Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Diskuzní fórum » Žurnalistika » Rozhovory

Rozhovor - 2PAC [Po 5ti letech]
Shifty
imgtpx.cz/uploads/2PAC-NADPIS_1.png

"Naučit se dá vše, jen to chce mít vůli a pevné nervy."

Zdravím všechny čtenáře, děkuji, že jste si vyhradili část vašeho času na přečtení tohoto rozhovoru.

Dnes jsem si ke mně do studia pozval hráče 2PAC. Pro mě a určitě i pro některé z vás již legenda, která se na SuperPařbě poprvé ukázala v roce 2015.

2PAC již jeden rozhovor měl a to v únoru roku 2020 kdy měl zrovna na serveru permanentní ban, koho z vás by zajímalo retrospektivní srovnání s tímto a starším rozhovorem tak se můžete podívat ZDE.

Základní informace o zpovídané osobě:
- Herní jméno: 2PAC
- Věk: 25
- Oblíbené jídlo: Kungpao s nudlemi
- Oblíbené číslo: 96
- Oblíbená hláška: "Mig-Mig Men"

Zelená - Shifty
Bílá - 2PAC

Ahoj 2PAC, vítám tě a děkuji ti, že jsi moje pozvání k rozhovoru přijal, od roku 2015 jsi na SuperPařbě vystřídal spoustu jmen, ale všem se určitě v hlavě nejvíce zaryla právě přezdívka 2PAC, používal jsi tuto přezdívku již od tvého prvního připojení nebo jsi se rozhodl si jméno změnit až v nějakém bodu tvého působení?

Ahoj, jsem rád, že můžu po dlouhé době poskytnout rozhovor. Přezdívka 2PAC vznkla až v roce 2019. Během té doby jsem měl více přezdívek jako [I]ri$h_ nebo 666. Důvodem rozhodnutí bylo, že jsem chtěl krátké a velmi významné jméno. Od děství poslouchám hip hop a celkově mě tento styl přitahuje i co se týče oblečení. K tomu „přičíst“roli gangstera i když Tupac nebyl skutečný gangster jen byl součástí Death Row Records, která měla spojitost s gangem Bloods. To jen pro zajímavost.
Jaké byly vůbec tvoje začátky na serveru, vzpomeneš si? Předpokládám, že jsi hned nezavítal do gangu ale možná se pletu, má tenhle tvůj zájem o 2PACa a Gangstery obecně nějakou spojitost s tím proč jsi se chtěl stát gangsterem i na SuperPařbě

Ano vzpomenu jako kdybych to prožil celé znovu. :D Začal jsem hrát na serveru se svým nejlepším kamarádem se kterým jsem v kontaktu dodnes + se k nám připojil bratr Disco. Přece jenom jako nováčkové jsme nic neuměli sotva někoho zabít se zbraní, tak jsme začali dělat lehké joby jako taxikář, busák, právník atd. Zastavili jsme se u jobu busák a firmy MHD Las Venturas, kterou vlastnil Czechmas. Velmi dobrá parta byla ve firmě vše nám vysvětlili a poradili. K tomu jsme začali dělat levely jelikož jsme si také chtěli vyzkoušet VT a ta byla od maximálního levelu. Pak nastala zlá doba respektive léto plné DDoS útoků. Většina vzpomene, co se tehdy dělo. O gangy jsem tehdy neměl zájem ani jsem moc nevěděl o čem to je. Hrával sice jsem mod Gang Wars na jiných serverech, ale moc mi to nešlo. :D Spojitost určitě ne ani jsem nevěděl, že bych se vůbec mohl stát gangsterem.

No popravdě už ne. Bavil mě job terák, ale bez hráčů se to nedá dělat a mise mě nebaví. Nejlepší doby byly s C18, kterou vlastnil Wotan.

Určitě nás nemine téma Admin Team na SuperPařbě. Bany a konflikty s AT tě při tvém hraní rozhodně neminuli a již ve tvém prvním rozhovoru jste s Hendym probírali tvůj názor na A-Team, ten mě samozřejmě zajímá i teď, vnímáš stále Administrátory jako ty, kteří mají nad celým serverem kontrolu nebo spíše patříš mezi ty co si je dobírají? Jak vnímáš aktuální složení týmu?

Vždycky mi vadilo, že se někdo povyšuje nad někým skrz práva. Respektivě arogantní chování ze strany admina a když se hráč ozve, tak by ho hned nejraději dali do kouta místnosti na hanbu.. Co se týče dnešního složení AT, tak na jednu stranu je dobře, že jsou tam někteří, co mají skutečně něco nahráno jak v GR tak GW. Sice jsou tam pořád mezery, ale rozhodně lepší než kdysi, kde si jeden týpek podával na územku 1v10 a nikomu to nepřipadalo divný.

Samozřejmě mám k dnešnímu AT výtky i po změně. Nevím, kdo to vymyslel, aby si každý hráč natáčel veškeré své dění na serveru. Když hráč o sobě natočí několik klipů, kde hraje dobře ať už je to z jiných serverů, tak prostě je třeba uznat, že je dobrý. Já sám za celou dobu, co tu hraju nedostal ani 1 ban za aimbot nebo autoscroll či něco podobného. Ano dostal jsem ban za bhop a permu za parkour, ale to se nedá srovnávat s tím, že bych někomu zničil požitek ze hry. Naučit se dá vše, jen to chce mít vůli a pevné nervy. Někdo by mohl namítat, že cheaty jsou dnes lepší. Ano jsou, ale základ bude vždy stejný. Jestli někdo hraje s upraveným autoscrollem, kde si rychlost sám nastaví, tak omezuje maximálně tak sebe a svůj skill. To jen pro příklad.

Další co bych vytkl byl přístup k Discovi a checkm8. Když jsem viděl jejich tvorbu (SP BETS), kolik času do toho investovali atd. tak přijít a chtít převzít jejich dílo mi přijde opravdu na hlavu. Já jako admin bych do toho vůbec nezasahoval a vážil bych si těch hráčů, že dělají něco pro ostatní hráče. Přišlo mi to jako závist z jejich strany, že oni nic nedokázali, tak šup hned vzít něco ostatním. Samozřejmě do toho víc nevidím. Jen můj názor, co jsem postřehl. Ocenil bych v takových případech větší respekt a podporu, že i obyčejný hráč může dokázat něco speciálního udělat pro server.

Je zajímavé, že i přes tvoje bany za banální cheaty jsi velice často označován za cheatera, osobně jsem si myslel, že jsi měl banů více 😄 Každopádně když jsi tak začal mluvit o módování a úpravách hry tak mě tak napadlo téma tvého GTAčka, nevím jestli to vnímáš ale po boku například voidova GTA, které je mezi hráči hodně oblíbené tak dost hráčů používá i "2PACovo GTA" což je namódovaná hra právě tebou, vnímáš, kolik hráčů tvoji tvorbu využívá nebo jsi snad cíleně svou hru propagoval mezi hráče?

Je to tak půl na půl. Samozřejmě jsem chvíli používal GTA od Voida. Kde je hud žluto-fialový. Určitě ho většina zná. Dříve jsem hrával s defaultním, jelikož jsem měl starší PC. Každopádně to beru s úctou, že někoho zaujala moje hra. Je pěkná a plynulá. Má různé fixy na bugy a téměř nepadá. Na sawn-off ideální. Cheaty v ní nenajdete. 😄 Když někdo hledal GTA, které je plynulé a stabilní, tak jsem mu nabídl své. Není to o tom zvyšovat si ego, ale ulehčit někomu hledání. Svou hru jsem nahrál na Google Disk jako alternativu na pěknou plynulou hru. Z našeho gangu tu hru má pár lidí.
Na serveru se stále ukazuješ, aktuálně jsi v gangu West Side Thug Life, který má momentálně nejvíce respektu ze všech. Máš na tomto úspěchu gangu nějaký podíl nebo už v gangu jsi jen kvůli komunitě? Jaká je vlastně tvoje největší motivace se na server stále vracet, myslíš, že je pořád co budovat a zlepšovat nebo už jsi dosáhl toho čeho jsi chtěl?

Víceméně na výpomoc. Začalo to už, když probíhála vojna mezi Draky a Westem. V té době jsem měl permu. Tak mě 2 jedinci překecali, abych obcházel a infiltroval se do gangu, že by ocenili mojí pomoc. Ostatní nic netušili. 😄 Zpočátku se mi nechtělo, ale zjistil jsem, že Destiny začal pomáhat Drakům, tak jsem si řekl, že vyrovnáme síly. 😄 To jak jsem obcházel, abych neměl skoro žádné lagy a mohl hrát tak jako každý nebudu ani říkat. :D Pak jsem si podal žádost o pUB, abych je zbytečně neohrožoval, že mě kryjou. K tomu by nejspíš nedošlo, jelikož o mně věděli 2 lidi a ti tam též byli na výpomoc. Dnes stále sloužím jako výpomoc. Já sám mám úspěchy za sebou. Byl jsem šéfem gangu po podpalkovi, kde byla nejlepší komunita. Disco ji má v podpisu na webu stále <3. V sawn-off jsem měl možnost hrát s těmi, co se dají považovat „ikony“ sawn-off. Ať už jde o DriftDoga, Itachiho atd.
No, tak jsem rád, že už můžeš na serveru hrát opět bez obcházení 😄 Každopádně jak jsme se mohli dočíst v informacích tak je ti už krásných 25 let, to znamená, že i kdyby jsi chtěl tak už na hraní tolik času nejspíše nemáš tak se chci zeptat, prolíná se tvůj osobní život se serverem ve smyslu kontaktů s hráči? Jsi s některými z nich v kontaktu i mimo SuperPařbu?

No jako čas by se našel, i když dělám jen do 14:00, ale mám takový vedlejší job jako „servisák“ PC , že opravuju známým ať už od máti z práce nebo ze své práce PC či ntb, když se jim seká nebo chtějí přeinstalovat win atd. Jako přivýdělek to není špatný. Jestliže to umím, tak proč toho nevyužít i když mám jen základní vzdělání. Peněz mám dost a dá se říct, že jsem na tom líp než ti kteří dělají na směny. To jen pro zajímavost, že žít slušný život se dá i bez vzdělání. S hráči mimo server v kontaktu nejsem. Jelikož já jsem z Moravy a většina buď z Čech nebo SK. Jako nebyl by to problém dojet, ale každý máme jinak stanovený život, práci atd.

Přišlo to nějak samo, když jsem chodil do 7 třídy na základce. 😄 Nebyl jsem nějaký maník, co by vyloženě sedával doma u PC celý dny. Jednoho dne jsem potřeboval přeinstalovat win. Jednalo se o win XP. Našel jsem si jedno video s podrobným návodem, jak to udělat a abych pravdu řekl, tak jsem měl dost stažené půlky z toho, že to do*ebu :D. Nakonec to dopadlo úspěšně. To bylo poprvé, kdy jsem si sám „opravil“ PC. 😄

Během léta 2017 jsem si chtěl udělal menší upgrade. Koupil lepší procesor a grafiku. I když jsem to dělal poprvé, tak jediný z čeho jsem se obával, byla pasta na procesor, že to bude všude. 😄 Grafiku lze vyměnit snadno, že se vyndá ze slotu a zacvakne druhá. Vše dopadlo v pohodě. Akorát byl jeden zásadní háček. Pro ty co tomu rozumí, tak i když jsem měl AM3+ a FX 8300 byl taky AM3+, tak nefungoval skrz zastaralý chipset. Byl potřeba chipset AMD 970 a já měl AMD 760G. Takže jsem musel ještě sehnat druhou základní desku. Takže když si to sečtem, tak procesor stál 3,5k + 1,5k deska, to jsme na 5k. Kdybych si připlatil cca 1k možná 1,5k navíc. Mohl jsem mít i5 4460, která by na hry byla lepší. Jenom moje hanebnost ušetřit za každou cenu. 😄 K tomu nepočítám, že jsem ještě neměl takový přehled o nějakým chipsetu atd. To až časem člověk získá větší zkušenosti.

Co se týká studia, tak jsem přemýšlel, že bych si zvolil IT, ale v mém okolí bych měl problém sehnat práci. U nás jsou hodně fabriky, kde jsou žádáné obory jako je zámečník, obráběč kovu, mechanik seřizovač atd. Pro mě by to znamenalo dojíždět do práce někam daleko popřípadě se přestěhovat. Nevím jak pro ostatní, ale mně by nevyhovovalo bydlet ve velkém městě. Já jsem hodně trávil prázdniny u babičky na dědině jako dítě. Takže jsem takový, že ve městě ano, ale v malým. 😄 Navíc bych tu školu neudělal už jen kvůli matematice. Studoval jsem mechanika seřizovače studijní obor s maturitou a hodně jsem plaval v matematice. Tak jsem přešel na učební obor. Školu jsem bohužel neudělal skrz Covid a rodinné problémy.

Věřím, že Covid a karanténa ovlivnili životy nebo studia mnohých z nás takže v tom rozhodně nejsi sám, když je řeč o karanténě tak mě tak napadá, že nedávno na serveru proběhla již několikátá Amnestie kde bylo odbanováno více než 20 hráčů včetně Aureho a z takové karantény byly propuštěni, jak tyhle Amnestie vnímáš? Jsou podle tebe dobrou cestou jak opět oživit server nebo přináší pouze další problémy?

Amnestie ano ale minimálně po 2 letech a dle závažnosti problému. Dnes je bohužel toto nereálné. Aureho bych spíš vynechal na jiné téma. Sám ho poznám už hodně dlouho ba naopak byl jednou z motivací se znovu vrátit a utkat se s ním na územkách po letech. 😄

Když se vrátím k amnestii, tak je to půl na půl. Dobrá cesta je pro ty co chtějí využít šanci si znovu zahrat a problém, že se budou věci opakovat. Oživit server dnes je prostě problém. Ať už věk samotné hry, propagace, bezpečnost na cheating atd. Je toho hodně a bojím se, že i přes snahu něco udělat, tak nic nepomůže a když jo tak krátkodobě.

Právě proto by bylo na čase zahodit ega a začít hrát férově. No a co že to neumím. Tak se to prostě naučím. Ať už se to týká sawn-off nebo grka. Když je někdo lepší, tak si nelámat hlavu. Prostě překonat to a stát se lepším. Taky jsem dostával a to jak. Screeny bohužel nemám jak mi třeba Rival naložil nebo DriftDog popřípadě ThiFF. 🙂

Je pravda, že aktivitu na stárnoucí hře jako je právě SA-MP už zachrání málo-co, vnímáš nějakou snahu ATeamu za posledních pár měsíců "konec" serveru odvrátit? Příjdou ti updaty, Mega-akce a další doplňující aspekty SuperPařby dostačující?

Já jsem na takové věci nikdy nebyl. Za ta léta jsem chodíval na akce jako je tuning sraz, deathmatch, parkour, sem tam kopec smrti a závod. 😄 AT toho moc nezmůže. Jediný co můžou, tak dělat více akcí. Někdo na webu navrhoval, že by bylo možné vyvolat hlasování o akci. Tuším, že Disco to navrhoval, ale nejsem si jistý.

Majitele řešit nechci. K tomu můžu říct jen to, že tam kde měl šanci něco udělat, tak to prošvihl. Myslím, že většina se mnou bude souhlasit v tomto. 🙂

Takže 2PACu, představ si, že jsme na úplném závěru našeho pokecu, já ti opět moc děkuji, že jsi moje pozvání přijal a na závěr jak se sluší se tě zeptám, co by jsi rád vzkázal všem čtenářům a hlavně všem hráčům na SuperPařbě. Motto, Motivační řeč nebo cokoliv co tě napadne, je to na tobě, bude to tvůj odkaz v tomto rozhovoru.

Jak jsem vzpomenul v jedné z předchozích odpovědí. Zahodit ego a začít hrát férově. To platí úplně pro každého. Jinak to půjde s hratelností jen a jen dolů. Nikoho nebaví hrát proti zaplým. To samé chování. Taková toxicita tu před lety nikdy nebyla. Samé urážky jen když má někdo jiný názor. Rivalita ano v určitých mezích. Když něco neumím, tak se to naučím. Každý z nás nějak začínal. Možnosti mají všeci. Nikdo nemusí trávit několik hodin „sawněním“ někde na cw/tg serverech. Už jenom boj na územku se dá považovat za menší trénink. Motto: Věř, běž a dokážeš. 🙂

Tak to vidíte, dostali jsme se až na úplný závěr a já ještě jednou 2PACovi moc děkuji, že mi poskytl krásné a obsáhlé odpovědi na všechny mé otázky, talent ve psaní se mu rozhodně zapřít nedá.

Předpokládám, že 2PACa už v plné síle na serveru nejspíše neuvidíme ale stále je krásným přínosem pro server a má o aktuálním dění co říct, zastává se hráčů a chování ATeamu soudí dle činů, nikoli z předsudků a tak to má být.

No a kdo ví, třeba se za dalších 5 let dočkáme dalšího rozhovoru s touto
Legendou SuperPařby.
asthenic
imgtpx.cz/uploads/snoop-dog-who.gif
Přejít na fórum:
Anketa
Jak budete slavit Velikonoce?
Hrát na SuperParbě.
6 Hlasů
23%
Budu s rodinou.
5 Hlasů