Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

100,- Kč
Panzer
Určitě jste si toho už všimli kolik vašich kámošů nad tím láme hlavu, pojďme to rozebrat, já výsledek znám, ale nechám to na vás, trochu si lámat hlavu.
Piště vaše vzorečky a teorie k výsledku.

Citace
Chceš si koupit ciga za 97 Kč,ale nemáš prachy,takže si pujcis od táty 50 Kč a od mámy 50 Kč.Mas 100 Kč,ciga si koupíš a na stovku ti vrátí 3 Kč. Tátovi vratis 1 Kč mame 1 Kč a jednu Kč si necháš teď dluzis mame 49 Kč. A tátovi taky 49 Kč. 49 + 49= 98 + 1 (kterou sis nechal) =99. Kde je ta zbyla1kc?

No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanůimg.tpx.cz/uploads/PanzerPDPS3.gif
Lukasz
Žádná zbylá koruna není, respektive výpočet s tím nijak nesouvisí.
Mamba
http://alik.idnes.cz/matematicky-kviz...koviny_jit Vysvětleno na jiném příkladu. Princip je však stejný.
Franta95
Nevim jestli je to dobře, ale jelikož mě matika baví a zaujalo mě to, zkusil jsem se nad tim zamyslet :D No a došel jsem k závěru, že je to zadaný špatně. Napsal jsem si to takhle:
(x-1) + (y-1) + 1 = 100
Kde x je původních 50kč od mámy a y je 50kč od táty. To -1 tam je, protože to tak je v zadání - těch 49. No a po jednoduchý úpravě tý rovnice vyjde:
x+y = 101 ... a to je blbost, protože podle předpokladu by mělo vyjít 100. Ruku do ohně za to nedám :D
Panzer
Hmmmmmmm tak lock, blbcí zkazí zábavu.
No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanůimg.tpx.cz/uploads/PanzerPDPS3.gif
Lukasz
Franto, i tak počítáš nesmyslnou úlohu :D
Sčítáš dlužné částky s tím co ti zbylo jen tak. Mají se sčítat vrácené částky a stále dlužné částky, pak logicky vyjde kolik celkově dlužím na začátku (Vím že to chápeš).

+ k té rovnici za x a y dosaď :D (0 = 1)
Majky_
Citace
Panzer napsal:

Hmmmmmmm tak lock, blbcí zkazí zábavu.

Vítej na SP. jsi tu snad dost dlouho, mohl by sis na to zvyknout. :D
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=14063
Baseball
Ta 1 Kč je v cigaretách. Lichou 1 mas ty a 2 mas v cigach
Ruda
Tohle už jsem kdysi počítal v jinym provedením a ten výpočet je tam jen proto aby vás zblbnul .-D
Panzer
Ale zaplete to hlavu účelově :D
yaroush
Já nekouřím :DDD
Panzer
Mám pro tebe verzi s časopisem jestli chceš :D
Salamoun
Logický :D Když máš 100 kč - 97 kč = 3 kč a když vrátíš každému po 1 kč tak je to 49 kč a 49 kč, jak píšeš :D Ale 1 kč ti zůstane navíc a ta patří jakoby jednomu rodiči :D A protože je to číslo liché oboum vrátit nemůžeš :D Proto ta koruna :D
Panzer
No tak, jsem zvědaven na další borce :D
Ruda
Citace
Salamoun_SP napsal:

Logický :D Když máš 100 kč - 97 kč = 3 kč a když vrátíš každému po 1 kč tak je to 49 kč a 49 kč, jak píšeš :D Ale 1 kč ti zůstane navíc a ta patří jakoby jednomu rodiči :D A protože je to číslo liché oboum vrátit nemůžeš :D Proto ta koruna :D

Tohle je blbost, tam odpovídáš na úplně něco jinýho. Jako v podstatě je to správně ale neodpovídá to na tu otázku.
Krowky
Poďme na to od konca...

V prvom rade je bohapustý nezmysel počítať dokopy peniaze ktoré mám a peniaze ktoré potrebujem na splatenie dlhu, pretože peniaze ktoré mám zostali z peňazí ktoré som zaplatil a tie ktoré dlhujem sú zvyšok toho čo ostalo z dlhu po vrátení symbolickej koruny mame a symb. koruny otcovi..
Zaplatil som 100 KČ a nazad som dostal 3 KČ. Takže kde som dal 100 KČ? 97 KČ som dal trafike, 1 KČ mame, 1 KČ otcovi a 1 KČ mám vo vrecku. Takže 97+1+1+1 = 100 KČ. Takže žiadna koruna sa nikde nestratila.
Iná matematika: 50 (od otca)+50 (od mamy) = 100 (to by bol príjem)
-97 (trafike) -1 (otcovi)-1(mame)-1 (sebe do vrecka) = -100 (výdaje)
100-100=0 nikde žiadna koruna neostala ani sa nestratila.

Prípadne ešte úplne inak:
Odmyslíme si vrátené peniaze.
Potreboval som 97 KČ na cigy, požičal som si 50 od mamy, 50 od otca. Každému som vrátil po korune, takže som si vlastne požičal 49 + 49 = 98.
Z týchto 98 KČ som 97 zaplatil a 1 si nechal 98 = 97+1.
Upravil/a Krowky dne 31.10.2014 20:14
Panzer
chytrej :D
Lukasz
Díky, blbče Jooo
EspantoniusCZ
Okopírované z Evropy 2
Panzer
Nn vymyslel jsem to sám. Ty vole se mi zdáš :D
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
9 Hlasů
19%
Skyrace
12 Hlasů
25%
Deathmatche
3 Hlasů
6%