Informace o serveru

R
Připojit se na server

Hiearchie článků

SuperNews 03/2021

SuperNews | Bratek

Můj internetový kamarád Czech mě namotal do další lumpárny a tak jsem si pro Vás připravil SuperNews za měsíc Březen/Marec, u kterých vás všechny srdečně vítám. Připravte si občerstvení, pohodlně se usaďte a pojďme si společně zrekapitulovat uplynulý měsíc.

Měsíc Březen/Marec se nesl v duchu nového updatu a na server přišlo plno novinek a oprav. Shrneme si tu ty nejzásadnější a nejzajímavětší z nich. Podrobné informace najdete v topicu March update, případně ve videu ohledně nového updatu a v neposlední řadě také v příkazu /novinky na serveru.

~ Eventy

~ První na ráně je vylepšení závodů, kde proběhla hromadná úprava u většiny. Přidán limit závodníků pro zamezení pádů pod textury či jiné blokaci.
~ Proběhla úprava startovních pozic ze stejného důvodu a závody poberou rovnou i více závodníků. Moto závody nově rozlišeny názvem moto.
~ Za zmíňku rozhodně stojí také nové eventy, které můžeme najít na stadionu - Runners VS Riders, Shooters VS Riders a Hit & Run.

~ Zaměstnání

~ Vstup do crew pomocí automatické pozvánky, už nemusíte čekat na spasitele v podobě hráče s právy pro vstup do crew.
~ Nová možnost v podobě interního crew infa, kde můžete sdílet své Top Secret taktiky pro svoji crew.
~ Nové informační hlášky o připojení a odpojení z MiseVW pro nejlepší přehled o svých kolegách.
~ U hasičů opět proběhlo několik úprav pro ještě lepší zážitek z plnění hasičským povinností.

~ Detektivky

~ Vytvořeny dvě nové detektivky - Kissing Robber a In Wonderland.
~ Dále vylepšeny o tzv. Informační průkaz a nové Zkoumání důkazů.
~ Textová orientace díky barvičkám a odstavcům je mnohem příjemnější.

~ Další

~ Objevila se nová quest série s odměnou NFS nitro aka kontrolovatelné nitro.
~ Přidán nový řidičský průkaz na skupinu T, potřebný pro výkon práce Dealera.
~ Navýšení taxy pro lepší výdělky u Mechanika, Lékaře, Šlapky, Pizzaře a Autobusáka.
~ Pravidelná zpráva v crews se ukládá i po restartu serveru, juchůů!
~ Achivementy za již historické ostrovní mise přesunuty do své vlastní sekce - Historické.
~ Zavedena daň z výhry v pokru ve výši 10%. U prodeje nemovitostí je daň 5% z defaultní ceny nemovitosti.
~ Domy s terasou nebo balkónem lze opustit i tímto východem pomocí klávesy N.
~ Po pěti minutách v /afk se přesunete do jiného VW, aby jste nezavazeli aktivním hráčům.
~ Do defaultních gangů už se lze připojit jenom přes pickup gangu.

Web byl tento měsíc velice klidný, aby nám ale Darius opět neusnul, tak alespoň pár úprav jsme si pro něj v Diskuzích o webu připravili nebo dle jeho slov pracuje potají na nových projektech?

~ Po přechodu na další stránku komentářů nás to automaticky vrátí ke komentářům, konec se skrolováním!
~ Průhledné avatary už jsou průhledné i v hráčských barech s informacemi ze serveru v podpisech.
~ Stav diskuze (zamknuté, nepřečtené, ..) už lze vidět i ve Sledovaných diskuzích.
~ Design citací proběhl reworkem na modernější zobrazení.

~ Propleskáno bylo za Březen/Marec na webu deset hříšňíků a nakopáno do zadnic celí dva obcházeči.

Administrační tým se denně stará o plynulý a slušný chod serveru a je přirozené, že je potřeba ho stále posilovat.

~ Na začátku měsíce byla spuštěna zkušební doba OA pro tři šťastlivce - Radon, WiXen_ a ToaletniPapir.

~ Zkušebkou úspěšně prošli Radon a ToaletniPapir, kteří se můžou pyšnit titulem Organizátor akcí.

~ Povýšeni na pozici Moderátora serveru byli Mine a Ic.Fatalqo.

~ Smutnou zprávou je dobrovolné opustění administračního týmu ze strany [D]annyho.

~ Novým porotcem prominutí banů se stal Shalmay.

~ Statistiky

~ Klepnuto přes prsty bylo 562 hříšníků.
~ Do basy zavítalo 191 nezbedníků.
~ Jaký životmražená zelenina poznalo 27 z Vás.
~ Izolepa přes papulu byla použita na 449 kecálků.
~ Vaše mozkové nedostatky byly doplněny pomocí 1974 odpovědí.
~ Za dveře serveru bylo vykopnuto 146 z Vás.
~ Technickou přestávku si zasloužilo 275 zlobivců.
~ Na server už se znovu nepodívají další 2 satani.
~ Pro zvýšení zábavy bylo uspořádáno 300 akcí.
~ Neschopným novinářům bylo zcenzurováno 25 novin.
~ Skartací prošlo 126 tatarských inzerátů.
~ Na nesmyslné dotazy bylo vztyčeno 131 prostředníčků.
~ Pěněženky Vám zaplakaly na pokutách v celkové výši $19 775 260.

Na serveru se nám objevily dvě konkrétní události, které mi utkvěly v hlavě. Shrnout by to možná šlo pod pracovní název "Zlobení nejvyšších"? Právě na Hlavní Administrátory err0rka a Fifu tento měsíc směrovali stížnosti. Rozhodl jsem se tedy všechny Hlavní Adminstrátory s tímto konfronovat ve dvou krátkých otázkách.

~ err0rk0

~ V Březnu/Marci na serveru proběhla kauza ohledně kupování propadlých domů a nemovitostí pomocí zneužití díry v módu. Hráči za to byli dokonce trestáni a následně byla vedena stížnost na tebe. Jak ty se k této kauze zpětně stavíš? Byl správný krok to takto omezovat a následně to z pozice Hlavního administrátora porušit jinak?

Odpověď: Hráči se snaží pokaždé najít dírky v systému. Když se zavedlo nové pravidlo na toto téma, tak to nebylo jinak. Pár hráčů se nás ptalo, zda je připojení na server těsně před propadnutím v pořádku. Odpověď byla pokaždé, že proti pravidlům to není, protože se nám nezdálo být v pořádku zakazovat se připojit ve správný moment na server. Jelikož jsem na základě techto otazek věděl, ze to hráči budou zkoušet, rozhodl jsem se, že zkusím být rychlejší a dám jim to ochutnat. Bylo mi jasné, že se to začne řešit ve velkém a za to jsem moc rád, protože krátce na to se přidalo i systemové opatření a podobné situace se již nebudou opakovat. O samotný domek mi vůbec nešlo, ten byl po dořešení stížnosti v můj prospěch darován.


~ Fifa byl nařčen z toho, že si doplňuje ochranku, i když na serveru nehraje a tedy by neměl splňovat podmínky. Sám poté ve stížnosti přiznal, že si to doplňuje, ale ne ze serveru. Jaký je tvůj názor na tuto věc? Není to trošku sobecké vůči hráčům?

Odpověď: Nemyslím si, že by to bylo sobecké vůči hráčům. On ty podmínky může splnit taky na multi účtu. Hlavní mají aktivitu i tímto způsobem, protože kontrolují chod serveru i z jiné perspektivy a dalších důvodů. Krom toho, když hráč jednou za čas nestíhá podmínky splnit, taky má možnost požádat o pomoc a domluvit se s vedením na prodloužení ochranky.


~ Fifa

~ V Březnu/Marci na serveru proběhla kauza ohledně kupování propadlých domů a nemovitostí pomocí zneužití díry v módu. Hráči za to byli dokonce trestáni a následně byla vedena stížnost na err0rka. Jak ty se k této kauze zpětně stavíš? Byl správný krok to takto omezovat a následně to z pozice Hlavního administrátora porušit jinak?

Odpověď: Stavím se k tomu stále stejně. Osobně se mi nelíbilo, že hráči využívají různých "podpásovek", aby propadlý dům koupili. Pak jsou na tom špatně ti, co se tam střílí, snaží se co nejvíce schovávat a vymýšlet taktiky boje pro to, aby u pickupu byli jako první a dům si koupili. Takže ano, za mě je krok k omezení správný. Nebylo by z toho nic třeba, kdyby hráči nebyli chytré hlavičky a neustále něčeho zneužívali. Co se týče Errorka, k tomu jsem se vyjadřoval už snad několikrát různým hráčům, nejvíce jsem si o tom povídal asi s Aurem, který podal i stížnost. Pro ostatní, jak to vlastně bylo? Gloodys se zeptal Errora, zda je možné takto dům koupit (napojení se na server těsně před propadnutím domu), na to mu bylo odpovězeno, že je to povolený, žádné pravidlo to nezakazuje. Dokonce se ptal údajně i Skylaka, se stejnou odpovědí. Vlastně nevím, proč se ptáš na tohle mě a nejdeš rovnou za Errorem, protože takto za něj budu muset mluvit a nevim, jestli to bude úplně přesný. Každopádně jelikož si Error myslel, že takovým způsobem bude chtít Gloodys nebo někdo jiný z gangu dům koupit, dal jim ochutnat jejich medicíny. Že to z pozice administrátora není úplně fajn, to si snad myslí každý, ale vlastně se ničeho nedopustil. Jelikož jsem stížnost řešil, bylo rozhodnuto, že se o žádné porušení pravidel nejednalo. Takže jak následně Error naloží se svým jednáním, bylo pouze a jenom na něm. Nevidím v tom nic špatného, dům si stejně nenechal. Obohatit se on určitě už nepotřebuje, nemá proč.


~ Byl jsi nařčen z toho, že si doplňuješ ochranku, i když na serveru nehraješ a tedy by neměl splňovat podmínky. Sám jsi poté ve stížnosti přiznal, že si to doplňuješ, ale ne ze serveru. Jaký je tvůj názor na tuto věc? Není to trošku sobecké vůči hráčům?

Odpověď: Další věc, ke který jsem se vyjadřoval několika hráčům. Ano, ochranku jsem si doplnil a dokonce jsem si to doplnil na serveru, pouze přes jiný účet. Sobecký mi to nepřijde, bylo to pouze jednou za celou dobu mého hraní, takže výjimečně. Za ochranku jsem normálně zaplatil. Vezmeme to v krátkosti a v bodech. Proč z cizího účtu? Když přijdu na server, mám hned několik dotazů v PM nebo dokonce nahlášení od jiných hráčů. Jelikož nejsem ten, co by hráče chtěl ignorovat, byl jsem na účtu, kde mě nikdo "neotravoval", já si pouze doplnil ochranku a šel pryč. Proč takové doplnění? Tohle poskytujeme i hráčům, kteří nestíhají z nějakého důvodu jednou za čas nahrát požadovaný počet hodin, ať už je to moc práce, dovolená v zahraničí nebo jiné situace, které se lidem dějí. Jelikož mi není už 15 let a nejsem každý den doma a jedinou mojí starostí nejsou online hodiny na internetu, musel jsem si takto ochranku doplnit. Zrovna v tu dobu jsem byl v práci dost často, viz. moje směny, kdy jsem za 2 dny byl 40 hodin jenom v práci.


~ Skylake

~ V Březnu/Marci na serveru proběhla kauza ohledně kupování propadlých domů a nemovitostí pomocí zneužití díry v módu. Hráči za to byli dokonce trestáni a následně byla vedena stížnost na err0rka. Jak ty se k této kauze zpětně stavíš? Byl správný krok to takto omezovat a následně to z pozice Hlavního administrátora porušit jinak?

Odpověď: Co se týče různých vychytávek, co si hráči vymýšlí, tak je mi to víceméně jedno. Errorko si uložil pozici po odpojení, pár minut před propadnutím se připojil a dům si odkoupil. Není to nic, co by porušovalo pravidla, je to jednoduše vychytralost a tuto věc jsme dokonce hráčům i povolili. Ten dům byl myslím i znovu vrácen do prodeje, pokud se nemýlím, takže dál už bych to nerozebíral. Ale pokud jde o zneužívání /AFK u propadlé nemovitosti/domu a další věci, tak tomu bylo potřeba zabránit a nastavit nějaké pravidlo. Mělo by to být vyřešeno i systémově, což je jedině dobře.


~ Fifa byl nařčen z toho, že si doplňuje ochranku, i když na serveru nehraje a tedy by neměl splňovat podmínky. Sám poté ve stížnosti přiznal, že si to doplňuje, ale ne ze serveru. Jaký je tvůj názor na tuto věc? Není to trošku sobecké vůči hráčům?

Odpověď: Nevím, jestli si to teda doplňuje, když na serveru není, to myslím ani za běhu serveru nelze - upravovat soubory ve složce serveru. Jediné logické vysvětlení pro mě je to, že si to doplnil ze svého multiúčtu, který jako hlavní administrátor má a mít může. Vyjde to nastejno, jako by si to doplnil ze svého hlavního účtu, takže nic hrozného. I mi to přijde legálnější, než doplňovat vzdáleně mimo server (což myslím ani nejde). Pokud bych měl být v tomto korektní, tak by nebylo od věci, aby si to teda doplnil ze svého hlavního účtu, protože jak je vidět, hráči mají oči všude a všimli si, že na serveru na hlavním účtě nebyl... Avšak jak říkám, nevidím v tom zas až tak hrozný problém, protože vlastně na serveru byl.

Mástři akcí zpráskali tento měsíc dvě Mega Akce, konkrétně Autovraky a Víkend lodí.

~ Autovraky 2021

~ V největších vraždách na čtyřech kolech, které zahanbily i stroje Gumbalkanu, se pořádali vyřazovací závody s kolizemi. Hromada škarpolesů v zavodech na šesti různých tratích zahořela, nejhouževnatější z nich řídila Terka, která obsadila první místo této akce. 

~ Víkend lodí

~ Kapitán Jack Sparrow na víkend opět ožil v každém z nás. Vody San Andreas byly rozráženy nespočtem plavidel v několika lodních závodech. Nejlepším kapitánem se nakonec mohl stát pouze jeden a tento titul si přivlastnil [Ruch].


Tvůrce nadpisů: checkm8

P
#1 | Pandy dne 03 April 2021 20:38:08
První *JSEM VÁTĚZ JOO*

Supernews parádní i přes to, že jsou tvé první. Opravdu se SN dají psát různými styly a kreativita je na místě a stále mě něco dokáže překvapit, samozřejmě příjemně. Takže tady Palec nahoru

Doufám, že zde opět padne tradiční komentář, že tu není nic ohledně gangů, tak odpovím za redaktory " ne není, nebudeme sem psát kolikrát kdo vyhrál rally nebo bridge". A nic zásadního se v této sekci nestalo.

Každopádně SN chválím a budeme se těšit na další.
checkm8
#2 | checkm8 dne 03 April 2021 21:13:26
Krásné zpracování, líbí se mi že zde rozebíráš různé kauzy, aspoň víme jak se věci mají a nemusíme si domýšlet jak to bylo. Za mě skvělá práce Good job!

...ale chybí mi tu ty gengy yoursmiles.org/msmile/cool/m1912.gif
Darius
#3 | Darius dne 04 April 2021 01:54:40
"[...] dle jeho slov pracuje potají na nových projektech?" Jedná se o skutečný příběh nebo o pouhou lož?
Czech_
#4 | Czech_ dne 04 April 2021 08:06:59
Můj internetový kamarád Czech mě namotal do další lumpárny...

Lumpárna už je jen to, že jsi se narodil. Box
Jinak SN pěkné. Uctívám

Klasika gengy nikde, flakni si. Tu máš
Laurinka
#5 | Laurinka dne 06 April 2021 15:20:49
Ahoj, skvěle napsán článek, docela i pobavil. :D
Borek_
#6 | Borek_ dne 07 April 2021 22:44:33
Ahoj, hezky zpracované, tak snad se dočkáme dalších jazyk:D
Owen
#7 | Owen dne 19 April 2021 17:14:17
To, že som chcel byť tester serveru si nezmienil :D Ale nie gut džop Bratek dúfam, že sa dočkám viac SN od teba *gp**Dobrá práce*

Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Hodnocení

Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště se nebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Výborné [8 Hlasů]
100%
Chvalitebné [Žádné hlasy]
0%
Dobré [Žádné hlasy]
0%
Dostačující [Žádné hlasy]
0%
Nedostačující [Žádné hlasy]
0%
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
4 Hlasů
6%
Nábory
4 Hlasů
6%
Žádosti o pUB
10 Hlasů
16%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
9 Hlasů
14%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
29 Hlasů
45%
PC Poradna
3 Hlasů
5%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
5 Hlasů
8%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 10