Informácie o serveri
Čítať tému
|
Novy akumulator
|
|
| Interstellar |
Pridané 07.01.2017 13:47
|
![]() Príspevkov: 679
Založený: 10.12.16
|
Model: Honor 6: H60-L04 OS: Android 6.0 Procesor: 8jadro 1,7GHz RAM: 3GB Batéria: Li-Pol, 3100mAh Ahoj, mam taky problém, že svoj telefón mám už 1,5roka a akumulátor (batéria) už začína strácať svoju pôvodnú kapacitu. Chcem si kúpiť nový akumulátor a neviem či je lepší Li-Ion, alebo Li-Pol. Na internete som ponachádzal všelijaké informácie, raz je Li-Ion lepšia, raz je Li-Pol lepšia, tak teraz neviem. ďalej som na internete čítal, že Li-Pol, aj Li-Ion akumulátory treba formátovať pred prvým použitím. Formátovanie: Vybitie batérie do vypnutia telefónu a nabíjanie 12h, proces opakovať 3x. Na inej stránke som našiel, že Li-Ion a Li-Pol batérie sa formátovať nemajú, pretože sa poškodia a hrozí výbuch. Takže ich treba, alebo netreba formátovať ? Zhrnutie: 1. Chcem vedieť, ktorá z nich je lepšia. 2. Treba alebo netreba formátovať. Díky za pomoc. |
|
|
|
| Bratek |
Pridané 08.01.2017 11:52
|
![]() Príspevkov: 2555
Založený: 05.06.11
|
Co jsem se tak dočetl, tak Li-Pol vypadají lépe. Sice jsou dražší a baterie ztrácí kapacitu o malé zanedbatelné procento rychleji, ale naopak lépe snášejí extrémní teploty. Li-Ion má naopak nevýhodu, že i když dobíjíš třeba jen 20%, tak to baterka vnímá jako celý nabíjecí proces, navíc i kdyby si ji nepoužíval, tak sama stárne. Kvůli vysoké reaktivnosti lithia se totiž článek rozkládá sám od sebe. Osobně mám na svém HTC Desire 620 baterii Li-Pol s 2100mAh a jsem s ní spokojen. Po roce využívání mi pořád vydrží celý den na datech nebo wi-fi, což je pro mě standart a nemám s tím problém. Dokonce i v odtěch mrazech co teď venku jsou, tak funguje na pohodu. Dále podle mě Li-Ion by zřejmě asi potřeboval formátovat, ale u Li-Pol to není nutné. Z osobní zkušenosti jsem to při koupi telefonu nedělal a žádnou kapacitu jsem neztratil. Naopak je pro telefony lepší je úplně nevybíjet a nabíjet je tehdy, když mají třeba 20%. Naopak není nejlepší je dobíjet při 90%, to už je lepší počkat třeba na 60%-70% a pak je strčit do nabíječky, tolik to té baterii neublíží. |
|
|
|
| Interstellar |
Pridané 08.01.2017 19:45
|
![]() Príspevkov: 679
Založený: 10.12.16
|
Okej, tak ja sa radšej prikloním k tej Li-Pol, nebol som si istý, ktorú brať, lebo ako som už písal, tak na internete bolo kadečo, ale nič z toho sa navzájom nezhodovalo. Díky za čas a za radu. |
|
|
|
| Geroj |
Pridané 08.01.2017 21:49
|
![]() Príspevkov: 1653
Založený: 03.01.13
|
Ja som zase čítal že to "formátovanie" nie je nutnosť, lion si svoju kapacitu vraj pametá, a bolo to potrebne len u starších typov baterii, každopádne asi by som šiel do toho čo si tam mal pôvodne, podstatné + a - už napísal bratek, hodim teda zámok, keby niečo tak SZ. |
|
|
|
Prejdite na fórum:
Anketa
Jak budete slavit Valentýn?
Se svou polovičkou.
29 HlasovBudu sám, nemám nikoho.
11 HlasovBudu hrát na SuperPařbě.
12 HlasovNeslavím tento svátek.
17 Hlasov
Len prihlásení môžu hlasovať.