Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Diskuzní fórum » Žurnalistika » Rozhovory

Rozhovor - Hlavný administrátor Loading
Rich
Rozhovor s hlavným administrátorom Loadingom

,,S Minom sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu. Ťažko povedať či bola reforma AT v roku 2022 prospešná."

V rozhovore s hlavným administrátorom sa dočítate:

- Prečo v Admin Teame od nedávna chýbajú niektorí členovia
- Aký prinos pre server majú amnestie
- Ako sa postavil ku kritike už bývalého administrátora Mina zo strany hráčov
- Čo si myslí o pôsobení bývalého hlavného admina TripSa
- Prečo bol TripS z AT vyhodený
...

Vo vedení si už nejakú dobu, zažil si desiatky rôznych členov admin teamu. Ako by si zhodnotil aktuálny výkon AT?

Aktuálny výkon AT hodnotím dosť pozitívne. Je leto a ako už býva zvykom, tak aktivita hráčov, ale aj členov AT je nižšia. Je vidieť, že členovia tímu sa snažia a makajú aj keď je leto a ľudia trávia čas vonku ako aj doma pri počítači.

Ako sú na tom akcie usporadúvané kolegami? Si spokojný alebo by si niečo zlepšil?

Počet akcií za minulý mesiac bol 236, čo je dosť slušné číslo a som s ním spokojný. Ohľadom kvality akcií, tak mi nedá nespomenúť Larexa, ktorý priniesol za posledné mesiace veľmi zaujímavé a originálne akcie. Ale to je vidieť aj u niektorých OA, že sa snažia stále pracovať na nových a zaujímavých akciách, ktoré by hráčov mohli pobaviť.

Novinky pripravujeme stále, či už sú to nové eventy na štadiónoch, nové misie pre joby alebo aj nové mega akcie, ktoré čoskoro odhalíme.

Nedávno prebehlo mierne prečistenie AT. Zo zoznamu členov tímu chýbajú moderátori, ale aj administrátori. Aký bol na to dôvod?

Niektorých kolegov sme museli prepustiť, hlavným dôvodom bola dlhodobá neaktivita. Chceme si udržať tím aktívny a s Benom už dobre vieme, že keď sú 2-3 admini neaktívni, nerobí to dobrý dojem ani na ostatných členov tímu.

Cez leto zažil jeden z teraz už bývalých administrátorov kritiku od viacerých hráčov. Konkrétne ide o Mina. Ako si sa k tomu postavil? Snažil si sa s hráčmi nájsť kompromis alebo to je podľa teba ,,pritiahnuté za vlasy"? Bol odchod Mina s tým spojený a bol dobrovoľný?

My sa vždy snažíme prispôsobiť hráčom keď sa to dá, ale samozrejme, nebudeme im ani ustupovať. Mineho veľa krát hráči provokovali a on konal podľa harmonogramu, ktorý majú administrátori, takže trestal vždy to, čo bolo v pravidlách a harmonograme. No dnes už je doba trošku iná a my s Benom máme k trestaniu iný prístup. Preto sme aj začali robiť menšie úpravy v harmonograme.

Mineho odchod riešil Ben, no po našej vzájomnej dohode sme sa rozhodli s ním ukončiť spoluprácu. Každopádne, ako som spomenul, žiadne pravidlá neporušil, ale naše názory na trestanie sú odlišné.

V poslednej dobe sa vyskytuje problém, že je hráč zabanovaný, väčšinou za cheating a následne je po podaní sťažnosti odbanovaný a dostane poznámku o neplatnosti. Neni tento problém až moc častý? Chcete to nejako riešiť, prípadne byť v banovaní opatrnejší?

Takéto prípady tu boli vždy, nedeje sa to len teraz, dialo sa to aj pred niekoľkými rokmi. S Benom vždy píšeme adminom, aby sme si nazbierali viac dôkazov a potom trestajme. Samozrejme, pokiaľ ide o niečo, kde si nie sme istí z jedného videa. Táto téma sa u nás stále rieši a pracujeme na tom, aby sme takým situáciám predišli.

Tento rok tiež prebehla amnestia permabanovaných hráčov. Vypláca sa pustiť takýmto spôsobom hráčov na server alebo zvažujete, že k týmto krokom nebudete pristupovať? Časť hráčov sa väčšinou dostane späť do banlistu. Prípadne, aké sú hlavné výhody týchto amnestií?

Na server sa pustilo len pár hráčov, pri ktorých sme videli, že by to mohlo mať zmysel a poučili sa z predošlých chýb. Niekedy sa nájdu odborníci, čo sa nepoučia a do týždňa majú permu, ale už vieme, že sa nájdu aj takí, čo si túto šancu vážia a ostanú hrávať na serveri pravidelne. Hlavné výhody sú tie, že získame viac aktivných hráčov a každý jeden naviac sa nám hodí. V tomto prípade sa aj viac oživí gang systém, lebo sa viac jazdia GRka alebo územia či dodávky a za to sme radi.

Cez amnestiu boli na server pustení aj hráči, ktorí v banliste neboli ani nie dva mesiace. Ako je možné, že aj oni dostali UB?

Boli to prevažne permabany, ktoré neboli tak závažné, niektorí hráči si dajú permu, lebo dostanú nejaký skrat a neskôr to oľutujú, tak sme sa s Benom aj s AT dohodli, že dáme šancu aj tým, čo dostali permu “nedávno”, samozrejme, tí čo mali vážnejšie tresty, tak ostali v banliste.

Myslíš si, že reforma AT v roku 2022 bola prospešná alebo si naopak myslíš, že nemusela nastať?

Ťažko povedať či bola prospešná, celé sa to udialo dosť rýchlo, a vlastne, odstupom času sa aj tak vrátila väčšina starých členov AT späť.
Potom sa začali naberať aj predošlí členovia AT, čo sa vrátili po dlhšom čase a aj tak po chvíli odišli alebo boli vyhodení kvôli neaktivite (v tej dobe som v AT nepôsobil).

Do AT si nastúpil ešte počas vedenia TripSa, neskôr si sa stal aj hlavným administrátorom. Zároveň sa jeho manažovanie častokrát spomína ako až katastrofálne a s viacerými nedostatkami. Stotožňuješ sa tiež s týmto názorom? V akom stave si prebral post hlavného administrátora?

Do AT som sa vrátil niekedy v auguste roku 2022 a hlavným adminom som sa stal asi o 3 mesiace na to. V tej dobe ešte TripS bol hlavný spolu so Salazarom.

Jeho aktivitu nemôžem až tak zhodnotiť, pretože v tej dobe keď bol vo vedení, tak som mal menšiu pauzu a nevnímal som to, ale podľa slov niektorých hráčov alebo členov AT, tak v tej dobe to bral vážnejšie, bol aktívny, a snažil sa stále niečo nové priniesť.

Po mojom návrate do AT už mal slabšiu aktivitu, ale stále sa snažil pracovať. Keď som bol povýšený na hlavného administrátora, tak si o pár dni na to dal ospravedlnenku a bol neaktívny v podstate do tej doby, kým ho ATomas nevyhodil za, bohužiaľ, nepríjemné veci, čo napáchal.
Samozrejme sem tam prišiel na server pozrieť, ale väčšiu časť v tej dobe som riešil ja ako hlavný alebo občas Salazar, plus mi dosť pomáhal Hendy, Ben a ďalší radoví admini - či už riešiť reporty, chod servera alebo vymýšlať mega akcie a tak podobne.

Môžeš prezradiť aké veci napáchal?

Išlo hlavne o givovanie vozidiel a peňazí pre členov vtedajšieho gangu Osud Drakov

V prípade, že máte námet na osobu, s ktorou by mohol byť rozhovor spravený, napíšte mi SZ.
Upravil/a Rich dne 26.08.2024 23:08
TomBanko
Skvely rozhovor. Za 10mg poviem presne za čo ho vyhodili aj s čiastkami
TomBanko (he/him). Bývalý zástupca hernej komunity herného portálu Superparba.eu. Garancia spravodlivosti.
§
Ďakujem hráčom za dlhoročnú podporu.

§

img.tpx.cz/uploads/Screenshot 2024-08-03 215039.png
Bratek
Otázky a celkový průběh rozhovoru hodnotím pozitivně, ale musím vypíchnout formátování rozhovoru. Bohužel se to špatně čte bez jakýchkoli barev, obrázkových nadpisů, případně jiných rozdělení textu. Použití kurzívy na odpovědi také nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Při scrollování jsem se ztrácel v textu a pak hledal, kde jsem skončil. O světlém režimu bych se radši nezmiňoval, osobně mi to přijde ještě horší ke čtení.

Většinou tu také u rozhovorů bylo nějaké uvítání a následné ukončení, které mi tu chybí. Každopádně každý si to dělá po svém a není to samozřejmě nic závažného.
Rich
Otázky a celkový průběh rozhovoru hodnotím pozitivně, ale musím vypíchnout formátování rozhovoru. Bohužel se to špatně čte bez jakýchkoli barev, obrázkových nadpisů, případně jiných rozdělení textu. Použití kurzívy na odpovědi také nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Při scrollování jsem se ztrácel v textu a pak hledal, kde jsem skončil. O světlém režimu bych se radši nezmiňoval, osobně mi to přijde ještě horší ke čtení.

Většinou tu také u rozhovorů bylo nějaké uvítání a následné ukončení, které mi tu chybí. Každopádně každý si to dělá po svém a není to samozřejmě nic závažného.

Ahoj, úplne s tým súhlasím a trápil som sa tým dlho, že prečo sa to horšie číta. Skúšal som aj bez tej kurzívy, ale to vyzeralo ešte chaotickejšie. Skúsim nabudúce niečo s grafikou vymyslieť. Pokúsil som sa aj zväčšiť písmo otázky a zmenšiť odpoveď. Inak mne ten svetlý režim príde lepší, neviem prečo, ale ľahšie sa mi to čítalo. :D

Inak to uvítanie a rozlúčenie som tam nechcel dávať, viem, že to bolo zvykom v rozhovoroch, ale väčšinou v rozhovoroch mimo SP sa to nepoužíva. Takto to pôsobí viac "vážnejšie" a profesionálnejšie. Smile Ďakujem za spätnú väzbu! ❤️

//E: Vizuálna úprava
Upravil/a Rich dne 26.08.2024 23:08
S grácií Kytka pro tebe

www.bratislavskyvecernik.sk/wp-content/uploads/2018/02/allforjan-Posledn%C3%BD-%C4%8Dl%C3%A1nok-zavra%C5%BEden%C3%A9ho-novin%C3%A1ra-J%C3%A1na-Kuciaka-bude-publikovan%C3%BD-medzin%C3%A1rodne-1068x518.jpg

Za slobodnú žurnalistiku - demokracia je nevyhnutnosťou.

Neznesiem nespravodlivosť. Keď vidím niečo čo je neférové, poviem si k tomu svoje, mám na to právo. Slušne a bez urážok.

//

Akcia Bonusové víkendy bol môj nápad. Akciu som vytvoril v roku 2022 v máji. Topic mi bol vymazaný a vytvorený nový, bez menovania toho, kto akciu vytvoril.

//

img.tpx.cz/uploads/Sn%C3%ADmka%20obrazovky%202024-11-13%20214412.png

Takéto urážky voči mojej osobe sú tu na webe úplne normálne. Vedenie webu sa z tých správ smeje a nerieši ich. Avšak, keď som si v minulosti kedykoľvek dovolil sa obrániť a napísať na to niečo, údajne som vyvolával konflikty a rozvracal SP. A dostal som perma ban.
Přejít na fórum:
Anketa
Jak budete slavit Velikonoce?
Hrát na SuperParbě.
10 Hlasů
29%
Budu s rodinou.
7 Hlasů
21%
Velikonoce neslavím.
10 Hlasů
29%