaly pobyt na webu.

 

SERVER


◆ Hned na začátku měsíce náš opustil zkušený organizátor akcí Yoistik. Ten si zabalil svých 5 švestek a dobrovolně admin tým opustil.

◆ Spustila se nová zkušební doba na pozici OA. Tentokrát se mezi sebou utkali - ftw.nKz, Majo a safty. Majo to hned na začátku vzdal a safty se moc nepředvedl, takže vyhrál suveréně Nukaz a stal se tak novým OA.

◆ Krowkymu se už asi nelíbilo být s námi v admin teamu, a tak nasedl na vlak a odjel už asi po padesáté dobrovolně z admin teamu. 

◆ Admin team byl hodně oslaben, a proto byli nabráni noví moderátoři. Konkrétně do admin teamu uvítal oblíbený IT poradce Bratek, staronový člen AT evry_ a nováček hráč mokry.

◆ Zacek bohužel nepředvedl moc parády, a proto admin team musel nedobrovolně opustit.

 

 

WEB


◆ Jelikož po odchodu Krowkyho zůstala volná pozice - Moderátor fóra, tak byla potřeba najít náhrada. Kvalitní náhradou je Pink, který tuto pozici získal. Nyní vás může trestat a komandovat jak na serveru tak i na webu.

 

 

STATISTIKY


Napomenuti jste museli být celkem 540x.

Pod zámek vás šlo celkem 141.

Vyhodit jsme vás za vaše nevhodné chování museli 150x.

Celkem 432x jsme vás museli umlčet.

Zřejmě toho o módu moc nevíte, a proto jste se zeptali v dotazech 2118x.

Bylo pro vás uspořádáno 276 akcí.

Dočasně bylo zabanováno 244 hráčů a permanentně 4 hráči.

Na webu jste byli celkem 13x suspendováni a 2 nezbedníci byli přichyceni při obcházení suspendace.

 

PERMABAN PO 2 LETECH


◆ Hráč noex dostal z ničeho nic permaban, který mu následně byl zrušen. Zeptal jsem se ho na pár otázek, abych pro vás zjistil, kvůli čemu byl najednou permanentně zabanován.

 

Ahoj, děkuji za tvůj čas. Takže jak mnozí hráči postřehli, tak jsi obdžel z ničeho nic permaban, proč tomu tak bylo?

╘ Protože jsem měl v gtačku složku, která mi změnila skiny na nějaký skiny vozidel (ne na zvýhodnění). A právě probíhala akce Truck racing, kde jsem právě měl ten upravený skin na roadtraina, který dělal to, že jsem se bugoval do země. :D A právě v tu chvíli to začali psát hráči do chatu, takže nejspíš nějaký hráč kontaktoval administrátora Pinka (takže ho tím zdravím), který mi prošel suspect a ukázalo se, že to byla chyba bl a měl bych mít celý cca ty 2 roky, co hraju na sp permaban. :D Asi nějak takhle, už si to nepamatuju.

 

Ty si věděl o tom, že bys měl mít permaban?

╘ Právě, že nevěděl. V tu dobu jak jsem se připojil na sp, tak mi bylo cca asi 13-14 let, takže jsem byl rád, že jsem se vůbec na sp zas dostal. :D

 

A jak by podle tebe měl admin postupovat, když si legálně pub nikdy nedostal?

╘ Tak měl by se zaměřit na to, jak se choval a jestli nedostával další bany za cheating.

 

Tak nějaké další bany si dostal i potom.

╘ Jo, to jsem dostal 2 bany. 1. ban za bugování peněz a 2. za provokaci v dotazech a to si myslím, že za ty 2 roky co jsem hrál na sp není až tak hrozný, abych dostal znova permaban.

 

Mělo by se tedy v těchto nedopatřeních postupovat jinak, než dávát hráči znovu permu? Případně jaký trest by si zvolil.

╘ Tak samozřejmě.. jestli ten hráč nebyl problémový a nedostával znova bany za cheating tak rozhodně ano. Tak to je těžká otázka.. je to hlavně podle adminů, jak rozhodnou. A jestli by znova dostával bany za cheating, tak bych třeba přemýšlel o timebanu nebo při nejhorším znova o permabanu.

 

Děkuji ti za tvůj čas. To je vše.

╘ pohoda, čau

 

 

SOM RÁD ZA BAN


Gangster Destiny obdržel ban za nevhodné chování vůči AT. To by nebylo u gangsterů nic neobvyklé, avšak on je převědčen o tom, že jsou vůči němu admini z druhého gangu mírně zaujatí. Proto jsem se ho zeptal, jak jeho ban dospěl k tomu, že byl i hlavním adminem uznán jako platný.

 

Ahoj Destiny. Mohli jsme u tebe zaznamenat tento měsíc, že jsi dostal ban za provokace a urážky AT. Můžeš nám prozradit, o co se vlastně konkrétně jedná?

╘ Zdravíčko. Presnejšie sa jednalo o to, že keď som bol ešte šéfom gangu Mementa † Mori, tak sa dosť často bojovalo o gang územia proti gangu Gansta's Paradise. Tento gang sa uchyľoval k celkom zbabelým taktitkám, ako napr. brali územie o 8 ráno, kde skoro každý normálny človek spí, taktiež o 3 ráno. No a raz som sa napojil na server, a bol online Jiry, Danger.RMV a Pitras. Napísal som vetu "Čo mi beriete územka zmr*i" (trošku viac hrubšie, ale nebudem to tu písať) a dostal som kick za vyvolávanie konfliktov mám pocit. Hneď na 2. deň sa stalo to isté, a keď sa odpojila tá družina, čo som spomínal hore, tak som napísal "rakovina sa konečne odpojila", a na 3. deň som mal ban za urážky a provokáciu AT. Pri sťažnosti, ktorú som si podal, boly dodané logy, kde som sa hádal väčšinou s hráčom Jiry, takže som dostal ban len za tú poslednú vetu, čo som písal. Príde mi to trošku prehnané a hlavne zaujaté, ale na to si môže spraviť každý vlastný názor.

 

Je podle tebe AT, které je z protějšího gangu, na tebe zaujaté nebo proč si myslíš, že to tak podle tebe "nepřiměřeně" vyhodnotili?

╘ Ja ti to poviem takto, keď si si čítal moju prihlášku na post moderátora, tak veľmi dobre vieš, čo mi tam napísal administrátor Danger.RMV. Citujem ti "Hráči tvého typu patří do banlistu a ne do admin teamu.". Keď sa na tom zamyslíš, je to naozaj tak? Určite si pamätáš, ako bývalý administrátor Jiry dostal pban za nenahlásenie administrátora. Pokiaľ viem, tak 100% sa ho tam Danger.RMV a Pitras zastávali, aký to je super hráč atď. Aby som ti presnejšie upresnil, na čo poukazujem, tak Jiry cheatoval 1/2x v AT, dal celkom nezmyselný ban Koldymu za príspevok na instagrame, keď proti nám prehral uzemka, písal mi pod fotky na instagrame komentáre typu "ten vyzerá jak chudák, nechajme mu tie uzemka", ukradol heslo z HDL gang webu a použil ho na vymazanie dát z bTd webu, zneužíval "bugovania" územok cez gang Grove. Tak kde potom patrí tento hráč, keď ja patrím do ban listu? Nepríde ti to vôbec nezaujaté? Destiny do ban listu, ale pustime tam Jiryho.

 

Je tedy můžné, že je jejich záměr, tě dostat zpět do BL, a proto i přišel tento ban?

╘ Tak neviem či presne do ban listu, ale v žalúdku im ležím, o tom nepochybujem.

 

Neni to až moc, že se oponenti vyřazují banem nebo je to v GS tak nějak normální?

╘ Tak samozrejme je, ale ja to ako obyčajný hráč neovlivním, preto som si dal tu prihlášku na moderátora, aby som hráčom ukázal, že nie každý admin musí byť hlúpy a musí robiť takéto veci, aby si niečo dokázal.

 

Proč tedy hlavní admin tvůj ban potvrdil, byl nějak nimi přesvědčen nebo je také snad zaujatý vůči tobě?

╘ Nie to si nemyslím, Fifa je jeden z mála administrátorov, čo premýšľa svojou hlavou, a nenechá sa ovplyvniť názorom niekoho iného. Skôr si myslím, že v tú dobu som bol celkom veľmi toxic nie len na gang Gansta's Paradise, ale aj na ľudí okolo. Tak som potreboval nejakú stopku a tú stopku mi dal Fifa. Takže nie som nejak naštvaný, že mi ten ban dal, skôr som rád, že mi ho dal.

 

Dobře, to je vse. Děkuji za tvůj čas.

╘ Pohoda, za málo.

 

 

ZE ZAČÁTKU JSEM BYL V ŠOKU


Taková slova zvolil aktuální moderátor mokry, kterého jsem poprosil, aby nám sdělil pár informací, jak jako úplný nováček v AT vnímá svoje první dny.

 

Nedávno jsi byl nabrán na post moderátora, jak to zatím ze svého pohledu zvládáš?

╘ V prvé řadě bych chtěl poděkovat za tu možnost stát se jedním z Vás, je to pro mě nová zkušenost které si moc vážím, ale zpět k otázce. Myslím si že svou práci odvádím tak jak bych měl. Své kroky vždy pečlivě zvážím a pak až konám. Držím se pořekadla dvakrát měr, jednou řež.

 

Bylo pro tebe těžké, se prvně zorientovat? Přecijen si to ještě nikdy nedělal.

╘ Nebylo to nic lehkého. Ze začátku jsem byl dost v šoku, tolik nových příkazů, různých doplňujících pravidel. Postupem času jsem se začal orientovat a nyní už vím co a jak. Hodně mi ale pomohli Administrátoři, kteří mi v úzkých vždy poradili.

 

Je to tedy težší, než se na první pohled zdá?

╘ To úplně tak netvrdím. Každý je nastaven trochu jinak, některým je vše jasné hned a někteří na zorientování potřebují více času. Rozhodně se není čeho bát.

 

Jak je možné, že jsi byl vybrán mimo nábor i vzhledem k tomu, že jsi neměl žádné zkušenosti?

╘ Tak úplně bez zkušeností jsem nebyl. Člověk každou minutou co je na serveru, získává jakési zkušenosti, které pochytí z chatu. Už delší dobu jsem byl v kontaktu s nejvyššími, kteří mě nakonec oslovili a dali mi tuto možnost.

 

Vnímáš nějaké jiné chování od hráčů, když jsi člen AT? Nebo je to stejné, jako když jsi byl hráč.

╘ Záleží jak kteří. Jsou hráči kteří na to nehledí, popřáli mi hodně štěstí a tím to skončilo, ale naopak jsou i hráči, kteří mají zbytečné narážky.

 

To je vše, díky.

╘ Také děkuji za rozhovor a přeji hezký zbytek dne.

 

 

JELI JSME BOMBY TENTO MĚSÍC


Jako posledního jsem poprosil majitele SuperPařby Atomase, aby nám nějak zhodnotil měsíc Únor/Február a také aby nám prozradil plány, které chystá na měsíc následující.

 

Ahoj Atomasi. Jak vnímáš proběhlý měsíc, byl podle tebe náročný, co se týká chyb na serveru?

╘ Ahoj, no takto měsíc jsme jeli bomby a víceméně se nám tu už rýsuje další update. :)

 

Na serveru již dlouho žádný pořádný update nevyšel, kdy by se tento nový update mohl uskutečnit?

╘ Plánujeme ho již příští měsíc (Březen/Marec). :)

 

Mohl by jsi pro čtenáře SN nastínit nějaké věci, které by se tam mohli objevit?

╘ Tak máme tam zjednodušení a zlevnění premka pro garáž, několik úprav pro firmy a gangy, které si hráči uz dlouho žádali. Připravujeme novou detektivku, nový řidičský průkaz T a mnohem dalších věcí.

 

Takže tento měsíc (Únor/Február) byl tedy spíše klidný, ale v jádru se pracovalo na updatu?

╘ Přesně tak. Větší balíček oprav jsme vydali uprostřed měsíce, kde jsme přidali i velmi populární event Color Dash, který jak jsem koukal se dost jezdí. :)

 

Tento event napadl vytvořit vás samotné nebo jste se nějak inspirovali?

╘ Inspirovali jsme se GTA V. :)

 

V tom balíčku oprav vyšla i nová možnost a to dostávat větší odměny i vzhledem k tomu, že hráč nemá stejné zaměření jako má jeho firma. Je to dle tebe správný krok? Přecijen se tak přivede více peněz do oběhu.

╘ Byla to potřeba přidat, aby hráči měli motivaci, dělat i jiný job než firmy. Takhle byli hráči vázáni na job své firmy, a pak se jim nevyplatilo plnit jiné mise.

 

Když se na to podíváš teď, tak plní to svůj účel nebo to nedopadlo podle tohoto záměru?

╘ Za mě to funguje dle očekávání. :)

 

Děkuji ti za odpovědi.

╘ Dobře, děkuji ti za tvůj čas.

 

TOP ČASY SP


Správce akcí Domes si pro vás připravil mega akci, ve které skutečně uspěli jen ti nejrychlejší jezdci. Jely se skutečně různé závody s rozdílnými vozidly, takže si v této akci našel každý své. Nejrychlejším závodníkem byl hráč checkm8.

 

 

Truck racing 2021

Koncem měsíce si pro vás správci akcí Domes a Czech připravili mega akci, ve které si otestovali vaše řidičské zkušenosti s RoadTrainem. Bylo vytvořeno 10 nových map, na kterých se po dobu pěti dní jezdilo. Nejlépe všechny mapy vzládl hráč MezerniCZEk a odnesl si celkové vítězství z této akce.

 

 


> Hráč ypres obdžel na webu hodnost Legenda SP za dlouhodobou věrnost SuperPařbě.

> Novým žurnalistou se stal hráč restart_, který vám bude přinášet nové rozhovory.

> Byla vytvořena nová hodnost na webu - Top závodník, která se bude udělovat hráčům za mega akce, které souvisí se závoděním.

 

 

SN vytvořil: Administrátor Czech

Grafika k SN: hráč checkm8 

  •  

RockeR
#11 | RockeR dne 05 March 2021 11:48:38
Jediné co se mi na tom trochu nelíbilo, bylo to "rýpání" např. na Krowkyho, rozumím, že třeba mezi sebou máte takový vztah, aby se ho to nedotklo, ale na povrch to vypadá docela "neprofesionálně". To jediné bych asi vytknul, jinak fakt super nápad s těmi rozhovory, konečně ty news nabírají trochu jiné hodnoty, než nudné statistiky. Těším se na další ;)
Ad4M_
#12 | Ad4M_ dne 05 March 2021 12:43:28
Pěkné SN, tyto rozhovory to opět posouvají na vyšší level, jen tak dál.*Dobrá práce*
Hendy
#13 | Hendy dne 05 March 2021 14:25:50
Skvelé SN, najviac ma pobavil ten rozhovor s Destinym... Tak ty jsi dobrej
GJ, len tak ďalej! *Zatancujem*

Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Hodnocení

Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště se nebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Výborné [9 Hlasů]
82%
Chvalitebné [1 Hlas]
9%
Dobré [1 Hlas]
9%
Dostačující [Žádné hlasy]
0%
Nedostačující [Žádné hlasy]
0%
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
4 Hlasů
6%
Nábory
4 Hlasů
6%
Žádosti o pUB
11 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
10 Hlasů
14%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
32 Hlasů
46%
PC Poradna
3 Hlasů
4%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
5 Hlasů
7%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online