Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

 
Oplatí sa ešte kúpiť Iphone 5s?
FleX_
Čaute otázka v nadpise je presná či sa ešte oplatí kúpiť Iphone 5s aj dajme tomu po dvoch rokoch používania iným užívatelom. Počul som že iOS je po rokoch menej dosekaný ako Android keby som si mal kúpiť 2 ročný andorid tak to kašlem ale zaujíma ma Iphone Cena by bola 200€ max. Díki za rady lebo ak mi to nevýde s Iphonom rozhodne idem do Xiaomi Redmi 3s
Tearsko
Aj android sa oplatí kúpiť po 2 rokoch používania a rovnako aj IOS . Kvalitný telefón s androidom sa ti sekať nebude ani po dvoch rokoch pokial má aktualizáciu a odstráni sa nepotrebný balast.
Každopádne ten iphone v pohode kúp nič tomu nebude.
Xiaomi je tiež dobrá volba momentálne pomer cena / výkon.

Ohladom toho iOS / android je otázka toho čo ti viac vyhovuje a čo vieš lepšie využiť, každý OS má svoje pre aj proti a je to viac menej na používatelovi či siahne po otvorenom systéme (android )alebo zamknutom systéme (iOS).
Ak ti neprekážajú drahé doplnky a výmeny súčiastok(dá sa aj toto obísť kúpou čínskych súčiastok) + slabá podpora v EU a nemáš v pláne nejako zasahovať do systému tak si kúp iphone.
Bratek
iPhony mají obecně větší kompatibilitu s aplikacemi, protože je to zaměřený systém jen na jeden určitý druh telefonu a tím je to jednodušší. Naopak je to uzavřený systém a pár věcí je tam omezených, ale z mého úhlu pohledu bych určitě radši šel do iOS než do Androidu.
dpq7WImm8w
Qutonu Ti sem předešlé vyjádření z obdobného topiku.
Citácia
Nevyplatí, za cenu 5s máš iPhone SE.


V případě toho, že budeš argumentovat jeho cenou, tak si přečti ještě toto.
Citácia
Chceš iPhone, ne čínskou náhražku pevný linky. Budeš se muset smířit s tím, že za to budeš muset vysolit nějaké ty peníze. 5tkovej iPhone se ti vážně nevyplatí, čím starší zařízení, tím dřív přestane přijímat aktualizace, které už nebudou podporovány a co se týká hw, tak celá 5 řada iPhonů stála za starou bačkoru, strašně poruchový a o výdrži baterie Ti snad raději ani vyprávět nebudu, to si snad umíš odvodit sám.
+ doplním, že od zhruba.. října minulého roku (střílím to datum od oka), už iP5 nepřijímá aktualizace iOS takže hádám, že 5s na tom bude podobně během roku letošního.


Hi
Eme
Osobne mám Iphone 7+ a nemam ziaden problem. Doteraz som mal Xiaomi Redmi note 3 a prvykrat prechadzam na Apple. Všetko fičí v poriadku, systém plynulý. Jediné čo mi vadí že dlho sa nabíja no a výdrž oproti takej S7 Edge je slabšia tiež
Interstellar
Ja by som iPhone nechcel, môj kamarát ho má a vraj tam ani nemôže mať vlastnú sťahovanú hudbu, iba kúpenú cez nejakú aplikáciu, opravy sú drahé, telefón je drahý, ja by som skôr kúpil niečo lacnejšie, ako tu už písali Xiaomi, tie sú lacné, výkonné a podla recenzií sa nekazia ani nesekajú.
Ak si ale rozhodnutý pre iPhone, tak 5s je dobrá varianta, keďže nový iPhone 7 stojí aj 600€ a 6 sa ohýba.
Bratek
Citácia
_iF napsal:

Ja by som iPhone nechcel, môj kamarát ho má a vraj tam ani nemôže mať vlastnú sťahovanú hudbu, iba kúpenú cez nejakú aplikáciu, opravy sú drahé, telefón je drahý, ja by som skôr kúpil niečo lacnejšie, ako tu už písali Xiaomi, tie sú lacné, výkonné a podla recenzií sa nekazia ani nesekajú.
Ak si ale rozhodnutý pre iPhone, tak 5s je dobrá varianta, keďže nový iPhone 7 stojí aj 600€ a 6 sa ohýba.


Systém jde obejít a vlastní hudbu si tam s troškou práce můžeš dát, ale mnohem jednodušší je si udělat offline playlist na iTunes, který jde a nestojí tě to nic.

Navíc jak nahoře zmiňoval Detro, je lepší si vzít rovnou SE místo 5s. Spolužák SE má a jede mu úplně v pohodě, takže žádný problém.
Upravil Bratek dňa 08.01.2017 12:09
Octavia
Ahoj, můj kamarád má 5s a je s ním nad míru spokojený, takže ti budu psát jeho názor. Podle něj je 5s akorát na normální používání, nesekáse (jemu), fotku jsou hezké, nejake hry to taky rozjede ---> Doporučuje 11/10 kamarádů Správně Správně Správně
img.tpx.cz/uploads/octavkapodpismik.gif
dpq7WImm8w
Pokud chceš hudbu v iphonu (aniž by jsi ji platil) je to otázka 10 minut, kdy si vytvoříš jak již tu padlo offline playlist v iTunes a všechno funguje, jako kdyby jsi měl kdejakou čínskou náhražku pevné linky.
Cena telefonu je vyšší, avšak odvozena od kvality poskytovaných služeb a zpracování jak HW tak SW onoho telefonu. Od toho jsou taky odvozeny ceny oprav, vzhledem k cenám náhradních dílů - produkty Apple nejsou pro lidi z nižší platové třídy a tak je logické, že se tito lidé vždy ozvou.

Jinak, jedna taková specialitka, iPhone 5s byl do sériové výroby a následně na trh uveden v roce 2013, společnost Apple a.s. již několikrát veřejně oznámila že ke svým produktům poskytuje 'podporu' po dobu 5ti let od uvedení na trh tj. iPhonu 5s skončí podpora někdy na přelomu roku 2018/2019 (podle aktualizací operačního systému iOS). Tudíž při pořízení tohoto modelu je možné a dost pravděpodobné, že po dvou letech vyprší jak záruční doba tak i podpora a nebude již možné přijímat nové aktualizace.
Prejdite na fórum:
Anketa
Jakou webovou sekci prohlížíš nejraději?
Pravidla
5 Hlasov
5%
Nábory
9 Hlasov
10%
Žádosti o pUB
13 Hlasov
14%
Server (př. Návrhy, Ztráty)
14 Hlasov
15%
Žádosti o UnBan/Stížnosti na administrátory
40 Hlasov
43%
PC Poradna
4 Hlasov
4%
Ostatní (př. Inzeraty, Videa, Vizitky..)
7 Hlasov
8%
Len prihlásení môžu hlasovať.
Kto je online
· Hostí online: 25